اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

بازار لوازم‌التحریر : 40‌درصد افزایش قیمت، 50‌درصد کاهش مشتری



آموزش‌وپرورش,فروشندگان لوازم‌التحریر

 گزارش از بازار لوازم‌التحریر

‌40درصد افزایش قیمت، 50‌درصد کاهش مشتری

 ازدحام بازار تهران همیشگی است؛ آخرین روزهای گرم تابستان. 15خرداد؛ خیابان پوشیده از سنگفرش. بچه مدرسه‌ای‌ها همراه با مادر و پدر خود روزهای خوش کودکی را تداعی می‌کنند. پشت مسجد جامع بازار لوازم‌التحریر. ایرانی و خارجی. با جنس و شکل‌های متنوع.

 زمزمه‌هایی مبنی بر ممنوعیت استفاده از لوازم‌التحریر خارجی در مدارس در بازار دهان به دهان می‌چرخد. مهرناز 32‌ساله که دستانش پر از کیسه‌های خرید است و پسر 10‌ساله‌اش را برای خرید آورده می‌گوید: «امسال قوانین سختگیرانه‌ای برای ممانعت استفاده از کالاهای خارجی وضع کرده‌اند، حتی نمره انضباط را در صورت استفاده از این اجناس در مدرسه کم می‌کنند؛ اما آیا می‌توان وسوسه کودکان را برای خرید این کالاها سرکوب کرد؟»


عباس هدایتیان، رییس اتحادیه لوازم‌التحریر اما در این رابطه  می‌گوید: «آموزش‌وپرورش این اجناس را ممنوع نکرده است؛ اما از آنجایی که عکس‌های کار شده روی این کالاها متضاد با عرف عمومی جامعه است موجب شده سختگیری‌هایی اتخاذ شود. چند سالی است کارشناسان در این حوزه تحقیق کرده‌اند و نتیجه آن اجرای برنامه‌هایی برای فرهنگ‌سازی از طریق آموزش‌وپرورش برای خانواده‌ها بوده است؛ اما خانواده‌ها همکاری لازم را نداشته‌اند.

 

با اصناف هم جلساتی داشته‌ایم برای تولید اجناسی با طرح ایرانی که امسال بیش از 20‌درصد آن عملی شده است، 90‌درصد اجناس موجود در بازار وارداتی هستند، به همین دلیل از وارد‌کنندگان خواسته‌ایم اجناسی وارد کنند که به فرهنگ ما نزدیک‌تر باشد.»

 

چرخ‌های باربری که با سروصدا از کنارت رد می‌شوند، ازدحام جمعیت همراه با بوی خوش مداد، پاک‌کن و دفتر نو، دالان‌های تنگ‌وتیره بازار را پر کرده است.

 

عارف 35‌ساله، از فروشندگان لوازم‌التحریر که 10‌سال است در این حوزه فعال است، در مورد بازار امسال می‌گوید: «در مقایسه با پارسال 40درصد افزایش قیمت داشته‌ایم، امسال حتی نمایشگاه پاییز هم نتوانست قیمت‌ها را پایین بیاورد و تکانی به بازار بدهد، قیمت‌ها بالاست و برای بسیاری غیرقابل پرداخت است. به همین دلیل، میزان فروش نسبت به‌سال قبل بسیار پایین آمده، فروش ما نسبت به شهریور ‌سال 91، نصف شده است.»


جلو یکی از مغازه‌ها پسری 18‌ساله فریاد می‌زند «دفترومداد زیر قیمت بازار» در اینجا هم قیمت‌ها تفاوت چندانی با جاهای دیگر ندارد. پدر دستانش تنگ است، ساعات زیادی را اضافه‌کاری کرده تا شرمنده نشود، نگاه علی به اسکناس‌های لرزان در دست پدرخیره می‌ماند، یک مداد و پاک‌کن کافی است یک دفتر ساده بی‌هیچ رنگی، می‌ارزد به کمرنگ‌نشدن لبخند پدر.


هدایتیان در مورد افزایش قیمت‌های امسال می‌گوید: «وقتی تولید‌کننده با دلار سه‌هزارتومان مواد اولیه وارد می‌کند باید قیمت تولیدات داخلی بالا برود.»


