اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تمرین نظامی ایران و روسیه در دریای خزر


فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش گفت: تمرین مشترک دریایی با حضور ۳ فرورند از شناورهای ما از جمله ناوشکن دماوند در کنار ۲ فروند ناو روسی برگزار شد.

خبرگزاری فارس: امیر دریادار افشین رضایی‌حداد فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی ارتش  با اشاره به حضور 3 روزه ناوگروه کشور روسیه در این منطقه دریایی گفت:‌ این ناوگروه روز هجدهم مردادماه وارد آبهای ما شد و 3 روز در بندر انزلی پهلوگیری کرد.

وی افزود: ناوگروه مذکور سومین ناوگروه از ناوگان دریای خزر روسیه بود که در سواحل ما پهلو می‌گرفت.

رضایی‌حداد تأکید کرد: ما در این 3 روز طی 2 بخش برنامه‌ دیدارهای مرسوم و بازدید از مراکز گردشگری و تفریحی را برای آنها فراهم کردیم.

فرمانده ناوگان شمال نیروی دریایی در ادامه تصریح کرد:‌ اعضای این ناوگروه با فرمانده منطقه چهارم نیروی دریایی و فرماندار بندر انزلی دیدار و گفت‌وگو کردند.

وی ادامه داد: از سوی دیگر هیاتی از نداجا از ناوگان روس بازدید کرد که متعاقب آن روسها نیز از ناوتیپ ما و ناوشکن دماوند بازدید کردند.

رضایی‌حداد خاطرنشان کرد: روس‌ها از روزی که آمدند علاقه‌مند بودند که از ناوشکن دماوند بازدید کنند که این را در سخنانشان نیز اعلام می‌کردند آنها می‌گفتند ما از ساخت این ناوشکن اطلاع داشتیم اما الآن که حضوراً آن را می‌بینیم انتظار نداشتیم که این ناوشکن با این کیفیت و توانمندی ساخته شده باشد.

فرمانده ناوگان شمال نداجا با اشاره به بازدید از ناوگروه روسی گفت: تمام تکنولوژی آنها متعلق به کشورشان بود مانند ما که تکنولوژیمان تماماً بومیست و این فصل مشترک ما با آنهاست لذا دیدن توانمندی‌ها برای دو طرف جالب بود.

وی اظهار داشت: روس‌ها هم در بحث تکنولوژی و هم در بحث تجهیزات توانمندی خوبی دارند و یگان‌هایی که آمده بودند کمتر از 2 سال از ساختشان می‌گذشت و تازه ساخت بودند.

رضایی‌حداد البته این نکته را اعلام کرد که این کلاس از ناو‌های روسی از ناوشکن دماوند کوچکتر و با توانمندی کمتری بودند.

فرمانده ناوگان شمال با اشاره به آخرین مرحله از برنامه‌های حضور این ناوگروه گفت:‌ در روز آخر تمرین مشترک دریایی با حضور 3 فرورند از شناورهای ما از جمله ناوشکن دماوند در کنار 2 فروند ناو روسی برگزار شد.

وی ادامه داد: برنامه‌ریزی و اجرای این تمرین توسط ما صورت گرفته بود و از این تمرین دورایستا نتیجه خوبی گرفتیم.


ویدیو مرتبط :
ورود ناو جنگی ایران به دریای خزر در کنار ناوهای روسیه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مسابقه ی تسلیحاتی در دریای خزر/احتمال وقوع جنگ بین ایران، روسیه، قزاقستان، آذربایجان و ترکمنستان



سکوی نفتی ایران , اخبار سیاسی

 

فارین پالسی نوشت: تهران قصد استقرار زیردریایی های خود را در دریای خزر دارد. ظاهرا ایران در حال آماده کردن نیروهای خود در آب های غنی از نفت است که مرزهایش هنوز تعریف شده نیست.

دریادار عباس زمانی فرمانده فنی نیروی دریایی ارتش گفت که ایران زیردریایی های سبکی به دریای خزر می فرستد اما او توضیحی در مورد تعداد آنها و ماهیت ماموریت آنها ارائه نکرد.

پس از مسکو، تهران دومین قدرت در دریای خزر است. ایران حدود 100 قایق موشکی در دریای خزر دارد که البته دو قایق از این تعداد مجهز به موشک های ضد کشتی است.

تهران همچنین پیش از این اعلام کرده است که در حال ساخت ناوشکن است که با این حساب به بزرگترین کشتی حاضر در ناوگان دریای خزر ایران مبدل خواهد شد.

فروپاشی شوروی بازیگران جدیدی را وارد مناطق غنی از نفت و گاز خزر کرد. این در حالی است که مرزها هنوز مشخص و تعریف نشده است.

آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان کشورهایی مستقل هستند که 20 سال پیش ظهور یافتند و از آن زمان در حال توسعه ناوگان دریای خزر خود به منظور حفاظت از منابغ نفتی و گازی خود هستند.

از سوی دیگر، ایران و روسیه در حال تقویت نیروی دریایی خود هستند.

فارین پالسی در ادامه این رویدادها در دریای خزر را مسابقه تسلیحاتی می خواند و می نویسد: بی اعتمادی بی ایران، ترس از تسلط روسیه بر خزر و نگرانی های مسکو و تهران از حضور احتمالی امریکایی ها و اروپایی ها در این دریاچه از عوامل این رویدادها است.

امیدهای ترکمنستان برای ایجاد پروژه خط لوله انتقال گاز به سمت اروپا از بین رفت، چراکه ایران و روسیه هر دو با این طرح مخالفت کردند.

دریای خزر نزدیک به 12-12 تزیلیون دلار نفت دارد. از میان پنج کشور، ایران بزرگترین ذخایر نفتی را دارد ولی از سوی دیگر سواحل قزاقستان و آذربایجان بزرگترین میدان های نفتی شده را در اختیار دارند.

هیچکدام از کشورهای خزر به یکدیگر اعتماد ندارند و در حال اماده سازی فضا برای یک جنگ بالقوه است..

تا به حال چندین درگیری کوچک در خزر پیش امده است. سال 2001، جت ها و کشتی های جنگ ایرانی کشتی پژوهشی "بریتیش پترولیوم" را که از طرف اذربایجان در حال پژوهش بود را تهدید کردند.

در سال 2008، قایق های تندور اذربایجان سکوهای نفتی ترکمنستان را تهدید کردند.

در سال 2009، سکوی نفتی ایران وارد ابهایی شد که ادربایجان متعلق به خود می دانست. این مسئله موجب نگرانی مسئولان اذربایجانی شد اما انها در مقابل ایرانی ها قدرتی ندارند.../انتخاب