اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بعد از روغن پالم نوبت به «آب معدنی» رسید



اخبار ,اخبار اجتماعی ,آب معدنی

اخبار اجتماعی - بعد از روغن پالم نوبت به «آب معدنی» رسید

رئیس سازمان غذا و دارو نسبت به تولید آب معدنی در برخی مکان‌های آلوده گلایه کرد و گفت: در دمای بالا مواد پلیمری بطری‌های این آب‌ها آزاد می‌شود که بسیار خطرناک است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، پس از چند روزی که از سر و صدای وجود «روغن پالم» در محصولات لبنی گذشت، رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو درباره معضلات آب معدنی‌ها هشدار داد و به تسنیم اظهار داشت: مشکل آب معدنی‌ها در ایران، این است که جاهایی برای تولید آب معدنی اجاره داده شده است که نزدیک منابع آلوده کننده هستند، بنابراین در این زمینه باید سخت‌گیری کنیم.

وی ادامه داد: البته در کشور منابع آب معدنی با کیفیت بسیار بالا داریم، به خصوص در کوه‌های زاگرس و البرز، و مناطق بسیار بکر و دست نخورده دیگری هم داریم ولی متأسفانه در جاهای نیز برای تولید این آب معدنی‌ها مجوز داده شده است که این کیفیت‌ها را ندارند.

دیناروند درباره اقدام سازمان غذا و دارو برای برخورد با این تولیدکنندگان آب معدنی عنوان کرد: ما سختگیری خواهیم کرد، به نظر بنده در یک دوره‌ای وظایف نظارتی کم شد، در سال‌های اخیر برخی آب‌های که در بطری‌ها بسته‌بندی شدند، برای مردم این تصور را ایجاد کرد که این آب‌ها‌، آب معدنی است، در حالی که اینطور نیست و این آب‌ها‌؛ آب آشامیدنی است.

وی درباره چگونگی تشخیص این دو آب بیان داشت: باید بر روی بطری، عنوان آب آشامیدنی و یا آب معدنی قید شده باشد، بنابراین آب آشامیدنی برای کشور ضروری است به خصوص با شرایط کمبود آب که در کشور وجود دارد زیرا به دلیل کمبود آب، به آب‌های چاه وابسته شده‌ایم که امکان بالا رفتن نیترات در این آب‌ها وجود دارد، بنابراین استفاده از آب آشامیدنی در تمام دنیا در حال توسعه است و در ایران نیز این مسئله وجود دارد.

دیناروند درباره سختگیری‌های کشورهای دنیا در تولید و توزیع آب معدنی گفت‌: در کشورهای دیگر، آب معدنی را در داخل شیشه پُر می‌کنند، نه در بطری‌ها زیرا اشکال این بطری‌ها این است که در دمای بالا، مواد پلیمری آن آزاد می‌شود که بسیار خطرناک است.

وی درباره این‌که عنوان می‌شود برای ماندگاری آب‌های معدنی و آشامیدنی فلوراید و مواد نگهدارنده اضافه می‌شود، بیان داشت، بله، این مسئله هم ممکن است ولی طبق آزمایش‌هایی که ما داشتیم به موارد خاصی نرسیدیم.

دیناروند درباره خبری که عنوان شده است که ناتو در افغانستان از ایران آب معدنی خریداری کرده است و پس از انجام آزمایش‌ها بر روی این بطری‌ها عنوان کرده است که آب معدنی‌های تولید ایران سرطان زا هستند، گفت‌: سرطان زا بودن آب معدنی مربوط به آب نیست، چون فلزات سنگین و آرسنیک آن دقیق کنترل می‌شود، و خیلی نگران آن نیستیم، بلکه دو نگرانی دیگر وجود دارد که اولی مربوط به نیترانت است، زیرا نیترات را نمی‌توان از آب جدا کرد، بلکه اگر منبع تولید اینگونه آب‌ها مناسب نباشد جلوی تولید اینگونه آب‌ها را باید گرفت.

رئیس سازمان غذا و دارو با اشکال گرفتن از برخی مجوزها برای تولید آب معدنی در برخی مکان‌ها به خاطر اشتغال‌زایی خاطرنشان کرد: نمونه‌های نیز از این دست تولیدکنندگان آب معدنی داشتیم که باید جلوی تولید آنان را بگیریم ولی در مجموع خبر خرید و پس دادن آب معدنی‌های ایران توسط «ناتو» رسمی و صحیح نیست

اخبار اجتماعی - تسنیم

 


ویدیو مرتبط :
روغن پالم در لبنیات

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

توضیح رئیس سازمان استاندارد درباره برنج مصنوعی، آب معدنی غیرسالم و روغن پالم در لبنیات



اخبار,اخباراجتماعی, سازمان استاندارد

 

 اخباراجتماعی  - توضیح رئیس سازمان استاندارد درباره برنج مصنوعی، آب معدنی غیرسالم و روغن پالم در لبنیات

نیره پیروزبخت، رییس سازمان ملی استاندارد توضیحات کاملی در خصوص نگرانی‌های مصرف‌کنندگان از استاندارد محصولات اعم از خوراکی و غیر خوراکی و کیفیت خدمات ارائه کرد.

