اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

برای آگاهی از حقوق‌تان بخوانید



اخبار,اخبار اقتصادی,خودرو

در صورت خودداری شرکت خدمات پس از فروش خودروساز یا واردکننده خودرو از پرداخت خسارت خواب (توقف) خودرو در تعمیرگاه، می‌توان از طریق شکایت به وزارت صنعت، معدن و تجارت دریافت این خسارت را پیگیری کرد.

طبق قانون، خودروسازان و واردکنندگان خودرو در صورتی‌که خودروی تحت گارانتی آنها بیش از دو روز کاری در تعمیرگاه‌ها متوقف شود، موظف به پرداخت خسارتی به عنوان خسارت خواب خودرو، به مالک آن هستند. با این حال ناآگاهی مصرف‌کنندگان از این حق قانونی باعث شده تا خودروسازان و واردکنندگان خودرو از عمل به وظایف قانونی خود در این زمینه خودداری کرده و خسارت خواب خودرو را پرداخت نکنند.

در این زمینه در قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو قید شده که " در صورتی‌که خودروهای تحت گارانتی بیش از دو روز کاری به دلیل نبود قطعه یا مدت زمان استاندارد برای رفع عیب خودرو، در تعمیرگاه متوقف شوند، شرکت خودروساز یا واردکننده خودرو ملزم به پرداخت روزشمار جریمه خواب (توقف) خودرو در تعمیرگاه به مالک آن است".

این در حالی است که در اصلاحیه این قانون (که هم‌اکنون در هیات دولت در دست بررسی است) شمول پرداخت جریمه توقف خودرو در تعمیرگاه‌ها گسترش یافته است به‌گونه‌ای که خودروهای سواری قرار داشته در دوره وارانتی (ضمانت) نیز اگر به عللی چون کمبود قطعه و غیره بیش از یک هفته در تعمیرگاه متوقف شوند، مشمول دریافت جریمه خواب خودرو خواهند شد.

در ماده 33 این اصلاحیه، میزان جریمه خواب خودرو برای خودروهای سواری معادل روزانه پانزده 10 هزارم قیمت خودرو تعیین شده است. جریمه خواب خودروهای عمومی شامل تاکسی، وانت و ون نیز معادل دو هزارم، خودروهای سنگین شامل مینی‌بوس، میدل‌باس، اتوبوس، کامیون، کامیونت و کشنده معادل یک هزارم و موتورسیکلت معادل روزانه یک هزارم قیمت آن تعیین شده است.

به این ترتیب با تصویب نهایی و اجرایی شدن اصلاحیه این قانون، میزان جریمه خواب (بیش از موعد) یک دستگاه تندر 90 روزانه حدود 60 هزار تومان، یک دستگاه پژو 405 حدود 45 هزار تومان و یک دستگاه پراید حدود 30 هزار تومان است.

 

بنابراین در صورت توقف یک ماهه خودروی تندر 90 در تعمیرگاه جریمه خواب آن حدود یک میلیون و 800 هزار تومان، در پژو 405 حدود یک میلیون و 350 هزار تومان و در خودروی پراید حدود 900 هزار تومان خواهد بود که باید از سوی خودروساز پرداخت شود.

جریمه خواب بیش از موعد یک دستگاه سوناتا نیز روزانه حدود 250 هزار تومان، یک دستگاه سراتو روزانه حدود 185 هزار تومان و لکسوس RX نیز روزانه حدود 880 هزار تومان است.

 

جریمه توقف یک ماهه سوناتا در تعمیرگاه نیز حدود هفت میلیون و 500 هزار تومان، سراتو حدود پنج میلیون و پانصد هزار تومان و لکسوس RX نیز حدود 26 میلیون تومان خواهد بود که باید از سوی واردکننده خودرو پرداخت شود.

صراحت قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو در زمینه پرداخت خسارت خواب خودرو در تعمیرگاه‌ها در حالی است که هم‌اکنون هم خودروسازان و هم واردکنندگان خودرو به دلیل عدم آگاهی مصرف‌کنندگان از حقوق قانونی‌شان در این حوزه، از پرداخت خسارت خواب خودرو در تعمیرگاه‌ها خودداری می‌کنند.

با این حال اگر شرکت خدمات پس از فروش خودروساز یا واردکننده خودرو، از پرداخت این خسارت خودداری کند، مالک خودرو می‌تواند به وزارت صنعت، معدن و تجارت یا سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها شکایت کند تا شرکت خدمات پس از فروش خودروساز یا واردکننده مربوطه، ملزم به پرداخت خسارت یاد شده شود.

اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
آگاهی توسط آگاهی جعل

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت:بیمه شده برای آگاهی از حقوق خود باید آموزش ببیند



اخبار,اخباراجتماعی,بیمه سلامت ایرانیان

 

 اخبار اجتماعی  -  مدیر عامل سازمان بیمه سلامت:بیمه شده برای آگاهی از حقوق خود باید آموزش ببیند

 مدیر عامل سازمان بیمه سلامت گفت: از زمان اجرایی شدن بسته سلامت دولت تدبیر و امید تا کنون هفت میلیون و 100 هزار نفر در سراسر کشور زیر پوشش بیمه سلامت رایگان قرار گرفتند.

 انوشیروان محسنی بندپی در دهکده المپیک بخش چهار باغ استان البرز در نشست با خبرنگاران با بیان این مطلب ، افزود: از یکم اردیبهشت ماه سال 92 تا کنون در سامانه امید سازمان بیمه سلامت 8 میلیون نفر برای دریافت دفترچه درمانی رایگان بیمه سلامت نام نویسی کردند که برای 7 میلیون و 100 هزار نفر دفترچه بیمه سلامت صادر شد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت به تصویب قانون بیمه سلامت در 20 سال گذشته در مجلس اشاره کرد و افزود: دولت تدبیر و امید به رغم محدودیت های مالی این طرح را در کشور با هدف برخوردارشدن اقشار ضعیف و آسیب پذیر فاقد بیمه درمانی ، اجرایی کرد.

وی بیان کرد: اجرای بیمه سلامت همگانی سبب شد تا افراد برای درمان در مراجعه به بیمارستان های دولتی دغدغه نداشته باشند زیرا تنها ده درصد هزینه از آنان دریافت می شود و تامین تجهیزات پزشکی و داروی مورد نیازبیمار هم بر عهده بیمارستان است.

این مسوول در خصوص راه اندازی اداره توانمند سازی بیمه شدگان خاطر نشان كرد: بیمه شده برای آگاهی از حقوق خود باید آموزش ببیند آموزش ببیند و در جریان خدمات قرار گیرد، از این رو اداره توانمند سازی بیمه شدگان در سازمان بیمه سلامت راه اندازی شد تا مردم را با قانون و مقررات بیمه آشنا سازد.

محسنی گفت : سامانه امید برای نام نویسی متقاضیان همچنان فعال است و هر ایرانی که تحت پوشش بیمه های مختلف درمانی نباشد می تواند برای دریافت دفترچه درمانی بیمه سلامت اقدام کند.

وی تعرفه پرداخت هزینه درمانی روستائیان ، عشایر و شهر های زیر 20 هزار نفر را در هنگام مراجعه به بیمارستان های دولتی را 5 درصد اعلام کرد.

مدیر عامل سازمان بیمه سلامت در ادامه به ارتقائ بسته خدمتی برای 700 قلم بیماران صعب العلاج سرطانی را تا سقف پرداختی 81 تا 90 درصد، داروهای نازایی و ناباروری را در 40 قلم دارویی تا 70 درصد و خدمات دندانپزشکی برای بیمه شدگان زیر 14 سال در 20 نوع خدمت با کمترین هزینه اشاره کرد .

محسنی در بخش دیگری از سخنانش به طرح پزشک خانواده پرداخت و اظهار کرد: مهمترین مشکل این طرح که ده سالی است ازآن سخن گفته می شود به نبود زیرساخت های آموزش تخصصی برای پزشکان مجری این طرح حیاتی که امروزه به یکی از مطالبات مردم تبدیل شده است بر می گردد.

وی یکی از رویکردهای مهم این سازمان را در بخش درمان ، برنامه ریزی برای آموزش و پیشگیری از بیماری و خود مراقبتی بیان کرد و گفت : اجرای برنامه های مناسب در این سه محور در کشور نیازبه 250 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی یادآور شد : 41 میلیون نفر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت در سراسر کشور قرار دارند.

کارگاه آموزشی معاونین ادارات کل بیمه سلامت کشور با حضور 40 نفر از معاونین ادارات و به مدت دو روز با هدف آشنایی بیشتر با قوانین و ارتقائ کمی و کیفی خدمات درمانی به بیمه شدگان در بخش چهار باغ از توابغ شهرستان ساوجبلاغ استان البرز برگزار شد .


 اخبار  اجتماعی - خبر آنلاین