اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بیانیه استانبول و لزوم تجدید نظر جدی در روابط با کشورهای اسلامی



واقعیت این است که قریب به اتفاق کشورهای اسلامی، زیر بلیت کشورهای غربی یا عربستان یا هر دو هستند و در بزنگاه ها، غرب و عربستان را بر ما ترجیح می دهند.

سازمان همکاری های اسلامی (سازمان کنفرانس اسلامی سابق)  اجلاس استانبول را با بیانیه ای ضد ایرانی به پایان رساند.


این بیانیه در نشست کارشناسان کشورهای اسلامی در جده عربستان تهیه و تنظیم شد، نشستی که کارشناسان ایرانی به دلیل عدم صدور روادید توسط عربستان موفق به حضور در آن نشده بودند.

این که سازمان همکاری های اسلامی، ایران را به اتهاماتی مانند حمایت از تروریسم محکوم کند، از زوایای مختلفی قابل بحث است ولی در این مقال، بر آنیم که نگاهی عمیق تر و البته مختصر به موضوع داشته باشیم.

 اخبار بین الملل ,خبرهای  بین الملل,اجلاس استانبول


این که اکثریت کشورهای اسلامی، ایران را محکوم می کنند، باید هشداری برای سیاست خارجی ایران در قبال این کشورها باشد.


جمهوری اسلامی ایران، سال هاست که برای کشورهای اسلامی و همگرایی آنها، تلاش می کند و در این مسیر، چنانچه افتد و دانی، هزینه های مادی و معنوی زیادی داده و همچنان هم در جهان اسلام، متحمل هزینه است.

کشورهای اسلامی، دارای یکی از دو ماهیت هستند:
1 - یا رویکردهای دینی و مذهبی دارند که در رأس آنها، عربستان سعودی است و نیز برخی کشورهای آفریقایی مانند موریتانی و گامبیا.


حاکمان این کشورها، عمدتاً رویکردهای ضدشیعی دارند و از این رو، در تقابل با ایران، انگیزه های مذهبی افراط گرایانه دارند. دربار سعودی، هدایت کننده این جریان در جهان اسلام است.

 مصر نیز، هنگامی که اخوانی های افراط گرا روی کار آمدند و محمد مرسی رئیس جمهور شد، رویکرد ضدایرانی خود را تقویت کرد.
 
2 - گروه دوم که اکثر کشورهای اسلامی را شامل می شود، حکومت های سکولار و غیر دینی در کشورهای مسلمان نشین هستند. مانند جمهوری آذربایجان، مالزی، تونس، سنگال و ... که چون اساساً دین را در سیاست وارد نمی دانند، با آنها نمی توان از منظر دین، وارد همگرایی شد.


تازه اغلب همین دولت ها نیز وقتی بخواهند در گوشه ای از ساختار خود، کار دینی کنند، رویکرد ضدشیعی دارند، مانند مالزی که چند سال پیش، مرکزی برای مبارزه با گشترش تشیع در نخست وزیری این کشور تشکیل داد.

بنابر این، با کشورهای اسلامگرای جهان اسلام به دلیل رویکردهای ضدشیعی شان به رهبری عربستان و با کشورهای سکولار جهان اسلام به علت عدم محوریت اسلام در آنها ، نمی توان بر مبنای دین، رابطه داشت.

واقعیت این است که قریب به اتفاق کشورهای اسلامی، زیر بلیت کشورهای غربی یا عربستان یا هر دو هستند و در بزنگاه ها، غرب و عربستان را بر ما ترجیح می دهند. به عنوان مثال، مگر همین اتحادیه عرب همواره ایران را به اشغال جزایر سه گانه اماراتی(!) متهم نمی کند و بدین ترتیب، تمامیت ارضی ایران را زیر سؤال نمی برد؟

مگر همین کشورهای مسلمان نبودند که از جنوب خلیج فارس گرفته تا عربستان و سودان و مصر برای ارتش صدام، پول و تسلیحات و سرباز می فرستادند تا مردم ایران را بکشند و جمهوری اسلامی را سرنگون کنند؟

و باز مگر همین کشورهای اسلامی نبودند که در همین اجلاس استانبول، علیه ایران بیانیه صادر کردند؟

لذا در عین این که جمهوری اسلامی به عنوان کشوری با اکثریت مسلمان، می بایست ارزش های خود را حراست کند، می بایست سیاست خارجی خود در قبال کشورهای اسلامی را مورد تجدید نظر جدی قرار دهد.


 اخبار  بین الملل -  عصر  ایران/جعفر محمدی


ویدیو مرتبط :
لزوم تجدید نظر در سیاست تحدید نسل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دولت در روابط خود با ترکیه تجدید نظر کند


امام جمعه تبریز نسبت به سیاست دوگانه دولت ترکیه نسبت به داعش هشدار داد و گفت: اگر ترکیه به سیاست دوگانه و حمایت از داعش ادامه دهد لازم است دولت در روابط خود با ترکیه تجدید نظر کند.

خبرگزاری فارس: آیت الله محسن مجتهد شبستری  امروز در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز در مصلای امام خمینی(ره) این شهر با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در روز عید غدیرخم در دیدار اقشار مختلف مردم با معظم له، غدیر خم را جزو مسلمات تاریخ اسلام دانسته و اظهار کرد: شبهاتی نیز که اکنون درباره ولایت (ع)  به ذهن نو کیسه‌گان فکری می‌رسد همان حرف‌های هزار سال پیش بوده که علمای بزرگ، به آنها پاسخ داده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به توطئه‌های دشمنان برای اختلاف بین مسلمانان اشاره کرد و افزود: مستکبران جهان به دنبال دعوا و به اهم انداختن مسلمانان بوده و به همین دلیل برای تفرقه‌انگیزی داعش و گروه‌های تکفیری را پرورش داده‌اند.

