اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اینترنت ایران سرگردان بین گرانی و ارزانی



اخبار,اخبار اقتصادی,اینترنت ایران

هنوز بسیاری از کاربران از قیمت اینترنت گله داشته و چشم به تدبیر دولت برای کاهش هزینه‌های این بخش دوخته‌اند با اینحال وزیر ارتباطات تاکید دارد اینترنت ایران از ارزان ترین‌هاست.

بخش مهمی از کاربران اینترنت کشور این روزها با استفاده از تلفن همراه به اینترنت متصل می‌شوند. در این میان با ارائه خدمات پهن باند اینترنت توسط اپراتورهای موبایل در این زمینه سرعتی به نسبت بهتر از قبل در اختیار کاربران قرار گرفته است. با این وجود بحث قیمت اینترنت همچنان از دغدغه‌های مهم کاربران اینترنت به شمار می رود.

پیش از این حتی زمانی که اپراتورهای اول و دوم کشور به ارائه اینترنت نسل دو یا همان GPRS می پرداختند گاهی صاحبان گوشی‌های هوشمند با قبض‌های 200 یا حتی 300 هزار تومانی مواجه می شدند که گفته می‌شد علت رقم بالای این قبض‌ها استفاده مشترک از اینترنت آزاد اپراتور بوده است.

حتی گاهی اینگونه عنوان می شد که مشترکان حتی با این که استفاده‌ای از اینترنت نداشته‌اند به دلیل روشن بودن اینترنت گوشی شان نرم‌افزارهای مختلف آنها به‌روزرسانی شده و بر همین اساس رقم قبض‌های آنها تا این حد افزایش داشته است. بعدها با ارائه 3G از سوی اپراتورها این سوال به ذهن می‌رسید که اگر یک ماه روشن بودن اینترنت موبایل با اینترنت GPRS هزینه‌ای اینچنینی به همراه دارد استفاده از اینترنت نسل سه چه قبضی برای مشترکان به ارمغان خواهد آورد؟

به هرحال انتقادات مختلفی که در آن دوره مطرح شد موجب شد کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تعرفه اینترنت موبایل را بار دیگر مورد بررسی قرار داده و از میزان آن تا حدود پنج برابر بکاهد. همچنین اپراتورهای مختلف ملزم به ارائه بسته‌های تخفیفی متنوع به کاربران شدند اما با این حال اگر میانگین هر یک از بسته های اینترنتی را برای مدت یک ماه 12 هزار و 500 تومان هم در نظر بگیریم طی یک ماه یک خانواده چهارنفره مجبور به پرداخت حداقل 50 هزار تومان بابت استفاده از اینترنت موبایل است.

از سوی دیگر به گفته عضو سابق شورای عالی فضای مجازی با تعرفه‌های فعلی دانلود یک فیلم سینمایی از طریق اینترنت موبایل هزینه ای بالغ بر 50 هزار تومان به همراه دارد و در نهایت تمام این موارد گویای آن است که اینترنت موبایل خیلی هم ارزان نیست.

در این میان آبان ماه سال قبل و البته پیش از کاهش پنج برابری تعرفه های اینترنت موبایل، رییس دفتر فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به اظهار نظر درباره هزینه های استفاده از اینترنت پرداخته و اینگونه متذکر شده بود که این مرکز در حال تهیه گزارشی درباره تعرفه اینترنت موبایل است چراکه تعرفه‌های اینترنت موبایل نیز همچون تعرفه اینترنت به صورتی نیست که مردم به استفاده از آن ترغیب شوند.

فروردین ماه سال گذشته نیز این مرکزدر قالب گزارشی اعلام کرده بود: در وضعیت کنونی اکثر کاربران اینترنت، از قیمت و کیفیت دسترسی به اینترنت در داخل کشور، ناراضی اند و از دو معضل گرانفروشی و کم فروشی پهنای باند دسترسی به اینترنت شکایت دارند.

