اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برای اولین بار رخ داد: رای نیاوردن کلیات بودجه دولت در کمیسیون تلفیق مجلس



 

برای اولین بار رخ داد: رای نیاوردن کلیات بودجه دولت در کمیسیون تلفیق مجلس

مجلس - در شرایطی که برای نخستین بار کلیات بودجه دولت در کمیسیون تلفیق رای نیاورد، عضو هیات رئیسه این کمیسیون از تلاش برخی نمایندگان برای جلب نظر همکارانشان در خصوص رای گیری مجدد در این زمینه خبر داد.

 

آنگونه که موسی الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد و عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق به خبرآنلاین گفت: اعضای کمیسیون تلفیق با 19 رای مخالف، 15 رای موافق و و یک رای ممتنع به کلیات لایحه بودجه رای مخالف ندادند.

 

این برای نخستین بار در طول تاریخ مجلس است که  کلیات بودجه دولت رای نمی آورد. بر این اساس، این گزارش به صحن علنی مجلس می آید و نمایندگان در این باره تصمیم گیری می کنند. با این حال ثروتی از تلاش برخی از نمایندگان عضو کمیسیون تلفیق و نمایندگان دولت برای جمع آوری امضا در خصوص تجدید نظر در این خصوص خبر داد و می گوید: براساس آیین نامه کمیسیون تلفیق اگر یک سوم اعضای کمیسیون  تقاضا بررسی مجدد بودجه را کنند این موضوع بررسی می شود و باید سه چهارم نمایندگان عضو کمیسییون بدان رای بدهند.

 

کمیسیون تلفیق 54 عضو دارد.

براساس اظهارات عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق در این جلسه رضا عبدالهی رئیس کمیسیون حضور نداشت و ابوترابی نائب رئیس کمیسیون هم این جلسه را ترک کرد و محمدرضا تابش ریاست این جلسه را بر عهده داشت.

 

به گفته این عضو کمیسیون تلفیق از نمایندگان دولت هم فقط ممبینی معاون بودجه، معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری در جلسه حاضر بود و عزیزی و میرتاج الدینی معاونان برنامه ریزی و نظارت راهبردی و پارلمانی رئیس جمهور در جلسه حضور نداشتند.

در این جلسه مجید انصاری، جعفر قادری، موسی الرضا ثروتی و ترابی به عنوان مخالف و هادی قوامی، ستار هدایت خواه و محمد حسین فرهنگی به عنوان موافق کلیات بودجه صحبت کردند ولی در نهایت کلیات لایحه با 19 رای مخالف اعضا روبرو شد.

 

ثروتی درباره پیش بینی اش از رای نمایندگان در صحن علنی نیز گفت: این امر بستگی به نظر نمایندگان دارد .

 

طبق ماده 146 آیین‌نامه داخلی مجلس، باید لایحه بودجه 91 برای بررسی کلیات به صحن علنی مجلس ارائه و رأی‌گیری شود، در صورتی که کلیات لایحه بعد از توضیحات نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی در صحن علنی رأی آورد، لایحه مجدداً به کمیسیون تلفیق می‌رود و اعضای این کمیسیون نیز بدون رأی‌گیری درباره کلیات، وارد بررسی جزئیات بودجه 91 می‌شوند اما در صورتی که کلیات بودجه در صحن علنی نیز رد شود، در این صورت لایحه به دولت عودت داده می‌شود تا قوه مجریه لایحه بودجه دیگری را تقدیم مجلس کند./خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
ادامه بررسی بودجه سال 94 در کمیسیون تلفیق مجلس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

دلایل رد کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق/ مخالفت با سیاست های ارزی دولت



 رد کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق

دلایل رد کلیات لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق/ مخالفت با سیاست های ارزی دولت

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تکیه لایحه بودجه بر درآمدهای نفتی، تلاش دولت برای اجرای کامل قانون هدفمندی یارانه ها ، نگاه انقباضی به بودجه تولیدات و سیاست های غلط ارزی را از علل مهم رد کلیات لایحه بودجه 92 خواند.

محمدعلی عبدالله زاده در گفتگو با خبرنگار پارلمانی مهر با بیان اینکه کلیات لایحه بودجه 92 در کمیسیون تلفیق رد شد، گفت: ضعف ساختار بودجه و تکیه بر درآمدهای نفتی از علل اصلی رد این لایحه در کمیسیون تلفیق بود.

نماینده مردم طبس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: دولت در لایحه بودجه سال 92 قصد داشت قانون هدفمندی یارانه ها را به طور کامل اجرا کند اما نمایندگان مخالف اجرای این قانون به طور کامل بودند.

وی با بیان اینکه کشور دچار رکود تورمی است، اظهار داشت: لایحه بودجه سال 92 با وجود مشکل تامین نقدینگی واحدهای تولیدی دارای نگاه انقباضی به تولید داخلی است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تصریح کرد: سیاستگذاری های غلط ارزی دولت در بودجه 92 از دلایل دیگر رد این لایحه در کمیسیون تلفیق بود. چند نرخی بودن قیمت ارز و همچنین عدم مرجعیت بانک مرکزی در تعیین نرخ ارز نمایانگر سیاست های غلط ارزی در لایحه بودجه 92 است.

وی تاکید کرد: در سال جاری باید مشخصه اصلی بندهای بودجه استراتژی در مقابل تحریمها باشد در حالی که لایحه بودجه تقدیمی دولت دارای چنین ویژگی ای نبود.

به گزارش خبرنگار پارلمانی مهر کلیات لایحه بودجه سال 92 با 22 رای موافق و 22 رای مخالف از 44 نماینده حاضر در کمیسیون تلفیق در این کمیسیون رد شد.

دولت این لایحه را با تاخیر به مجلس ارائه داد و مجلس سه دوازدهم لایحه بودجه را برای اجرا در سه ماهه اول سال 92 به تصویب رساند تا کلیات این لایحه را در سال92 بررسی کند ./مهر