اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیکاری زنان تحصیلکرده افزایش می‌یابد؟



اخبار,اخبار اجتماعی , بیکاری

 

اخبار اجتماعی - بیکاری زنان تحصیلکرده افزایش می‌یابد؟

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران معتقد است: باید انتخاب نیروی کار در اداره‌ها بر اساس شایسته‌سالاری انجام شود.

به گزارش ایسنا، دکتر زهرا کریمی در همایش "زن در جامعه ایرانی" که در دانشگاه علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: به جای اینکه بخواهیم فشار را روی کمتر کردن ظرفیت برای استخدام یا قبولی زنان در دانشگاه بگذاریم، باید انتخاب را بر اساس شایسته‌سالاری انجام دهیم زیرا ریشه مشکلات با حذف زنان حل نمی‌شود بلکه مشکل در جای دیگری بروز پیدا خواهد کرد.


وی با اشاره به اینکه نادیده گرفتن بافت اجتماعی موجب بروز آسیب اجتماعی می‌شود، افزود: در اداره‌ها و دانشگاه‌های ایران تقریبا غیرممکن است زنان در شرایط مساوی با مردان استخدام شوند. ادامه این روند و بدون در نظر گرفتن اولویت‌ها و بدون توجه به شایستگی‌ها، اقتصاد جامعه نزول پیدا می‌کند.

کریمی، مساله زنان را مساله تمام جامعه دانست و گفت: اگر زنی احساس خوشبختی و آرامش نکند، خانواده و مرد نیز احساس خوشبختی و آرامش نمی‌کنند.

وی در خصوص تفاوت تعداد زنانی که وارد دانشگاه می‌شوند با تعداد زنانی که وارد بازار کار می‌شوند، تصریح کرد: از سال‌های 85 و 86 تعداد زنانی که وارد دانشگاه می‌شوند از مردان خیلی بیشتر شده اما در بازار کار هیچ انعکاس مناسبی دیده نمی‌شود. در سال 84 جمعیت فعال بالای 10 سال در زنان 17 درصد بود که همین میزان در تابستان 93 به 11.7 درصد رسیده است.

این عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه مازندران با بیان اینکه میزان جمعیت فعال بالای 10 سال در مردان نیز از سال 84 تا تابستان 93 از 64.7 درصد به 62.7 درصد کاهش یافته است، ادامه داد: در سال‌های اخیر این شکاف و تفاوت بین حضور زنان و مردان در بازار کار کمتر و کمتر شده‌است کما اینکه زنان بیشتر از مردان در دانشگاه‌ها حضور دارند و از این تعداد 90 درصد آنان مایلند تا کار کنند.

وی افزود: حضور زنان بالای 15 سال در بازار کار ایران نسبت به آمار دیگر کشورها بیان می‌کند که تنها کشور الجزایر آمار کمتری در این خصوص نسبت به ایران دارد، حتی پاکستان هم رتبه برتری نسبت به ایران دارد.

کریمی ادامه داد: از سال 84 تا 92 جمعیت افراد بالای 10 سال زنان به میزان 7.9 میلیون نفر افزایش داشته در صورتی که جمعیت زنان غیرفعال به میزان 11.3 میلیون نفر افزایش یافته است، این آمارها حاکی از آن است که تحول فرهنگی اشتغال برای زنان به نسبت کاهش یافته است. همچنین بسیاری از زنان که در این آمار بیکار محسوب می‌شوند جمعیت پنهان زنان بیکار هستند یعنی زنانی در جست‌وجوی کار بوده‌اند و به دلیل پیدا نکردن کار، خانه‌دار محسوب می‌شوند. از دیگر دلایل آن این است که زنانی که در دانشگاه‌ها درس می‌خوانند افزایش یافته و به دلیل نبود کار به سطوح بالاتری از تحصیل می‌روند.

این عضو هیات علمی دانشگاه مازندران تصریح کرد: در سال 75، تقریبا 80 درصد زنانی که دارای تحصیلات عالیه بودند، وارد بازار کار می‌شدند در صورتی که همین میزان در سال 90 به 35.4 درصد کاهش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: اگر تداوم رکود نسبی اقتصادی در سال‌های بعد ادامه پیدا کند، این بیکاری زنان تحصیل کرده ادامه خواهد داشت یا زنان به سمت مشاغل کوتاه مدت با حقوق پایین می‌روند. از دلایل دیگر افزایش نرخ بیکاری زنان تحصیل‌کرده، تبعیض قائل شدن بین زنان و مردان در بسیاری از کارها و اختصاصی شدن مشاغل آموزشی و بهداشتی برای زنان است.

این عضو هیات علمی دانشگاه مازندران با اشاره به رشد اقتصاد ایران در سال‌های اخیر، بیان کرد: از سال 84 تا 92 متوسط رشد اقتصادی 2.6 درصد، متوسط رشد سرمایه گذاری 0.6 درصد و متوسط رشد بخش صنایع و معادن 3.9 درصد بوده است. در این مدت درآمدهای نفتی به مقدار سالانه بیش از 75 میلیارد دلار رسیده ‌است.

وی ادامه داد: نرخ تورم در این سال‌ها 20 درصد بوده که تمام این مشکلات به دلیل وجود تحریم‌ها و سیاست‌های نامناسب اقتصادی بوجود آمده است.

