اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

این تلسکوپ چینی از هابل قوی‌تر است!


دولت چین به‌تازگی از جاه‌طلبی‌هایی سخن گفته است که شامل ساخت یک تلسکوپ ویژه می‌شوند که موجب می‌شود تا این کشور بتواند یک تلسکوپ فضایی‌ را در اختیار داشته باشد که قابلیت رقابت و برتری یافتن نسبت به نمونه‌هایی که در اختیار رقبای آمریکایی و تلسکوپ‌هایی مانند هابل هست را به آن‌ها بدهد.

وب‌سایت آی تی رسان: دولت چین به‌تازگی از جاه‌طلبی‌هایی سخن گفته است که شامل ساخت یک تلسکوپ ویژه می‌شوند که موجب می‌شود تا این کشور بتواند یک تلسکوپ فضایی‌ را در اختیار داشته باشد که قابلیت رقابت و برتری یافتن نسبت به نمونه‌هایی که در اختیار رقبای آمریکایی و تلسکوپ‌هایی مانند هابل هست را به آن‌ها بدهد. این تلسکوپ قرار است تا دارای یک عدسی به قطر 2 متر باشد که این امر به آن محدوده دیدی 300 برابر بالاتر از تلسکوپ فضایی هابل را ارایه می‌کند.

این تلسکوپ چینی از هابل هم قوی‌تر است!

با داشتن چنین محدوده پوشش‌دهی بزرگی، این تلسکوپ می‌تواند تنها در 10 سال به بررسی 40 درصد از کائنات قابل رویت برای انسان دست بزند. قابلیت تصویربرداری این تلسکوپ نیز موجب می‌شود تا بتوان آن را برای تعدادی از نیازهای تحقیقاتی ویژه ستاره‌شناسی مانند شناسایی ستاره‌های خارج از منظومه شمسی، ماده‌های تاریک و انرژی تاریک به کار گرفت.

این برنامه که با نام جاه‌طلبی چین معرفی شده است، در نشست‌های اولیه سال جاری میلادی به جهان اعلام شد. البته این پروژه به همین‌جا ختم نمی‌شود و قرار است تا این تلسکوپ در مدار سیاره ما در کنار ایستگاه فضایی تیانگ گونگ که در سال 2022 به فضا فرستاده می‌شود، قرار بگیرد. همچنین قابلیت وصل شدن این تلسکوپ به این ایستگاه نیز وجود خواهد داشت. نزدیک بودن این تلسکوپ به این ایستگاه فضایی موجب می‌شود تا فضانوردان چینی برای انجام خدمات خود آماده‌تر باشند. برای نمونه باید بدانید که سازمان ناسا برای تعمیر کردن آینه هابل پس از ارسال آن به فضا، 3 سال و نیم زمان صرف کردند که این مدت‌زمان شامل 4 ماموریت مجزا بود. شایان‌ذکر است که این برنامه فضایی چینی‌ها حتی می‌تواند راه سره کردن قطعات سفینه‌های فضایی در مدار کره زمین را نیز هموار سازد.

این تلسکوپ چینی از هابل هم قوی‌تر است!

به‌صورت بدیهی اکثر کشورها در هنگام معرفی طرح‌هایی این‌چنینی به ارایه جزئیات زمان‌بندی و برنامه زمانی اجرای پروژه دست می‌زنند ولی چین بیشتر به‌طور مخفیانه به توسعه این پروژه می‌پردازد و همین امر موجب شده است تا تنها تخمین‌هایی در این زمینه وجود داشته باشد. بر اساس برآوردهای انجام شده از برنامه‌های چینی‌ها و قابلیت‌ها و ظرفیت‌های کاری آن‌ها، پیش‌بینی می‌شود که به‌احتمال فراوان این برنامه‌ها در سال 2030 میلادی به تکامل برسند. شایان‌ذکر است که برنامه ارسال ایستگاه فضایی تیانگ گونگ برای سال جاری میلادی در نظر گرفته شده است.

