اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تل آویو بهانه جدیدی علیه ایران پیدا کرد



برنامه هسته ای اردن,ایران اسرائیل

خشم رژیم صهیونیستی از برنامه هسته ای اردن

تل آویو بهانه جدیدی علیه ایران پیدا کرد

آن چه باعث شد اردن برای دستیابی به تکنولوژی هسته ای تلاش کند، پیشرفت ایران در برنامه هسته ای اش است که غرب را با مشکلات جدی برای توقف برنامه های آن و ریارویی با برنامه هسته ای اش مواجه کرده است.

دیپلماسی ایرانی: عودید عیران، دیپلمات سابق اسرائیلی و سفیر اسبق این رژیم در امان، پایتخت اردن، اتهام های اخیر ملک عبدالله، پادشاه این کشور به اسرائیل را خطرناک دانست و گفت که این اظهارات به صلح منعقد شده میان اسرائیل و اردن ضربه می زند.

به گزارش روزنامه القدس العربی، چاپ لندن، ملک عبدالله اخیرا در اظهاراتی اسرائیل را متهم به سنگ اندازی در راه دستیابی اردن به تکنولوژی هسته ای کرد و گفت که تلاویو به شرکت های خارجی فشار می آورد که از ساخت و کمک به اردنی ها برای ساخت تاسیسات هسته ای در اردن، اجتناب کنند.

سفیر سابق اسرائیل در امان در این باره گفت: «این اظهارات از سوی پادشاه اردن خطرناک است، به ویژه که این کشور با اسرائیل توافق نامه صلح امضا کرده است.»

عیران همچنین گفت: «اردن به دلیل نرخ های متغییر انرژی و وابستگی اش به واردات سوخت و همچنین میزبانی از یک صد هزار پناهنده سوری با مشکلات متعدد اقتصادی دست به گریبان است و چنین اظهاراتی باعث می شود تا اردن بیش از پیش تحت فشار قرار بگیرد.»

وی همچنین به امان هشدار داد و گفت که این گونه رفتارها و اظهار نظرها باعث می شود تا تلاویو نتواند در حل مشکلات اردن کمکی به این کشور کند.

دولت اردن قراردادهای مهم و متعددی را برای راه اندازی تاسیسات هسته ای جدید در خاک خود منعقد کرده است که به شدت مورد انتقاد اسرائیل قرار گرفته است. دولت رژیم صهیونیستی به هیچ وجه تمایل ندارد که یکی از کشورهای منطقه صاحب تکنولوژی هسته ای شود و این مساله را توسط هر کدام از کشورهای عربی خط قرمزی برای خود می داند. تلاویو معتقد است که دستیابی هر کدام از کشورهای منطقه به تکنولوژی هسته ای باعث خواهد شد تا موازنه منطقه به ضرر اسرائیل تغییر کند و این مساله را به هیچ وجه مطلوب خود نمی داند. بر اساس همین دیدگاه است که اسرائیل به محض مشاهده شدن کوچک ترین فعالیت هسته ای در کشورهای عربی به آن کشورها حمله کرده است که از جمله آن می توان به حمله به تاسیسات هسته ای عراق در ابتدای دهه هشتاد و به تاسیسات هسته ای سوریه در سال 2006 اشاره کرد. این رژیم در همین راستا دائما جمهوری اسلامی ایران را به حمله نظامی به تاسیسات هسته ای اش تهدید کرده است.

هزینه ساخت تاسیسات هسته ای برای اردن در حدود 10.5 میلیارد دلار برآورد شده که این کشور امیدوار است با سرمایه گذاری شرکت های خارجی بتواند این هزینه ها را تامین کند.

عیران در توجیه سیاست های تلاویو علیه برنامه هسته ای اردن مدعی شد، دستیابی اردن به تکنولوژی هسته ای مخاطرات ژئولوژی مختلفی را به دنبال دارد که ما این موضوع را به ملک عبدالله، پادشاه اردن نیز یادآور شدیم ولی او به هیچ وجه توجهی به این هشدارهای ما نکرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا اسرائیل نگران دستیابی هر کدام از کشورهای عربی به تکنولوژی هسته ای است و چنین چیزی را به ضرر منافع خود می داند، گفت: «اردن اولین کشور عربی نیست که درصدد دستیابی به تکنولوژی هسته ای است. کشورهای عرب ثروتمند حوزه خلیج فارس نیز مشابه همین هدف را دنبال کرده اند، این مساله باعث شده است تا اسرائیل نسبت به گسترش سلاح های هسته ای در منطقه احساس خطر کند. نگرانی اسرائیل زمانی بیشتر شد که اردن نپذیرفت از حق غنی سازی اورانیوم در خاک خود منصرف شود.»

اسرائیل خود بزرگترین انبار تسلیحات هسته ای خاورمیانه است که نه تنها از تکنولوژی پیشرفته هسته ای برخوردار است بلکه بیشترین تعداد موشک هسته ای را نیز در اختیار دارد که تهدیدی برای همه کشورهای منطقه محسوب می شود.

عیران همچنین دلیل اصلی پافشاری اردن برای دستیابی به تکنولوژی هسته ای را ایران دانست و گفت: «آن چه باعث شد اردن برای دستیابی به تکنولوژی هسته ای تلاش کند، پیشرفت ایران در برنامه هسته ای اش است که غرب را با مشکلات جدی برای توقف برنامه های آن و ریارویی با برنامه هسته ای اش مواجه کرده است. این مساله باعث شده است تا اردن برای رسیدن به این تکنولوژی قوت قلب بیابد و بگوید که برای تولید برق نیاز به تکنولوژی هسته ای دارد.»

