اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توضیحات محسنی اژه ایی درباره علت بازداشت بابک زنجانی ، پرونده محمود احمدی نژاد،رحیمی،علی مطهری،تیراندازی یک مداح...



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب



اخبار سیاسی - محسنی‌اژه‌ای: بابک زنجانی را به دلیل امکان فرار بازداشت کردیم

خبرنگاری با اشاره به اخبار منتشر شده در روزهای اخیر در رابطه با تیراندازی یک مداح در یکی از اتوبان‌های تهران از سخنگوی دستگاه قضایی پرسید که جزییات این پرونده به چه نحوی است که وی پاسخ داد: اصل مطلب درست است و تیراندازی در یکی از اتوبان‌های تهران رخ داده است، اما در حال حاضر این اتفاق در مرحله ابتدایی است. اما باید بدانیم که بحث مطرح شده در چه راستایی می‌باشد. گفته شده تیرهایی زده شده و تیری هم به ماشین اثابت کرده، این را نمی‌دانم و باید همه موارد بررسی شود.

 سخنگوی قوه قضاییه در پنجاه‌وهفتمین نشست خبری با اصحاب رسانه، پاسخگوی سئوالات خبرنگاران حوزه قضایی بود.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در نشست خبری روز دوشنبه اظهار کرد: متاسفانه در مقاطعی و از جمله در هفته‌های اخیر اخبار غیرواقعی، کذب و بعضا جعلی یا تحریف شده در بعضی بولتن‌ها، سایت‌ها، شبکه‌های اجتماعی یا نشریات منتشر می‌شود.

وی ادامه داد: این موارد هم از لحاظ شرعی و هم از لحاظ قانونی گناه و جرم است و هم موجب التهاب در جامعه می‌شود. ضمن اینکه این موارد سبب بی‌اعتمادی یا کم‌اعتمادی مردم به رسانه‌ها می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: از طرفی بدیهی است که در این حالت زحمت دستگا‌ه‌های انتظامی و قضایی زیادتر می‌شود؛ لذا خواهش ما این است کسانی که صاحب نشریه یا سایتی هستند عنایت داشته باشند ببینند اخبار را از کجا می‌گیرند. گاهی پیش می‌آید یک سایت خبری را می‌زند و 10 جای دیگر از آن خبر را نقل می‌کنند و این موجب دردسر می‌شود.

محسنی‌اژه‌ای گفت: مدتی است در بعضی شبکه‌های اجتماعی می‌آیند سایتی را به عنوان یک فرد یا شخصیت باز می‌کنند بدون اینکه آن فرد اطلاعی از این موضوع داشته باشد و در آن صفحه عکس‌ها و مطالبی درباره آن فرد گذاشته می‌شود. این مساله از دو جهت ایراد دارد و آن اینکه بدون اجازه او صفحه‌ای به نامش باز می‌کنند و دوم اینکه مطالبی را به نام او منتشر می‌کنند و این موجب بروز مشکلاتی می‌شود.

وی اظهار کرد: اخیرا به نام دبیرخانه کارگروه فیلترینگ صفحه‌ای باز کرده‌اند و گفته‌اند فلان سایت بسته شده یا می‌خواهد بسته شود و این امر موجب التهاب می‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه از رسانه‌ها خواست این موضوعات را پیگیری کنند تا این کارهای خلاف صورت نگیرد.

محسنی‌اژه‌ای در بخش دیگری از صحبت‌های خود اظهار کرد: همه می‌دانیم امروز بدخواهان اسلام و مسلمین در ایران و کشورهای دیگر تلاش می‌کنند فساد را ایجاد کنند و آن را گسترش دهند تا جوانان را آلوده کنند و به مطامع خود برسند.

وی افزود: وظیفه همگان و به‌خصوص حکومت است که جلوی فساد را بگیرد و هیچ کس نمی‌تواند به بهانه اینکه امروز نمی‌شود جلوی ماهواره، تکنولوژی و شبکه‌های اجتماعی را گرفت دست روی دست بگذارد و علیه فساد اخلاقی و اجتماعی که دارد در کشور انجام می‌شود کاری نکند. لذا باید تلاش کرد و اگر لازم است هزینه شود این کار صورت گیرد.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: اگر نمی‌توانیم صددرصد هم جلوگیری کنیم نباید رها کنیم، این خلاف است. مردم به حق از مسئولین و حکومت توقع دارند که جلوی فساد را بگیرد. به ویژه دستگا‌ه‌هایی که وظیفه سنگین‌تری دارند باید تلاش کنند.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: ممکن است گفته شود فلان شبکه اجتماعی استفاده مفیدی هم دارد. اگر امکان تفکیک باشد یعنی از فساد جلوگیری شود این کار انجام می‌شود اما اگر امکان تفکیک یعنی جلوگیری از فساد و استفاده از قسمت مفید نیست، باید جلوگیری شود.

سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به ضرورت هوشیار بودن مردم در برابر افراد کلاهبردار، گفت: بعضی افراد کلاهبردار با عناوین مجعول از مردم اخاذی یا ایجاد مزاحمت می‌کنند، یعنی این افراد خود را مامور نیروی انتظامی، مامور دادگستری، قاضی یا صاحب عناوین دیگر قلمداد می‌کنند و از این طریق سر مردم را کلاه می‌گذارند.

وی افزود: من باز هم خواهش می‌کنم مردم توجه کنند. بعضی از موارد ممکن است پیچیده باشد ولی بعضی موارد دیگر خیلی روشن است که کلاهبرداری است. مثلا کسی می‌آید می‌گوید اگر به من پول بدهی من کالای تو را ترخیص می‌کنم و می‌خواهم به فلانی هم بدهم. اگر این فرد می‌خواهد کار غیرقانونی بکند کسی که پول داده شریک جرم است. اما اگر این فرد اصلا نمی‌تواند این کار را انجام دهد فردی که پول داده بعد از شش ماه تازه متوجه می‌شود سرش کلاه رفته و شکایت می‌کند.

سخنگوی دستگاه قضاییه گفت:‌ بر اساس برخی از اخبار و شواهد امکان داشت بابک زنجانی فرار کند به همین دلیل وی را بازداشت کردیم.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در ادامه پنجاه و هفتمین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه با اصحاب رسانه خبرنگاری با اشاره به بازداشت میلیاردر نفتی از سخنگوی دستگاه قضایی پرسید که دستگیری وی از سوی چه ارگانی بوده است که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: دستگاه قضایی، دولت و مجلس از فعالیت‌های صحیح اقتصادی حمایت می‌کنند. اگر کسی فعالیت صحیح اقتصادی در زمینه ایجاد اشتغال و تولید داشته باشد و سالم باشد از آن حمایت می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضاییه ادامه داد:‌ اگر فردی جرمی مرتکب شد و مورد تعقیب قرار گرفت باید منتظر بمانیم تا رسیدگی به آن پایان یابد و ببینیم آیا وی مجرم است یا خیر؟ اگر بخواهیم از همان ابتدا فضای جامعه را با اخبار پر کنیم کشور ضرر می‌کند.

وی تصریح کرد: وی دارای شرکت‌های متعدد در داخل و خارج کشور بوده است، اما موضوعی که الان با آن روبرو شده‌اند این است که وی مبالغی را از برخی دستگاه‌ها یا قراردادهایی را با آنها داشته که وجوه را به آنها برنگردانده است که این موضوع نیز قابل بررسی است؛ چرا که وی اسنادی را ارائه داده است که باید بررسی شود که این اسناد جعلی است یا واقعیت دارد.

