اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تنها یک خط قرمز برای ایران تعیین کنید



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

پیشنهاد نویسنده واشنگتن پست به !+5

تنها یک خط قرمز برای ایران تعیین کنید

در مقابله با پرونده هسته ای ایران درست مانند خود ایرانی ها ذکاوت و پایمردی به خرج دهید

دیپلماسی ایرانی : غرب در میانه دو دور از مذاکرات ایران در قزاقستان به سر می برد. دور نخست این گفتگوها آنگونه که در رسانه های کشور و البته جراید غربی منعکس شد موفقیت آمیزتر از قبل بوده است.

با اینهمه کم نیستند تحلیل گرانی که امیدواری بیش از اندازه به موفقیت آمیزتر بودن دور دوم مذاکرات باز هم در آلماتی را اشتباهی فاحش می خوانند.

با درخواست دولتمردان ایرانی برای لغو پاره ای از تحریم ها و سپس گفتگوهای سازنده تر میان تهران و غرب، اکنون در رسانه های اروپایی و امریکایی ماراتنی از سوی تحلیل گران مخالف دستیابی ایران به برنامه صلح آمیز هسته ای به راه افتاده که هرگونه کوتاه آمدن در برابر تهران را اشتباهی مرگ بار می خوانند. 

ری تکه از کارشناسان مسائل ایران در نوشتاری کوتاه برای واشنگتن پست ادعا می کند که تهران با زیرکی از تطویل مذاکرات سود می برد و این در حالی است که غرب هر روز خط قرمز های تعیین شده برای ایران را تغییر می دهد .

آنچه در زیر می خوانید بخش هایی از نوشتار وی در واشنگتن پست است : (  بدیهی است که انعکاس این مطلب به معنای موافقت با مفاد آن نیست و صرفا در راستای آشنایی تحلیل گران ایرانی با نگاه های متفاوت به برنامه هسته ای ایران و جریان مذاکرات منتشر شده است )

خوش بینی و پیشرفت واژگانی هستند که کمتر در هنگام سخن گفتن در خصوص برنامه هسته ای ایران می توان آنها را با هم تلفیق کرد. اما اشتیاقی که ظاهرا ایرانی ها در نشست با اعضای گروه 1+5 در آلماتی قزاقستان برای مذاکره از خود نشان دادند، بسیاری از تحلیل گران و مقام های غربی را به این باور رساند که شاید تحریم های اقتصادی اندک تاثیری بر ایران داشته و تهرانی ها را به پای میز مذاکره بازگرداند.

در حالی که قدرت های بزرگ در اروپا به دنبال راهی برای حل پرونده هسته ای ایران هستند، بی شک در محافل شخصی خود قدرت چانه زنی و توان دیپلماتیک ایران در جریان مذاکرات با غرب را تحسین می کنند. 

دستیابی ایران به بمب هسته ای منوط به تولید حجم بالایی از اورانیوم غنی سازی شده با درصد اندک و به راه اندازی سانتریفیوژهای جدید است. گفته می شود که هر دو این پیش شرط ها در نیروگاه نظنز عملی شده است.

تهران همواره در این سالها با استناد به معاهده منع تکثیر تسلیحات هسته ای موسوم به ان پی تی ، تاکید می کند که حق احداث نیروگاه های صنعتی و غنی سازی اورانیوم 5 درصد را دارد. گفته می شود که میزان تجهیزات و تاسیساتی که در نیروگاه نطنز احداث شده است می تواند راه را برای تولید بمب هسته ای توسط ایرانی ها هموارتر سازد.

در شرایطی که نیروگاه نطنز به حداکثر میزان تولید خود برسد، جمهوری اسلامی ایران هم به تولید تسلیحات هسته ای نزدیک تر خواهد شد. طبیعت بندهای ان پی تی در خصوص بازرسی از تاسیسات هسته ای به گونه ای است که آن را تبدیل به مرجعی غیرقابل اطمینان در مواجهه با تخطی های کوچک از اصل معاهده می کند.

در این میان، تسلط ایران در تولید سانتریفیوژهای پیشرفته به این کشور توان ساخت تاسیسات مخفی را که به سرعت غنی سازی اورانیوم از حد مجاز به درصد غیرمجاز را می رساند، مهیا می کند. سرعت و کارآیی این ماشین ها به این معنا است که تنها تعداد محدودی از آنها برای تولید اورانیوم کافی برای بمب مورد نیاز هستند. این دستگاه ها به اندازه ای کوچک هستند که پنهان کردن آنها از تیررس بازرسان چندان سخت نیست. استراتژی تسلیحاتی ایران الزاما نیازمند تاسیسات فردو یا ادامه تولید اورانیوم نیمه غنی سازی شده یا 20 درصد نیست.