این گزارش با بررسی ساختار بازار عرضه و تقاضای توزیع پهنای باند در کشور به بررسی علل گرانفروشی و کم فروشی پهنای باند در اینترنت پرداخته و متذکر شده بود: کاربران و مشترکان اینترنت از گرانفروشی و کم فروشی پهنای باند اینترنت شکایت دارند.

 

بررسی‌های این گزارش نشان می‌دهند که هر STMI پهنای باند اینترنت که به قیمت حدود 9 میلیون تومان وارد کشور می‌شود، با خرید و فروش آن توسط واسطه‌های مختلف مانند شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکت‌های ندا، شرکت‌های مخابرات استانی و شرکت‌های فراهم آور خدمات اینترنت، نهایتا با احتساب ضریب اشتراک گذاری به قیمت 232 میلیون تومان به دست کاربر نهایی می‌رسد که 25 برابر قیمت اولیه آن است.

گرانفروشی پهنای باند اینترنت در کشور علل بسیاری دارد. اول اینکه شکاف زیادی میان عرضه و تقاضای پهنای باند به وجود آمده که ناشی از رشد فزایند تقاضا و عدم تامین میزان مورد نیاز است.

 

دوم اینکه دو مقررات گذار برای قیمت گذاری پهنای باند وجود دارند که هریک ملاحظات خاص خود را می‌کنند و مستقل از هم، مقرراتی را برای تعرفه گذاری و قیمتگذاری پهنای باند وضع می کنند. سوم شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان یک شرکت دولتی در جایگاه متصدی، نقش ایفا می کند و به عرضه پهنای باند بین الملل می‌پردازد.

البته گرانفروشی پهنای باند اینترنت تنها معضل این حوزه نیست و کم فروشی نیز رنج خریداران پهنای باند را افزون تر کرده است.

اما با وجود تمام این تفاسیروزیر ارتباطات نظر متفاوتی در این حوزه دارد. محمود واعظی که طی دو سال دوره وزارت همواره از منتقدان وضعیت اینترنت بوده، چندی پیش در پاسخ به این سوال که آیا قیمتهای فعلی اینترنت را به گونه ای می داند که رضایت کاربران را به همراه داشته باشد،اظهار کرد: به جرات می‌گویم که اکنون تعرفه اینترنت ما جزو چهار یا پنج کشوری است که ارزان‌ترین تعرفه‌ها را دارند.

محمود واعظی در توضیح بیشتر این مطلب گفت: گاهی گفته می‌شود که برخی کشورها پهنای باند رایگان در اختیار مشتریان می‌گذارند، اما به شخصه چنین کشوری را نمی‌شناسم حال ممکن است برخی کشورها در فرودگاه، مراکز خرید یا سایر مراکز عمومی خود به ارائه‌ی اینترنت رایگان بپردازند، اما باید توجه داشت که این اتفاق در کل کشور رخ نداده و حالت تبلیغات و جذب مشتری دارد.

وزیر ارتباطات در عین حال متذکر شد: طبق آمارهای رسمی و آنچه ITU اعلام کرده اکنون قیمت اینترنت ما یکی از ارزان‌ترین‌هاست حال در خصوص آفریقا به‌طور دقیق نمی‌دانم اما در سطح اروپا و آسیا این جایگاه حتمی است.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: با وجود صحبت‌هایی که مبنی بر ارائه‌ی اینترنت رایگان در برخی کشور‌ها می‌شود، هیچ کشوری به‌طور رایگان اینترنت واگذار نمی‌کند و در حال حاضر قیمت اینترنت ایران از ارزان‌ترین قیمت‌هاست.

دبیر شورای عالی فضای مجازی نیز از دیگر مسوولانی است که در خصوص تعرفه اینترنت کشور به اظهار نظر پرداخته است.