محسنی‌اژه‌ای خاطرنشان کرد:‌ وی در برخی سایت‌ها بیان کرد که بدهی بیش از دو میلیارد یورویی را پرداخت کرده است و سندها در این راستا منتشر شد، اما بعدا کشف شد ریالی به حسابی که وی گفته واریز نشده، حال باید بررسی کرد که این اسناد جعلی بوده است یا خیر؟ آیا این مبلغ پرداخت شده است یا نه؟

سخنگوی دستگاه قضایی گفت: دستگاه قضایی بیش از یک ماه قبل وارد این داستان شد به دلیل اینکه مبلغ مذکور بسیار زیاد و قابل توجه است و قوه قضاییه نتوانسته نسبت به آن بی‌تفاوت باشد، اما همان دستگاه‌ها گفتند که ما داریم از طریق مذاکره جریان را هدایت می‌کنیم؛ بنابراین دستگاه قضایی تحقیقات را متوقف کرد. نامه‌ای از شرکت‌های نفتی به دست من رسید که شما تحقیقات را متوقف کنید و مجددا نامه‌ای به ما زدند و گفتند که پولی به این حساب واریز نشده و خواستار این شدند که تحقیقات در این راستا ادامه پیدا کند.

وی در مورد دستگیری این میلیاردر نفتی گفت: شواهد و اخباری به دست ما رسید که احتمال فرار ایشان وجود دارد، به همین دلیل این موضوع منجر به بازداشت وی شد که در حال حاضر در بازداشتگاه به وی اعلام شده که هر امکانی را که برای بازگرداندن پولی که از کشور خارج کرده بخواهد در اختیار او قرار می‌دهیم.

محسنی‌اژه‌ای تصریح کرد: طبیعی است که از برخی افراد در رابطه با این فرد تحقیق شود، بنابراین باید دید رسیدگی به پرونده به کجا ختم می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضاییه در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد تشکیل شعبه‌ای از قوه قضاییه در کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی پرسید که وی گفت: این موضوع صحت ندارد و شعبه‌ای در کمیسیون اصل 90 تشکیل نشده است. این موضوع در حد پیشنهاد بود اما چنین چیزی مدنظر نیست.

خبرنگاری با اشاره به پرونده شرکت ورمی کمپوست در مورد آخرین جزئیات آن از سخنگوی دستگاه قضایی خواستار توضیح شد که وی گفت: پرونده‌ای در کرج و ملارد در این راستا تشکیل شده که افراد متهم در ملارد دستگیر شدند. پرونده مذکور ابتدا در کرج تشکیل شده بود و معلوم نیست که پرونده به تهران اهاله شود یا خیر، اما پرونده در حال رسیدگی است و برخی متهمین بازداشت هستند.

به گزارش ایسنا، محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در برخی از رسانه‌ها مطرح شده که پرونده معاون اول رییس‌جمهور پیشین در شرف صدور کیفرخواست است و وی در حال حاضر با قید وثیقه 50 میلیارد تومانی آزاد است، آیا پرونده مربوط به پرونده بیمه ایران، تامین اجتماعی یا جعل مدرک دکترا است؟ گفت: هنوز حکم قطعی برای این پرونده صادر نشده به همین دلیل از بیان جزئیات بیشتر در رابطه با این مساله معذورم اما باید این را بگویم که مبلغی که عنوان شده مبلغ صحیحی نیست و پرونده به دادگاه نرفته است. باید گفت که پرونده در رابطه با موضوعاتی که در سوال مطرح شد، نیست.

 

 به گزارش ایسنا، محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود اعلام قبلی شما مبنی بر رسیدگی به پرونده احمدی‌نژاد در شانزدهم دی ماه، امروز به پرونده محمود احمدی‌نژاد رسیدگی نشد، گفت: وقتی که اعلام کردند وقت نظارتی بوده است نه وقت رسیدگی. من در آن جلسه مفصل توضیح دادم که در قانون در مورد برخی مقامات مانند رییس‌جمهور پیش‌بینی شده است که اگر مرتکب جرمی شوند مانند بقیه افراد پرونده در دادگستری رسیدگی می‌شود. نحوه رسیدگی را هم قانون مشخص کرده است. از جمله اینکه در این مورد پرونده به دادسرا نمی‌رود بلکه مستقیما دادگاه رسیدگی می‌کند.

وی گفت: لذا این پرونده که مطرح شده دارد مرحله دادسرایی و دادگاهی را با هم در دادگاه طی می‌کند. یعنی شکایات خصوصی و شکایات مجلس هنوز باید مرحله مقدماتی را طی کند.

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با تفاوت وقت نظارتی با وقت رسیدگی، گفت: گاهی پرونده معد رسیدگی است. یعنی همه مسائل برای رسیدگی آماده است. در این مورد وقت را تعیین می‌کنند و به فردی که باید در دادگاه حاضر شود می‌گویند شما در فلان روز به دادگاه بیایید اما در وقت نظارتی، پرونده آماده رسیدگی نیست. مثلا استعلامی شده یا کسی را به عنوان مطلع دعوت کرده‌اند.

سخنگوی قوه قضاییه ادامه داد:‌ در وقت نظارتی، رییس دادگاه زمان را تعیین نمی‌کند بلکه به دفتر می‌گوید این استعلام‌ها باید انجام شود یا فرضا از مجلس می‌خواهد مستندات خود را ارائه کند و در این مورد قاضی به دادگاه می‌گوید در وقت نظارتی این موضوعات را پیگیری کند.

وی گفت: من یادم نیست ولی اگر گفته‌ام وقت رسیدگی است، یا اشتباه از من بوده یا از قاضی که اعلام کرده است.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا احضاریه‌ای برای احمدی‌نژاد مبنی بر لزوم حضورش در شانزده دی در دادگاه ارسال شده است؟،‌ گفت: خیر، برای این روز احضاریه ارسال نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سوال که نتیجه عدم حضور احمدی‌نژاد چیست؟ گفت: این مساله دیگری است و از قبل نمی‌توان قضاوت کرد.

محسنی‌اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اظهارات علی مطهری و اینکه آیا نماینده مجلس مصونیت دارد یا خیر؟ گفت: طبق قانون اساسی، نماینده مجلس در راستای وظایف نمایندگی‌اش می‌تواند راجع به هر موضوعی اظهارنظر کند و کسی نمی‌تواند در این زمینه متعرض او شود. اما اگر چنانچه نماینده‌ای در نطق پیش از دستور خود مطلبی گفت و به شخص، نهاد یا یک شخصیت حقوقی توهین کرد حتما می‌شود او را تعقیب کرد؛ زیرا توهین جزء وظایف نمایندگی نیست.

وی ادامه داد: اگر نماینده‌ای به نماینده دیگر توهین کرد آن نماینده می‌تواند شکایت کند. اگر نماینده به فردی در خارج از مجلس توهین کند یا افترا بزند یا این کار را در مورد نهاد، شخصیت و مقامی در داخل یا خارج از مجلس انجام دهد، کاملا قابل تعقیب است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: یک بخش این است که آیا فردی که در آنجا صحبت می‌کند مصونیت مطلق دارد؟ خیر. در تفسیری که شورای نگهبان ارائه کرد با صراحت و با پنج نوع استدلال گفت که این اصل از قانون اساسی مانع از آن نیست که اگر نماینده‌ای مرتکب جرمی شد، قوه قضاییه نتواند تعقیب کند و اگر چنین باشد این یک تبعیض نارواست.