نویسنده این مطلب برای واشنگتن پست در ادامه ادعا می کند که مشکل امروز ایران با غرب آن است که پیش از آنکه فعالیت های خام هسته ای این کشور به مرحله جمع آوری و نتیجه گیری مثبت برسد، توجه دیگران را به خود جلب کرده است.

تهران به خوبی می داند که با پیشرفته تر کردن برنامه هسته ای خود در حقیقت احتمال توسل غرب به گزینه نظامی را بالا می برد. برای دفع این خطر، دیپلمات های ایرانی در جریان مذاکره با گروه 1+5 بارها تاکید کرده اند که غرب باید حق غنی سازی ایران را به رسمیت بشناسد.

ری تکه در ادامه این نوشتار کوتاه به سبک دیگر تحلیل گران غربی ادعا می کند که پیشنهادهای ایران در جریان مذاکره با غرب تنها پوششی برای برنامه هسته ای این کشور است: امروز میزان برنامه هسته ای ایران از پارامترهای قوانین بین المللی عبور کرده و در برخی از گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی هم تاکید شده است که برنامه هسته ای ایران به مرحله خطرناک رسیده است.

اورانیوم نیمه غنی سازی شده ایران در حقیقت خطرناک ترین محرک این بحران است.این میزان از غنی سازی می تواند ایران را به بمب هسته ای نزدیک تر کند. قدرت های غربی باید تمام تلاش خود را برای متوقف کردن این پروسه به کار بگیرند. اما طولانی تر شدن این مذاکرات یا امتیاز دهی غرب به ایران بر سر درصد غنی سازی می تواند تهران را به هدف خود که همان به تعویق انداختن هدف حمله قرار گرفتن است، نزدیک تر کند.

در جریان ده سال تلاش های دیپلماتیک غرب، جمهوری اسلامی ایران همواره با نظم و عزم خاص خود تاکید داشته که برنامه هسته ای مشخص و قانونی را پشت سر می گذارد. قدرت های غربی نیز بارها و بارها در جریان این مذاکرات جنس تحریم ها، اهداف و غایت نهایی خود از گفتگو با تهران را تغییر داده اند.

در حالی که ایران عمدتا از توقف در مذاکرات خرسند بوده است غربی ها همیشه این توقف را نامیمون خوانده و به دنبال ادامه یافتن مذاکرت بوده اند.

ستون نویس واشنگتن پست با اشتباه خواندن تغییر خط قرمزهای غرب در مواجه با ایران در نهایت می نویسد: گروه 1+5 برای مذاکره با ایران باید همان میزان پایمردی را از خود نشان دهد که ایرانی ها در این سالها در مواجهه با غرب خرج کردند.

بهترین راه برای متوقف کردن برنامه هسته ای ایران تعیین یک خط قرمز مشخص است: ایران باید به تمامی قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل که تاکنون در خصوص برنامه هسته ای آن صادر شده، تن دهد! این به معنای متوقف شدن تمامی فعالیت های ایران در نطنز است./دی


ویدیو مرتبط :
‫بچه پولدارهای ایران در تابستان کدام کشور میروند/ کشوری که خط قرمز مردمش سوال درباره خرافات است‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رژیم اسرائیل، خواهان تعیین «خط قرمز» برای ایران



رژیم اسرائیل، خواهان تعیین «خط قرمز» برای ایران

اظهارات سخنگوی رئیس جمهور مصر درباره مباحث مطرح شده در اجلاس تهران، اعتراض بحرین به وقوع اشتباه در ترجمه سخنان محمد مرسی، ادعاهای جدید نتانیاهو در رابطه با برنامه هسته ای ایران، هشدارهای معاون رئیس جمهور آمریکا درباره سیاست های جنگ طلبانه میت رامنی و انتقاد مقام سابق قضایی رژیم صهیونیسیتی از جنگ طلبی های این رژیم، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

 

  اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

اظهارات سخنگوی رئیس جمهور مصر درباره مباحث مطرح شده در اجلاس تهران، اعتراض بحرین به وقوع اشتباه در ترجمه سخنان محمد مرسی، ادعاهای جدید نتانیاهو در رابطه با برنامه هسته ای ایران، هشدارهای معاون رئیس جمهور آمریکا درباره سیاست های جنگ طلبانه میت رامنی و انتقاد مقام سابق قضایی رژیم صهیونیسیتی از جنگ طلبی های این رژیم، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، موضوع آینده روابط ایران و مصر و رویکرد سیاست خارجی محمد مرسی نسبت به ایران که از زمان تصمیم وی برای سفر به ایران به یکی از مباحث مهم رسانه ای تبدیل شده بود، همچنان جایگاه مهمی را در میان اخبار مربوط به ایران به خود اختصاص داده است. در این میان، رسانه هایی که رویکردهای چندان موافقی نسبت به ایران ندارند، درصددند اهمیت این مسئله را تا حد امکان کاهش دهند.

در همین راستا، اظهارات جدید سخنگوی محمد مرسی درباره عدم طرح مسائل دوجانبه در سفر مرسی به تهران، مورد توجه شماری از مطبوعات قرار گرفته است. «گالف تودی» امارات با اشاره به صحبت های «یاسر علی»، سخنگوی مرسی نوشته در سفر وی به تهران، موضوع از سر گیری روابط میان دو کشور به میان نیامده است. وی همچنین اظهار داشته در دیدار مرسی با احمدی نژاد، سخنی از ارتقای سطح روابط و یا بازگشایی سفارتخانه به میان نیامده است. 

از سوی دیگر، موضوع وقوع اشتباهات متعدد در ترجمه سخنان مرسی در اجلاس جنبش عدم تعهد، همچنان مورد توجه برخی مطبوعات است. روزنامه «حریت» ترکیه ضمن اشاره به این موضوع، از درخواست دولت بحرین برای عذرخواهی ایران بر سر این ماجرا خبر داده است. بر این اساس، دولت بحرین با ارسال یادداشتی، مراتب اعتراض خود را نسبت به این موضوع به ایران اعلام کرده است. در جریان سخنرانی مرسی در اجلاس تهران، مترجم به جای نام سوریه از نام بحرین در ترجمه خود استفاده کرد.

اظهارات و ادعاهای جدید بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی درباره برنامه هسته ای ایران نیز یکی دیگر از موارد مورد توجه رسانه ای طی 24 ساعت گذشته است. «گلوبال پست» از جمله مطبوعاتی است که این اظهارات را بازتاب داده و به نقل از نتانیاهو نوشته باید خط قرمز مشخصی در رابطه با برنامه هسته ای ایران تدوین شود که نشان دهد چه زمانی مداخله نظامی برای از میان بردن این برنامه مورد استفاده قرار خواهد گرفت. وی همچنین بار دیگر ضمن تکرار ادعاهای پیشین خود، اظهار داشته جامعه بین المللی اقدامات کافی برای جلوگیری از پیشرفت برنامه هسته ای ایران انجام نداده است.

در همین حال، «جو بایدن»، معاون رئیس جمهور آمریکا درباره جهت گیری های کاندیدای جمهوری خواه این کشور، از جمله در رابطه با ایران هشدار داده است. به نوشته سایت شبکه خبری «سی. ان. ان»، بایدن اظهار داشته در صورت انتخاب میت رامنی، کاندیدای جمهوری خواه به عنوان رئیس جمهور آتی آمریکا، ممکن است این کشور درگیر جتگ با سوریه و ایران شود. وی همچنین ضمن اشاره به مخالفت رامنی با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، این امر را نشانه ای از سیاست های جنگ طلبانه وی دانسته است.

در نهایت، روزنامه «تایمز اسرائیل» از انتقاد شدید یکی از مقامات قضایی سابق رژیم صهیونیستی از سیاست های جنگ طلبانه نخست وزیر این رژیم خبر داده است. به نوشته این روزنامه، «الیاهو وینوگراد»، رئیس سابق دادگاه عالی رژیم صهیونیستی ضمن انتقاد از سیاست های نخست وزیر و وزیر جنگ این رژیم، تبعات حمله احتمالی به ایران را وسیع و پیش بینی ناپذیر دانسته است. وی همچنین اظهارات جاری در این رابطه را «بالاترین درجه از رفتار غیرمسئولانه» معرفی کرده است./تابناک