اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تشکیل سازمان سینمایی


در سومین جلسه شورای‌عالی سینما، تشکیل سازمان سینمایی کشور به تصویب رسید و مقرر شد مصوبه آن طی روزهای آینده با امضای رییس جمهور ابلاغ شود.

سومین جلسه شورای‌عالی سینما شامگاه سه‌شنبه به ریاست محمود احمدی‌نژاد برگزار شد و پس از بحث و تبادل نظر تشکیل سازمان نظام صنفی سینمایی به تصویب رسید.

در این جلسه همچنین مقرر شد مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده فعالیت‌های سینمایی و هنری طبق قوانین سازمان نظام مالیاتی کشور از سوی سینماگران و تهیه‌کنندگان پرداخت شود و در مقابل از محل یارانه‌های اختصاص یافته به حوزه سینما در بودجه سال 90 از ساخت و نمایش آثار هنری حمایت شود.

تشکیل صندوق بیمه فرهنگ و هنر که سرمایه اولیه آن قرار است از سوی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور تامین شود، از دیگر مصوبات سومین جلسه شورایعالی سینما بود. همچنین اعضا تصویب کردند قوانین حوزه سینما و تئاتر بازنگری شده و با ساماندهی دوباره در قالب یک لایحه از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی پیشنهاد شود.

در سومین جلسه شورایعالی سینما، ساخت پردیس سینمایی تهران با هدف احداث کاخ جشنواره‌های سینمایی به تصویب رسید و قرار شد بودجه آن در سال 90 تامین شود.
 
همچنین شورایعالی سینما تصویب کرد کمیسیون تخصصی این شورا آیین‌نامه‌ای تدوین کند تا بر اساس آن 15 درصد ظرفیت صندلی‌های سینماهای نمایش‌دهنده هر فیلم سینمایی با اختصاص یارانه به صورت رایگان در اختیار افراد قرار گیرد.
 
در این جلسه بر اتخاذ تدابیری به منظور گسترده‌تر شدن دایره معافیت‌های گمرکی حوزه سینما تاکید شد.
 
تعدادی از اعضای شورایعالی سینما در این جلسه طی سخنانی برخورد احمدی‌نژاد با سینما را برخوردی شریف و ارزشمند توصیف کرده و اظهار داشتند: سعه صدر و دید جامع و جهانی رییس جمهور در مواجهه با حوزه سینما را باید غنیمت شمرد و این زاویه نگاه را به الگویی در برخورد با سینمای کشور تبدیل کرد.

منبع: خبرگزاری مهر




ویدیو مرتبط :
تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

گاف بزرگ و تازه رئیس سازمان سینمایی / چرا کسی با او برخورد نمی‌کند؟



   رئیس سازمان سینمایی,مصاحبه سیاست‌های جنگ طلبانه صهیونیست‌ها ,اخبار سینما,گراس,اخبار سینما و هنرمندان

 

گاف بزرگ و تازه رئیس سازمان سینمایی / چرا کسی با او برخورد نمی‌کند؟

سینما - کیوان کثیریان

حالا واجب‌تر از شما نبود که به گونترگراس نامه بنویسد؟ اصلا شما حوزه کاری‌ات ادبیات است؟ سیاست خارجی است؟ انرژی هسته‌ای است؟ اصلا شما گونترگراس را می‌شناسید آقای عزیز؟ اصلا شعرش را خوانده‌اید؟ زبان آلمانی که می‌دانم بلد نیستید. چه کسی برایتان ترجمه کرده؟ با چه ترجمه‌ای خوانده‌اید؟ واقعا خوانده‌اید؟

 

بله، درست. گراس از سیاست‌های جنگ طلبانه صهیونیست‌ها انتقاد کرده، از اشغالگریشان و شهرک سازیشان هم. اسراییل اتمی را هم خطرناک دانسته. همه این‌ها درست. دمش هم گرم. اما از آنطرف مستقیما دارد به سران مملکت ما توهین می‌کند، بعد شما می‌گویید: «جاری شدن مسئولیت انسانی و تاریخیتان را از قالب واژگان و ادبیاتی که به زیبایی هشدار می‌دهد خواندم».

 

اگر خواندید کجایش را خواندید؟ کجایش را نخواندید؟ این بخش‌اش را واقعا خواندید؟: «ادعا می‌شود که زدن ضربه اول به مردم ایران و چه بسا محو کردن آن‌ها از صحنه گیتی حق است، زیرا گمان می‌رود در قلمرو..... خلقی اسیر در یوغ.... به هلهله‌های اجباری وا داشته،.. یک بمب اتمی ساخته می‌شود.»