وی اظهار کرد: در قانون اساسی ما همه افراد در برابر قانون مساوی‌اند و اگر کسی بتواند توهین کند یا فحش بدهد و مصون باشد این تبعیض نارواست.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: در تبصره ماده 9 قانون جدید آیین‌نامه داخلی مجلس آمده است که اگر کسی از این ماده تخلف کند، قابل تعقیب است. در تبصره‌ها و مواد دیگری از این قانون، مواردی آمده است که وقت نیست من درباره آنها توضیح دهم، اما باید گفت ممکن است در یکی از این تبصره‌ها اختلاف‌برداشتی شود ولی این امر باید مجرای خود را طی کند.

 دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا با وجود هیات نظارت بر مطبوعات، قوه قضاییه وارد پرونده‌های مطبوعاتی می‌شود، گفت: ما یک هیات نظارت بر مطبوعات داریم که طبق قانون مطبوعات از اعضایی تشکیل شده است و رییس آن وزیر ارشاد است. این هیات وظایفی دارد ولی معنایش این نیست اگر در نشریه‌ای جرمی واقع شد قوه قضاییه رسیدگی نکند.

وی افزود: در قانون هم گفته شده اقدامات هیات‌ نظارت بر مطبوعات نافی وظایف قوه قضاییه نیست. ضمن اینکه اگر هیات نظارت بر مطبوعات تشخیص داد جرمی واقع شده باید آن را به قوه قضاییه گزارش کند و آنطور که اطلاع دارم امروز هم یک نشریه توقیف شده و دو نشریه دیگر تذکر گرفته و به دادگاه معرفی شده‌اند.

در ادامه نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه، خبرنگاری گفت دولت گفته حساب بانکی، حریم خصوصی افراد است اما فرمانده نیروی انتظامی گفته برای تعقیب جرم اقتصادی نیاز است بعضی حساب‌ها چک شود، محسنی‌اژه‌ای در این باره گفت: ما یک قانون پولشویی داریم که در آن مشخص شده چه مقامات و چه افرادی اگر احساس کردند پول، پول کثیف است یا غیرقانونی به حساب ریخته شده چه کاری باید انجام دهند. پس اینطور نیست که هر کسی بتواند به حساب‌های افراد ورود پیدا کند.

وی ادامه داد:‌ در خصوص موردی هم که احیانا فردی متهم شود و می‌خواهند ببینند آیا این افراد فساد دارد یا خیر، چند حساب دارد، چقدر موجودی دارد و ...، این امر در رابطه با اتهامات آن فرد است. مثلا فردی به اتهام سرقت، کلاهبرداری و قاچاق موادمخدر دستگیر شده و ادعا می‌کند مواد را از فلانی خریداری کرده و به حساب او پول ریخته است. در اینجا با اجازه قاضی می‌توانند وارد شوند؛ بنابراین ورود هر کس به حساب بانکی دیگری بدون مجوز قانونی یا قضایی جزء مواردی است که ممنوع است.

سخنگوی قوه قضاییه در رابطه با اینکه آیا خودرو حریم خصوصی افراد است یا خیر؟ گفت: در مورد خودرو، موارد متفاوت است. فرض کنید کسی صدای موسیقی حرام بلند را در ماشین گذاشته است. این جرم مشهود است. دستگاه ضبط و پخش داخل ماشین است ولی صدای یک موسیقی حرام پخش می‌شود و وظیفه پلیس است که به عنوان جرم مشهود جلوی آن را بگیرد و تذکر دهد که آن را خاموش کنند یا اینکه فرد متخلف را به دستگاه قضایی معرفی کنند.

 وی گفت: گاهی اوقات هم جرمی در داخل خودرو مرتکب می‌شوند ولی از بیرون داخل ماشین مشخص است و در این مورد هم جرم مشهود است.

خبرنگاری خطاب به محسنی‌اژه‌ای گفت که شما در صحبت‌هایتان گفتید آزادی نماینده‌ها تا جایی که به کسی توهین نکنند ولی قبلا موردی وجود داشته است که نماینده‌ای به رییس مجمع تشخیص مصلحت یا خانواده او توهین کرده است، آیا قوه قضاییه در این موارد هم وارد شده است یا خیر؟

محسنی‌اژه‌ای گفت: بله، این مساله در طول چند دهه گذشته تاکنون بسیار اتفاق افتاده که یک نماینده مجلس صحبتی کرده و تحت تعقیب قرار گرفته است و این چیز جدیدی نیست. حالا یا شاکی خصوصی وجود داشته یا مدعی‌العموم شکایت کرده و بعضی وقت‌ها چه بسا منجر به بازداشت آن نماینده شده است.

وی اظهار کرد: من بارها عرض کرده‌ام اگر به یک نهاد یا شخصیت حقوقی توهین کنند از حیث وظیفه حقوقی، مدعی‌العموم وارد می‌شود. اگر از حیث شخصی باشد و شکایت شود قضیه دنبال می‌شود وگرنه تعقیب نمی‌شود.

سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه در برخی دوره‌ها افرادی به حسب سمت به دولت یا افراد دیگری توهین کرده‌اند، گفت: طبق قانون مجازات اسلامی اگر چنانچه نسبت به یک مسئولی به حسب وظیفه توهین شود مدعی‌العموم وارد می‌شود هر چند خود آن فرد هم می‌تواند شکایت کند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوالی درباره وجود اختلاف نظر در بحث نقل و انتقال خودرو، گفت: این امر وظیفه ثبت اسناد است و اگر اختلاف برداشت هم وجود داشته باشد، راهش مشخص است.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه برخی از اطرافیان رییس جمهور بیان کردند که امکان عفو سران فتنه وجود دارد، شرایط عفو چگونه است و آیا در خصوص این افراد صدق می‌کند یا خیر؟ گفت: تا به حال نشنیده‌ام کسانی که دارای سمت رسمی در دولت یازدهم هستند چنین چیزی را مطرح کنند.

خبرنگاری با اشاره به اخبار منتشر شده در روزهای اخیر در رابطه با تیراندازی یک مداح در یکی از اتوبان‌های تهران از سخنگوی دستگاه قضایی پرسید که جزییات این پرونده به چه نحوی است که وی پاسخ داد: اصل مطلب درست است و تیراندازی در یکی از اتوبان‌های تهران رخ داده است، اما در حال حاضر این اتفاق در مرحله ابتدایی است. اما باید بدانیم که بحث مطرح شده در چه راستایی می‌باشد. گفته شده تیرهایی زده شده و تیری هم به ماشین اثابت کرده، این را نمی‌دانم و باید همه موارد بررسی شود.

