اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیشترین موارد مصرف مواد در کدام مقطع زندگی است ؟



اخبار,اخباراجتماعی, مواد مخدر


اخباراجتماعی - بیشترین موارد مصرف مواد در نوجوانی

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت با بیان اینکه متاسفانه بیشترین موارد مصرف مواد در جهان در دوران نوجوانی آغاز می‌شود، از وجود یک میلیون و 325 هزار معتاد بر اساس آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر در کشور خبر داد.

به گزارش ایسنا، دکتر شهرام رفیعی‌فر مهم‌ترین دوره برای مصرف مواد مخدر را دوره نوجوانی و زمانی که فرد مهم ترین تغییرات زندگی خود را تجربه می‌کند، دانست.

وی افزود: تحقیقات نشان داده است که مهم‌ترین دوره‌ها برای مصرف مواد مخدر در طول زمان‌هایی است که نوجوانان مهم‌ترین تغییرات زندگی خود را تجربه می‌کنند. این تغییرات شامل تغییرات مهم رشد جسمانی (مانند بلوغ) یا اجتماعی (مانند تغییر محل زندگی یا طلاق والدین) است. در طول این دوره‌ها، نوجوانان بیشترین آسیب‌پذیری را در مقابل مشکلات رفتاری دارند.

وی در این باره افزود: اولین تغییر بزرگ برای کودکان زمانی است که کانون امن خانواده را ترک می‌کنند و وارد مدرسه می‌شوند و پس از آن، مهم‌ترین تغییر در زمانی است که از یک مقطع تحصیلی به مقطع دیگر وارد می‌شوند؛ چرا که موقعیت‌های اجتماعی و تحصیلی جدیدی را تجربه می کنند. به عنوان مثال یاد می‌گیرند که با گروه‌های بزرگ‌تری از دوستان قبلی خود کنار بیایند و انتظارات بیشتری در مورد عملکرد علمی خود داشته باشند.

وی ادامه داد: در اوایل نوجوانی، افراد ممکن است برای اولین بار در معرض مصرف انواع مواد قرار گیرند. هر چه نوجوانان بزرگ‌تر می شوند با مشکلات اجتماعی، روانشناختی و تحصیلی بیشتری نیز مواجه می‌شوند. همزمان با این مشکلات ممکن است در جامعه مواد مخدر بیشتر در دسترس آنها باشد، مصرف کنندگان مواد مخدر بیشتر در اطراف آنان باشند یا فعالیت‌های اجتماعی داشته باشند که مواد مخدر در آن نقش داشته باشد.

رفیعی‌فر افزود: این مشکلات می‌تواند خطر مصرف الکل، سیگار و سایر مواد را در آنها افزایش دهد. یک مشکل چالش برانگیز دیگر در اواخر نوجوانی و آغاز جوانی،‌ نقل مکان به خانه و محل زیست مستقل برای اولین بار و بدون نظارت والدین است که شاید برای رفتن به دانشگاه،‌ سربازی یا کار باشد.

وی در این باره افزود: زمانی که جوانان وارد بازار کار شده یا ازدواج می‌کنند، دوباره با چالش‌ها و موقعیت‌های استرس‌زای جدیدی روبرو می‌شوند که ممکن است آنها را در معرض استفاده از انواع مواد رایج در محیط‌های بزرگسالان قرار دهد. اما اگر فرصت‌هایی برای جوانان به وجود آید که بتوانند اهداف و علایق آینده خود را دنبال کنند، این چالش‌ها می‌توانند به عوامل حفاظتی تبدیل شوند؛ البته به شرطی که اگر نقش‌های جدید جوانان، بیشتر از سروکار داشتن با مواد برای آنها اهمیت پیدا کند.

سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت همچنین گفت: خطر سوء مصرف مواد در هر برهه‌ای از تغییر از اوایل نوجوانی تا جوانی وجود دارد. بنابراین، کسانی که برای پیشگیری از اعتیاد برنامه‌ریزی می‌کنند باید مخاطبان مورد نظر خود را در نظر بگیرند و برنامه‌هایی را اجرا کنند که برای هر مرحله از رشد آنها مناسب باشد. همچنین باید در نظر بگیرند که چگونه عوامل حفاظتی را می‌توان تقویت کرد و نوجوانان و جوانان را برای خود مراقبتی توانمند نمود.
  اخبار اجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
معرفی قرص جی سی در یک دقیقه (موارد مصرف+روش مصرف+زمان استفاده+فواید+مضرات)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

پایان زندگی پسر ورزشکار در پاتوق مصرف مواد مخدر



 پسر ورزشکار در پاتوق افیونی به کام مرگ تلخی فرو رفت.

 بهزاد 18 ساله بود و از دوران نوجوانی به ورزش بدنسازی  روی آورده بود. او پیشرفت خوبی هم در این رشته ورزشی داشت اما غرور جوانی و دوستان ناباب باعث شد از راه به در رود و به مواد مخدر اعتیاد پیدا کند.

  پدر 46 ساله  بهزاد  وقتی متوجه شد چه بلایی بر سر پسر ورزشکارش آمده سعی کرد او را ترک بدهد. چند بار هم پسرش را در مرکز ترک اعتیاد بستری کرد اما نتیجه‌ای نگرفت.  پسر جوان سه ماه پیش نیز دریکی از مراکز ترک اعتیاد تحت درمان قرار گرفت اما او پس از چند روز دوباره به اعتیاد کشیده شد و به خاطر همین مسأله نیز با پدرش  اختلاف جدی پیدا کرد. پسر جوان خانه را ترک کرد و بیشتر وقتش را با دوستان ناباب خود می‌گذراند.

بهزاد شب جمعه گذشته با دو تن از دوستانش میهمانی سیاه برگزار کرد. او به علت مصرف بیش از حد موادمخدر دچار آسیب جدی شد.  دوستانش با ترس و وحشت پیکر نیمه جان دوست خود را به بیمارستان امدادی مشهد  رساندند. تلاش پزشکان برای نجات پسر جوان مؤثر نبود و او جان خود را از دست داد.

 

  با گزارش مرگ پسر جوان  به پلیس 110، مأموران کلانتری مصلای مشهد در محل حاضر شدند و  مراتب را به بازپرس ویژه قتل اعلام کردند. به دستور بازپرس حسینی ، جسد برای تعیین علت دقیق مرگ به پزشکی قانونی انتقال یافت.

 

 اخبار حوادث  -  ایران