اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توضیحات بانک مرکزی درباره وضعیت شبکه‌­های پرداخت ­الکترونیک



اخبار,اخبار اقتصادی ,بانک مرکزی

بانک مرکزی درباره وضعیت شبکه­‌های پرداخت ­الکترونیک در پایان سال به ارائه توضیحاتی پرداخت.

به گزارش ایسنا، بانک مرکزی اعلام کرد: هم­زمان با افزایش مبادلات در روزهای پایانی سال، نظام­های پرداخت کشور( نقد، الکترونیک و چک) مسئولیت سنگینی به­ عهده دارند و روزهای پرکاری را سپری می­‌کنند .به دنبال انتقادات مطرح شده در مورد کیفیت خدمات الکترونیک بانکی، مواردی برای اطلاع هموطنان و تنویر افکار عمومی تقدیم می­‌شود.

ایام پایانی سال جاری و نرخ افزایشی آن طی سالی که پشت سر گذاشته شد و نیز در مقایسه با ایام مشابه در سال گذشته، هم از نظر تعدادی و هم از منظر پاسخگویی و ارایه خدمت که موسوم به تراکنش موفق می باشد رشدی بسیار شدید و امید بخش را تجربه کرده است. به نحوی که از ابتدای سال تا 15 اسفند ماه سال 1393، تعداد تراکنش‌های شتاب به بیش از 13 میلیارد و شاپرک به بیش از 14 میلیارد تراکنش رسیده است.

 

ضمن اینکه طی سال جاری، حداقل سطح کیفی خدمات الکترونیک بانک‌ها در خصوص تراکنش‌های موفق از 95 به 97.5 درصد ارتقاء یافته است.این در حالی است که تراکنش‌های بین بانکی در ایام انتهایی سال 1393 رشد چشمگیری داشته و آمار عملیات در سامانه‌های شتاب و شاپرک به بالاترین میزان خود رسیده است.

تعداد تراکنش‌های شبکه تبادل اطلاعات بین‌بانکی (شتاب) به رقم بی‌سابقه 64 میلیون تراکنش طی یک روز و تعداد تراکنش‌های شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی (شاپرک) از 76 میلیون تراکنش طی یک روز فراتر رفته است.( این آمار به صورت تجمیعی به رقم 150 میلیون تراکنش طی روز چهارشنبه 28 اسفندماه بالغ شده و نشانگر بالاترین حجم تراکنش در سامانه های شتاب و شاپرک درتاریخ سامانه های یاد شده می باشد.) که این ارقام نشان از پایداری مطلوب شبکه‌های پرداخت الکترونیک در پایان سال داشته و بایستی گفت غالب مردم در کشور طی سال گذشته و نیز این ایام به راحتی و بدون مشکل خدمات مورد نظر خود را دریافت کرده‌اند.

برای نمونه در بازه زمانی یکشنبه 17 تا 23 اسفند ماه (روزهای پرباری شبکه) در شتاب به‌طور متوسط 97.71 درصد و در شاپرک 98.81 درصد تراکنش‌های موفق ثبت شده که بالاتر از کیفیت استاندارد حداقلی تعیین شده بوده و درصد ناچیز تراکنش‌های ناموفق ثبت شده عمدتا به دلیل اختلال در سوئیچ بانک‌هایی نظیر ملت، رفاه کارگران و تجارت بوده و بر این اساس تذکر لازم به این بانکها نیز داده شده است.

ضمنا بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار به مشتریانی که از انواع خدمات پرداخت الکترونیک بانکی استفاده می­‌کنند، به دلیل ضعف در سامانه­‌های درون­ بانکی و تراکنش­های دارای مغایرت، وجوه آن­ها به موقع واریز نمی شود، به نسبت مدت و مبلغ آن وجه التزام برای جبران خسارت پرداخت می­‌شود. هم­وطنانی که با تراکنش­های دارای مغایرت مواجه می­‌شوند می­‌توانند به همین منظور به میز امداد شتاب مستقر در بانک­ها مراجعه یا با شماره 29911 تماس حاصل کنند.


اخبار اقتصادی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
واکنش مردم به نحوه پرداخت وام توسط بانک‌ با وجود ابلاغیه بانک مرکزی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیحات بانک مرکزی درباره پرداخت وام ازدواج



اخبار ,اخبار اقتصادی ,وام ازدواج

اخبار اقتصادی - بانک مرکزی: پرداخت وام ازدواج متوقف نشده است

بر اساس اعلام بانک مرکزی در سال جاری نیز تا تاریخ هشتم تیر ماه 93 در مجموع 160 هزار و 998 فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از سوی بانک ها پرداخت شده است.

