اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تحریک تقاضای لوازم خانگی؛ حرکت بر لبه تیغ



اخبار,اخباراقتصادی, لوازم خانگی

طرح دولت برای تسریع در رونق اقتصادی به ویژه در بخش لوازم خانگی مورد توجه بسیاری از تولیدکنندگان قرار گرفته و می تواند تاثیرات مثبتی را روی فروش این بخش داشته باشد، اما در عین حال اجرای بی دقت آن می‌تواند ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور وارد کند.

لوازم خانگی در ماه‌های اخیر رکود بی‌سابقه‌ای را تجربه کرده و همین امر باعث شده بسیاری از تولیدکنندگان داخلی با انبارهای پر مواجه شوند؛ هرچند که کاهش فروش و کسادی بازار در این مدت به تولیدات خارجی و لوازم وارداتی هم رحم نکرد.

از اواخر سال گذشته و زمانی که بستر رسیدن به توافق هسته‌ای بیش از پیش آماده شد، این تفکر در بین مردم پیش آمد که با رسیدن به توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها، قیمت بسیاری از کالاها با کاهش همراه خواهد بود و همین امر سبب شد که مردم برای مدتی دست از خرید بکشند.

با ادامه یافتن این روند و انتظار برای لغو تحریم‌ها مردم نیز کماکان در این حالت انتظار به سر می‌برند که با لغو تحریم‌ها چه تغییری در قیمت‌ها ایجاد می‌شود.

البته در این مدت تولیدکنندگان و فروشندگان لوازم خانگی بارها تاکید کرده‌اند که لغو تحریم‌ها تاثیری بر قیمت کالاها نخواهد داشت، چراکه قیمت بسیاری از کالاهای تولیدی و وارداتی وابسته به قیمت دلار بوده و این نرخ نیز در این مدت کاهش نیافته است. از سوی دیگر اگر قرار باشد تغییر قیمتی هم انجام شود بی تردید در کوتاه مدت امکان‌پذیر نیست و حداقل دو سال به طول می‌انجامد.

نگرش مردم مبنی بر کاهش قیمت کالاهایی مثل خودرو، لوازم خانگی و سایر کالاهای بادوام، رکود این صنایع را افزایش داد تا اینکه این روزها بسیاری از تولیدکنندگان لوازم خانگی مجبور به تعدیل نیرو یا حتی توقف خط تولید خود شوند؛ موضوعی که ممکن است باعث شود یک کارخانه هیچ‌گاه به مدار تولید بازنگردد.

همزمان با این اتفاقات، برجام در دو کشور ایران و آمریکا به تصویب رسید تا لغو تحریم‌های ایران از اکنون تا شش ماه دیگر انجام شود و به این ترتیب به نظر می‌رسید که شرایط فعلی برای خرید کالاها حداقل تا شش ماه آینده نیز ادامه پیدا کند.

بنابراین دولت در این شرایط تصمیم گرفت شرایطی را به طور موقت برای بهبود وضعیت این صنایع از جمله لوازم خانگی فراهم کند و با ایجاد تسهیلاتی، مردم را به خرید لوازم خانگی ترغیب کند که بر این اساس موضوع کارت‌های اعتباری 10 میلیون تومانی خرید کالای داخلی مطرح شد.

به این ترتیب، پس از اعلام حمایت از این صنعت توسط رییس کل بانک مرکزی و رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، عباس هاشمی - مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت - جزئیات طرح "توزیع کارت اعتباری 10 میلیون تومانی خرید کالاهای بادوام داخلی" را که از سوی این وزارتخانه به بانک مرکزی پیشنهاد شده است را اعلام کرد.

وی با اشاره به نشست این وزارتخانه با بانک مرکزی برای تحریک تقاضای خرید در بخش لوازم خانگی اظهار کرد که پیشنهاد این بود که بانک‌ها منابع مالی خود را برای مثال به صورت کارت‌های اعتباری با دوره‌های بازپرداخت 24 ماهه تخصیص دهند.

هاشمی درباره کارمزد تسهیلات ارائه شده به مردم گفت که کارمزد این تسهیلات باید به گونه‌ای باشد که برای خریدار جذاب باشد و در این زمینه تولید‌کنندگان نیز اعلام آمادگی کردند که بخشی از سود تسهیلات را به صورت تخفیف روی کالاهای خود متقبل شوند.

به گفته مدیر کل دفتر صنایع فلزی و لوازم خانگی وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد کارت‌های اعتباری برای اجتناب از هرگونه سوء‌استفاده احتمالی مثل پیش‌فاکتورهای تقلبی ارائه شد که خواستیم خرید کالا تنها مختص کالاهای ساخت داخل باشد.