وی ادامه داد: این موضوع حواشی داشته که گفته شده این اتفاق در درگیری با ارازل و اوباش رخ داده اما این موضوع تایید نشده است.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: از طریق مراجع ذیصلاح می‌شود کسی را مسلح کرد. قطعا هرکسی که دارای سلاح باشد نمی‌تواند در هر مکانی از آن استفاده کند که این موارد در آن مجوز ذکر شده و در کجا و چه زمانی می‌توان تیراندازی کرد. در حال حاضر دستگاه قضایی مدارک را ندیده است و این موضوع قابل بررسی است.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در رابطه با اینکه وکیل‌مدافع معاون اول رییس جمهور پیشین عنوان کرده عناوین اتهامی بسیاری برای موکلم در دادسرا مطرح شده و آیا در این راستا کیفرخواستی صادر شده است؟ اظهار کرد: در رابطه با عناوین اتهامی اطلاعی ندارم اما اتهامات مشخص بوده و تفهیم شده است. همچنین اظهارات و دفاعیات در این راستا اخذ شده است و کیفرخواست صادر خواهد شد.

در ادامه خبرنگاری با اشاره به فعالیت انجمن صنفی روزنامه‌نگاران از سخنگوی دستگاه قضایی پرسید که وزیر ارشاد گفته‌اند که این موضوع صنفی است و درصدد حل آن و رایزنی در این راستا با وزارت اطلاعات هستیم. آیا دستگاه قضایی در این راستا ورود پیدا کرده است؟

محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: در واقع آن کمیته قبلی امور صنفی کار صنفی انجام نمی‌داد. اگر آن را تغییر داده‌اند و قرار شده کار صنفی انجام دهند که موضوع جداگانه است. در واقع آن انجمن صنفی کار سیاسی انجام می‌داد و اگر انجمن صنفی جدید بر اساس همان رویه باشد و بدون نظر دستگاه قضایی باشد با آن برخورد می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد تعامل دستگاه قضایی با دیگر دستگاه‌ها برای مقابله با بدحجابی اظهار کرد: بدحجابی موضوع مهم و ظریفی است. البته بی‌حجابی با بی‌عفتی متفاوت است. این مسائل صرف اقدامات قوه قضاییه و نیروی انتظامی است و ممکن است در همه مصداق‌ها تاثیر لازم را نداشته باشد. اگر می‌خواهیم این اقدامات تاثیرگذار باشد باید دستگاه‌های فرهنگی، رسانه ملی، سازمان تبلیغات اسلامی و وزارت ارشاد حتما با یکدیگر به تعامل برسند تا بتوان اقدامات تاثیرگذاری را به وجود آورد.

وی ادامه داد: برخی موارد مصداق جرم است که باید از آن جلوگیری شود. همچنین شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دستگاه‌های مختلف وظایفی را تعیین کرده که این وظایف در بخش‌هایی از وزارت کشور، قوه قضاییه، صداوسیما، وزارت ارشاد و... کار خود را انجام می‌دهند.

محسنی‌اژه‌ای ضمن تذکر به خانواده‌ها گفت: از خانواده‌ها می‌خواهیم که مراقب جوان‌های خود باشند و آحاد مردم با رعایت مراتب امر به معروف و نهی از منکر باید در این راستا احساس مسئولیت کنند.

وی افزود: مواردی که در این رابطه آشکار است، نیروی انتظامی و قوه قضاییه وظیفه دارند با آن مقابله کنند که البته برای اینگونه موارد مجازات شلاق پیش‌بینی شده که در حال حاضر انجام می‌شود اما باید گفت که دستگاه قضا و نیروی انتظامی نباید در مورد این مساله شانه خالی کنند.

خبرنگاری با اشاره به موضوع تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی و سخنگوی دستگاه قضا پرسید که آیا گزارش و دادخواستی در رابطه با این موضوع به قوه قضاییه ارسال شده است یا خیر، که محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: گزارشی در رابطه با این موضوع هنوز به قوه قضاییه ارجاع نشده است و از مفاد آن مطلع نیستم که آیا مدعی‌العموم می‌تواند ورود پیدا کند یا خیر.

وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه یکی از اعضای هیات پارلمانی نقل کرده که جواد لاریجانی در دیدار با آن هیات بیان داشته که پرونده موسوی و کروبی در حال رسیدگی است. آیا دستگاه قضایی، رسیدگی قضایی به پرونده این دو نفر را در دستور کار خود قرار داده است یا خیر، گفت: مطلب بیان شده را تاکنون نشنیده‌ام. اما اگر منظور نوعی از رسیدگی باشد، باید بگویم که از همان ابتدا به آن رسیدگی شده. اما اگر منظور این است که دادگاه و پرونده‌ای تشکیل شده است، باید بگویم که خیر اینگونه نیست.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در مورد اینکه آیا در رابطه با جرم اسیدپاشی کارگروهی تشکیل شده است یا خیر گفت: اگر منظور این است که مجازات کافی و بازدارنده در این راستا صورت گرفته یا خیر، باید گفت که بله چراک ه این موضوع در مقاطع مختلف مطرح بوده است.

خبرنگاری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که در شهر کرج دفاتر ازدواج آسان جوانان تاسیس شده که در همین راستا کلاهبرداری‌هایی صورت گرفته است. جزییات پرونده را ذکر کنید که محسنی‌اژه‌ای گفت: افرادی آمده‌اند و شرکتی را تشکیل داده‌اند و متاسفانه کلاهبرداری نیز در این راستا صورت گرفته است. این پرونده در حال حاضر در حال رسیدگی است.

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در رابطه با اینکه در ماجرای فتنه 88 عده‌ای معتقدند که حکم افراد منصفانه نبوده، نظر دستگاه قضایی در این راستا چیست؟ اظهار کرد: در پرونده‌ها محکوم‌علیه و وکیل وی طبق قانون حق اعتراض دارند. همچنین اعاده دادرسی در قانون نیز پیش‌بینی شده که اگر کسی موردش جزو موارد اعاده دادرسی باشد و آن موارد در قانون احصاء شده باشد، می‌تواند درخواست اعاده دادرسی داشته باشد.

وی با اشاره به اعمال ماده 18 گفت: در راستا با این موضوع اگر حکمی در دیوان عالی کشور قطعی شد، نسبت به آن حکم حق اعتراض وجو ندارد. اما اگر بنا بر دلایلی ثابت شد که حکم خلاف بین شرع است که این موضوع بسیار کم اتفاق می‌افتد، می‌تواند درخواست اعمال ماده 18 را داشته باشد که در آخر باید رییس قوه قضاییه احراز کند. اگر کسی غیر از این موارد حرفی بزند و یا به قانون وارد نیست و یا اینکه می‌خواهد سیاسی صحبت کند.

محسنی‌اژه‌ای ادامه داد: اینکه مطرح می‌شود حکم‌های صادر شده در فتنه 88 کم یا زیاد بوده، باید گفت که این سوال از دید چه کسانی مطرح می‌شود.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه یکی از نزدیک‌ان میلیارد نفتی بیان داشته که ضابط پرونده پول دریافت کرده است آیا این موضوع صحت دارد و آیا اینکه دادستان سابق در این پرونده در مظان اتهام قرار دارد یا خیر؟ گفت: ضابط این پرونده یک نهاد خاص نبوده است. در مورد سوال دوم باید بگویم که خیر چنین چیزی نیست.

وی ادامه داد: برای این متهم چه از وزارت اطلاعات، نفت و چه از نهادهای دیگر قبل از اینکه منجر به بازداشتش شود، کمک‌هایی خواسته شده بود و این کمک‌ها به این دلیل بود که پولی را که وی مدعی شده بود خارج از کشور دارد به کشور بازگردد و در این راستا بحث ضابط مطرح نبوده است.

