اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

تاسف وزیر بهداشت برای پزشکان متخلف



اخبار,اخبار اجتماعی ,وزیر بهداشت

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن انتقاد از اوضاع نابسامان درمان در شهرهای اطراف تهران در عین حال با اشاره به برگزاری ستاد هفتگی برای نظارت بر مبحث تعرفه‌ها، گفت: گاهی در این ستاد از افرادی نام برده می‌شود که باعث تاسف است.

به گزارش ایسنا سیدحسن هاشمی در مراسم تقدیر از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله با بیان اینکه نسل حاضر دست‌پرورده امام (ره) هستند، افزود: جهت‌گیری اصلی انقلاب ما، مستضعفان، فقرا و نیازمندان بوده است و باید این جهت‌گیری امتداد پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که مردم در حوزه بهداشت و درمان با مشکلات زیادی مواجه هستند، اظهار کرد: برخی از این مشکلات دست‌پرورده مسوولان و برخی دیگر به دلیل بداخلاقی‌هایی است که در جامعه پزشکی وجود دارد. باید تلاش شود برنامه‌های دولت و مجلس در مسیر رفع مشکلات باشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه حدود 10 میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی می‌کنند، افزود: حاشیه‌نشین‌ها تقریبا فراموش شده‌اند. آنها مشکلات زیادی در زمینه خدمات بهداشتی، درمانی و آلودگی آب و... دارند.

هاشمی ادامه داد: هرچند در نقاط محروم خدمات نسبتا خوبی ارائه شده است، اما عدالتی در این زمینه وجود ندارد. برای مثال در شهرهای اطراف تهران وضعیت درمانی بسیار نابسامان است. در شهر پرند با 700 هزار نفر جمعیت، یک تخت بیمارستانی وجود ندارد. همین اوضاع در شهرهایی مانند شهرقدس با 4500 نفر جمعیت، ملارد با 300 هزار جمعیت، رباط کریم، ورامین، قرچک و... هم برقرار است و بسیاری از شهرها، بیمارستان‌های مناسب و متخصص ندارند. باید دولت و مجلس را تشویق کرد تا در این مسیر قرار گرفته و این مشکلات را برطرف کنند.

وی با طرح این پرسش که آیا اکنون که دولت سلامت را جزو اولویت‌های خود قرار داده، همه مشکلات حل خواهد شد؟، افزود: یک سال به وزارت بهداشت اعتباری داده شد و همه مردم توقع داشتند مشکلات برطرف شود. در صورتی که صد درصد این اعتبار تحقق نیافت.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به آماری که در دی‌ماه سال 93 گرفته شده، اظهار کرد: آماری توسط مجموعه نهادهایی که در حوزه اجتماعی تحقیق می‌کنند، گرفته شده که براساس نتایج آن، حوزه بهداشت و امنیت مهم‌ترین عامل امیدواری مردم بوده است. همچنین معلمان، اساتید و پزشکان سه رتبه برتر افرادی بودند که مردم به آنها بیشترین اعتماد را داشتند و این امر نشان می‌دهند که مردم گمان می‌کنند، وکلا، وزرا و... اهل پارتی‌بازی هستند؛ یعنی چنین چهره‌ای از مدیر و مدیریت در ذهن مردم ساخته شده است.

هاشمی در ادامه افزود: قرار بود 10 درصد از درآمد ناشی از هدفمندی یارانه‌ها و یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به سلامت اختصاص داده شود. حتی اگر این امر هم تحقق می‌یافت، اعتبار آن 3 الی 5 هزار میلیارد تومان می‌شد؛ با وجود اینکه رقم زیادی نیست، باز هم در مردم رضایتمندی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری گفت: طبق آنچه که در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری آمده و براساس برنامه ششم توسعه، پرداخت از جیب مردم باید 20 درصد باشد که برای تحقق این امر هنوز راه زیادی وجود دارد. باید تعداد زیادی پزشک و متخصص تربیت کرده و تعداد بیمارستان‌ها را افزایش دهیم. همه این امور نیازمند هزینه است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با بیان اینکه برخی از افراد در لباس پزشکان کج‌سلیقگی می‌کنند، افزود: برخی ادعا می‌کنند هرچه در امر سلامت هزینه شود، مشکلات حل نخواهد شد. ما به این امر اعتقاد نداریم، زیرا پول خرج کردن در آموزش و پرورش و بهداشت و درمان نوعی سرمایه‌گذاری است. باید منابع پایداری وارد حوزه بهداشت و درمان شود و ربطی به تغییر دولت‌ها نداشته باشد. سیاستمداران باید بپذیرند که باید به این حوزه توجه کنند.