بخشهایی از سخنان پیروزبخت:
-اگر روش‌های تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان استفاده آن در فرآورده‌های گوشتی خواهد بود اما هم اکنون استفاده از خمیر مرغ با ماهیت فعلی ممنوع است. چراکه خمیر مرغ ویژگی‌های خاصی دارد که اگر همین ویژگی‌ها تغییری نکند استفاده از آن در فرآورده‌های گوشتی مجاز نیست.

-اگر وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد به تفاهمی برسند که روش‌های تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان ساماندهی در استفاده از فرآورده‌های گوشتی خواهد بود. اما هم اکنون خمیر مرغ با ماهیت فعلی که سازمان ملی استاندارد آن را شناسایی کرده، مجاز به استفاده در فرآورده‌های گوشتی نیست.

-نکته قابل توجه این است که برخلاف نظر وزارت بهداشت از سه سال پیش سازمان ملی استاندارد اعلام کرده بود که استفاده از خمیر مرغ در فرآورده‌های گوشتی به‌طور کلی ممنوع است.

-پس از مذاکرات صورت گرفته در حال حاضر استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس و تمام فرآورده‌های گوشتی به‌طور کامل ممنوع اعلام شده و طی کنترل‌های صورت گرفته چندین واحد تولیدی کارشان متوقف شده که از جمله آن یک واحد در قم را می‌توان مثال زد و این مطلب که گفته می‌شود در کالاهایی که دارای نشان استاندارد هستند خمیر مایه یافت می‌شود می توان اعلام کرد که این موضوع از سمت ما کاملا منتفی است.

-در خصوص روغن پالم طبق آخرین اعلام، از اول مهرماه لبنیات پالم‌دار از سطح کشور جمع‌آوری شدند و این قول را به مردم می‌دهیم که هیچ‌گونه نگرانی درباره‌ لبنیات نداشته باشند.

-سازمان ملی استاندارد پیگیری‌های خوبی را در این راستا انجام داده است؛ به‌طوری که طی سه ماه اخیر 300 نمونه از بازار، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

-به‌طور کلی می‌توان این اطمینان را به مردم داد که از مصرف لبنیات هیچگونه نگرانی نداشته باشند چرا که سازمان استاندارد تمام هوش و حواس خود را در این امر معطوف کرده است.

-از سوی دیگر طبق پیگیری‌های انجام شده از سوی سازمان ملی استاندارد، استفاده از روغن پالم در خمیر خامه‌ای نیز ممنوع شده است. مواردی که در خصوص استاندارد اجباری در نظر گرفته شده است از سوی سازمان ملی استاندارد به‌طور جد پیگیری می‌شود و هیچ گونه نگرانی در این مورد نباید وجود داشته باشد.

-استاندارد آب معدنی به دلیل این‌که به صورت اجباری در نظر گرفته شده است، سازمان ملی استاندارد نظارت ویژه‌ای بر آن دارد. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز نظارت خوبی در این امر دارد و به طور کلی یک حرکت نظارت دوجانبه روی آب‌معدنی وجود دارد که مورد تایید است و هیچ‌گونه نگرانی در این راستا وجود ندارد.

-از آنجاکه در زمینه استاندارد هیچ درجه‌بندی بالاتر و پایین‌تری وجود ندارد نمی‌توان برای آن رنجی را در نظر گرفت چراکه استاندارد همان استاندارد است و این مساله که کالایی بالاتر باشد منوط به کیفیت کلا نه استاندارد آن است که آب قابل قیاس با کیفی نیز نیست. چراکه زمانی که مواد مضر نداشته باشد و مشکلات و ویژگی‌های لازم را داشته باشد استاندارد است.

-در خصوص تولید برنج‌های صنعتی و عسل صنعتی در کشور می‌توان گفت که تاکنون طبق بررسی‌های انجام شده هیچ‌گونه برنج صنعتی در ایران تولید نشده است و در خصوص عسل نیز مسئولیت نظارت آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و سازمان ملی استاندارد نقش و اطلاعی ندارد.

-اما در خصوص دستگاه تولید برنج صنعتی می توان گفت که تاکنون حتی یک مجوز نیز برای واردات دستگاه برنج صنعتی از سوی سازمان استاندارد داده نشده و اگر چنین دستگاهی به کشور وارد شده به صورت قاچاق و غیرقانونی بوده است و با قاطعیت می توان گفت که تاکنون هیچ‌گونه برنج صنعتی در کشور تولید نشده است.

-از آنجاکه برنج در سه نهاد دولتی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد مورد بررسی قرار می‌گیرد به همین دلیل می‌توان اطمینان خاطر را در مصرف برنج به مردم داد.


اخباراجتماعی  - ایسنا