اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

با روی باز از تحقیق و تفحص استقبال می‌کنیم



اخبار,اخباراجتماعی,دکتر ایرج حریرچی

قائم مقام وزیر بهداشت تاکید کرد که وزارت بهداشت از تحقیق و تفحص در حوزه سلامت و طرح تحول نظام سلامت استقبال می‌کند.

دکتر ایرج حریرچی در حاشیه برگزاری کنفرانس بین‌المللی بیماری‌های عفونی در بارداری و زنان که با حضور وزیر بهداشت و نخست وزیر مجارستان در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، درباره مباحث مطرح شده مبنی بر "تحقیق و تفحص از طرح تحول نظام سلامت" گفت: وزارت بهداشت از این طرح استقبال می‌کند؛ چراکه نقاط مثبت طرح و اقدامات انجام شده مشخص خواهد شد و در عین حال نیز ما ادعا نمی‌کنیم که کار بدون نقص است و ممکن است اشتباهاتی داشته باشد که به این ترتیب، نقاط ضعف آن هم مشخص خواهد شد.

وی در این باره افزود: از طرف دیگر مشخص می‌شود که با منابعی اندک، کاری بزرگ انجام شده است. همچنین مشخص می‌شود با وجود تحریم‌ها، کاهش قیمت نفت و نهایتا کمبود منابعی که طبیعتا وزارت بهداشت نیز با آن مواجه بوده، پرسنل وزارت بهداشت و بیمارستان‌ها با فداکاری کار کرده‌ و خدمات لازم را ارایه داده‌اند.

حریرچی ادامه داد: ما استقبال می‌کنیم که دوستان منصف، نه آن دسته از دوستانی که نتیجه از قبل برایشان مشخص است، به بررسی طرح بپردازند. همچنین باید به این نکته اشاره کنم که طی 30 سال گذشته وزارت بهداشت تنها دستگاهی بوده که با برگزاری همایشی طی دو روز، عملکرد خود را به نقد گذاشت. در مجموع باز هم تاکید می‌کنم که وزارت بهداشت با روی باز از تحقیق و تفحص استقبال می‌کند.

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره انتقاد برخی دانشجویان به دکترای پژوهشی، گفت: این موضوع هم چیز جدیدی در ایران و حتی دنیا نیست؛ چراکه روش پذیرش برخی رشته‌های تحصیلی در مقاطع مختلف، متفاوت است و افراد متقاضی بر اساس خصوصیات آن رشته، متقاضی آن هستند.

واریز 1000میلیارد تومان از طلب وزارت بهداشت از سوی بیمه‌ها هنوز کامل نشده است

حریرچی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا درباره پرداخت 1000 میلیارد تومان از بدهی بیمه‌ها به وزارت بهداشت که در جلسه با معاون اول رییس جمهور مقرر شده بود طی یک هفته از سوی بیمه‌ها به حساب بیمارستان‌ها و مراکز درمانی واریز شود، گفت: این رقم طی یک هفته نخست حاصل نشد، اما اکنون قدم‌هایی در این زمینه آغاز شده اما هنوز تکمیل نشده است. امیدواریم این رقم نیز طی چند روز آینده تکمیل شود؛ چراکه صدور چک از سوی بیمه‌ها و حصول آن مقداری وقت‌گیر است.

وی در این باره افزود: در حال حاضر بیمارستان‌ها بیش از 4000 میلیارد تومان طلب حسابرسی شده از بیمه‌ها دارند و در مجموع بیمه‌ها تا امروز حدود 7000 میلیارد تومان به بیمارستان‌ها و مجموعه وزارت بهداشت بدهکارند.

به گفته حریرچی، سازمان بیمه خدمات درمانی یک سری مشکلات و کمبودهای اعتباری دارد و سازمان تامین اجتماعی نیز به دلیل اینکه با مشکلات دیگری نظیر مستمری‌بگیران و ... مواجه است، نتوانسته که سهم درمان را به درمان اختصاص دهد.

قائم مقام وزیر بهداشت با اشاره به بدهی بیمه‌ها به مراکز درمانی افزود: آنچه که وزارت بهداشت و مجموعه بیمارستان‌هایش از بیمه‌ها دریافت می‌کنند رقم عمده‌ای از پرداخت حقوق پزشکان و پرسنل و تهیه دارو و ... است. امیدواریم اقدام عاجلی در این زمینه صورت گیرد.