وی ادامه داد: هم وزارت نفت و هم بانک مرکزی از وزارت اطلاعات خواهان کمک شدند که این پول‌ها را به کشور بازگردانند که چنین چیزی صورت نگرفت.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد اظهارات اخیر معاون کنسولی، پارلمانی و امور ایرانیان خارج از کشور مبنی بر این که 20 ایرانی به دلیل اتهامات سیاسی در کشورهای مختلف زندانی هستند، آیا در این رابطه قوه قضاییه با کمک وزارت خارجه برنامه‌ای را برای آزادی آنها دارد یا خیر، اظهار کرد: در مورد اتباع ایرانی که خارج از کشور تحت تعقیب قرار می‌گیرند، وزارت امور خارجه از همان ابتدا به این موضوع ورود پیدا می‌کند. همچنین در مواردی وزارت دادگستری به جهاتی که با برخی کشورها روابط استرداد مجرمین را داریم، پیگیری‌هایی را انجام می‌دهد. همچنین روابط بین‌الملل قوه قضاییه نیز پیگیری‌هایی را انجام می‌دهد. باید گفت که اگر مواردی وجود دارد که نیاز به تلاش بیشتری داشت، موردی به آن رسیدگی می‌شود، چه سیاسی باشد چه غیرسیاسی. 

 


ویدیو مرتبط :
واکنش اژه ای به نامه رحیمی به احمدی نژاد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

محسنی‌اژه‌ای: صدور حکم اعدام برای بابک زنجانی / وضعیت پرونده‌های «فساد 3 هزار میلیاردی»، «احمدی‌نژاد»، «ثامن الحجج» و ...



 اخبارسیاسی ,خبرهای  سیاسی,اژه ای

سخنگوی قوه قضاییه از صدور حکم اعدام برای سه متهم پرونده موسوم به فساد نفتی خبر داد.

به گزارش ایسنا ، حجت‌الاسلام و المسلمین محسنی‌اژه‌ای در نودو سومین نشست خبری خود گفت: حکم بابک زنجانی و دو متهم دیگر این پرونده که در دادگاه بدوی محاکمه شدند صادر شد.

وی بیان کرد: دادگاه بدوی این سه متهم را مفسدفی‌الارض تشخیص داده و به اعدام محکوم کرده است. دادگاه علاوه بر اعدام، متهمان را به رد مال شاکی و شرکت ملی نفت ایران و جزای نقدی یک چهارم پولشویی محکوم کرده است.

نرخ دیه در سال 95، 190 میلیون تومان تعیین شد
محسنی‌اژه‌ای گفت: بر اساس قانون قوه قضاییه موظف است با بررسی های لازم قیمت دیه برای سال بعد را اعلام کند. طبق بررسی های ما و همچنین در جلسه مسئولین عالی قضایی که هفته گذشته برگزار شد، با لحاظ بررسی‌های میدانی، کارشناسی و همچنین در نظر گرفتن تورم مبلغ دیه برای سال 95، 190 میلیون تومان در ماه های غیرحرام مشخص شد و طبیعتا در ماه‌های حرام این مبلغ یک سوم افزایش پیدا خواهد کرد.

صدور حکم دیگر متهمان پرونده فساد 3 هزار میلیاردی به‌زودی
وی در رابطه با پرونده فساد سه هزار میلیاردی گفت:‌ برای 46 نفر از این متهمین کیفرخواست صادر شده بود و پرونده شان به دادگاه ارسال شد که این افراد عمدتا از بانک صادرات اعم از مدیرعامل سابق بانک صادرات و برخی از کارمندان هستند.

وی ادامه داد: ختم رسیدگی این پرونده اعلام شده و ظرف این هفته یا هفته آینده حکم‌شان صادر خواهد شد.

توضیح محسنی‌اژه‌ای درباره پرونده‌های «پدیده شاندیز» و «ثامن الحجج»
محسنی اژه‌ای در ادامه در رابطه با پرونده موسوم به ارزی گفت: محاکمه در این پرونده به پایان رسیده و ان شاء الله حکم آن به‌زودی صادر می‌شود.

وی ادامه داد: بر اساس کارشناسی انجام شده درآمد نامشروع در این پرونده 181 میلیارد تومان برآورد شده است. در این پرونده 10 نفر محاکمه شدند که 6 نفر آن‌ها به صورت حضوری به پرونده‌شان رسیدگی شد و 4 نفر دیگر به دلیل اینکه فراری بودند طبق ضوابط حکم غیابی برای‌شان صادر شد.

وی در رابطه با پرونده موسسه ثامن الحجج اظهار کرد: تاکنون 147 هزار نفر پول‌شان را دریافت کردند و مجموع پولی که افراد تاکنون به دستشان رسیده 308 میلیارد تومان است؛ در واقع افرادی که در این موسسه دارای سپرده بودند تا 20 میلیون تومان، به آن‌ها پرداخت خواهد شد که ان شاء الله این مبلغ بالاتر نیز خواهد رفت.

سخنگوی دستگاه قضایی اظهار کرد: امیدواریم با تلاشی که بانک مرکزی و دادستانی انجام می‌دهد تمام سپرده گذاران بتوانند پول‌شان را دریافت کنند.

محسنی‌اژه‌ای در رابطه با پرونده پدیده شاندیز نیز گفت: در رابطه با این موضوع ستادی در استان تشکیل شد و با تصمیم ستاد مربوطه هیأت مدیره جدید انتخاب شدند. همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی نیز برای سرمایه‌گذاری جهت اتمام پروژه اعلام آمادگی کردند و با توجه به تشکیل هیات مدیره جدید امیدواریم این پروژه کار خود را ادامه دهد تا مردم به حق خود برسند.

سخنگوی دستگاه قضا در رابطه با پرونده متهمینی که به عزاداران امام حسین (ع) در یکی از شهرستان‌های استان خوزستان حمله کرده بودند گفت:‌ این حمله منجر به شهید شدن دو نفر و مجروح شدن سه تن از هموطنان‌مان شد که بعد از شناسایی افراد پرونده تکمیل و کیفرخواست صادر و به دادگاه ارسال خواهد شد، ان شاء الله دادگاه نیز در وقت مقرر برگزار شود.

اگر قاچاقچیان مجازات شوند صدای مدعیان حقوق بشر بلند می‌شود
 محسنی اژه‌ای گفت: در سه ماه گذشته مواردی از کشف مواد مخدر به صورت عمده داشته ایم که هم کشور ما و سایر کشورها را به تباهی می کشد. اگر آن‌ها به مجازات برسند عده ای فریادشان بلند می‌شود که حقوق بشر در ایران رعایت نمی‌شود.

وی ادامه داد: در ماه‌های دی، بهمن و اسفند ماه مواردی از مواد مخدر کشف شده است از جمله اینکه در تاریخ 94/10/7 در کرج 1300 کیلو تریاک و مرفین و حشیش از چند قاچاقچی کشف شده است. همچنین در تاریخ 94/10/28 در جاسک 1929 کیلو تریاک در یک محموله کشف شد. در تاریخ 94/11/28 در شهرستان بم، 275 کیلو هروئین در یک کامیونی که به ظاهر میوه حمل می کرد، کشف شد. همچنین در تاریخ 94/12/15 در رودبار جنوب 1345 کیلوتریاک در یک محموله کشف و ضبط شد.

وی افزود: اگر قاچاقچیان مواد مخدر به مجازات برسند به کسانی که مدعی حقوق بشرند بگویید آیا رها کردن آن‌ها برخلاف حقوق بشر است یا مجازات‌شان.

