اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برجام، تجارت ایران را جهانی می کند


قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران می گوید: طی چند ماه آینده مراحل الحاق ایران به wto آغاز خواهد شد.

خبرآنلاین: قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران می گوید: طی چند ماه آینده مراحل الحاق ایران به wto آغاز خواهد شد.

صادق ضیائی بیگدلی درباره نشست اخیر وزرای تجارت و بازرگانی عضو سازمان تجارت جهانی که در  نایروبی کنیا برگزار شد، گفت : برداشت ما از صحبت های خانم امینه محمد وزیرخارجه کنیا که ریاست نهاد حل و فصل درگیری ها در سازمان تجارت جهانی را بر عهده دارد و همچنین رایزنی های صورت گرفته در اجلاس نایروبی این بود که طی چند ماه آینده مراحل الحاق ایران آغاز خواهد شد، البته ما تا اجرایی شدن برجام صبر خواهیم کرد اما به نظر می رسد بعد از اجرایی شدن برجام در روند الحاق ایران تحولات مثبتی را شاهد خواهیم بود.

وی افزود : تاکنون تنها مانع آغاز این روند، مخالفت آمریکا بوده است، اما به نظر می رسد با توجه به فشاری که اعضا برای عضویت ایران وارد می کنند و فضای جدیدی که ایجاد شده ، آمریکا در این مرحله رویکرد معقول تری را دنبال کند. گرچه در مراحل بعدی الحاق ما امکان بروز چالش ها و موانع همچنان وجود خواهد داشت که در زمان و مکان خود باید برای آنها راهکار مناسبی اندیشید.

وی با تاکید بر اینکه عدم حضور در این سازمان قطع به یقین مضرات بزرگی برای کشور ما خواهد داشت و حتما نوعی خودتحریمی به شمار می رود ، تصریح کرد: عدم حضور در این سازمان کشور ما را از ورود به دایره تجارت با بسیاری از کشورها محروم می کند. از سوی دیگر، قوانین و مقررات بسیاری از کشورها مثل همین ترکیه که در همسایگی ما است به نحوی تدوین شده که در برخورد با کشورهای عضو WTO به صورت متفاوت عمل می کنند و در مورد کشورهای غیر عضو مثل کشور ما به نحو بسیار سخت گیرانه تری عمل می کنند.

قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران عنوان کرد :  ما در مذاکرات دوجانبه خیلی فشار می آوریم که این قوانین برای کشور ما آسان تر شود اما واقعیت این است که مقاومت هایی از جانب آنها وجود دارد و استدلال آنها هم این است که ما برای عضویت در WTO امتیازاتی داده ایم بنابراین حق داریم در برابر شما که این امتیازات را نداده اید، سخت گیرانه عمل کنیم. در واقع با عدم عضویت در این سازمان یک دیوار تعرفه ای و غیر تعرفه ای بین کشورهای عضو WTO و کشوری که عضو WTO نیست ایجاد می شود که توسعه تجارت و سرمایه گذاری و نهایتا توسعه اقتصادی یک کشور را با محدودیت های شدید مواجه می کند.

مشروح گفت وگوی صادق ضیائی بیگدلی قائم مقام سازمان توسعه تجارت ایران که در کافه خبر انجام شد، به زودی منتشر می شود.


ویدیو مرتبط :
جعلی بودن مرکز تجارت جهانی ایران

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کمک به ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی/ تشکیل دفتر تجاری ایران و فرانسه



اخبار,اخبار اقتصادی,ماتیاس فکل

ماتیاس فکل در نشست خبری مشترک وزرای کشاورزی ایران و فرانسه، اظهار کرد: همکاری‌های بلندمدت ایران و فرانسه آینده خوب و جاه‌طلبانه‌ای دارد و می‌توانیم موضوعات مختلفی را بر مبنای همین همکاری‌ها مطرح کنیم و توسعه دهیم.

وی ضمن اظهار امیدواری از توسعه همکاری‌های ایران و فرانسه در حوزه‌های مختلف اقتصادی، افزود: امکانات فرانسه از همین امروز در جهت افزایش مشارکت‌های اقتصادی بین دو کشور در اختیار ایران است و دفتر تجاری مشترک ایران و فرانسه در سفارت این کشور در تهران نیز در همین راستا تشکیل شده است.

وزیر تجارت فرانسه ادامه داد: همکاری‌های مشترک ایران و فرانسه در چارچوب موافقتنامه‌های وین است و کاملا حسن نیت و دقت در این توافقات بین دو کشور وجود دارد.

فکل تاکید کرد: در کنار ایران هستیم تا بتوانیم کاری کنیم که به سازمان تجارت جهانی بپیوندد و فرانسه با توجه به اینکه خیلی سنت‌گراست در زمینه سیاسی و اقتصادی و در سطوح چندجانبه بین‌المللی می‌تواند در کنار ایران باشد.

توسعه واردات محصولات باغی ایران در دستور کار
وی گفت: جدول زمانی برای رفع محدودیت‌های همکاری بین ایران و فرانسه تهیه شده و در خصوص واردات محصولات باغی از ایران نیز با وزیر کشاورزی، غذا و جنگلداری فرانسه در چارچوب مشخص شده‌ای هماهنگ هستیم و بر اساس ویژگی‌های جغرافیایی ویژه می‌توانیم در تغییراتی که بین وضعیت همکاری دو کشور به وجود می‌آید توسعه واردات محصولات باغی ایرانی را در دستور کار قرار دهیم.

اخبار اقتصادی - ایسنا