تجمیع بیمه‌ها در ادبیات علمی دنیا امری بدیهی است

وی درباره مبحث تجمیع بیمه‌های درمانی و اظهارنظرهایی که از سوی سایرین در این زمینه صورت می‌گیرد نیز گفت: اینکه یک خریدار واحد و پرقدرت بیمه‌ای با اختیار سیاستگذار بوجود آید در ادبیات علمی و سیاست بیمه‌ای دنیا امری بسیار بدیهی است. خواهشم آن است که اقتصاد‌دان‌ها در حوزه اقتصاد، کارشناسان سلامت در حوزه سلامت، کارشناسان بیمه در حوزه بیمه و خلاصه اینکه هر فرد کارشناسی در حوزه کاری خودش اظهارنظر کند.

حریرچی در این باره افزود: کشور ما در مورد سیاست‌های سلامت دو دوره دارد؛ یک دوره قبل از ابلاغ سیاست‌های کلی نظام سلامت از سوی مقام معظم رهبری و یک دوره هم پس از ابلاغ این سیاست‌هاست. تدوین سیاست‌های کلی نظام سلامت در مجامع کارشناسی و مجمع تشخیص مصلحت نظام حدود چهار سال به طول انجامید و کار کارشناسی زیادی روی آن صورت گرفته است. بر همین اساس از این پس تمام اقدامات‌مان در حوزه سلامت بر مبنای سیاست‌های ابلاغی است. بر اساس این سیاست‌ها، تولیت نظام سلامت مشخص است و بر اساس این سیاست‌ها، حتی بسته‌ای از خدمات که بیمه‌ها خرید می‌کنند باید با نظر و نظارت تولیت باشد.

وی تاکید کرد: در موضوع بیمه‌ها باید یک نظر واحد را دنبال کرد. خواهشم آن است که افراد ادبیات علمی روز دنیا را تعقیب کنند و بعد اظهار نظر کنند.

تربیت پرستار در بیمارستان امری عجیب نیست؛ منصفانه اظهارنظر کنید

وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره انتقادات سازمان نظام پرستاری به تربیت پرستار در بیمارستان‌ها نیز گفت: در دنیا روش‌های شناخته شده‌ای در زمینه آموزش وجود دارد. آموزش چه در دانشکده‌ها و چه در بیمارستان‌ها ذیل نظارت وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت می‌گیرد. این موضوع نیز امری جدید و عجیب نیست و شناخته شده و بدیهی است.

حریرچی ادامه داد: ایران جزو کشورهایی است که با کمبود شدید پرستار و پزشک روبروست و نسبت ترکیب پرستار به پزشک نیز نامناسب است. خواهشم آن است که در مباحث مختلف نظام سلامت منصفانه اظهار نظر شود. در چند سال منتهی به سال 92، پذیرش دانشجوی پرستاری کمتر از پزشکی بود؛ هیچ کشوری این طور نیست اما هیچ کس در آن زمان اظهار نظری نکرد.

وی افزود: نباید مصالح صنف را به مصالح مردم ارجح دانست. با توجه به نیاز ملت، تصمیم‌های علمی لازم با مشارکت گروه‌های مختلف مربوطه اتخاذ می‌شود.

 

اخباراجتماعی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
رییس هیات تحقیق و تفحص از خودروسازی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تحقیق و تفحص از دیوان محاسبات؛ تصفیه حساب شخصی یا نظارت قانونی؟



 

تحقیق و تفحص از دیوان محاسبات؛ تصفیه حساب شخصی یا نظارت قانونی؟

 

نادران: در اواخر مجلس هفتم ما شاهد بودیم که از سوی همان رئیس دیوان محاسبات(محمدرضا رحیمی) میلیون ها تومان پول توزیع شد، بدون آن که منبع و منشا آنها مشخص باشد.

 

نمایندگان مجلس با تقاضای تحقیق و تفحص از عملكرد دیوان محاسبات كشور در دوره مجلس هفتم مخالفت كردند.

واحد خبر آفتاب. گروه سیاسی: محمدرضا رحیمی که این روزها به یکی از چهره های خبرساز و جنجال برانگیز دولت دهم تبدیل شده است، امروز توانست با یاری نمایندگان از چالشی جدید رهایی یابد. چالش جدید، که پس از طرح مسایلی مانند «ابهام در وضعیت تحصیلی معاون اول رییس جمهور» توسط الیاس نادران نماینده تهران، و ابهامات اقتصادی در پرونده رحیمی، که چندی پیش توسط غلامحسین محسنی اژه ای نیز تایید شد، بحث تحقیق و تفحص از عملكرد دیوان محاسبات كشور در دوره محمدرضا رحیمی بود.

