اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تغییرات اقلیمی، عامل تشدید آلرژی


پژوهشگران در مطالعه ای جدید به این نتیجه رسیدند که تغییرات اقلیمی می تواند برای افراد مبتلا به آلرژی به گرده گل نیز مضر باشد.

خبرگزاری مهر: پژوهشگران در مطالعه ای جدید به این نتیجه رسیدند که تغییرات اقلیمی می تواند برای افراد مبتلا به آلرژی به گرده گل نیز مضر باشد.

این پژوهش نشان می دهد که تا پایان این قرن به علت افزایش میزان دی اکسید کربن، شاهد افزایش میزان تولید گرده توسط گیاهان و در نتیجه تشدید وضعیت افراد مبتلا به آلرژی به این ماده خواهیم بود.

تغییرات اقلیمی پدیده ای است که بیشتر به خاطر افزایش تولید گازهای گلخانه ای شکل می گیرد. این وضعیت می تواند اثرات زیانباری بر محیط زیست و نیز سلامت انسان داشته باشد و در عین حال برای افراد مبتلا به آلرژی به گرده گل نیز مضر باشد.

یکی از عوامل ایجاد پدیده گرمایش زمین، افزایش میزان گاز دی اکسید کربن است. گیاهان مختلف از این گاز برای انجام فرآیند فتوسنتز و غذاسازی برای خود استفاده می کنند. بیشتر شدن میزان دی اکسید کربن به معنای رشد بیشتر گیاه خواهد بود.

دانشمندان برای بررسی میزان تاثیر افزایش گاز دی اکسید کربن بر روی رشد گیاهان و گرده تولیدی آنها، گیاهان علفی را در معرض میزان فعلی ترکیب دی اکسید کربن و گاز اوزن قرار دادند. همچنین یک بار دیگر این گیاهان را در برابر میزان پیش بینی شده این دو گاز در پایان قرن اخیر گذاشتند. گاز اوزن برای گیاهان مضر است، اما طبق پیش بینی های انجام شده، میزان گاز دی اکسید کربن تا پایان قرن جاری از میزان گاز اوزن پیشی می گیرد و به نوعی اثر گاز اوزن بر روی رشد گیاهان متوقف می شود.

این مطالعه نشان داد که ترکیب بالا در انتهای قرن ۲۱ میلادی موجب رشد بیشتر گیاهان و در نتیجه تولید بیشتر گرده خواهد شد. با این که هنوز مشخص نیست که آیا این پدیده می تواند به ابتلای افراد بیشتری به آلرژی بیانجامد یا خیر، اما مشخص است که افزایش گرده گل ها در هوا به معنای تشدید وضعیت افراد مبتلا به آلرژی نسبت به این ماده خواهد بود.


ویدیو مرتبط :
گلف استریم و تغییرات اقلیمی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چربی عامل بقای مرجان ها در مقابل تغییرات اقلیمی



اخبار,اخبار علمی ,عامل بقای مرجان ها

محققان کشف کرده اند که چربی عامل بقای مرجان ها در مقابل تغییرات جوی کنونی است.

 محققان دانشگاه ایالتی اوهایو در تحقیقات سال گذشته خود دریافته بودند که چربی در کوتاه مدت به بقای مرجان ها در مقابل فشار گرمایی ناشی از تغییرات اب و هوا کمک می کند. اما در حال حاضر به نظر می رسد که در طولانی مدت هم چربی ها نقش بسزایی دارند.

محققان در مطالعه اخیر خود دریفتند که گونه های مرجانی دارای ذخیره چربی که در مطالعه مقاومت گرمایی سال ۲۰۱۴، بیشترین مقاومت را از خود نشان دادند، در مقایسه با سایر مرجان هایی که ذخیره چربی کمتری داشتند، یک سال بعد کاملا احیا شده بودند.

«ورنا شوف»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مرجان های گرمسیری بی نهایت نسبت به فشار گرمایی حساس هستند. سه گرمایش بزرگ جهانی از دهه ۱۹۸۰ تاکنون روی داده است و احتمالاً در اواخر این قرن، هرسال روی خواهد داد. از اینرو مهم است بدانیم که چگونه مرجان های دریایی می توانند در مقابل این گرمایش ها دوام بیاورند.»

مرجان ها موجودات دریایی بسیار مهمی بشمار می آیند که در صورت گرمازدگی مستعد آسیب های ناشی از طوفان ها و بیماری ها خواهند بود.

مطالعات اخیر نشان داده است که چربی مولفه اصلی بقای مرجان ها در سال های بعد بوده است. حفظ تپه های مرجانی نقش بسزایی در حفظ اکوسیستم دریایی دارد.

 

 اخبار علمی  -  مهر