وی در مورد سخنان اخیر مدیرعامل شرکت پارس‌مداد دراین رابطه که اگر جلو واردات گرفته شود تا سه‌برابر نیاز کشور را تامین می‌کنیم می‌گوید: «مداد در اولویت دهم قرار گرفت و خود به خود جلو واردات آن گرفته شد؛ کارخانه‌هایی مثل پارس‌مداد که در آستانه تعطیلی بودند دوباره شروع به‌کار کردند، اما قیمت مداد ساخت ایران افزایش یافته است. با منع واردات کالا نمی‌توان قیمت را پایین آورد؛ چون بازار رقابتی را از بین می‌بریم و این باعث می‌شود تولید‌کننده داخلی تعیین‌کننده قیمت باشد.»


وی در مورد تعرفه پایین گمرک می‌گوید: «تعرفه پایین برای واردکنندگان نارضایتی تولید‌کنندگان داخلی را در پی داشته است؛ اما بالا بردن این تعرفه راهکار مناسبی برای حمایت از تولید داخلی نیست. ما از تولید‌کننده حمایت می‌کنیم، اگر دولت از طریق نگرفتن پول بیمه کارگران تولیدی یا تامین بخشی از هزینه‌های تولیدی‌ها از تولید‌کنندگان حمایت کند، هم قیمت‌ها مناسب‌تر می‌شود و هم اجناسی به بازار عرضه می‌شود که جنس و تنوع بهتری دارند.»


فرید به‌همراه کودک هفت‌ساله‌اش - کلاس اولی - برای خرید آمده است تب قیمت‌ها صورتش را سرخ کرده و می‌گوید: «تقریبا 90‌درصد بازار پر شده است از اجناس خارجی که البته قیمت‌هایشان نسبت به اجناس ایرانی پایین‌تر است؛ علاوه بر این بچه‌ها ترجیح می‌دهند که از میان طرح‌های ساده ایرانی، رنگ و طرح متنوع خارجی را انتخاب کنند که البته جنسشان چندان خوب نیست.»

 

معتمدی 53‌ساله که 15‌سال فروشنده لوازم‌التحریر است، می‌گوید: «میزان خرید نصف شده است ما در این روزها صحنه‌هایی می‌بینیم که ناراحت‌کننده است. چرا برای افراد با درآمد پایین فکری نمی‌کنند تا اینگونه در برابر اصرار فرزندانشان شرمگین نشوند؟»


وی در ادامه می‌گوید: «در رسانه‌ها اعلام می‌کنند وضعیت لوازم‌التحریر خوب است و کمبودی در بازار نداریم؛ اما این کافی نیست، جنس در بازار باشد، وقتی مشتری نمی‌تواند خریداری کند فایده‌ای ندارد.»


آن سو‌تر از بازار، زندی که پنج‌سالی است در مرکز تجاری تیراژه لوازم‌التحریر فروش است از میزان فروش امسال ناراضی است و می‌گوید: «60درصد از میزان فروش ما کم شده است.»

 

هرچه به سمت نقاط شمالی شهر بروید کالاها لوکس‌تر و قیمت‌ها نیز بالاتر می‌رود. درست زمانی که علی از دفتر مورد علاقه‌اش دست می‌کشد در مغازه‌ای دیگر و جایی دورتر سینا پسر بچه‌ای هشت‌ساله، با خوشحالی طرح‌های مورد علاقه‌اش را به فروشنده نشان می‌دهد و فروشنده با رغبت جنس را در اختیارش می‌گذارد.


یکی از فروشندگان فعال درشهر کتاب نیاوران در مورد میزان تغییر مشتریانش می‌گوید: «بازار ما مانند سابق است، میزان فروش کم نشده است.»


در مغازه‌اش کالاهایی را می‌بینی مانند کالاهای موجود در 15 خرداد؛ اما با قیمت‌هایی تا دو برابر. فروشنده در این رابطه می‌گوید: «دو برابرشدن قیمت‌ها در جیب مشتریان ما تاثیری نمی‌گذارد، در ضمن ما پول جایی که در آن مغازه داریم را می‌گیریم.

 

مشتریان ما اغلب ماشین چندصد‌میلیونی سوار می‌شوند 10‌هزار تومان بالاتر یا پایین‌تر تاثیری در وضعیت اقتصادی آنها ندارد.» شیدا که دختر هفت‌ساله‌اش را برای خرید آورده، می‌گوید: «درست است که اجناس خارجی برای کودکان جذاب‌ترند؛ اما اگر اجناس ایرانی هم با طراحان موفق ایرانی همکاری کنند و اجناس زیبا و مرغوب را عرضه کنند، حتما از آن استقبال می‌شود.