 

منظورش را فهمیده‌اید که نامه نوشتید؟ فکر کرده‌اید هرچه اسراییلی‌ها را عصبانی کرد، لزوما به نفع ماست؟ فکر نکردید ممکن است کسی با هر دو طرف ماجرا مشکل داشته باشد؟

این قسمت شعر را چطور؟ خوانده‌اید؟: «و نمی‌خواستم نام اسرائیل را بر زبان برانم. که خود را با آن همبسته می‌دانم و به آن وفادار خواهم ماند»

 

خبر مصاحبه‌های گراس بعد از انتشار شعرش را چطور؟ خوانده‌اید؟: «گراس در گفت‌وگوهای تلویزیونی توضیح داد که در شعر خود درباره خطر جمهوری اسلامی چیزی نگفته، زیرا همه با دروغ‌های... انه مقامات ایران آشنا هستند، اما کسی از تهدیدات اسرائیل چیزی نمی‌گوید.»

این یکی را چطور؟: ‌ «گراس در گفت‌وگوی دیگری در رد موضع ضداسرائیلی گفت: اگر شعر را دقیق بخوانید، در آن نگرانی من برای آینده اسرائیل و حق موجودیت آن محسوس است.»

 

بعد می‌گویید: «بی‌تردید شما نیز در یک مقطع حساس تاریخی و در اوج قله شهرت و توانایی و فروتنی باردیگر نشان دادید که نگاه و دغدغه انسانی یک هنرمند می‌تواند چقدر ضامن بقای سعادت و خوشبختی بشر باشد.»

 

حال شما خوب است آقا؟ فکر کرده‌اید هر آنچه شما و اطرافیانتان دوست دارید بفهمید، حقیقت است. کسی که در مسائل ساده حوزه تحت مدیریت خود حداقل ذکاوت را بروز می‌دهد، چه اجباری است در حوزه‌های دیگر سرک بکشد؟

 

این شهوت نامه نگاری به خارجی‌ها از کجا می‌آید؟ آخر کسی که مسوول سینمایی کشور است باید تا این حد ساده‌اندیش باشد؟ چه کسی به ایشان مجوز داده که هروقت دلش خواست نامه‌نگاری کند و آبرو و حیثیت یک ملت را ببرد؟ چرا کسی با این سوء رفتار برخورد نمی‌کند؟

 

بار پیش که با نامه ناشیانه و حمایت بی‌جهت از فون تریه و واکنش تحقیرآمیز فیلمساز دانمارکی، حیثیت برای ما باقی نگذاشت، این بارهم با این موضع‌گیری در برابر شعر گونتر گراس،‌‌ همان آبروریزی تکرار شد.

 

آخر وقتی مسوول بلندپایه فرهنگی یک مملکت تا این اندازه ناشی باشد، روی مردم آن کشور چه حسابی می‌کنند؟

 

با این همه سوء مدیریت در ماجرای اکران نوروز حالا شما باید طبیعتا سر در گریبان شرم و خجالت فروبرده باشید. چطور وقت می‌کنید شعر گونتر گراس بخوانید و نفهمیده، نامه فدایت شوم بنویسید؟ فرصت طلبی و بی‌دقتی تا چه حد؟

 

جالب آنکه حوزه هنری هم گاف مشابهی داده و برای گراس بیانیه منتشر کرده و گفته: «حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی، این حرکت متهورانه و جسورانه را که از درک عمیق این نویسنده آلمانی نشأت می‌گیرد، می‌ستاید و امیدوار است دیگر نویسندگان و هنرمندان بزرگ جهان نیز با درک شرایط سیاسی موجود جهان و با موضع‌گیری‌های عالمانه و دقیق خود معامله‌های سیاسی ناعادلانه و نابخردانه جهان امروز را بر هم بزنند و با ارائه آثاری این‌چنینی، تحلیلی منطقی و خردمندانه در اختیار افکار عمومی جهان قرار دهند.»

 

واقعا جای تاسف است که یک مترجم درست و درمان در مجموعه عریض و طویل حوزه وجود ندارد که حداقل آقایان شعر را درست و کامل بخوانند، بعد برای گونترگراس، یقه بدرانند./خبرآنلاین