محمدحسن انتظاری خرداد ماه امسال در گفت‌وگویی با ایسنا از تدوین سیاست‌های پهن باند و ابلاغ مصوبه‌ای در این زمینه خبر داده و درباره تصمیمات شورای عالی فضای مجازی در زمینه قیمت پهنای باند اینترنت گفت: در این زمینه سیاست‌های تعرفه‌ای پهن باند را در کمیسیون عالی تنظیم مقررات تصویب و آن را به وزارت ارتباطات ابلاغ کرده‌ایم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا این صحبت به معنای لزوم کاهش تعرفه‌های اینترنت به شمار می‌رود، توضیح داد: هدف اصلی ما این است که تولید محتوا ارتقاء پیدا کند اما با وضعیت فعلی چنین اتفاقی نمی‌افتد. به همین دلیل لازم است تعرفه‌های پهن باند به گونه‌ای تعریف شود که مردم نسبت به تولید محتوا ترغیب شوند چراکه تعرفه‌های فعلی چنین انگیزه‌ای‌ را ایجاد نمی‌کند.

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره اینکه همین حالا هم اپراتورهای موبایل مدعی آن هستند که با تعرفه‌های فعلی اینترنت موبایل متضرر می‌شوند تصریح کرد: این مسائل همه به یکدیگر پیوستگی دارند اما ما تمام این موارد را مدنظر داریم.

انتظاری ادامه داد: درحال حاضر هر دستگاه تنها حرف خود را می‌زند و در این میان تنها جایگاهی که دید ملی دارد مرکز ملی فضای مجازی است.

دبیر شورای عالی فضای مجازی در پایان درباره اینکه آیا در قالب مصوبه ابلاغ‌شده به وزارت ارتباطات عدد و رقمی برای تعیین تعرفه‌های این بخش اعلام شده، تنها به ذکر این نکته بسنده کرد که مصوبه مذکور ارسال شده و در آن سیاست‌ها به طور کامل توضیح داده شده است.

اخبار اقتصادی - اجتماعی


ویدیو مرتبط :
‫مخالفت ذوالنوری نماینده قم با گرانی و کیفیت بد اینترنت‬‎

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارزانی و گرانی در فوتبال ایران


افزایش قیمت نان و کاهش قیمت جهانی نفت که هر کدام بنا به دلایلی اتفاق افتاده است، بهانه خوبی است تا به دنبال ارزانی‌ها و گرانی‌های بازار فوتبال داخلی برویم. جایی که تا دلتان بخواهد از این مدل پارادوکس وجود دارد.

ورزش سه: برخلاف همیشه که وقتی موضوع قیمت ها در فوتبال باز می شود همه از قیمت نامعقول فوتبالیست های ایرانی سخن می گویند و دم از گرانی های موجود در آن می زنند، این بار با وجود در جریان بودن نقل و انتقالات نیم فصل لیگ برتر قصد نداریم به موضوع گرانی قیمت بازیکنان ورود کنیم. بلکه سعی داریم از ارزانی هایی بگوییم که البته بسیاری از آنها برای فوتبال و فوتبالدوستان ناخوشایند هستند.

به طور مثال در یک سمت بازیکنان گران قیمت تیم های بزرگ را داریم که لباس این تیم ها را ارزان به دست آورده اند و طبیعی هم هست که قدر و منزلت لباس گران قدر تنشان را ندانند و مدام (خواسته یا نادانسته) بدان بی حرمتی کنند. و در سمت دیگر بازیکنان و مربیان ارزان قیمت و کم نام و نشانی هستند که بازیشان در حد تیم های بزرگ لیگ برتر، با همان کیفیت فنی و حتی شیوه های گلزنی شاید با اندک تفاوت در شرایط بدنی قرار دارند البته با قیمتی بسیار ارزان تر.

مصداق بارز این قضیه رقابت های امسال جام حذفی است که تیم های لیگ برتری به زحمت از پس تیم های رده پائین تر بر آمدند و خیلی وقت ها صرفاً چاشنی شانس بخت بردنشان را باز کرد در حالی که تیم هایی که در سطوح بالا فوتبال بازی می کنند باید به مراتب از کیفیت فنی بالاتری برخوردار باشند و در حالی که با تمام قوا روبروی رقبای دسته پائین تر می ایستند خیلی ساده تر از ضربات پنالتی از پس شان برآیند.