البته این موضوع تنها به عنوان پیشنهاد از سوی وزارت صنعت به بانک مرکزی داده شده است و اجرای دقیق آن همراه با جزییات باید توسط بانک مرکزی و دولت اعلام شود.

از سوی دیگر حبیب‌الله انصاری - دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی - معتقد است که موفقیت این طرح در گروی سرعت انجام این کار است.

وی درباره چگونگی اجرای بسته دولت برای "تسریع رونق اقتصادی"می‌گوید هدف این بسته این است که تحریکی در بازار تقاضا ایجاد کند تا امکان خرید کالاهای بادوام برای افرادی که توان خرید نداشتند، ایجاد شود.

به گفته انصاری، رییس کل بانک مرکزی مطرح کرد که "بانک‌ها مجازند به کارمندان دولت و بخش خصوصی و به طور کلی کسانی که درآمد محدود دارند یا کم‌درآمد هستند، کارت اعتباری برای خرید محصولات و لوازم خانگی بادوام داده شود" که حداکثر اعتباری که درنظر گرفته‌اند، تسهیلات 10 میلیون تومانی با نرخ 12 درصد است.

وی معتقد است که باید کمیته‌ای تشکیل و مشخص شود که کارت‌های اعتباری توسط چه بانک‌هایی و چه زمانی صادر خواهد شد و این مبلغ چگونه پرداخت می‌شود تا کارت‌های اعتباری پیش‌بینی‌شده زودتر به مردم اعطا شود.

دبیر انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با اشاره به علت رکود در بازار لوازم خانگی اظهار کرد که در چند ماه گذشته رکودی بر صنایع حاکم بود، زیرا قدرت خرید مردم کم بود و همچنین این تصور در مردم ایجاد شده بود که در شرایط پساتحریم و به نتیجه رسیدن مذاکرات، اجناس و کالاهای مورد نظر ارزان می‌شود لذا رکود تشدید شد و به کاهش تقاضا دامن زد.

در عین حال برخی از کارشناسان معتقدند که اجرای این بسته باید با دقت زیادی انجام شود، چراکه اگر شتاب‌زده نسبت به اجرای آن اقدام کنیم ممکن است، اثرات مخربی را بر اقتصاد کشور بگذارد.

در این بحث شاید یکی از مهم‌ترین مواردی که باید توسط بانک مرکزی وسایر نهادهای مرتبط مورد کنترل دقیقی قرار گیرد، استفاده از این منابع در صنایع مورد نظر است و باید شرایطی فراهم شود که منابع تزریق شده به دست مردم، صرف خرید کالا شده و در بخش‌های دیگر مصرف نشود، چراکه در این صورت نه تنها مشکل صنایع حل نمی‌شود بلکه باید منتظر افزایش تورم نیز باشیم.

 رییس انجمن تولید‌کنندگان لوازم خانگی - نیز در این باره به ایسنا گفته است به کارت‌های اعتباری خریدکالا که قرار است به مردم داده شود، پول داغ می‌گویند که اگر صرف خرید کالا نشود، نه تنها موجب رونق و حرکت برای صنعت و تولید نمی‌شود بلکه به تورم تبدیل می‌شود که کام همه را تلخ خواهد کرد.

وی درباره توزیع کارت اعتباری 10 میلیونی خرید لوازم خانگی که در بسته جدید اقتصادی دولت مطرح شده می‌گوید بانک مرکزی باید هر هفته آمار استفاده از تسهیلات را چک کند که از این وام‌ها غیر از خرید کالاهای داخلی استفاده دیگری نشود.

به گفته دیانی، امروزه در کشورهای صنعتی این کار صورت می‌گیرد که در زمان بحران به خصوص برای کالاهای بادوام، تسهیلاتی برای تحریک تقاضا داده می‌شود؛ بنابراین با همکاری وزارت صنعت، بانک مرکزی و انجمن‌های تولیدکننده لوازم خانگی روی این طرح کار شد.

دیانی اظهار کرد که در سیستمی که توسط بانک مرکزی طراحی شده، تولیدکنندگان حساب خود را به بانک اعلام کردند و مزیتش این است که موجب می‌شود پول مستقیما به حساب تولیدکننده واریز شود. قبلا مردم برای خرید کالای بادوام فاکتور صوری می‌آوردند و وام می‌گرفتند اما مزیت این طرح این است که پول به شرکت‌های تولیدی واریز می‌شود.