هاشمی با اشاره به سالروز آغاز اجرای طرح تحول نظام سلامت اظهار کرد: هدف اصلی طرح تحول نظام سلامت که به سالروز شروع آن نزدیک می‌شویم، مردم و کاهش هزینه‌های مردم و همچنین سالم‌سازی جامعه پزشکی و مراکز دولتی است. تاکنون نزدیک به 9 تا 10 میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفته‌اند و اقدامات زیادی در زمینه زایمان طبیعی، خانه‌های بهداشت، دارو و... انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از مهم‌ترین بحث‌ها نظارت بر تعرفه‌ها و رضایت تعرفه‌ها است، گفت: خلاف‌های زیادی در مراکز دولتی انجام می‌شد، اما چشمان خود را بر روی این خلاف‌ها بسته بودیم. سیاستمداران دل‌شان خوش بود و هر سال تعرفه‌ای تعیین می‌کردند و با وجود اینکه تعرفه‌ها را سرکوب می‌کردند انتظار داشتند این جامعه سالم عمل کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: عده‌ای در ابتدای اجرای این طرح ما را حمایت کردند، اما بعد به دلیل یک محبوبیت‌طلبی کاذب، کم لطفی‌های خود را آغاز کردند. این افراد خود اصرار به شروع طرح تحول داشتند اما اکنون پافشاری می‌کنند که تعرفه‌ها باید 8 برابر شود. این حرف‌ها، حرف‌های غیرمنطقی است و گویا این افراد خارج از مرزهای ایران زندگی می‌کنند و شرایط سخت دولت را که سال گذشته نفت را به قیمت 108 دلار می‌فروخت و امسال زیر 50 دلار می‌فروشد را درک نمی‌کنند.

هاشمی ادامه داد: گروهی برای نظارت تعرفه‌ها مامور شدند. نظام پزشکی یک سازمان قانونی است و نباید در مسیر غلط قرار داده شود، زیرا حافظ منافع و جان مردم است.

وی با ابراز تاسف از عملکرد برخی از پزشکان گفت: باید تاسف خورد که چرا برخی از دوستان خودمان از مسیر خارج شده و مبادرت به کارهایی می‌کنند که از نظر اخلاقی درست نیست. هر هفته ستادی برای بحث تعرفه‌ها تشکیل می‌شود و گاهی در این ستاد از افرادی نام برده می‌شود که باعث تاسف است. افرادی که از مالیات مردم سرمایه‌ گذاشته شده تا تبدیل به پزشک شده‌اند و در بهترین دانشگاه کشور درس خوانده‌اند و دارای وضعیت مالی خوبی هستند اما برای 10 میلیون تومان تخلف می‌کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه با اشاره به فعالیت دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله اظهار کرد: این دانشگاه جزو رویش‌های انقلاب اسلامی است و عملکرد خوبی داشته است. امیدوارم نسل جوان این دانشگاه بتوانند بهتر از دوستان و اساتید ماقبل خود این دانشگاه را پیش برند.

هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه دانشگاه در زمینه درمان و سلامت کمک کننده است، گفت: باید درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها در سطح تهران و به ویژه اطراف تهران تشکیل شوند. نیروهای مسلح یک ستون در حوزه بهداشت و درمان است و باید برای افرادی که می‌خواهند در این حوزه فعالیت کنند، فضا ایجاد شود.

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
واکنش وزیر بهداشت و پزشکان به سریال جدید مدیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر بهداشت: پزشکان هم یارانه‌ بگیر شدند/ آغاز پرداخت مابه التفاوت قیمت داروهای گرانقیمت به بیماران خاص



یارانه پزشکان,آغاز پرداخت مابه التفاوت قیمت داروهای گرانقیمت به بیماران خاص,سامانه یارانه‌ای کشور

وزیر بهداشت: پزشکان هم یارانه‌ بگیر شدند/ آغاز پرداخت مابه التفاوت قیمت داروهای گرانقیمت به بیماران خاص

وزیر بهداشت ادامه داد: از طریق سامانه یارانه‌ای کشور که از این پس قراردادها و تمام خدمات سطح اول از این طریق پرداخت می‌شود مشکلات حل خواهد شد.وزیر بهداشت اعلام کرد: از این پس قراردادهای پزشکان خانواده با ایجاد پرونده سلامت و انجام ویزیت پایه از طریق سامانه‌ای که یارانه‌های ماهانه را ظرف چند ساعت با حداقل خطا به حساب مردم واریز می‌کند به حساب پزشکان خانواده پرداخت می‌شود.

