اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تایمز آو اسرائیل با انتشار سندی ادعا کرد: «فکت شیت» فرانسه با «فکت شیت» آمریکا از تفاهم هسته ای متفاوت است



اخبار,اخبار سیاست  خارجی,بنیامین نتانیاهو

تایمز آو اسرائیل با انتشار سندی ادعا کرد:
«فکت شیت» فرانسه با «فکت شیت» آمریکا از تفاهم هسته ای متفاوت است/ عصبانیت اسرائیل به خاطر «بکارگیری سانتریفوژهای پیشرفته به منظور غنی سازی برای ایران» در این «فکت شیت»

براساس اعلام برگه ی فکت شیت فرانسه، بکاریگری سانتریفوژهای پیشرفته تر آی آر- دو و آی آر- چهار ایران را قادر می سازد تا سریعتر بتواند مقادیر بیشتری از اورانیوم مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته ای (!) را ذخیره کند و این امر باعث سریع تر شدن زمان گریز هسته ای ایران خواهد شد.

گزارش یک روزنامه ی اسرائیلی نشان می دهد برگه ای که فرانسوی ها درباره ی فکت شیت از تفاهم هسته ای تهیه کردند با فکت شیت ( برگه نکات کلیدی ) قید شده در برگه ی آمریکایی ها تفاوت دارد.

به گزارش انتخاب ؛ وبگاه نشریه ی تایمز آو اسرائیل در گزارشی نوشت: فکت شیت (برگه نکات کلیدی) فرانسه درباره ی تفاهم هسته ای ایران با پنج بعلاوه ی یک با برگه ی فکت شیت که آمریکایی ها منتشر کردند، تفاوت دارد.

برگه ی فکت شیت فرانسه در مورد استفاده از سانتریفوژ و تحقیق و توسعه با برگه ی فکت شیت که آمریکایی ها منتشر کردند ، تفاوت دارد و این امر باعث مطرح شدن پرسش های جدیدی شده است.

این سند داخلی در پاریس که روزنامه ی تایمز آو اسرائیل به آن دست یافته است همچنین نشان می دهد که بر سر تخفیف تحریم ها و دسترسی بازرسان نیز تناقضاتی دیده می شود.

برگه ی فکت شیت دولت فرانسه درباره ی چارچوب توافق با ایران که دولت فرانسه آن را علنی نکرده اما روزنامه ی تایمز آو اسرائیل به آن دسته یافته است، بکارگیری سانتریفوژهای پیشرفته به منظور غنی سازی برای ایران را به صورت تدریجی و پس از دوازده سال ارائه می کند که این امر درتضاد با پارامترهای رسمی آمریکا است که در آن چنین مفاد خاصی دیده نمی شود.

این نشریه صهیونیستی می نویسد: براساس اعلام برگه ی فکت شیت فرانسه، بکاریگری سانتریفوژهای پیشرفته تر آی آر- دو و آی آر- چهار ایران را قادر می سازد تا سریعتر بتواند مقادیر بیشتری از اورانیوم مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته ای را ذخیره کند و این امر باعث سریع تر شدن زمان گریز هسته ای ایران خواهد شد.

برگه ی فکت شیت فرانسوی ها همچنین مشخص می کند که ایران اجازه خواهد داشت که کار تحقیق و توسعه در مورد سانتریفوژهای پیشرفته ی آی آر - چهار ؛ آی آر - پنج ؛ آی آر - شش و آی آر - هشت را همچنان ادامه دهد، که آخرین مورد از این سانتریفوژها می تواند سرعت غنی سازی به میزان بیست برابر سرعت سانتریفوژهای آی آر- یک داشته باشد. این واقعیت درحالی است که پارامترهای آمریکایی ها به جزئیات کمتری در این باره پرداخته است.

تفاوت ها بین متن فرانسوی ها و متن آمریکایی ها همچنین به موضوع بازرسی و نظارت بر فعالیت های ایران نیز مربوط می شود، سند فرانسوی ها نشان می دهد که آژانس بین المللی انرژی اتمی قادر خواهد بود به هرگونه سایت مشکوک در ایران در هر جا و هر زمان دسترسی داشته باشد درحالیکه دسترسی آژانس، در سند آمریکایی ها از گستردگی کمتری برخوردار است.

این دو سند همچنین از جنبه ی بکارگیری واژگان در خصوص مقیاس و زمان تخفیف تحریم ها هنگام اجرای توافقنامه ، اختلاف دارند.

این گزارش می افزاید از زمان اعلام چارچوب توافقنامه در هفته ی گذشته، طرف های مختلف در برخی مواقع توضیحات به شدت متفاوت درباره ی توافقات منتشر کرده اند که باعث مناقشه و انتقاد بر سر توافقی شده است که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از آن به عنوان یک توافقنامه ی تاریخی یاد کرده است و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل نیز در خصوص اینکه این توافقنامه بسیار بد است و مسیر ایران به سمت بمب را هموار می کند، هشدار داده است.