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه قیمت‌ کالاهای بادوام و لوازم خانگی در کمترین حد خود قرار دارد، تاکید دارد که شرایط بسیار خوبی برای خرید وجود دارد، زیرا دولت و بانک مرکزی نرخ 12 درصد را برای تسهیلات لوازم خانگی درنظر گرفته‌اند که سابقه نداشته است.

البته دیانی این را هم گفت که بانک مرکزی باید این موضوع را رصد کند تا بانک‌ها در کنار ارائه تسهیلات، شرطی نگذارند که طعم وام ارزان قیمت تلخ شود. بانک‌ها معمولا برخوردهای سلیقه‌ای می‌کنند؛ برای مثال تسهیلات را با این شرط به مردم ارائه می‌دهند که بخشی را در بانک سپرده گذاری کنند، در این صورت حتی با وجود وام‌هایی با نرخ کم، به دلیل سپرده‌های اجباری نرخ تسهیلات دو مرتبه بالا می‌رود.

علاوه بر این موضوعات عده‌ای دیگر از فعالان این صنعت معتقدند که باید فرآیند این طرح به سرعت و سخاوتمندانه از سوی دولت اجرا شود، چراکه اگر این موضوع وارد مرحله بروکراسی شده و به جمع کردن کارت توسط عده‌ای خاص منجر شود، ضربه بزرگی به صنعت لوازم خانگی خواهد خورد.

به این ترتیب هرچند که قریب به اتفاق تولیدکنندگان، طرح دولت را کمکی به بخش لوازم خانگی دانسته و معتقدند که طرح ارائه شده طرح خوبی است، اما دولت باید مراقب این موضوع باشد که با اجرای این طرح روی لبه تیغ راه می‌رود و در صورتی که بدون نظارت دقیق و دقت فراوان این کار را انجام دهد، باعث وارد آمدن ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور و شاید عقب‌گردی دو ساله در این زمینه و بازگشت به تورم خواهد شد.


اخبار اقتصادی  - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
دولت برای تحریک تقاضای سیب هم هزینه می کند؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دوران عقد؛ حرکت بر لبه تیغ



دوران عقد,عروس و دامادها,ازدواج موفق

مادر همیشه می‌گفت: «دوران عقد مثل لبه تیغ می‌مونه، اگر صادقانه و با محبت قلبی و دلسوزانه باشه. اگر مودبانه و از راه درستش رفتار بشه. حتی اگه همه اینها باشه ولی با ظرافت خودش انجام نشه درست برعکسش نتیجه می‌ده و می‌شه...»

مادر همیشه می‌گفت: «دوران عقد مثل لبه تیغ می‌مونه، اگر صادقانه و با محبت قلبی و دلسوزانه باشه. اگر مودبانه و از راه درستش رفتار بشه. حتی اگه همه اینها باشه ولی با ظرافت خودش انجام نشه درست برعکسش نتیجه می‌ده و می‌شه...»

 

محترم همیشه می‌گفت خانواده همسرش بی‌دلیل حسادت می‌کنند و باعث ناراحتی می‌شوند. همسرش هیچ‌وقت از حق او دفاع نمی‌کرد. مدام حرفهای مادرش را تکرار می‌کرد و از او می‌خواست بهش حق بدهد. از انتخاب لباس گرفته تا خرید وسایل. مدام می‌گفت نظر مادر را پرسیدی؟

انگار که مادرش مثل آنتن به او وصل بود. وقتی به شوهرش می‌گفت بچه ننه، ناراحت می‌شد!

رابطه تازه عروس و دامادها با خانواده‌های طرف مقابل از عوامل مهم در استحكام رابطه همسران است.

با توجه به اینکه خانواده اولین و تاثیرگذارترین نهادی است که فرد در آن رشد کرده، والدین قابلیت دخالت مثبت و منفی را در همه مراحل زندگی فرزندان حتی زمانی که آنها مستقل شده‌اند را دارند و البته شرایط فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جامعه نیز به این مسئله دامن می‌زند که متاسفانه دخالت های نابجا و نادرست والدین از حیطه‌های مشکل‌زا برای زوج‌های تازه شكل گرفته تا آنجا که آمار بالایی در زمینه طلاق را به خود اختصاص داده است.