معاون اول قوه قضاییه با اشاره قتل شهردار سابق مهاباد در استان اصفهان گفت: قاتلین، مباشر و معاونین که در قتل دخالت داشتند شناسایی و دستگیر شدند. بر اساس اظهارات متهمان مشخص شد که قتل شخصی و خانوادگی بوده و مسائل امنیتی در آن دخیل نبوده است. این افراد در بازداشت هستند و در حال تحقیقات موضوع هستیم.

اطلاعی از ورود مدعی‌العموم درباره اظهارات اخیر یکی از نمایندگان ندارم
محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوالی درباره خرید و فروش رای در انتخابات و اینکه آیا پرونده‌ای در قوه قضاییه در این زمینه تشکیل شده و آیا تخلفات انتخاباتی نسبت به سال‌های قبل افزایش داشته است؟ گفت: 206 پرونده در استان‌ها تشکیل شده که فعلا 5 استان گزارشی در این زمینه به ما نداده است. به غیر از این پنج استان، 206 پرونده در رابطه با تخلفات انتخاباتی اعم از ریز و درشت تشکیل شده که اگر بقیه استان ها که کوچک هستند در همین حدود باشد، تخلفات انتخاباتی نسبت به سال‌های گذشته کمتر شده است.

وی افزود: بیشتر این تخلفات در زمینه درگیری بوده که منشاء آن انتخاباتی بوده است و بین طرفداران برخی از نامزدها و یا افراد دیگر رخ داده است.

محسنی اژه‌ای درباره خرید و فروش رای که مورد سئوال خبرنگار مذکور بود گفت:‌ این موضوع بیشتر به مراجع نظارتی ارسال می‌شود. به جز یکی دو مورد و نهایتا سه مورد پرونده زیادی در زمینه خرید رای نداشته‌ایم و پرونده قضایی در این زمینه تشکیل نشده است.

معاون اول قوه قضاییه در رابطه با اظهارات نماینده مردم ارومیه در مجلس و اینکه آیا دادستان به موضوع ورود پیدا کرده است که مورد سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، بیان کرد: این موضوع را نپرسیده‌ام و نمی‌دانم تاکنون مدعی العموم به موضوع وارد شده یا خیر.

خبرنگاری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که دو نفر از نمایندگان مجلس قبل از انتخابات گفتند که بالغ بر 100 میلیون تومان به دبیر حزب اعتدال و توسعه داده شده، در این زمینه توضیحات لازم را ارائه دهید که محسنی اژه ای گفت: بله، چنین چیزی به شخص آقای نوبخت نبوده بلکه نسبت به حزب اعتدال که وی مدت‌ها پیش در آن بوده می‌باشد و ارتباطی با انتخابات ندارد. یک نفر به حزب کمک کرده بود که همان موقع گزارش شد و پرونده آن در همان زمان در دادگستری رسیدگی و مختومه شد.

خبرنگاری درباره شایع شدن مصرف مخدرهای صوتی که برخی از سایت‌ها بدون فیلتر آن‌ها را بر روی سایت خود می گذارند از محسنی اژه‌ای خواستار پاسخگویی شد که وی گفت:‌ کارشناسان می‌گویند که ما مواد مخدر صوتی نداریم، البته ممکن است برخی اصوات مضر باشد، ولی تاکنون پرونده ای در این زمینه در قوه قضاییه تشکیل نشده است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت متهمانی که به سفارت و کنسولگری حمله کرده بودند و اینکه شنیده شده برخی از متهمان و متهم اصلی آزاد شده‌اند که مورد سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود گفت:‌ پرونده سه چهار نفر از متهمان در دادسرای ویژه روحانیت است و تاکنون هم پاسخی نیامده که آن‌ها آزاد شده اند یا خیر. کسانی هم که پرونده‌شان در دادسرای تهران بود به غیر از دو مورد با قرار مناسب تا زمان دادگاه آزاد شدند. چند نفری هم در دادسرای ویژه روحانیت در بازداشت هستند که از آخرین وضعیت آن‌ها اطلاع ندارم.

درباره تعیین «رییسی» به‌عنوان تولیت آستان قدس صحبت جدی شده است
محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه قبل از انتخابات ویدئویی از رئیس دولت اصلاحات در فضای مجازی منتشر شد که بر اساس آن ویدئو مردم را به مشارکت در انتخابات دعوت کرده بود. پس از آن دو تن از نمایندگان مجلس درخواست رفع ممنوع‌التصویری و ممنوع‌البیانی رئیس دولت اصلاحات را داشتند. آیا در رابطه با این موضوع قوه قضائیه تصمیمی گرفته است یا خیر،‌ گفت: فعلاً در این باره تصمیمی گرفته نشده است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره اینکه پس از فوت تولیت آستان قدس رضوی گمانه‌زنی‌هایی شده که این مسئولیت به حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رییسی دادستان کل کشور داده شود، آیا شما تغییرات در سطح مدیران ارشد قوه قضائیه را تأیید می‌کنید، خاطرنشان کرد: در رابطه با اینکه آقای رئیسی به عنوان تولیت ‌آستان قدس رضوی تعیین شوند صحبت جدی شده است، اما جابجایی آقای منتظری از سمت کنونی خود به سمت دادستانی کل کشور هنوز مشخص نیست.

خبرنگاری سئوال خود را اینگونه پرسید که در چند روز اخیر در فضای مجازی خبر احضار فاطمه هاشمی به دادگاه منتشر شده، آیا چنین خبری صحت دارد و دلیل احضار وی چیست، گفت: بله، وی به دادگاه احضار شده و دلیل احضار وی جدید نیست و مربوط به پرونده قبلی است.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به این پرسش که رئیس دولت اصلاحات خواهان شرکت در مراسمی بودند که دادستانی چنین اجازه‌ای را به وی نداده، آیا وی فقط در این مراسم نمی‌توانست شرکت کند و همچنین شایعاتی در رابطه با اینکه رئیس دولت اصلاحات قرار است در حصر باشد مطرح شده. آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر، خاطرنشان کرد: بحث حصر وی صحت ندارد، اما ممانعت از ورود ایشان به آن مجلس با حکم دادستانی بوده است که در خصوص موارد دیگر نیز دادستانی تصمیم خواهد گرفت. 

 

 به گزارش ایسنا، خبرنگاری در نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه درباره صحبت‌های معاون رئیس‌جمهور در امور بانوان مبنی بر اینکه اهالی یک روستا به جرم مواد مخدر اعدام شده اند گفت: چنین ادعایی نقل قول شد. مقامات زاهدان آن را تکذیب کرده و دادستان زاهدان نیز گزارشی را در این زمینه به دادسرا تقدیم کرده است.

خبرنگار دیگری درباره مجازات های جایگزین حبس و اینکه به نظر می‌رسد در این زمینه فقدان ابزارهای نظارتی داریم که محسنی اژه‌ای بیان کرد: بخشی از این موضوع باید زمینه‌اش در دستگاه‌هایی که می‌توانند متهم را برای کار کردن بپذیرند مانند شهرداری ها، مراکز دولتی و عمومی باشد. آیین نامه آن نوشته شده ولی هنوز ابلاغ نشده؛ لذا بخشی از آن آمادگی مراکزی است که باید متهم را بپذیرند.