وی پیش بینی کرد که اردن در ماه های آینده با مشکلات بسیار سیاسی چه در بعد داخلی و چه در بعد خارجی مواجه شود و مجبور شود برای رهایی از این مشکلات تدابیر تازه ای بیندیشد./دیپلماسی ایرانی

 


ویدیو مرتبط :
ازاجلاس سایبری تل آویو تا جاسوسی از ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پنتاگون سخنان ایهود باراک را تایید کرد/ انصراف تل آویو از اقدام نظامی یکجانبه علیه ایران



اخبار,اخبارجدید,اخبار جالب

پنتاگون سخنان ایهود باراک را تایید کرد

انصراف تل آویو از اقدام نظامی یکجانبه علیه ایران

به گزارش نیویورک تایمز اظهارات اخیر ایهود باراک اشاره ای به این نکته است که احتمالا اسرائیل طرح های اقدام یکجانبه را دست کم برای حال حاضر کنار گذاشته است.

دیپلماسی ایرانی: ایهود باراک، وزیر دفاع مستعفی اسرائیل می گوید پنتاگون طرح هایی را برای حمله هدفمند به تاسیسات هسته ای ایران در دست دارد که در صورت استفاده از آنها برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی به تعویق خواهد افتاد.

به گزارش نیویورک تایمز این اظهارات باراک اشاره ای به این نکته است که احتمالا اسرائیل طرح های اقدام یکجانبه را دست کم برای حال حاضر کنار گذاشته است.

این در حالی است که پیش از این شماری از تحلیلگران به مقامات اسرائیلی توصیه کرده بودند به جای اینکه در مورد کارایی سیاست های آمریکا در قبال ایران ابراز تردید کنند، با اعتماد در مورد استراتژی واشینگتن سخن بگویند.

به گزارش نیویورک تایمز، وزیر دفاع مستعفی اسرائیل در حاشیه اجلاس اقتصاد جهانی در داووس به در خصوص اقدام نظامی اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران به دیلی بیست گفت: در صورت شکست دیپلماسی و تحریم ها، گزینه های ما فراتر از دو گزینه یک جنگ تمام عیار یا کنار آمدن با ایران هسته ای است. وی افزود: آنچه می توان گفت این است که در صورت قرار گرفتن در وخیم ترین شرایط ، باید آمادگی اقدام نظامی هدفمند وجود داشته باشد. باراک تصریح کرد که بنا بر دستور کاخ سفید، پنتاگون طرح های بسیار خوب و پیشرفته ای برای اقدام نظامی دارد.

هربرت کروسنی، تحلیلگر اسرائیلی- آمریکایی می گوید اظهارات باراک حاکی از آن است که در ماه های آتی همکاری نزدیکی بین اسرائیل و آمریکا وجود خواهد داشت و به نظر می رسد که تل آویو به این درک رسیده باشد که اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل علیه ایران بسیار دشوار خواهد بود.

سال گذشته میلادی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل اوباما را تحت فشار قرار دارد تا خط قرمز های روشنی برای برنامه های هسته ای ایران مشخص کند که در صورت عبور از آنها، اقدام نظامی آمریکا پیش رو خواهد بود. باراک نیز بارها در این مورد هشدار داد که با توجه به محدودیت توانمندی های اسرائیل، همزمان با پیشرفت هسته ای ایران، پنجره برای اقدام نظامی موثر اسرائیل نیز در حال بسته شدن است.

در ماه های اخیر اینگونه به نظر می رسید که باراک از نتانیاهو فاصله گرفته و می کوشد ائتلاف با دولت اوباما را حفظ کند. اما نخست وزیر اسرائیل در این زمینه بی احتیاط تر عمل می کرد و اختلافات تل آویو – واشینگتن را علنی تر می کرد.

باوجود اشاره باراک به طرح پنتاگون برای حمله به ایران، وزارت دفاع آمریکا هنوز به این اظهارات واکنش نشان نداده است. با این حال یک مقام پنتاگون این نکته را خاطرنشان می کند که ارتش آمریکا همواره طرح هایی را برای مواجه با موقعیت های بحرانی در سراسر جهان در دست دارد و جزئیات این طرح ها محرمانه است. این مقام ناشناس خاطرنشان می کند که این طرح های آمریکا نباید برای دیگران متعجب کننده باشد.

در سال های اخیر نتانیاهو و باراک به شدت در مورد پیشرفت هسته ای ایران ابراز نگرانی می کنند و بر دکترین دفاعی اسرائیل در مقابل تهدید های خارجی تاکید دارند. اما مخالفت واشینگتن و نگاه بدبینانه افکار عمومی نسبت به اقدام نظامی یکجانبه اسرائیل ، احتمال انجام آن را در ماه های اخیر کاهش داده است.

همچنین نتانیاهو و حزب لیکود در انتخابات اخیر اسرائیل ضعیف ظاهر شدند. نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی پس از پیروزی مجدد در انتخابات بار دیگر به موضوع ایرانبه عنوان چالش اصلی پیش روی دولت اش اشاره کرد اما مانند گذشته اعلام نکرد که در صورت لزوم اسرائیل دست به اقدام یکجانبه نظامی خواهد زد./دیپلماسی ایرانی