بی تجربگی و عدم مدیریت
روانشناسان به این اعتقادند که دوران عقد می‌تواند برای خیلی از زوجین دوران سختی باشد. چرا که آنها به دلیل بی‌تجربه‌گی قادر به مدیریت درست مسائل نیستند. برای اینکه از استرس‌ها و درگیریهای احتمالی کاسته شود، افراد باید از همان روزی که تصمیم به ازدواج می‌گیرند درست رفتار کردن، مدیریت برنامه‌ها و آینده‌نگری را نیز از اصول اولیه یک ازدواج موفق بدانند و در جهت آن گام بردارند. وابستگیهای بیش از اندازه پسر به خانواده نشانه وجود آسیب روانی و وجود اختلال عاطفی در مرد می‌باشد که جز با روان‌درمانی نمی‌توان از عوارض این آسیب در امان ماند. اما پس از روان‌درمانی با توجه به میزان این وابستگی می‌‌توان راه‌کارهایی را اجراء نمود از قبیل صحبت کردن با خانواده پسر و درخواست عدم دخالت خانواده. دادن مسئولیتهای بیشتر و پر کردن خلاء عاطفی به شکل صحبتهای سالم و روابط سالم از طرف همسر.

وابستگی بیش از حد
نرگس و رضا هر دو شاکی بودند. رضا می‌گفت نرگس بیش از اندازه حساس و وابسته به مادرش است. هر خریدی که انجام می‌دهیم باید طوری باشد که مادرش هم خوشش بیاید و آبرویش جلو خانواده‌اش نرود. نرگس هم می‌گفت رضا می‌خواهد طوری رفتار کنم که خوشایند خانواده‌اش باشم. باید هر جشنی می‌خواهیم برویم و هرکاری می‌خواهیم بکنیم، با خانواده‌اش باشیم. دیگر خسته شده‌ام! مهمترین اختلالات در دوران عقد، ناشی از وابستگی است و از جمله آسیبهایی که به وجود می‌آورد، شکستن اقتدار مرد در تصور زن و حساس شدن مرد به رفتارهای همسر و اطرافیانش است. ناپخته بودن شخصیت زن و مرد سبب عدم انتقال حس حمایت از سوی مرد به زن و زن به مرد می‌شود. عدم قدرت تصمیم‌گیری در مورد مسائل مهم زندگی و اختلاف بین روابط زن و شوهر باعث آسیبهای عاطفی عمیق می‌شود. در واقع این آسیبها کاملا به شرایط تربیتی و نحوه تربیت زوجین بستگی دارد و شکل بروز این آسیبها کاملا متفاوت است.

هنوز بچه هستید!
به واقعیتی فکر می‌کند که این روزها تبدیل به رویا شده است. می‌خواهند خانواده شوند با چهارچوب‌هایی که بنا می‌کنند. ولی کسی آنها را باور نمی‌کند. می‌گویند: «هنوز بچه هستید.» می‌خواهند چهارچوب‌های زندگی خودشان را به او و همسرش دیکته کنند. می‌گوید: «شاید چهارچوب‌هایمان هنوز ضعیف است ولی کم‌کم قوی می‌شود.» با ناراحتی می‌گویند: «این حرفها هنوز برایتان زود است. حتما می‌خواهید ما را کنار بگذارید، چون فکر می‌کنید بزرگ شده‌اید.» به اینجا که می‌رسد می‌خواهد بگوید: «مگر می‌شود آدم از ریشه‌اش جدا شود؟ فقط می‌خواهیم تجربه کنیم تا بزرگ شویم. تا کودک نمانیم.» اما اینها را توی دلش می‌گوید.

دوران عقد,عروس و دامادها,ازدواج موفق

فرق میان نصیحت و دخالت
برای تمایز و تشخیص بین پند و نصیحت‌های والدین و دخالت باید گفت که رابطه محترمانه‌ای که در آن مرزها رعایت شود، تعیین‌کننده است. اگر در ابتدا روابط بین زوج‌ها و خانواده‌ها محترمانه باشد آن وقت دختر و پسر تلاش والدین برای حل مسئله را به‌عنوان نصیحت و ارائه راهکار می‌پذیرند اما اگر این ارتباط محترمانه نباشد، مسلما آن را دخالت می‌بینند. یکی از نیازهایی که زوجین دارند این است که در سال‌های اولیه تشکیل زندگی می‌خواهند با والدین طرف مقابلشان صمیمی شوند و بیش از اندازه به معاشرت کردن روی می‌آورند یا در هر کاری از آنها مشورت می‌گیرند و در واقع خود زوج‌ها هستند که این اجازه را می‌دهند که رابطه از حالت احترام خارج شود و این را باید دانست که صمیمیت‌های زیاد درگیری و تنش ایجاد می‌کند.

قطع ارتباط با خانواده
زهرا چند ماهی که از عقدش گذشته و ارتباطش را با خانواده همسرش قطع کرده است. نمی‌خواسته دخالتی در زندگیش باشد. خواسته است مستقل باشند. حالا همسرش مدتی است که می‌خواهد با خانواده‌اش ارتباط داشته باشد ولی او این را به حساب بی‌ارادگی همسرش می‌گذارد.