درمجموع باید گفت که رویکرد تهاجمی چین برای در اختیار داشتن بهترین تلسکوپ جهان، به نفع همه تمام خواهد شد. با توجه به این‌که ناسا در سال 2018 میلادی تلسکوپ فضایی جیمز وب را در اختیار خواهد داشت و تعدادی تلسکوپ رادیویی بسیار نیرومند نیز بر روی زمین در حال ساخت هستند، به‌زودی فضا برای ما بیش‌ازپیش قابل بررسی و رویت خواهد بود و بهتر است خوشحال باشیم که رقابت تهیه نقشه کهکشان‌ها آغاز شده است.


ویدیو مرتبط :
‫تلسکوپ هابل‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تلسکوپ جدید ناسا ۱۰۰ برابر قوی‌تر از هابل



اخبار علمی,خبر های علمی,تلسکوپ»

دانشمندان ناسا کار روی تلسکوپ فضایی جدیدی از نوع «پیمایش مادون قرمز میدان عریض» به نام «جیمز وب» را آغاز کرده‌اند که میدان دیدی ۱۰۰ برابر قوی‌تر از تلسکوپ هابل خواهد داشت. این در حالی است که تلسکوپ فضایی «هابل» که بیش از ۲۵ سال در مدار قرار دارد تصاویر شگفت‌انگیزی از اجرام آسمانی ارسال کرده که به اکتشافات علمی ارزشمندی منجر شده است.

به گزارش آنا به نقل از Engadget، تلسکوپ فضایی جیمز وب، کهکشان‌های تازه‌ای را برای ما رصد خواهد کرد. همچنین بینشی تازه در مورد ماده تاریک و انرژی تاریک فراهم خواهد کرد که دهه‌هاست یکی از رمزآلود‌ترین فرضیه‌های فیزیک نظری است.

به عقیده ستاره‌شناسان، تلسکوپ جدید میلیون‌ها کهکشان جدید و هزاران سیاره خارج از منظومه شمسی را کشف خواهد کرد. جالب است بدانید که این تلسکوپ از باقی‌مانده‌های یک ماهواره جاسوسی بلااستفاده ساخته می‌شود.

تلسکوپ فضایی جیمز وب نسل جدید تلسکوپ هابل است. این تلسکوپ غول‌پیکر از 18 آینه مستقل استفاده می‌کند؛ این‌ آینه‌ها طوری تنظیم شده‌ که از آینه‌ای با قطر بیش از ۲۵۰ اینچ را در فضا درست شود. این تلسکوپ که بسیار بزرگ‌تر از تلسکوپ ۲۰۰ اینچی «مونت پالومار» است قرار است در اکتبر ۲۰۱۸ راه‌اندازی شود.

مسئولان ناسا در گزارشی اعلام کردند: «تکنولوژی هابل ما را بر آن واداشت تا روی طول موج‌های بلند‌تر و فرا‌تر از آن چیزی که هابل تاکنون انجام داده است تمرکز کنیم. اجرام هر چه دور‌تر می‌شوند نورشان از ماوراء بنفش به مادون قرمز تمایل پیدا می‌کند. رصد اجرام دور‌تر (برای مثال، اولین کهکشان‌هایی که در کائنات شکل گرفتند) نیاز به یک تلسکوپ مادون قرمز دارد».

با وجود این، ستاره‌شناسان هنوز هم چشم به فضاهای دور‌تر دارند. تلسکوپ «تی‌ای اس اس» برای راه‌اندازی در سال ۲۰۳۰ پیشنهاد شده است. این تلسکوپ که هنوز در مراحل اولیه برنامه‌ریزی قرار دارد قطری بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ اینچ خواهد داشت.

این تلسکوپ در حتی کوچک‌ترین اندازه‌اش ۲۰۰۰ برابر قوی‌تر از تلسکوپ هابل و ۵ تا ۱۰ برابر دقیق‌تر از تلسکوپ جیمز وب خواهد بود. ستاره‌شناسان از این رصدخانه عظیم برای جستجوی متان، ازون، بخار آب و دیگر نشانه‌های وجود حیات در دنیاهای ناشناخته استفاده خواهند کرد

خبار علمی - آنا