 

وی در مورد افزایش قیمت‌ها نیز می‌گوید: «قیمت‌ها بسیار بالا رفته است؛ اما وقتی بچه‌ها نیاز دارند باید خرید. نمی‌شود که به بچه هفت‌ساله «نه» گفت.»  اوج رونق بازار لوازم‌التحریر همین مهر ماه است که برای پدران و مادران همراه نوستالژی است. نوستالژی مداد شمشیرنشان و خودکار بیک. راستی یک خبر: خودکار بیک به خاطر تحریم دیگر در ایران تولید نمی‌شود./ شرق

 


ویدیو مرتبط :
وعده های مرد عمل: کاهش سهم مردم در هزینه های درمان از 60 درصد به 30 درصد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت لوازم صوتی و تصویری/سود فروشنده ۳ درصد



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

افزایش ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت لوازم صوتی و تصویری/سود فروشنده ۳ درصد

رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری از افزایش قیمت 5 تا 10 درصدی لوازم صوتی و تصویری و نوسان قیمت گوشی‌های بالاتر از 200 هزار تومان در بازار خبر داد.

ابراهیم درستی  با اشاره به افزایش 5 تا 10 درصدی قیمت لوازم صوتی و تصویری گفت: باید در بازار عرضه و تقاضا با هم متناسب باشد و در صورت تعیین ‌تکلیف قیمت دلار، نوسانات قیمت از بین خواهد رفت.

رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری تأکید کرد: با این حال در شرایط فعلی باز هم قیمت برای خرید مناسب است و اینطور نیست که افزایش بی‌رویه قیمت روی کالای صوتی و تصویری ایجاد شده باشد.

وی ادامه داد: هم‌اکنون افزایش قیمتی روی گوشی تلفن همراه ایجاد شده که امیدواریم با ساماندهی ارز، بازار این کالا بهتر شود.

وی تأکید کرد: با تثبیت قیمت دلار، بازار فعلی قیمت گوشی نیز ساماندهی می‌شود.

*افزایش قیمت گوشی‌های بالای 200 هزارتومان

درستی افزود: البته گوشی‌های کمتر از 200 هزار تومان آن چنان افزایش قیمتی نداشتند و روی گوشی‌های بیشتر از 200 هزار تومان، افزایش قیمت بیشتر بوده که این افزایش قیمت از یک ماه اخیر در بازار ایجاد شده است.

وی توضیح داد: این تأثیر به دلیل وارداتی بودن حدود 90 درصد گوشی‌های بازار است که ارز 1226 تومان به آنها تعلق نگرفته است.

رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری خاطرنشان کرد: در حال حاضر فروشندگان صنف و شبکه توزیع با حداقل سود کالا را می‌فروشند و سود فروشنده 2 الی 3 درصد است.

* اگر در بورس ارز درست عمل نشود، رانت ایجاد می‌شود

وی در پاسخ به این سؤال که منظور از ساماندهی ارز و تثبیت قیمت دلار، راه‌اندازی بورس ارز است گفت: در بورس ارز نیز اگر درست عمل نکنیم ممکن است رانت ایجاد شود که نمی‌خواهم به آن مبحث وارد شوم، اما آنچه مسلم است این است که باید قیمت ارز مشخص باشد تا یک واردکننده بداند کالایی را که وارد می‌کند، قیمت فروش داخلی آن چقدر است.

وی ادامه داد: با این نوسانات دلار بازار همیشه در تلاطم است و برای این موضوع باید دولت و بانک مرکزی نسبت به ارز تدبیر هوشمندانه‌تری داشته باشند.

درستی افزود: علاوه بر کالاهای وارداتی، کالاهایی نیز به صورت مونتاژ و به صورت CKD در کشور تولید می‌شوند که هر دو ارزبری دارند و بنابراین نوسانات ارز روی هر دو دسته کالا اثرگذار بوده است.

وی تأکید کرد: در بخش تجارت و واردات با دستور و تحمیل قیمت کالا درست نمی‌شود؛ ممکن است اصلاحات لحظه‌ای باشد، اما در درازمدت جوابگو نیست./فارس