به گزارش فارس، محمد‌حسن طریقت منفرد صبح امروز در هفتاد و هشتمین نشست شورای آموزش پزشکی و تخصصی افزود: تاکنون بیمه‌ها نگران بودند که اگر برنامه پزشک خانواده در تهران اجرایی شود به دلیل جمعیت بالا اعتبارات زیادی می‌خواهند و اعتبارات موجود جوابگو نخواهد بود و این موضوع باعث دلسردی مجدد پزشکان می‌شود.

 

وی ادامه داد: اما با توجه به اینکه قانون بودجه ابلاغ شد و معاونت نظارت و راهبردی ریاست جمهوری این اعتبارات را در اولویت تعیین کرد در نتیجه بودجه ابلاغ شده نه تنها میزان اعتبارش کافی است بلکه می‌تواند در سطح اول خدمات تمام نیاز کشور را تأمین کند.

وزیر بهداشت گفت: 1600 میلیارد تومان در سطح اول خدمات مصوب کرده‌ بودیم و با تخصیص اعتبارات جدید مشکلات بر طرف خواهد شد.

طریقت منفرد تصریح کرد: مشکلی که وجود دارد این است که برای ارائه خدمات دچار سرریز بیماران از روستا به شهر، شهرهای بزرگ، مراکز استان‌ها و تهران هستیم و اینکه چطور مشکل بیماران را حل کنیم که اصلی‌ترین ویژگی این طرح حل این مسئله است. به نظر می‌رسد با تصویب اعتبارات جدید مشکل کل کشور حل شود.

 

طریقت منفرد گفت: قراردادهایی که قرار بود بیمه در 7 استان کشور در ابتدای سال با پزشکان خانواده ببندد. با وجود اینکه اعتبار را ۳ ماه پیش‌پرداخت کردیم اما اکنون با گذشت 4 ماه از سال هنوز ثبت‌نام‌ها شروع نشده و مدیریت بیمه‌های استانی اعلام کردند که آمادگی بستن قرارداد ندارند.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: از طریق سامانه یارانه‌ای کشور که از این پس قراردادها و تمام خدمات سطح اول از این طریق پرداخت می‌شود مشکلات حل خواهد شد.

طریقت منفرد گفت: پول این برنامه در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفته است و طبق توافق و قانون این اعتبارات در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار می‌گیرد تا همان گونه که یارانه‌ها به حساب مردم ریخته می‌شود حقوق این چند هزار پزشک خانواده نیز به حسابشان ریخته شود.

 

وی گفت: چون اعتبارات این کار موجود است و سامانه نیز پاسخگو است امیدواریم پرداخت‌ها به روز شود.

وی در پاسخ به اینکه چرا در ماه‌های پایانی دولت به فکر رفع مشکلات افتاده‌ است گفت: الان اعتبار لازم را داد‌ه‌اند در دفعات گذشته مشکلات اعتباری داشتیم، پزشک خانواده برای شروع به 4 الزام نیاز دارد یکی اینکه بیمار محور است و بیمار حق انتخاب پزشک را دارد و محدودیت مکانی و زمانی وجود ندارد همچنین مبتنی بر سرانه است. نیاز به گایدلاین دارد. این مسائل ظرف چند ماه گذشته بر طرف شده و همچنین به نهاد تأمین کننده منابع محتاج است تا حداکثر حمایت را انجام دهد.

 

وی گفت: امروز زمینه مهیا شده و حق نداریم در مقابل وظیفه‌ای که داریم صبر و کوتاهی کنیم تا دیگران بیایند و در موردش فکری کنند پس وظیفه ما چه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه پزشک خانواده مجری و بدنه طب عمومی است گفت: امروز پزشک خانواده از طریق برنامه علمی اجرایی می‌شود چرا که در تمام دنیا پزشکان عمومی و خانواده با متخصصان در تماس‌ هستند و پس از چند سال متخصص مجرب می‌شود اما ما در کشور محکومیم.