این گزارش می افزاید: وزارت امور خارجه ی ایران نیز برگه ی فکت شیت خود را منتشر کرده است که به شدت با پارامترهای آمریکا و نیز با پارامترهایی که در برگه ی فکت شیت فرانسه وجود دارد، اختلاف دارد.


 اخبار  سیاست  خارجی  -  انتخاب 


ویدیو مرتبط :
سخنان صالحی درباره الزام تیم مذاکره به انتشار فکت شیت

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دعوای سیاسی "فکت شیت" تفاهم لوزان در آمریکا



مک کین در مصاحبه ای با انتقاد از تفاهم لوزان گفته بود به نظر او تفسیر ارایه شده از سوی رهبر ایران از تفاهم لوزان معتبرتر از "فکت شیت" صادر شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا و تفسیر جان کری از این بیانیه است.

با سخنان جان مک کین سناتور ارشد جمهوریخواه آمریکا و رقیب انتخاباتی سابق اوباما درباره "فکت شیت" منتشره وزارت امور خارجه آمریکا درباره تفاهم لوزان ، باراک اوباما رییس جمهور آمریکا بار دیگر از دیدگاه جمهوریخواهان نسبت به تفاهم هسته ای لوزان انتقاد کرده و از آنها خواست به دولت آمریکا اعتماد کنند و دعواهای حزبی را به موضوعات سیاست خارجی نکشانند.

به گزارش عصر ایران به نقل از وب سایت شبکه خبری " ان بی سی" آمریکا باراک اوباما که روز شنبه و در حاشیه برگزاری نشست سران قاره آمریکا در پاناما سیتی سخن می گفت با اشاره به سخنان مک کین گفت این گوه تفسیرها از بیانیه لوزان و موضوعات مرتبط با سیاست خارجی نشان می دهد درجه رقابت های حزبی از حدوحدود خود گذشته و وارد مسایل اصلی سیاست خارجی آمریکا شده است.

مک کین در مصاحبه ای با انتقاد از تفاهم لوزان گفته بود به نظر او تفسیر ارایه شده از سوی رهبر ایران از تفاهم لوزان معتبرتر از "فکت شیت" صادر شده از سوی وزارت امور خارجه آمریکا و تفسیر جان کری از این بیانیه است.


دیدار تاریخی اوباما با رائول کاسترو در حاشیه نشست سران قاره آمریکا

اخبار,اخبار سیاست خارجی,دیدار  اوباما با رائول کاسترو


این سناتور ارشد جمهوریخواه بار دیگر با انتقاد از بیانیه لوزان از تفسیر متفاوت دو طرف توافق از موضوعاتی چون بازرسی های هسته ای و لغو تحریم ها ابراز نگرانی کرده است.

اوباما در پاسخ به انتقادات مک کین اعلام کرد به نظر او چارچوب توافقی که در مذاکرات لوزان به دست آمده است بهترین راه جلوگیری از دست یابی ایران به سلاح هسته ای است.

ایران اتهام تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای را قویا رد کرده است.

اوباما باراشاره به اینکه تا پایان ماه ژوئن (ضرب الاجل رسیدن به توافق نهایی – 11 تیر 94 ) مذاکرات دشواری در پیش روی طرفین است ، تاکید کرد نتیجه این مذاکرات ممکن است مورد دلخواه او نباشد در این صورت به گفته رییس جمهور آمریکا همان طور که بارها تاکید کرده است امکان بازگشت همه چیز به حالت قبلی وجود دارد.

اوباما تاکید کرد دولت او این آمادگی را دارد که در صورت نرسیدن به توافق نهایی با صرف نظر کردن از تلاش ها برای ادامه مذاکرات، به راه سابق باز گردد.

جمهوریخواهان مخالف توافق فشارهای سیاسی خود را روی دولت آمریکا به منظور ممانعت از دست یابی به توافق هسته ای بین ایران و گروه 1+5 تشدید کرده اند و جمهوریخواهان سنا اعلام کرده اند در سه شنبه این هفته طرحی را به منظور ملزم کردن دولت آمریکا به ارایه توافق نهایی هسته ای برای تایید کنگره به رای گیری خواهند گذاشت.

اوباما در روزهای اخیر و پس از تفاهم لوزان بارها به نمایندگان کنگره درباره عدم تصویب طرحی جدید درباره مذاکرات هسته ای ایران هشدار داده و روز چهارشنبه در تماسی تلفنی با باب کورکر رییس جمهوریخواه کمیته روابط خارجی سنا از او خواست طرح جدید را  برای رای گیری در صحن سنا ارایه ندهد.

جمهوریخواهان 53 کرسی سنا را در اختیار دارند، اما برای کسب یک رای الزام آور که قادر باشد از سد وتوی اوباما بگذرد، نیاز به 67 رای اعضای سنا دارند و بدین منظور نیازمند جلب نظر دستکم 14 سناتور دموکرات هستند.

اخبارسیاست  خارجی  - عصر  ایران