اخبار اجتماعی - ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
میزان بیکاری زنان تحصیلکرده باید کاهش یابد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پیگیری بیکاری زنان تحصیلکرده وسرپرست خانوار



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور تاکید کرد: این معاونت بحث بیکاری زنان تحصیلکرده و سرپرست خانوار را با جدیت در دست پیگیری دارد.

شهیندخت مولاوردی عصرشنبه در حاشیه نشست تخصصی «بررسی موقعیت زنان کارآفرین در شرایط پساتحریم» این اظهارات را در پاسخ به خبرنگار گروه اجتماعی ایرنا بیان کرد.

 

وی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس بررسی های انجام شده، استان های بوشهر، قم، گلستان، کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، لرستان، کردستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، بیشترین میزان زنان تحصیلکرده و بیکار را در خود جای داده اند.

معاون امورزنان رییس جمهور در خصوص حوزه آموزش زنان گفت: زنان در زمان حاضر حدود 60 درصد جمعیت دانشجویان کشور را تشکیل می دهند این در حالی است که نقش آنان در اقتصاد، بسیار کمتر از این میزان است.

مولاوردی ادامه داد: این معاونت برای افزایش نقش و سهم زنان در اقتصاد و جامعه، کارگروهی را تشکیل داده است و این آمارها نیز دستاوردهای اولیه مطالعات انجام شده بوسیله این کارگروه طی ماه های گذشته است.

وی کارگروه یاد شده را اتاق فکر معاونت امورزنان و خانواده معرفی کرد و افزود: وظیفه اصلی این کارگروه شناسایی ظرفیت ها و در نهایت ارایه جمع بندی مناسب برای برنامه ریزان است.

وی به پرسش دیگر خبرنگار ایرنا در خصوص اقدامات حمایتی آن معاونت برای تعیین مجازات های جایگزین زندان برای جرایم با محکومیت کمتر از 91 روز زنان پاسخ داد.

معاون رییس جمهور اظهار داشت: این موضوع را با توجه به بررسی های صورت گرفته این معاونت اتخاذ کرده ایم و دلیل آن هم این بود که بیشترین میزان مجازات زندان زنان کمتر از 91 روز است.

مولاوردی افزود: بی تردید زندان، نقش و تاثیر و تبعات حاشیه ای و منفی بسیاری دارد و این معاونت در جهت صیانت از خانواده و حقوق زنان در صدد بهره مندی زنان از مجازات های جایگزین است.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور توضیح داد: این مجازات ها می تواند مانند موارد اعمال شده در حوزه نوجوانان بزهکار باشد.

کشور در حوزه اشتغال زنان در حال درجا زدن است
وی در سخنان کوتاهی در نشست تخصصی بررسی موقعیت زنان کارآفرین در شرایط پسا تحریم گفت: ما در دوران پسا توافق هستیم، اما این توافق بسیار مهم بود و فصل نوینی را در روابط منطقه و جهان برای کشورمان ترسیم کرد که همه اقشار جامعه به نوعی از این توافق متاثر خواهند شد.

مولاوردی خطاب به زنان کارآفرین حاضر در این نشست تصریح کرد: همانگونه که رییس جمهوری هم تصریح کرده اند، ما درهای کشورمان را برای واردات کالاهای مصرفی کشورهای دیگر باز نخواهیم کرد و برای تولید مشترک محصولات مورد نیاز کشور و منطقه با علاقه مندان ورود به بازار ایران وارد مذاکره هدفمند خواهیم شد.

این مقام مسوول در ریاست جمهوری با استناد به آمارها افزود: در حوزه اشتغال زنان، متاسفانه اقدامات اساسی مناسبی صورت نگرفته است و کشور در حال درجا زدن است.

مولاوردی در ادامه اظهارداشت: متاسفانه 82 درصد زنان سرپرست خانوار بیکار و بی سواد هستند. همچنین باید همزمان با ورود دختران به دانشگاه ها، فرصت های شغلی مورد نیاز برای زنان پیش بینی شود.

وی از زنان کارآفرین حاضر در نشست درخواست کرد تا موانع کسب وکار زنان در کشور را شناسایی و به این معاونت اعلام کنند تا این معاونت بتواند در برنامه ششم توسعه کشور جایگاه مناسبی را برای ایجاد اشتغال زنان در برنامه هدفگذاری کند.

معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور در جمع بندی نهایی سخنان شرکت کنندگان در این نشست هم گفت: طرح ارایه بسته پیشنهادی برای حمایت از زنان کارآفرین در دولت را پیگیری خواهد کرد تا نرخ مشارکت زنان در اقتصاد افزایش یابد و شاخص های توسعه کشورمان در این حوزه به جایگاه مناسبی ارتقا یابد.

پیش از سخنان شهیندخت مولاوری ، فیروزه صابر موسس و مدیرعامل بنیاد توسه کارآفرینی زنان و جوانان و دبیرکارگروه کارآفرینی و اشتغال معاونت امور زنان و خانواده، گزارش و آماری از وضعیت تحصیل و اشتغال زنان در کشور ارایه کرد.

اخبار اجتماعی - ایرنا