وزیر بهداشت گفت: در کشور نه فقط طبق قانون بلکه از نظر اقتصادی و اجتماعی باید پزشکان خانواده و عمومی دوره‌های تخصصی را بگذرانند به همین دلیل برنامه‌های مجازی، علمی و حضوری برای پزشکان خانواده در نظر گرفته‌ایم تا پزشک خانواده متخصص شوند.

 

وی تصریح کرد: با ایجاد آموزش‌های تخصصی که برنامه آموزشی آن برای تدوین به گروه علمی تنفیذ  شده تا مطالب را جمع‌آوری کنند. انگیزه لازم را برای پزشکان ایجاد می‌شود.

طریقت منفرد گفت: پزشکی که در طرح پزشک خانواده وارد می‌شود بر اساس برنامه، همزمان تخصص را آموزش می‌بیند و طبیعی است که زمانی متخصص شد طبق سیستم تعرفه‌گذاری در رابطه با مدرک دریافت شده عدالت در حقش رعایت می‌شود و دریافتی‌اش افزایش می‌یابد.

 

ظلم به پزشکان خانواده در روستاها

وی در مورد تفاوت پزشک خانواده روستایی و شهری گفت: بر اساس تفاهمنامه در چند سال گذشته به این پزشکان ظلم می‌شد بنابراین برای مهاجرت نکردن آن‌ها به شهرهای بزرگ حقوق پزشک روستایی را تقویت کردیم و در برخی مناطق به بیش از 2 میلیون تومان افزایش داده‌ایم اما اکنون فرقی میان دریافتی‌های شهری و روستایی نیست فقط بر اساس شاخص عملکرد آن‌ها و افراد تحت پوشش حقوق پرداخت می‌شود.

 

پرداخت مابه‌التفاوت یارانه دارو به بیماران خاص و صعب‌العلاج

وزیر بهداشت گفت: شب گذشته در جلسه‌‌ای که در خصوص بودجه دارو برگزار شد تصمیم گرفته‌ایم کسانی که داروی گرانقیمتی را پس از  25 اردیبهشت از طریق سامانه ۱۴۹۰ خریداری کرده‌اند مابه‌التفاوت قیمت آن را به آنها برگردانیم.

وی ادامه داد: از طریق تماس بیماران خاص و صعب‌العلاج با سامانه 1490 و همچنین پرونده‌های آنان در وزارت بهداشت افرادی که این داروها را تهیه کرده‌اند شناسایی می‌شوند و این مابه‌التفاوت به آنها برگردانده می‌شود.

 

وی گفت: اگر بیمه‌ها حدود 10 تا 30 درصد قیمت دارو را پرداخت می‌کردند و پس از گران شدن این تفاوت را قائل نشدند وزارت بهداشت این خبر را می‌دهد که مابه‌التفات گرانی دارو را به بیماران بدهد.

 

طریقت منفرد در مورد کمبودهای دارویی نیز گفت: از آنجایی که سازمان غذا و دارو اطلاع داده و نظرات مردم در 1490 ثبت می‌شود. کمبود دارویی برای داروهایی است که مشابه ایرانی دارند و این در قالب داروهای وارداتی محاسبه می‌شوند و به مردم اطلاع می‌دهیم که می‌توانند با سامانه تماس بگیرند و کمبودها را گزارش دهند.

 

طریقت منفرد گفت: برخی داروها نیز که با کمبود مواجه شد جزو لیست دارویی کشور نیست و حتی در کشورهای دیگر نیز در مراحل آزمایشی قرار دارد بنابراین ورود آنها به کشور اشتباه است کاری برای آنها نمی‌شود کرد و در گمرک می‌ماند.

 

طریقت منفرد گفت: کم و زیاد شدن دارو امری طبیعی است اغلب 30 قلم دارو ممکن است با کمبود مواجه شود که امیدواریم این مشکل نیز برطرف شود.

وی در مورد پیشنهاد دولت یازدهم به وی برای تصدیگری وزارت بهداشت گفت: احتمالاً اگر اعضای کابینه مشخص شوند مردم نیز از آن مطلع خواهند شد اما وزیر بهداشت آینده باید به قانون عمل کند چرا که تاکنون وزرا به قانون به شکل کم و زیاد عمل می‌کردند./فارس