مسلمانان نباید از این توطئه تفرقه‌انگیزی دشمنان و دست‌های پشت پرده آن غفلت کنند

خطیب جمعه تبریز تصریح کرد: مسلمانان نباید از این توطئه تفرقه‌انگیزی دشمنان و دست‌های پشت پرده آن غفلت کنند.

وی افزود: امت اسلامی باید با بیداری، هوشیاری و آگاهی در مسیر وحدت و اتحاد قدم بردارند تا توطئه‌های دشمنان اسلام و انقلاب را در تمام ابعاد خنثی کنیم.

آیت الله شبستری با بیان اینکه امریکا و هم پیمانانش با ائتلاف  ضد داعش ، بیشتر از آنکه درصدد نابودی نطفه‌های این جریان باشند، متوجه تفرقه‌انگیزی و ایجاد دشمنی میان مسلمانان هستند، گفت: مسلمانان  باید آگاه باشد که سیاست‌های امریکایی و  صهیونیستی، دشمن واقعی و اصلی اسلام و مسلمانان است.

معرفی حامیان مالی و تسلیحاتی گروه داعش

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی به حمله داعش  در روزهای اخیر به شهر کردنشین کوبانی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که آمریکا، عربستان، ترکیه و رژیم صهیونیستی از گروه وحشی و تروریستی داعش حمایت مالی و تسلیحاتی می‌کنند مردم کردنشین کوبانی با دست خال و تجیهزات اندک در برابر این گروه تروریستی مقاومت کرده و آنان را وادار به عقب‌نشینی از بخشی‌های از این شهر شدند.

وی خاطرنشان کرد: حملات گروه دعش در روزهای اخیر در حالی انجام می‌شود که از ائتلاف ضد داعش آثاری دیده نشده و نمایشی بودن این گروه بار دیگر بر همگان ثابت شد.

ایران در روابطش با ترکیه تجدید نظر کند

آیت الله شبستری با انتقاد از سیاست‌های دوگانه دولت ترکیه در قبال گروه تروریستی داعش گفت: دولت ترکیه از یک طرف از ائتلاف  ضد داعش دم می‌زند و از طرف دیگر به مخالفان بشار اسد و حامیان داعش اجازه می‌دهد که از خاک این کشور به نیروهای تروریستی ملحق شوند.

امام جمعه تبریز نسبت به سیاست دوگانه دولت ترکیه نسبت به داعش هشدار داد و گفت: اگر ترکیه به سیاست دوگانه و حمایت از داعش ادامه دهد لازم است دولت در روابط خود با ترکیه تجدید نظر کند.

خواستار آزادی رهبر شیعیان عربستان

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی در بخش دیگری از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تبریز به حکم اعدام رهبر شیعیان عربستان اشاره کرد و گفت: آیت الله شیخ نمر النمر به دلیل خواستار رسیدگی عربستان به قبرستان بقیع، انجام تربیت اسلامی در آموزش و پرورش و شناختن شیعه مثل مذاهب چهار گانه در عربستان زندانی و به طور فجیعی شکنجه شده و در روزهای اخیر صدور حکم اعدام آن از سوی دولت عربستان صادر شد.

وی افزود: این خبر موجب تظاهرات در عربستان و  بازتاب وسیعی در جهان اسلام داشته و بسیاری از شیعیان و حامیان حقوق بشر خواستار آزادی وی هستند.

آیت الله شبستری گفت: ملت مسلمان ایران حکم ظالمانه آیت الله شیخ نمر النمر رهبر شیعیان عربستان سعودی را شدیدا محکوم کرده و خواستار آزاد شدن این رهبر شیعیان عربستان هستند.

امام جمعه تبریز در بخش دیگری از سخنان خود  به فرا رسیدن سالروز شهادت حاج آقا مصطفی فرزند برومند امام راحل اشاره کرد و گفت: ایشان فردی بسیار با زکاوت و با هوش بودند که در دوران جوانی به درجه اجتهاد رسیدند که آثار به جا مانده از ایشان نشان دهنده جامعیت علمی ایشان است.

جلوگیری از سبک‌های زندگی دوگانه در مدرسه و خانواده

وی با اشاره به هفته پیوند اولیا و مربیان گفت: توجه خانواده‌ها، مربیان و معلمان نسبت به تعلیم و تربیت دانش‌آموزان به ویژه در محیط مدرسه به عنوان خانه دوم آن‌ها ضروری و دارای اهمیت است، گفت: اگر چنانچه مدارس و خانواده دانش آموزان ارتباط قوی داشته باشند  تربیت نوجوانان و دانش آموزان دچار دوگانگی یک شیوه زندگی در مدارس و یک شیوه در زندگی در خانواده که آثار منفی به دنبال دارد نمی‌شود.

وی خواستار پیوند اولیا و مربیان به طور کامل در مدارس شهرها و روستا شد و گفت: خانه و مدرسه دو نهاد تربیتی مهم برای فرزندان و نونهالانی است که رسالت اداره آینده کشور اسلامی را عهده دار خواهند بود.