روان شناسان می گویند: در باب معاشرت و رفت‌و‌‌آمد زوج‌ها با خانواده‌های طرف مقابل نمی‌توان نسخه خاصی پیچید و این مسئله براساس انتظارات زوج‌ها پایه‌گذاری می‌شود. بهترین نوع حالت دیدارها و رفت‌وآمدها این است که باعث به هم خوردن خلوت‌های دو نفره زن و شوهر نشود. اما به هیچ عنوان قطع ارتباط کردن با خانواده درست نمی‌باشد. زیرا خانواده و روابط بین فردی موجود در خانواده زمینه‌ساز استقلال فرد در دورانهای بعدی رشد است. در این دوران والدین با بحران روحی دیگری مواجه می‌شوند و آن ترس از دست دادن فرزندشان است. آنان از اینکه فرزندشان جذب خانواده همسرش شود وحشت دارند و کشاکشی بین والدین به وجود می‌آید که برای زوجین نیز ایجاد مشکل می‌کند. زوجهای جوان باید بدون قطع ارتباط و بصورتی آگاهانه ارتباطی درست و سالم داشته باشند.

استقلال،  گوی همیشه گمشده
دوست دارد روی پای خودش بایستد. از این وضع خسته شده است! فکر می‌کند داشتن استقلال خیلی سخت است. آن هم بعد از ازدواج. اصلا فکر می‌کند این کار نشدنی است!

کارشناسان می‌گویند: «خیلی از خانواده‌ها می‌خواهند مثلا به فرزند خود کمک کنند تا گره‌ای از مشکلات را باز کنند ولی متاسفانه با دخالتهای بی‌جا باعث کور شدن آن گره می‌شوند. زوجهای جوان خیلی راحت و با نهایت احترام می‌توانند خود مانع دخالتها شوند.»

می‌خواست تعادل بین ارتباط خانواده و استقلال همسرش وجود داشته باشد. دوست داشت همه‌چیز به جا و در کنار هم باشد. می‌ترسید پازلها درست کنار هم چیده نشوند. ولی نمی‌دانست همیشه راههایی وجود دارد که این پازلها به درستی کنار هم قرار بگیرند.

اولین راهکار، آگاهی خانواده‌ها در زمینه اهمیت استقلال در زوجین و عوارض مخرب ناشی از عدم تعادل است. دوم عدم دخالت والدین در تصمیم‌گیریهای زوجین و هدایت نامحسوس آنها در مواردی که تصمیمهای نا‌درست گرفته می‌شود.

حضورهای همیشه پررنگ  و نا به جا
با وجود داشتن مشکلات مالی همسرش و کمکهایی که از طرف خانواده‌اش در دوران عقد می‌شد روز به روز حضورشان پررنگ‌تر می‌شد. به طوری که احساس می‌کرد دیگر نقشی در زندگی ندارد. وقتی دلایل نگرانیش را به همسرش می‌گفت جواب می‌شنید چاره‌ای نیست.

مشاوران  می‌گویند: «گاهی مدیریت نادرست خانواده باعث می‌شود، زوج جوان با مشکلات جدیدی مواجه شوند. در این دوران همسران جوان عمدتا هنوز با خانواده خود زندگی می‌کنند. به دلیل اینکه هنوز وابستگی اقتصادی به خانواده وجود دارد و این می‌تواند مشکلاتی برای زوجین ایجاد کند.‌ راه‌کاری که در این شرایط می‌توان ارائه داد در درجه اول مستقل شدن مالی پسر از خانواده خود است استغناء روانی مرد و نحوه مدیریت مالی وکسب و کار و مرزبندی در مسائل اقتصادی بین او و خانواده‌اش می‌تواند مثمر ثمر باشد. و در صورت دخالت های بیش از اندازه از حد و عدم توانایی در مدیریت، جدا شدن کسب و کار از والدین شاید بتواند به این وضعیت پایان دهد.

حرف آخر:

یادمان نرود:
زندگی یک جدول کلمات متقاطع است. واژه درست پاسخ مورد نیاز را در اختیارمان می‌گذارد.

فراموش نکنید:
شاید آدمی خود را ناتوان و قربانی شرایط بپندارد ولی این در حالی است که هیچ‌چیز برای او نامیسر نمی‌باشد.

و سعی کنید:
گره‌های زندگی‌تان را بیابید تا موفقیت و خوشبختی و وفور نعمت، شتابان از رودخانه زندگی به سویتان سرازیر شود.
منابع:آستان مهر / زندگی ایده آل