گزارش كمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در خصوص تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملكرد دیوان محاسبات كشور در دوره مجلس هفتم در دستور كار امروز سه شنبه نمایندگان ملت قرار گرفت.

این کمیسیون پس از بررسی این موضوع با تقاضای تحقیق و تفحص جمعی از نمایندگان از دیوان محاسبات كشور در دوره هفتم كه ریاست آن بر عهده محمدرضا رحیمی بود، موافقت كرده بود.

نمایندگان مجلس پس از استماع نظرات الیاس نادران نماینده تهران درباره تحقیق و تفحص مذكور، با ۹۴ رای موافق در برابر ۱۰۴ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از مجموع آرای ۲۱۶ نماینده حاضر در جلسه با این تقاضا مخالفت كردند.

لازم به ذکر است که در مجلس هفتم ۲ نظر نسبت به مدیریت دیوان محاسبات وجود داشت که یکی از آنها این بود که رئیس دیوان باید فردی دارای صلاحیت های مالی، علمی و پاکدستی و تجربه موفق در مبارزه با فساد اقتصادی داشته باشد.

الیاس نادران یکی از طراحان تحقیق و تفحص از دیوان محاسبات در مجلس شورای اسلامی، این دیوان را در راس نهاد نظارتی مجلس عنوان کرد و گفت: این جریان هیچ ارتباطی با دولت و یا شخص خاصی ندارد و اگر تفحص صورت نگیرد، اعتماد عمومی به نمایندگان و نهاد نظارتی کشور از بین می رود.

وی ادامه داد: همان کسانی که معتقد بودند رئیس دیوان محاسبات باید صلاحیت علمی و مالی داشته باشد، اظهار کردند که رئیس دیوان باید صلاحیت سیاسی داشته باشد و اگر کسی صلاحیت علمی و مالی نداشت اهمیتی ندارد.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، با بیان این که دیوان محاسبات خارج از حیطه وظایف خود عمل کرده است، گفت: دخالت در دعواهای خصوصی بین اشخاص که ارتباطی با وظایف دیوان نداشت و ارائه گزارش هایی که به دادستانی شد از معدود اتفاقاتی است که می توان از تریبون اعلام کرد؛ اما متاسفانه این امر در دیوان محاسبات اتفاق افتاد.

این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس، با اشاره به برخی اتفاق ها در دیوان محاسبات گفت: در اواخر مجلس هفتم ما شاهد بودیم که از سوی همان رئیس دیوان محاسبات میلیون ها تومان پول توزیع شد، بدون آن که منبع و منشا آنها مشخص باشد.

این نماینده مجلس در پایان خاطر نشان كرد: این موضوع اگر موشكافی و رسیدگی نشود، دیگر اعتماد عمومی به نمایندگان ملت و نظام تقنینی كشور باقی نمی ماند و از این رو این یك امر حیاتی برای كشور است؛ چرا كه این قضیه به شخص و دولت خاصی مربوط نمی شود و تنها مربوط به دیوان محاسبات مجلس هفتم است.

در آخر به گفته نادران، سرفصل های تمام این جریان ها مشخص است و ما امیدواریم که به زودی گزارش مستندی در این رابطه به صحن مجلس ارائه کنیم.

همچنین به گزارش خبرگزاری خانه ملت از صحن علنی صبح روز سه شنبه "حسن ونایی "در تذكر شفاهی خود با بیان اینكه پیشنهاد تفحص از یدوان محاسبات تصفیه حساب شخصی بود اظهار داشت: لازم بود حرمت مجلس حفظ و اجازه داده نشود این طرح پیشنهاد مطرح شود چرا كه این پیشنهاد تصفیه حساب شخصی است.

عضو كمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: دیوان محاسبات كشور كه یكی از بازوهای موثر نظارتی مجلس است عملكرد مناسبی داشته و هیچ خلافی از آن سرنزده و پاك پاك است.

این نماینده ادامه داد: خوشبختانه با عدم رای موافق به پیشنهاد طرح تحقیق و تفحص از دیوان محاسبات كشور، مجلس بار دیگر مقتدرانه از این بازوی نظارتی تاثیرگذار حمایت كرد.../واحد خبر آفتاب