بانک مرکزی با تاکید بر این که اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به هیچ وجه متوقف نشده است، اعلام کرد که از ابتدای سال 1393 تا هشتم تیر ماه جاری، 160 هزار و 998 نفر از این تسهیلات بهره مند شده اند.

 

به گزارش ایرنا، اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به متقاضیان، محور سوال محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس از وزیر امور اقتصادی و دارایی است که این سوال سه شنبه این هفته با حضور علی طیب نیا در جلسه علنی مجلس مورد بررسی قرار می گیرد.

 

بانک مرکزی روز شنبه با ارایه توضیحاتی درباره روند اعطای تسهیلات وام ازدواج که در پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت منتشر شد، تاکید کرد: طبق قوانین منابع تجهیز شده از حساب های پس انداز قرص الحسنه پس از کسر ذخیره قانونی و احتیاطی باید صرفاً برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه صرف شود.

 

بر اساس توضیحات بانک مرکزی، منابع قرض الحسنه شبکه بانکی در سال 1392 کاهش و حجم تکالیف قرض الحسنه محوله به شبکه بانکی افزایش یافته است و بر این اساس این منابع از 800 میلیارد ریال تکالیف مندرج در قانون بودجه سال 1389 به 46.400 میلیارد ریال در قانون بودجه سال 1393 رسیده است.

 

بانک مرکزی یادآور شد که در این مدت تکالیفی از جمله تسهیلات قرض الحسنه قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و قانون حمایت از تولید و عرضه مسکن، اعطای تسهیلات قرض الحسنه براساس قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و قانون حمایت از تولید و عرضه به منابع قرض الحسنه بانک ها محول شده است.

 

براساس اعلام بانک مرکزی، همچنین در سال جاری میزان منابع قرض الحسنه شبکه بانکی بالغ بر 43 هزار و 280 میلیارد ریال (با فرض رشد صفر درصدی سپرده های قرض الحسنه) پیش بینی شده است.

 

طبق این گزارش، سپرده های قرض الحسنه در پایان اردیبهشت ماه سال 1393 برای نخستین بار در دهه اخیر رشد منفی 8.3 درصدی را تجربه کرده است.

 

بانک مرکزی یادآور شد: با توجه به میزان منابع پیش بینی شده و با در نظر گرفتن تعداد یک میلیون و 172 هزار و 898 نفر در صف انتظار فعلی (تا تاریخ 8/4/1393) و افزایش آن به تعداد تقریبی 2 میلیون نفر تا پایان سال جاری و با سقف 30 میلیون ریال، نیازمند حداقل 60 هزار میلیارد ریال منابع قرض الحسنه جهت اعطای تسهیلات ازدواج هستیم که با لحاظ سایر تکالیف بودجه ای، منابع مورد نیاز بالغ بر 106 هزار و 400 میلیارد ریال خواهد بود.

 

** روند اعطای وام ازدواج در پنج سال اخیر

 بانک مرکزی در ادامه جدولی درباره تعداد تسهیلات اعطایی ازدواج در سال های اخیر از سوی بانک های عامل در سراسر کشور ارایه کرده است که بر اساس آن در سال 88 تعداد 941 هزار و 268 نفر و در سال 89، یک میلیون و 131 هزار و 664 نفر از این تسهیلات بهره مند شده اند.

 

تعداد دریافت کنندگان تسهیلات بانکی ازدواج در سال 90 برابر یک میلیون و 264 هزار و 112 نفر بوده است که این رقم در سال 91 به میزان 947 هزار و 748 نفر و در سال 92 به تعداد 839هزار و 581 نفر کاهش یافته است.

 

بر اساس اعلام بانک مرکزی در سال جاری نیز تا تاریخ هشتم تیر ماه 93 در مجموع 160 هزار و 998 فقره تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از سوی بانک ها پرداخت شده است.

 

بانک مرکزی تاکید کرده است که اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج از سوی شبکه بانکی به هیچ وجه متوقف نشده است و تنها به دلیل محدودیت های بوجود آمده، اعطای تسهیلات از محل جذب سرمایه های جدید یا وصولی ها و با لحاظ لزوم اجرای بندهای مصوب قانون بودجه به کندی مورد اقدام قرار می گیرد.

 

همچنین بانک مرکزی اعلام کرد که برای تسریع در اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج با بانک های خصوصی هماهنگی های لازم انجام شده است تا با اتصال به سامانه وام ازدواج نسبت به اعطای تسهیلات اقدام کنند که تاکنون بانک های پارسیان و سامان به این سامانه پیوسته اند. 

اخبار اقتصادی - ایرنا