وی افزود: بخش دیگر شامل مواردی است که منجر به محرومیت‌هایی می‌شود و به هر حال این محرومیت ها و مجازات جایگزین باید به نفع متهم باشد. درست است که متهم حبس نمی رود ولی محدودیت های دیگری برایش به وجود می آید. همه موارد به نظارت مربوط نمی‌شود. در جایی که مجازات های جایگزین به نفع متهم است دادستان ها موظف به نظارت اند. بخش دیگر که بعضی افراد در محیط سکونت خود امکان معرفی به محلی برای شغل‌شان نیست، نظارت‌ها مشکل‌تر می‌شود.

وی افزود: اهتمام ما این است که تعداد زندانی کم باشد و سعی داریم به جای حبس مجازات هایی که بازدارنده است را داشته باشیم، البته ما نمی توانیم مجازات حبس را در جامعه حذف کنیم؛ زیرا افراد شروری را داریم که باید به زندان بروند.

محسنی‌اژه‌ای در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه تعدادی از نمایندگان مجلس از دخالت های غیرقانونی وزارت کشور اظهار نگرانی کرده‌اند و گفته اند که استانداران به نفع کاندیداهای مورد نظر جناح خود مبادرت به دخالت در انتخابات کرده‌اند، قوه قضاییه در این زمینه چه اقداماتی کرده است، اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: من بارها گفته ام که علیه فرد یا دستگاهی که حضور ندارند صحبت نکنیم.

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا حکم بابک زنجانی و دیگر متهمان نفتی به وکلای آن‌ها ابلاغ شده است؟ گفت : قاعدتا باید حکم به آن‌ها ابلاغ شده باشد ولی من از آن اطلاعی ندارم.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی بر اینکه آیا میزان رد مال به اندازه بدهی بابک زنجانی است گفت: اگر وی در این مدت پولی را داده باشد از میزان بدهی اش کسر می‌شود و در غیر این صورت همان میزانی است که عنوان شده است.

سخنگوی قوه قضاییه درباره آخرین وضعیت پرونده طاهری سرکرده عرفان حلقه که مورد سئوال خبرنگار دیگری بود گفت: حکم اعدام وی مورد نقض قرار گرفت و به دادگاه برگشت. وضعیت وی همان وضعیتی است در سابق بوده است.

 اظهارات محسنی‌اژه‌ای درباره پرونده «احمدی‌نژاد»

در ادامه نشست خبری حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای یکی از خبرنگاران خواهان بیان آخرین جزئیات پرونده 12 هزار میلیاردی معروف به پرونده کرمان شد که وی گفت: صرف‌نظر از مبلغ، این پرونده در آستانه صدور کیفرخواست قرار دارد و به زودی کیفرخواست آن صادر خواهد شد.

وی در پاسخ به سئوال یکی دیگر از خبرنگاران در مورد اینکه چهار تن از نمایندگان مجلس نامه‌ای به رئیس جمهور نوشتند و مواردی را در رابطه با رانت‌خواری توسط منصوبان دولت مطرح کردند. همچنین در این نامه گفته شده فردی بدر قراردادهای جدید نفتی در حال دلالی است، گفت: در اینکه نمایندگان رونوشتی از این نامه را و یا گزارش جداگانه به دستگاه قضایی ارائه کرده باشند یا خیر اطلاع ندارم. همچنین در مورد اینکه این موارد صحت دارد یا خیر نیز نمی‌توانم اظهارنظر کنم اما از طرف دولت نسبت به برخی از نمایندگان شکایت صورت گرفته، اما نمی‌دانم که مربوط به این نامه بوده است یا خیر.

خبرنگاری با اشاره به اظهارات اخیر نماینده مجلس ارومیه از سخنگوی دستگاه قضا پرسید که اگر بانوان رسانه‌ای بخواهند از آقای قاضی‌پور شکایت کنند ‌آیا موضوع رسیدگی می‌شود؟

محسنی اژه‌ای پاسخ داد: اینکه مدعی‌العموم نسبت به این پرونده ورود پیدا کرده یا خیر اطلاع ندارم اما اگر کسی به طور مستقیم مورد اهانت قرار گرفته باشد و شکایت کند قطعاً به شکایت آن رسیدگی خواهد شد.

سخنگوی دستگاه قضایی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده محمودرضا خاوری، گفت: در ارتباط با این پرونده اتفاق جدیدی نیفتاده و از طریق پلیس اینترپل به دنبال بازگرداندن وی هستیم، اما از دیدگاه من هیچ روزنه‌ امیدی برای تحویل وی وجود ندارد، البته برخی از دوستان در پلیس بین‌الملل امیدواری دارند که امیدواریم نگاه آنها صحیح باشد و هرچه زودتر بتوانیم این فرد را که اتهامش فساد اقتصادی است به کشور بازگردانیم.

سخنگوی دستگاه قضا همچنین درباره آخرین وضعیت پرونده بقایی که سئوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، گفت: متهم این پرونده آزاد است و پرونده در حال تکمیل تحقیقات است، البته تحقیقات این پرونده علاوه بر بازپرس توسط سیستم اطلاعاتی انجام می‌شود که سیستم اطلاعاتی گزارش نهایی خود را به بازپرس داده و باید دید بازپرس چه تصمیمی می‌گیرد.

معاون اول دستگاه قضایی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده محمود احمدی‌نژاد خاطرنشان کرد: رئیس جمهور سابق پرونده‌های مختلفی داشت که در بعضی از آنها شاکی و در برخی دیگر متهم بود.

وی ادامه داد: در رابطه با آن بخش از پرونده که از وی شکایتی صورت گرفته بود بخشی از شکایت‌ها جزئی بود مانند اینکه در سخنرانی‌ که در یکی از سفرهای استانی‌شان داشتند فردی شکایت کرده و گفته است که در این سخنرانی به من توهین شده. همچنین فرد دیگری در شکایت خود علیه آقای احمدی‌نژاد گفته که در سفرهای استانی ماشین همراه وی به پای این فرد آسیب رسانده و مورد خسارت وارد شده. همچنین برخی دیگر از این شکایت‌ها مربوط به گزارش مجلس بود که باید تحقیق شود.

محسنی اژه‌ای ادامه داد: در رابطه با پرونده شکایت آقای احمدی‌نژاد از معاون اول دولت یازدهم بازپرسی این پرونده قرار منع تعقیب صادر کرد که وکیل آقای احمدی‌نژاد نسبت به نحوه رسیدگی بازپرس اعتراض داشت و گفت چون ما به نحوه رسیدگی اعتراض داریم دیگر به خود قرار اعتراض نمی‌کنیم. به همین دلیل قرار صادر شده قطعی است مگر اینکه بعداً نظر آنها برگردد و یا اینکه درخواست فوق‌العاده‌ای داشته باشند.

بازداشت چند مدلینگ در فضای مجازی به دلیل ترویج فساد

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سئوال یکی از خبرنگاران در رابطه با آخرین وضعیت مدیرعامل سابق بانک صادرات، گفت: 46 متهم هستند که 44 نفر از آنها مربوط به بانک صادرات اعم از مدیرعامل و سایر افراد است. محاکمه متهمان تمام شده و به زودی حکم دادگاه بدوی صادر می‌شود، البته این حکم هم در موضوع پرونده بابک زنجانی و هم این پرونده بدوی است و اگر اعتراضی صورت بگیرد پرونده در مراجع تجدیدنظر بررسی می‌شود.

