اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بی اعتنایی ترکیه به تحریم های آمریکا: به واردات نفت ایران ادامه می دهیم



 

ترکیه , نفت , ایران , تحریم های آمریکا

 

ترکیه با بی اعتنایی به تحریم های آمریکا، به واردات نفت ایران ادامه می دهد.

منابع آگاه در ترکیه و عربستان سعودی به رویترز گفته اند با وجود تحریم های بین المللی ، آنکارا قصد ندارد واردات نفت خام از ایران را کاهش دهد.

رویترز می نویسد: ترکیه با این اقدام، به مشتری بی نظیر نفت ایران تبدیل شده است زیرا با وجود افزایش فشارها علیه تهران به دلیل تحریم های بین المللی ، همچنان به حفظ میزان واردات نفت از ایران پایبند است.

براساس این گزارش، دولتمردان ترکیه پس از اعزام هیاتی به ریاض این موضوع را گفته اند. مقامات ترکیه پس از این تبادل نظر با مقامات سعودی، با ادامه واردات نفت خام از ایران به همان میزان قبلی تاکید کردند.

در این سفر مقامات ترکیه تصمیم گرفتند از عربستان سعودی ، درخواست نفت بیشتری نکنند.

این شرایط باعث می شود از اعمال فشار بیشتر علیه ایران، جلوگیری شود و این در حالی است که اتحادیه اروپا به تازگی واردات نفت خام از ایران را متوقف کرده است.

یک مقام مسئول در وزارت نفت عربستان سعودی نیز گفت: مسئولان بخش انرژی ترکیه در هنگام سفر به ریاض، خواهان دریافت نفت بیشتری از عربستان سعودی نشدند.

وی افزود: ترکیه، خواهان نفت بیشتری نیست و قصد ندارد واردات نفت خام از ایران را متوقف کند.

یک مقام مسئول در بخش انرژی ترکیه هم گفت: تا زمانی که شورای امنیت سازمان ملل متحد، خرید نفت ایران را ممنوع نکند؛  آنکارا به خرید نفت ایران ادامه می دهد.

رویترز می نویسد: تحریم نفت ایران توسط سازمان ملل متحد ، اقدامی بسیار بعید است به ویژه پس از آنکه روسیه و چین ( بزرگترین مشتری نفت ایران)، تایید قطعنامه علیه سوریه را در شورای امنیت ناکام گذاشتند.

ترکیه روزانه حدود 200 هزار بشکه نفت خام از ایران وارد می کند که حدود 30 درصد از نیاز ترکیه به نفت خام را تامین می کند. این میزان، هفت درصد از نفت صادراتی ایران را تشکیل می دهد.

ترکیه قرارداد واردات نفت خام از ایران را برای سال 2012 نیز تمدید کرد.

بسیاری از کارشناسان پیش بینی می کنند چین و ترکیه به روند واردات نفت خام از ایران در حجم های قبلی ادامه بدهند. این در حالی است که پیش از این ، شرکت هایی در چین و ترکیه از کاهش واردات نفت ایران و افزایش واردات نفت از عربستان سعودی خبر داده بودند.

رویترز می نویسد: به نظر می رسد این اقدامات در راستای ، چانه زنی ترکیه و چین با ایران برای خرید نفت ایران با قیمت ارزان تر، صورت گرفته است.../عصرایران


ویدیو مرتبط :
‫بی اعتنایی ایتالیا به تحریم های جدید امریکا علیه ایران‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مخالفت ژاپن با طرح آمریکا برای قطع ناگهانی واردات نفت از ایران:‌ این کار را به تدریج انجام می دهیم



 

تحریم نفت , تحریم ایران

رابرت آینهورن دستیار ویژه وزارت امور خارجه آمریکا در خلع سلاح و منع تکثیر سلاح های هسته ای روز گذشته در دیدار خود با مقامات ژاپنی در ترغیب توکیو به قطع واردات نفت از ایران ناکام ماند.


به گزارش عصر ایران روزنامه ژاپن تایمز در این باره نوشت که دیدار یک و نیم ساعته آینهورن با مقامات وزارت خارجه ، دارایی و بازرگانی ژاپن بدون کسب نتیجه مشخص پایان یافت.

بر اساس این گزارش مقامات ژاپنی با قطع یکباره واردات نفت خود از ایران مخالف اند و بر این باورند که این کار به افزایش قیمت نفت و صدمه خوردن اقتصاد جهانی و اقتصاد ژاپن خواهد انجامید .


گفتنی است هفته گذشته نیز تیموتی گایتنر وزیر خزانه داری آمریکا در دیدار با همتای ژاپنی خود در توکیو از وی خواسته بود تا توکیو نیز به کمپین غرب در تحریم نفتی و تحریم بانک مرکزی ایران بپیوندد .


وزیر دارایی ژاپن پس از دیدار با گایتنر و در کنفرانس خبری مشترک با او اعلام کرد که توکیو واردات نفت خود از ایران را کاهش می دهد اما یک روز پس از اظهارات این وزیر ژاپنی " یوشیهیکو نودا " نخست وزیر ژاپن با تکذیب اظهارات وزیر خود گفت که برای پیوستن به تحریم نفتی ایران باید نخست با کمپانی های ژاپنی مذاکره کند و نظر آنها را جویا شود.


ژاپن اعلام کرده است که در یک برنامه زمان بندی شده واردات نفت خود از ایران را به مرورخواهد کاست اما توکیو می گوید قطع یکباره واردات نفتش از ایران شوک آور بوده و به ضرر اقتصاد این کشور خواهد بود.

دولت توکیو بدین منظور با دولت های عربی حاشیه خلیج فارس در حال رایزنی است تا از آنها برای تامین نفت خام خود در صورت تحریم نفتی ایران تضمین بگیرد.


وزیر خارجه ژاپن روز گذشته در اظهاراتی دو طرفه تلاش کرد تا هم رضایت آمریکا را جلب کند و هم به افکار عمومی ژاپن این اطمینان را بدهد که توکیو با دنباله روی صرف از آمریکا به اقتصاد خود ضربه نخواهد زد.


" کویچیرو گنبا " روز گذشته در اظهاراتی با اشاره به اینکه کابینه این کشور در همکاری نزدیک با واشنگتن برای مقابله با برنامه های هسته ای ایران هم عقیده است افزود که در کابینه این کشور بر سر ضرورت کاهش تدریجی واردات نفت از ایران توافق وجود دارد.


این وزیر ژاپنی در عین حال تاکید کرد که تحریم نفتی ایران ممکن است سبب افزایش جهشی قیمت نفت در بازارهای جهانی و ضربه خوردن به اقتصاد بحرانی جهان شود.../عصرایران