اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

توافق اتحادیه اروپا بر سر تحریم نفت ایران



 

در حالی که نمایندگان کشورهای اروپایی بر سر تحریم واردات نفت ایران به توافق رسیدند، شرکت‌های اروپایی، بر این باورند که دیگر تولید کنندگان و از جمله عربستان سعودی، نمی‌توانند جای خالی ایران را در بازار انرژی اروپا پر کنند.

 

 

سرویس بین‌الملل ـ نمایندگان کشورهای اروپایی بر سر تحریم واردات نفت ایران به توافق رسیدند.

به گزارش «تابناک» به نقل از رویترز، یک دیپلمات که نخواست نامش فاش شود، گفته است، نمایندگان کشورهای اروپایی در این زمینه به توافق رسیده‌اند، ولی اعمال کامل تحریم واردات نفت ایران تا آغاز جولای به تعویق افتاده است.

بنا بر این توافق، کشورهای اروپایی باید هر گونه توافق نفتی جدید با ایران را از هم اکنون متوقف کنند، چرا که این امر از همین هفته اجرایی خواهد شد، ولی واردات نفت از ایران تا زمان قطع کامل در آغاز ماه جولای ادامه خواهد یافت.

بنا بر این گزارش، ساعتی پیش، وال استریت ژورنال به نقل از کاترین اشتون، از قصد کشورهای اروپایی برای نهایی کردن طرح تحریم ایران در نشست امروز اروپایی‌ها در جلسه امروز در بروکسل خبر داده بود؛ افزون بر این که بر پیگیری مسأله هسته‌ای ایران از راه گفت‌وگو نیز تأکید کرده بود.

«ویلیام هیگ»، وزیر خارجه انگلیس که کشورش دشمنانه‌‌ترین مواضع را در قبال ایران در پیش گرفته، گفته است: تلاش می‌شود که تحریم‌‌های بی‌سابقه‌ای علیه ایران تصویب شود که هدف آن فروش نفت، بانک مرکزی، برخی از نهادهای مالی دیگر و نیز صادرات بعضی کالاهای با مصرف دوگانه است.

این در حالی است که درباره توانایی اروپا در تحمل چنین شرایطی در بازار نفت، تردید جدی است، تا جایی که حتی خانم اشتون گفته که با توجه به اثرات شدید تحریم نفت ایران بر اقتصاد برخی کشورهای اروپایی چون یونان، اسپانیا و ایتالیا، سیستمی برای بررسی اثرات چنین تحریمی بر اقتصاد کشورهای اروپایی ایجاد خواهد شد.

شرکت‌های اروپایی بر این باورند که دیگر تولید کنندگان و از جمله عربستان سعودی، نمی‌توانند، جای خالی ایران را در بازار انرژی اروپا پر کنند. شرکت‌های نفتی ایتالیایی از مهمترین مخالفان این تحریم‌ها تلقی می‌شوند؛ افزون بر این که شرکت بریتیش پترولیوم از آمریکایی‌ها خواسته است از تحریم‌های جدید جدا شود، زیرا امنیت انرژی اروپا و توانایی مقابله اروپا در برابر استفاده روسیه از گاز به عنوان سلاح سیاسی، وابسته به این است که بتواند در میادین گازی دریای خزر سرمایه‌گذاری کند..../تابناک


ویدیو مرتبط :
رفع تحریم های اروپا و آمریكا پس از توافق وین / نفت، گاز

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی با اعلام تحریم ایران توسط اتحادیه اروپا



 

 

افزایش قیمت نفت

 

با اعلام تحریم فازبندی شده نفت ایران توسط اتحادیه اروپا، قیمت نفت در بازارهای جهانی رو به افزایش گذاشت.

 

به گزارش فارس به نقل از بلومبرگ، این تحریم که به صورت فازبندی شده تا اول جولای اجرا خواهد شد امروز به تصویب نمایندگان اتحادیه اروپا رسیده و قطعی شد. این تحریم در حالی اتفاق افتاد که اتحادیه اروپا با بحران مالی سختی مواجه است که سال جاری میلادی را به یکی از سخت ترین سال ها از نظر اقتصادی بدل کرده است.

"کریستوفر بیلو"، یکی از دلالان نفتی در بازار بورس لندن در این خصوص اظهار داشت: "باید بنشینیم و ببینیم تحریم ها چگونه اجرا شده و چه تاثیری بر قیمت ها خواهند داشت؟"

بنابراین گزارش، امروز قیمت نفت برنت دریای شمال با ۹۲ سنت افزایش در هر بشکه به ۱۱۰.۷۸ دلار در هر بشکه رسید و قیمت نفت "وست تگزاس اینترمدیت" نیز در هر بشکه ۶۴ سنت افزایش را تجربه کرده است.

بنابر تحریم های اتحادیه اروپا، از اول ماه جولای، خرید نفت از ایران ممنوع می شود. در عین حال وزرای خارجه اتحادیه اروپا تدابیری را در نظر دارند تا اقتصاد یونان که وابستگی زیادی به نفت ایران دارد، کمتر آسیب ببیند. به همین لحاظ احتمالا سیاست های جبرانی برای یونان در نظر گرفته خواهد شد.

پیش تر کشورهای مدیترانه ای چون اسپانیا، یونان و ایتالیا که از ایران نفت وارد می کنند پیشنهاد کرده بودند که فازبندی تحریم نفتی ایران یک سال به طول بینجامد که این پیشنهاد مورد موافقت اتحادیه اروپا قرار نگرفت.

فرانسه انگلیس و آلمان اصلی ترین موافقان تحریم های ایران در اتحادیه اروپا بودند. فرانسه و انگلیس در همراهی با آمریکا ناوهای جنگی خود را نیز به خلیج فارس اعزام کرده اند تا در برابر تهدید ایران در خصوص انسداد تنگه هرمز، مقاومت کنند..../خبرگزارى فارس