اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ایتالیایی ها کاخ «کوروش» را ترمیم می کنند


عملیات حفاظت از کاخ اختصاصی کوروش در پاسارگاد با همکاری مشترک هیات ایتالیایی و ایرانی با مرمت بخشی از ستون‌های این کاخ و حفاظت از پایه ستون‌های فرسوده آن، متشکل از سنگ‌های سیاه رنگ و با هدف استحکام‌بخشی قطعات از هم پاشیده و در معرض خطر آغاز شده است.

خبرگزاری آنا: عملیات حفاظت از کاخ اختصاصی کوروش در پاسارگاد با همکاری مشترک هیات ایتالیایی و ایرانی با مرمت بخشی از ستون‌های این کاخ و حفاظت از پایه ستون‌های فرسوده آن، متشکل از سنگ‌های سیاه رنگ و با هدف استحکام‌بخشی قطعات از هم پاشیده و در معرض خطر آغاز شده است.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، براساس تفاهم‌نامه معاونت میراث فرهنگی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و مؤسسه عالی حفاظت و مرمت (ISCR) وزارت میراث، فعالیت های فرهنگی و گردشگری جمهوری ایتالیا امسال متخصصان هیات ایتالیایی با گرایش های مرمت، معماری، فیزیک، شیمی، مستندنگاری (شامل عکاس و نقشه بردار)، بیولوژی و زمین‌شناسی، با همکاری متخصصان ایرانی به بررسی مشکلات یادمان‌های سنگی محوطه و همچنین گفت‌وگو و تبادل نظر در زمینه روش‌های حفاظت بهینه از آثار سنگی این محوطه می‌پردازند.

حمید فدایی سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد با بیان این مطلب گفت: «تاکنون در دو فصل حضور هیات ایتالیایی در محوطه میراث جهانی پاسارگاد (در بهار و پاییز ۱۳۹۴) علاوه بر انجام مستندنگاری در آرامگاه کوروش و کاخ اختصاصی، عملیات حفاظت و مرمت در این دو بنا به ویژه کاخ اختصاصی نیز دنبال شد.»

به گفته فدایی، حفاظت از پایه ستون‌های فرسوده این کاخ که متشکل از سنگ‌های سیاه رنگ است با هدف استحکام بخشی قطعات از هم پاشیده و در معرض خطر آن انجام می‌شود.
حمید فدایی افزود: «تاکنون تعداد ۹ پایه ستون کاخ اختصاصی از مجموع ۳۰ پایه ستون تالار اصلی این کاخ که به شدت دچار هوازدگی و فرسایش شده بود و در وضعیت نامناسب حفاظتی قرار داشت، مرمت شده و همچنین بخشی از رسوبات و لایه‌های سیمانی موجود بر روی نقوش برجسته دو درگاه اصلی این کاخ پاکسازی شده است.»

وی بیان کرد: «مرمت این درگاه‌های منحصر بفرد همراه با نقوش برجسته‌ای از دوره حکومت کوروش با هدف مشخص‌کردن ارزش‌های منحصر به فرد و کیفیت اصالت این دست ساخته‌ها دنبال می‌شود.»

سرپرست پایگاه میراث جهانی پاسارگاد ادامه داد: «علاوه بر آن در حال حاضر عملیات حفاظت از ماسه سنگ‌های فرسوده کف این کاخ که زمانی پی تالار اصلی این کاخ را تشکیل می‌داده در حال انجام است.»

فدایی ادامه داد: «در فصل جاری حضور هیات ایتالیایی متشکل از متخصصین با گرایش‌های مرمت، معماری، فیزیک، شیمی، مستندنگاری (شامل عکاس و نقشه بردار)، بیولوژی و زمین‌شناسی، در کنار متخصصان ایرانی به بررسی مشکلات یادمان های سنگی محوطه و گفت‌وگو و تبادل نظر در زمینه روش‌های حفاظت بهینه از آثار سنگی این محوطه می‌پردازند.»


ویدیو مرتبط :
روش اجرای ترمیم ستون و سازه های بتنی | ترمیم کننده بتن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

کاخ کوروش شهرستان دشتستان واقع در برازجان)



کاخ کوروش (دشتستان) ، واقع در شهر برازجان از توابع بخش مرکزی شهرستان دشتستان یکی از آثارهای تاریخی و از نقاط دیدنی استان بوشهر در جنوب ایران است.