خبرنگار دیگری سئوال خود را اینگونه مطرح کرد که در زمان‌های مختلف اخبار متعددی در رابطه با فیلترینگ هوشمند و فیلتر شبکه‌های اجتماعی منتشر شد. همچنین خبرهایی در رابطه با تخصیص اعتبار 100 میلیاردی از سوی وزیر ارتباطات برای فیترینگ هوشمند منتشر شد. از سوی دیگر اخباری در رابطه با بازداشت تعدادی مدل فعال در شبکه‌های مجازی منتشر شد؛ چرا با وجود تخصیص اعتبار 100 میلیاردی فیلترینگ هوشمند این موضوع اجرایی نشده و از سوی دیگر جرم افرادی که به عنوان مدل در شبکه‌های اجتماعی بازداشت شدند چیست؟

محسنی‌اژه‌ای پاسخ داد: در رابطه با اینکه چرا با توجه به مبلغ اختصاص یافته فیلترینگ هوشمند انجام نشده باید از وزیر مربوطه سوال شود و من اطلاعی ندارم. در مورد اینکه فیلترینگ هوشمند صورت گرفته یا نه و چقدر هزینه شده را نیز باید از وزیر ارتباطات و یا دبیرخانه کارگروه سئوال کنید.

معاون اول دستگاه قضایی در رابطه با بازداشت مدل‌ها در فضای اجتماعی، خاطرنشان کرد: هر فردی که در فضای مجازی جرمی را مرتکب شود توسط نیروهای انتظامی و نیروهای اطلاعاتی شناسایی می‌شود و با آنها برخورد مقتضی صورت می‌گیرد. البته بارها گفته شده که اگر مسئولان ذیربط تلاش می‌کردند تا زیرساخت‌های بومی فراهم شود و مردم از شبکه‌های اجتماعی بومی استفاده کنند و افراد سودجو مرتکب جرم نشوند، خیلی خوب می‌شود.

وی ادامه داد: در رابطه با همین موضوع 8 نفر بازداشت شده‌اند که تعدادی از آنها با قرار بازداشت آزاد و تعدادی نیز توجیه شدند، البته برخی از آنها جرم‌های سنگین مانند اشاعه فحشاء و ترویج فساد را داشتند. گاهی این افراد به صورت باندی اقدامات مجرمانه‌ای علیه مردم انجام می‌دادند که اگر ثابت شود مجازات سنگینی دارد. البته پرونده این افراد هنوز به دادگاه ارسال نشده، اما بعید می‌دانم روند رسیدگی زیاد طولانی شود.

سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: برخی از این افراد از کاری که می‌کردند اطلاع نداشتند و ندانسته وارد این شبکه‌ها شدند و فکر می‌کردند کار موردی است که بابت آن پول می‌گیرند؛ لذا این افراد بازداشت نشدند.

محسنی اژه‌ای در ادامه در پاسخ به سئوالی مبنی بر اخبار منتشر شده در رابطه با قاچاق کالا به خصوص قاچاق میوه در آستانه سال جدید و اینکه آیا قوه قضائیه اقداماتی در این راستا انجام داده است یا خیر، خاطرنشان کرد: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز زیر نظر دولت فعالیت می‌کند. همچنین بخشی که مربوط به کنترل بازار است تحت نظر تعزیرات حکومتی که وزیر دادگستری مسئولیت آن را بر عهده دارد، اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

وی ادامه داد: قوه قضائیه فارغ از این امر نیست و اگر در رابطه با قاچاق‌های عمده اطلاع پیدا کنیم و احیاناً‌ اگر دستگاه‌های متولی نتوانند و یا متوجه نشده باشند با همکاری آنها برخورد لازم صورت خواهد گرفت، البته از دادستان‌ها خواسته‌ایم که هم به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و هم به تعزیرات حکومتی کمک کنند. چرا که ما در حوزه قاچاق با مواردی از جمله دارو و مواد آرایشی فاسد مواجه هستیم که دادستان به عنوان مدعی‌العموم وظیفه دارد برخورد کند.

وی در رابطه با آخرین وضعیت پرونده مدیر بازداشتی شرکت پتروپارس، ابراز بی‌اطلاعی کرد.

معاون اول دستگاه قضایی در پاسخ به سئوال خبرنگاری مبنی بر اینکه وکیل بابک زنجانی در مورد اینکه بانک خارجی معرفی شده از سوی وزارت نفت از دریافت پول بابک زنجانی خودداری می‌کند، خاطرنشان کرد: مطلقاً چنین چیزی نیست. متأسفانه بارها به ایشان فرجه داده شد و گفته شد اگر پول‌ها را بازگردانید در حکم‌تان تأثیر دارد اما اکنون بر هیچ فردی احراز نشده که وی بتواند پول را پرداخت کند. البته امروز هم دیر نشده و می‌توانند پرداخت کنند.

سخنگوی دستگاه قضایی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه وزیر کشور اعلام کرده بود که 14 دستگاه دولتی در رابطه با پرونده پدیده شاندیز اعلام شکایت کرده‌اند و آیا این پرونده متهمان جدیدی دارد، گفت: از دادستان مشهد سوال کردم و ایشان گفتند تاکنون مسئولان متخلف به ما معرفی نشده‌اند و همچنین 14 دستگاه دولتی نیز اعلام شکایت نکرده‌اند و این موضوع صحت ندارد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه گفته شده 14 دستگاه دولتی شکایت کرده‌اند احیاناً در ستاد یا جلسه‌ای اعلام شده که ما از آن خبر نداریم.

سخنگوی دستگاه قضا در پاسخ به سئوالی در رابطه با اینکه آیا پرونده‌ای در رابطه با قطع درختان در لواسان در قوه قضائیه تشکیل شده است؟ خاطرنشان کرد: در رابطه با این موضوع اطلاعی ندارم.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه فاز دوم رسیدگی به پرونده موسوم به فسادنفتی از چه زمانی آغاز می‌شود، اظهار کرد: این پرونده در حال رسیدگی قرار دارد و راکد نیست. متهمان زیادی در این پرونده وجود داشتند که بعضاً ‌مطلع و یا متهم بودند. همچنین نمی‌توانم تاریخ دقیق رسیدگی را تعیین کنم.

خبرنگار دیگری سوال خود را اینگونه مطرح کرد که تکلیف بدهی 2 میلیارد یورویی بابک زنجانی چه می‌شود و خواهان پاسخ سخنگوی دستگاه قضا شد که وی خاطرنشان کرد: از همان ابتدا تلاش شد تا تمامی اموال وی در داخل و خارج کارشناسی و شناسایی شود. آن مقداری هم که توافق شده بود را یا شرکت نفت عین مال را بردارد و یا اینکه به میزان طلب خود آن را بفروشد.

وی ادامه داد: تاکنون بابک زنجانی در پرداخت بدهی‌ها کسری داشته که اگر بتواند تأمین کند که هیچ، اگر نه باید دید که آیا اموال دیگری دارد یا خیر.

محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه اخیراً از سوی سازمان نظام مهندسی عنوان شده مجتمع مرکز تجارت جهانی واقع در خیابان فردوسی ناامن است و باید پلمب شود اما شهرداری نسبت به این موضوع مقاومت می‌کند.گفت: در این زمینه اطلاعی ندارم.

 

اخبار سیاسی  -  ایسنا