اگر بخواهیم بیشتر از بحث شیرین ارزانی ها بگوییم به نکات تلخ و تأمل برانگیز بیشتری هم خواهیم رسید. تیم ملی امیدهای فوتبال کشورمان که حسرتی 40 ساله را برای رسیدن به بازی های المپیک پشت سر گذاشته و عن قریب در این وانفسای نامید کننده 4 سال دیگر به این حسرت (به نظر) تمام نشدنی اضافه خواهد کرد، پس از شناختن همگروهی هایش در راه المپیک ریو، هنوز در گیر انتخاب سرمربی است. سوژه ای که نخ نما شده و حالا دیگر همه می دانند سیاست های ریاضت اقتصادی وزارت ورزش در فوتبال باعث شده مربیان گران قیمت یا به هر نحوی از کار برکنار شوند (علی دایی) یا برای کم کردن هزینه ها، چند ماهی با آنها دیرتر قرارداد امضا کنند (کی روش) و یا اصلاً از عقد قرارداد با آنها جلوگیری شود (کرانچار).

ریاضت اقتصادی به خودی خود نمی تواند چیزی باشد که اگر جلوی ریخت و پاش ها را بگیرد بسیار هم با ارزش و قابل دفاع است اما اینکه به بهانه های واهی، با آبروی انسانی بازی شود کاری بس ناپسند است. اینکه زلاتکو کرانچار پس از چند سال فعالیت در تیم های باشگاهی ایران و رو کردن جوان های خوش استعدادی چون مهدی شریفی به انواع و اقسام اعمال نامشروع متهم شود، نشان از ارزانی ارزش آبروی افراد در فوتبال کشور است. پدیده ای زشت و مذموم که در هیچ دین و شریعتی جایز نیست.

ذوب آهن نمونه شیرین ارزانی های فوتبال ماست. تیمی که با عبور از سرخابی های پر مدعا، در حالی که قطع به یقین هزینه ای کمتر از استقلال، پرسپولیس، تراکتور و سپاهان داشته، حالا یک پای فینالی است که در سمت دیگر هم تیم متمولی را نمی بیند. اینکه در فوتبالی که فوتبالیست هایش گران تر از سطح توقعات اند، فینال پدیده یا نفت-ذوب آهن، زبان گویای هزاران حرف نگفته است. داشتن تیمی که به فینال رقابت های حذفی راه یابد چندان گران در نمی آید. به عبارتی باید از این اتفاق درس گرفت که برای موفقیت در فوتبال حتماً لازم نیست بیش از رقبا خرج کرد.

جالب آنکه ارزان ترین بخش این فوتبال گران، گران ترین قسمت فوتبال روز دنیاست. تماشای مسابقات که چه در موضوع حق پخش بسیار ارزان تر از منافعی است که به وجود می آورد و چه در جدالی به حساسی نیمه نهایی جام حذفی که در هر جای دیگر دنیا می تواند منبع درآمد بسیار خوبی برای باشگاه های حاضر در آن مسابقه مهم باشد در حالی که اینجا برای کشاندن تماشاچی به ورزشگاه حتی هزینه بلیت مسابقه هم حذف می شود به رایگان می شود یک مسابقه حساس را با هر کیفیتی از نزدیک دید. با این وجود تماشای مسابقات داخلی احتمالاً مثل معروف «وقت طلاست» را نقض می کند، چرا که باید وقت با ارزشتان را برای دیدن مسابقاتی با کیفیت پائین بگذارید و آن را هم ارزان از دست دهید. چیز با ارزشی چون زمان که چندان جدی گرفته نمی شود، درست مثل تصمیم گیری ها و هدف گذاری های مسئولان و مدیران فوتبالی که فرصت ها را مفت از دست می دهند.

در فوتبالی که نه گرانی هایش پایه و اساس درست و بجایی دارد و نه ارزانی هایش، خدا کند این ارزانی ها برای فوتبال کشورمان گران تمام نشود!