اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برای جلوگیری از ورشکستگی؛سن بازنشستگی افزایش می‌یابد





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

برای جلوگیری از ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی؛

سن بازنشستگی افزایش می‌یابد

مدیرکل فنی درآمد سازمان تامین اجتماعی با اعلام «افزایش سن بازنشستگی» در قالب بازنگری در قانون تامین اجتماعی، این اقدام را یک ضرورت خواند، چرا که سن بازنشستگی موجود براساس امید به زندگی در سال 56 تعیین شده است و با افزایش سن امید به زندگی نیاز است برای جلوگیری از ورشکستگی سازمان تامین اجتماعی، تغییراتی در قالب افزایش سن بازنشستگی منظور شود.

محمد حسین زدا در گفت‌وگو با ایسنا، بازنگری در قانون تامین اجتماعی را یک الزام به منظور کاهش بدهی‌ها و جلوگیری از ورشکستگی این سازمان خواند و اظهار کرد: بدین ترتیب تغییراتی با هدف تغییر در سن و سابقه برای بازنشستگی با توجه به افزایش طول عمر در ایران لحاظ می‌شود.

وی کم کردن شرایط برای احتساب سخت و زیان‌آور بودن مشاغل و همچنین سرمایه‌گذاری در محیط‌های کسب و کار پر رونق را از دیگر تغییرات ضروری دانست و عنوان کرد: با انجام این تغییرات، سازمان تامین اجتماعی به سازمانی تبدیل می‌شود که می‌تواند از لحاظ مالی از افراد تحت پوشش خود حمایت کند.

زدا در ادامه با اشاره به قوانین تامین اجتماعی در کشورهای اروپایی افزود: تمام کشورهای اروپایی به سمت اصلاحات پارامتریک رفته و سن بازنشستگی خود را افزایش داده‌اند.

مدیرکل فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی همچنین تاکید کرد: هدف از بازنگری در قانون تامین اجتماعی، "تامین منابع مالی" با اولویت حفظ حقوق شرکای اجتماعی است.

زدا، با اشاره به گذشت 37 سال از تدوین قانون تامین اجتماعی، بازنگری در آن را یک الزام دانست که با حضور شرکای اجتماعی متشکل از نمایندگان کارفرمایان، دولت‌، مستمری‌بگیران و کارگران انجام می‌شود.

وی همچنین با اعلام تدوین دوازدهمین پیش نویس از بازنگری در قانون تامین اجتماعی گفت: این پیش نویس به دستور رئیس سازمان تامین اجتماعی توسط تمامی کارشناسان سازمان مطالعه و ظرف 2 هفته آینده نظرات آنها دریافت و پیش نویس تدوین نهایی می‌شود.

مدیرکل فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی با اعلام افزایش سن بازنشستگی اظهار کرد: این امر طبق مطالعات کارشناسانه انجام می‌شود، اما مشخص نیست پس از ارسال به مجلس چه تغییراتی در آن ایجاد شود./ایسنا

 


ویدیو مرتبط :
2 اشکال اساسی در مورد طرح کاهش سن بازنشستگی زنان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

شروط افزایش سن بازنشستگی اعضای هیات علمی/40 هزار دانشجوی دکتری در نوبت استخدام



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

آمار اعضای هیات علمی بازنشسته دانشگاه‌ها

شروط افزایش سن بازنشستگی اعضای هیات علمی/40 هزار دانشجوی دکتری در نوبت استخدام

سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم درباره تغییر آیین‌نامه بازنشستگی اعضای هیات علمی نیز تصریح کرد: آمار بازنشستگان در مقابل آمار اعضای جذب شده، یک عدد بسیار ناچیز است البته به طور میانگین سالیانه حدود 300 نفر به عنوان بازنشسته هیات علمی داریم.

به گزارش ایسنا، دکتر رضا عامری صبح امروز در یک نشست مطبوعاتی با اشاره به تغییرات آیین‌نامه در بازنگری سال 90، تصریح کرد: در این بازنگری، اصلاحیه ماده 36 را داشتیم و همچنین به وزیر علوم این اختیار داده شد که این آیین‌نامه را بازنگری کنند و تغییرات پیشین آیین‌نامه در جهت استفاده حداکثری اعضای هیات علمی کارآمد است.

نحوه بازنشستگی اعضای هیات علمی بر اساس درجات

وی با اشاره به نحوه بازنشستگی اعضای هیات علمی بر اساس درجات، گفت: شرط بازنشستگی مربی آموزش‌یار، مربی و استادیار، 65 سال سن و یا 30 سال سابقه خدمت است که با این حال برای عضو هیات علمی با درجه استادیار پیش‌بینی شده است که اگر بتواند در چهار سال آخر منتهی به خدمت، 80 تا 85 درصد امتیاز ارتقا به مرحله دانش‌یاری از آیین‌نامه ارتقای اعضای هیات علمی را کسب کند تا می‌تواند 2 تا 3 سال دیگر خدمت کند.

سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم افزود: همچنین برای عضو هیات علمی با مرتبه دانشیار، شرط بازنشستگی 67 سال سن است که در تغییرات جدید پیش‌بینی شده که اگر در پنج سال قبل از 67 سالگی، 75 درصد امتیاز استادی را کسب کند، می‌تواند تا 70 سالگی به خدمت خود ادامه دهد.

افزایش اختیار دانشگاه‌ها در بازنشستگی اساتید

عامری همچنین با اشاره به شرط سن 70 سالگی برای بازنشستگی اعضای هیات علمی با درجه استادی نیز تصریح کرد: در این زمینه نیز اساتیدی که استاد نمونه کشوری شوند، سه سال به سقف بازنشستگی آنها اضافه خواهد شد. همچنین درصورتی که دانشگاه پس از 70 سالگی نیاز به خدمات استاد داشته باشد، می‌تواند مستقیما تا سه سال دیگر خدمت فرد را تمدید کند.

وی خاطر نشان کرد: پس از گذشت این سه سال نیز اگر باز دانشگاه نیازمند به استادی بود، می‌تواند با دریافت مجوز از وزارت علوم، سه سال دیگر به مدت خدمت استاد مورد نظر اضافه کند.

آمار بازنشستگان بر اساس درجه علمی

سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم با بیان اینکه میزان بازنشستگی در سال 91 حدود 200 نفر بوده است، گفت: حدود 50 درصد از بازنشستگان، مربی آموزش‌یار یا مربی، 25 درصد استادیار و تنها 25 درصد دانش‌یار یا استاد بوده‌اند که از این تعداد نیز درصد زیادی خودشان متقاضی بازنشستگی بوده‌اند.

عامری افزود: همچنین بر اساس بخشنامه‌هایی که وجود دارد، عضو هیات علمی بازنشسته می‌تواند به شکل پاره وقت تا 10 ساعت با دانشگاه همکاری داشته باشد. علاوه بر آن می‌تواند به عنوان مدرس یا عضو هیات علمی در آموزش عالی غیر دولتی فعالیت کند.

40 هزار دانشجوی دکتری در نوبت استخدام

وی همچنین با بیان اینکه عده‌ای معتقدند که به طور کلی بازنشستگی نباید وجود داشته باشد، گفت: در همه نظام‌های آکادمیک بحث بازنشستگی مطرح است، به ویژه در کشور ما با توجه به توسعه تحصیلات تکمیلی، باید زمینه جذب را برای دانشجویان فارغ‌التحصیل فراهم کنیم. ما در حال حاضر 40 هزار دانشجوی دکتری داریم که بحث استخدام آنها جدی است.

حذف کامل بازنشستگی اساتید مضر است

دکتر عامری

سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم با بیان اینکه آیین‌نامه بازنشستگی اساتید انعطافات خوبی دارد، گفت: اگر بخواهیم بازنشستگی را به طور کامل حذف کنیم، مضرات زیادی خواهد داشت و برای همه حاشیه امنی ایجاد خواهد شد که بر اثر آن خلاقیت، نوآوری و پیشرفت آموزشی و فرهنگی تا حد زیادی از بین خواهد رفت.

امکان لغو حکم بازنشستگی در صورت اثبات اشتباه

عامری افزود: با این حال اگر فردی فکر می‌کند که برخلاف آیین‌نامه بازنشسته شده است، می‌تواند به صورت مکتوب به ما اعلام کند و ما آن را بررسی می‌کنیم و در صورتی که برخلاف آیین‌نامه باشد، حکم بازنشستگی وی لغو خواهد شد.

سرپرست مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم با بیان اینکه گاها مطرح می‌شود که وزارت علوم سعی در بازنشستگی اعضای هیات علمی دارد، تصریح کرد: در برخی از موارد بازنشستگی مشاهده شده است که حتی سن و سابقه افراد بیشتر بوده است و یا حتی قرارداد رسمی قطعی نداشته است، با این حال تابحال تمامی مواردی که مشاهده شده بر اساس آیین‌نامه بازنشستگی صورت گرفته است.

عامری در خاتمه با بیان اینکه بحث بازنشستگی اعضای هیات علمی در بین دانشگاه‌های قدیمی و جامع بیشتر مطرح است، گفت: میزان افراد بازنشسته‌ای که بخواهند در سن 70 سالگی باز هم به خدمت ادامه دهند، به صورت موردهای محدود است که در این زمینه خود دانشگاه‌ها برای ادامه خدمت به استاد، راسا تصمیم‌گیری می‌کنند./ایسنا