اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تلاش برای جلوگیری از مرگ و میر زنان



اخبار,اخبار اجتماعی,مرگ و میر زنان

کمبود ویتامین D در زنان به 90 درصد رسیده و به‌خصوص 50 درصد بانوان بالای 60 سال کشور مشکلات پوکی استخوان و آرتروز دارند.»

هفته سلامت زنان هنوز در تقویم‌ها ثبت نشده اما روز گذشته این هفته با شعار «زن، قلب خانواده» با برگزاری نشستی در ساختمان وزارت بهداشت، آغاز شد و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون امور زنان ریاست جمهوری در کنار معاونان به بیان وضعیت سلامت زنان و گزارش‌هایی در این خصوص پرداختند.

 

در این نشست اما بیماری‌های قلبی و عروقی به عنوان یکی از شایع‌ترین دلایل مرگ و میر زنان، لزوم توجه به سلامت جنسی و راه‌اندازی 9 کلینیک سلامت خانواده در کشور از جمله مسایل مهمی بود که مطرح شد.

تلاش برای جلوگیری از مرگ و میر مادران
نشست مشترک معاونت امور زنان ریاست جمهوری و وزارت بهداشت، با گزارشی از معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص وضعیت سلامت زنان آغاز شد. علی‌اکبر سیاری ماموریت وزارت بهداشت را افزایش امید به زندگی مردم عنوان کرد و مرگ زنان را از جمله بدترین حوادثی خواند که وضعیت خانواده‌ها را دگرگون می‌کند و گفت: پیشگیری از مرگ نابهنگام زنان، پیشگیری و کنترل عوامل تهدیدکننده سلامت، پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی، مراقبت از بیماری‌های واگیر و غیرواگیر و کمک به بهبود سبک و شیوه زندگی و رضایت از زندگی از جمله این برنامه‌هاست.

 

ماموریت ما جلوگیری از مرگ و میر قابل پیشگیری زنان است و طبق برآوردها امید به زندگی در زنان کشور از سال 1375 تا 1390 از 8/ 69 سال به 6/ 74 سال افزایش یافته است.


سیاری با تاکید بر اینکه سالانه برخی زنان به علت حاملگی و زایمان فوت می‌کنند و وزارت بهداشت درخصوص این قبیل مرگ‌ها برنامه اختصاصی دارد، یادآور شد: کمبود ویتامین D در زنان به 90 درصد رسیده و به‌خصوص 50 درصد بانوان بالای 60 سال کشور مشکلات پوکی استخوان و آرتروز دارند و این نگران‌کننده است.

 

به همین خاطر برای زنان باردار کارشناسان بین‌المللی دعوت شده تا راهکارهایی برای کاهش ویتامین D این مادران مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

معاون وزیر بهداشت دستور صریح وزیر بهداشت برای پیگیری حادثه مرگ مادر باردار در شهرستان جاسک و اعزام معاون وزیر برای پیگیری علت حادثه به این شهرستان را نمونه‌ای از توجه ویژه وزیر به این مساله دانست.

10 علت شایع مرگ زنان: بیماری قلبی در صدر
سیاری 10 علت شایع مرگ و میر زنان30 تا 69 ساله در کشور را برشمرد و گفت: بیماری‌های قلب و عروقی در رتبه اول و پس از آن سرطان، حوادث غیرعمدی، بیماری‌های غدد، تغذیه و متابولیک، دستگاه تنفسی، دستگاه‌های ادراری و تناسلی، دستگاه گوارش، سیستم عصبی، حوادث عمدی، عفونی و انگلی در رتبه‌های بعدی 10 علت مرگ و میر زنان است، تلاش می‌کنیم که این دلایل را جزو اولویت‌های خودمان قرار دهیم و مرگ و میر مادران را کاهش دهیم چراکه 98 درصد علت مرگ زنان مربوط به این عوامل است.

 

آن‌طور که سیاری عنوان کرد از میان این عوامل، بیماری قلبی یکی از اصلی‌ترین‌هاست به طوری که براساس آمار 43 درصد بیمارهای قلبی، 8 /23 درصد سرطان، 8 /5 درصد بیماری‌های تنفسی و 1 /6 درصد دیابت علت مرگ و میر زنان است.

علی‌اکبر سیاری کمبود ویتامین D را از مشکلات جدی زنان برشمرد که در 10 سال اخیر در کشور شش برابر رشد کرده و زنان با کمبود این ویتامین مواجهند. به گفته سیاری برای جبران کمبود این ویتامین از سال گذشته مکمل جدیدی به برنامه مراقبت از مادران باردار اضافه شده است.

مشکل اعصاب در زنان بیشتر است
بیماری‌های مزمن و ناتوان‌کننده از دیگر مشکلاتی بود که معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به آن اشاره کرد و گفت: مشکلات اعصاب و روان در زنان بیشتر است. به طوری که در حال حاضر 6 /23 درصد کل جامعه مشکل اعصاب و روان دارند اما این آمار در بانوان 5/ 26 درصد است.

اخبار اجتماعی - جهان صنعت


ویدیو مرتبط :
تلاش زنان استان گلستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلیل افزایش ۳۳ درصدی مرگ و میر در میان زنان معتاد چیست؟



اخبار,اخباراجتماعی ,مبارزه با مواد مخدر

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به افزایش ۳۳ درصدی مرگ و میر زنان معتاد، اصلی‌ترین علت این افزایش را تشریح کرد.

پرویز افشار با اشاره به آمار مرگ و میر معتادان در سال‌های اخیر اظهار کرد: در سال 93 نسبت به سال 92 شاهد افزایش قابل توجه مرگ و میر زنان معتاد به نسبت جمعیت آن‌ها بودیم و این در حالی است که میزان مرگ و میر مردان معتاد در سال 93، با افزایش قابل توجهی روبه‌رو نبوده است.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: در آمارهای منتشر شده متاسفانه شاهد افزایش 33 درصدی مرگ و میر زنان به نسبت مدت مشابه سال قبل از آن بودیم.

وی با اشاره به درخواست ستاد مبارزه با مواد مخدر از سازمان پزشکی قانونی برای طراحی مکانیسم دقیقتری در تشخیص علل مرگ معتادان، در خصوص دلایل افزایش مرگ و میر زنان معتاد در ایران گفت: متاسفانه مرگ و میر در میان زنان، عمدتاً به دلیل «چند مصرفی» رخ می‌دهد.

افشار افزود: متاسفانه در 5 سال اخیر، زنان از طریق تبلیغات اغواگرانه در کلوپها و یا آرایشگاه‌های زنانه و به بهانه کاهش وزن، افزایش تمرکز و یا زیبایی بیشتر، به سمت و سوی مصرف مواد محرک سوق داده شدند.

معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: استفاده از مواد محرک توسط زنان باعث تغییرات زیادی در خُلق و خوی آنها می‌شود و از این رو مجبورند تا برای تثبیت خلقیات خود به سمت استفاده از «ترامادول» سوق پیدا کنند.

وی گفت: همچنین در کیس‌های مطالعه شده، استفاده از «الکل»، «بنزودیازپین» و یا «دیازپام» مشاهده می‌شود که این «چند مصرفی» باعث اُوردوز و مرگ و میر در میان زنان معتاد می‌شود.


 اخباراجتماعی  -  تسنیم