 کاخ کوروش,کاخ کوروش برازجان

 تاریخچه کاخ کوروش برازجان
«کاخ کوروش دشتستان» تاریخی و بسیار مهم از دوران پر تمدن ایران، این کاخ در سال ۱۳۵۰ به وسیلهٔ هیأت باستان شناسی ایران حفاری شده‌است. با توجه به شیوه‌های معماری و استفاده از سنگ سیاه و سفید زمان احداث آن را به دورهٔ کوروش بنیان گذار زنجیره هخامنشی منسوب کرده‌اند. این کاخ که در جنوب شرقی برازجان و در کنار رودخانه خشک آردی قرار دارد یکی از پایگاه‌های مهم ایران دورهٔ هخامنشی در ساحل خلیج فارس بوده‌است. کاخ برازجان بر طبق تحقیقاتی که انجام شده در اواخر سلطنت کوروش ساخته و پرداخته شده‌است و از نظر حجاری و هنر معماری آن چنان که از پایه ستون‌ها و اشیاء کشف شده بر می‌آید جدیدتر و ظریف تر از پاسارگاد است. بنابراین می‌توان گفت که این بنا هنگامی ساخته شده که هنر اصیل حجاری و معماری عصر کوروش به تکامل رسیده‌است. متاسفانه به علت ناتمام ماندن بنا چنین به نظر می‌رسد که علل عقیم ماندن این کاخ مصادف با مرگ او به سال ۵۲۹ پیش از میلاد است. بنابراین می‌توان تاریخ بنای کاخ برازجان را در همین حدود یعنی ۵۲۹ قبل از میلاد دانست.

  کاخ کوروش,کاخ کوروش برازجان

 یکی از آثار ارزشمند و بی‌نظیر‌، کاخ زمستانی کورش هخامنشی است که در جنوب غربی برازجان قرار دارد و این اثر عظیم فاصله‌ای حدود 500 متر تا جاده‌ی بوشهر ـ برازجان دارد. این بنای زیبا در سال 529 قبل از میلاد به وسیله‌ی سر سلسله‌ی هخامنشیان یعنی کورش هخامنشی ساخته شده ولی به علت مرگ او در این سال ناتمام مانده و فقط ته ستون‌های کاخ که از سنگ‌های سیاه و زرد رنگ ساخته شده به جا مانده است. در سال 1351 که کارگران در حال حفر کانال جهت رساندن آب به شهر بوشهر بودند، در این مکان به سنگی سیاه دست یافتند که با انعکاس خبر به فرمانداری و اعزام تیمی از باستان‌شناسان به منطقه پس از حفاری متوجه شدند که کاخ زمستانی کورش در این منطقه واقع شده است. این بنا از سال 1351 تا سال 1382 در زیرزمینی مدفون بود که در سال 1382 به همت استاد بزرگ دکتر "علی اکبر سرافراز" حفاری لازم صورت پذیرفت و ته ستون‌ها آشکار شدند و این بنا مورد توجه جهانگردان و علاقه‌مندان به فرهنگ ایران زمین قرار گرفت. از آن سال تا کنون در چند مرحله، حفاری صورت گرفته که هنوز هم به حفاری و کاوش نیاز است. بنا به عقیده‌ی باستان‌شناسان، این بنا در کنار شهر " تا او که" taoke ـ که شهری تاریخی بوده ـ قرار داشته و این شهر مسیر شمالی ـ جنوبی داشته و تا نزدیکی روستای بنداروز ادامه داشته است.

  کاخ کوروش,کاخ کوروش برازجان

  ته ستون‌های این کاخ از نظر معماری بسیار زیبا و در نوع خود بی‌نظیر هستند.
حجاری که بر روی این سنگ‌ها صورت گرفته به شکل دایره است و طرز قرار گرفتن سنگ‌ها بر روی هم، دیده‌ی هر رهگذری را به طرف خود جلب می‌کند و هنر و معماری گذشته‌ی ایران زمین را به یاد می‌آورد که چه زیبا این معماران پر تلاش در کنار رشته کوه گیسکان این سنگ ها را حجاری نموده و پس از آن با طی کردن مسیری طولانی این سنگ‌ها را به منطقه حمل نموده و در این مکان قرار داده‌اند. باستان‌شناسان هدف از ساخت این بنا‌ی عظیم در این منطقه را تسلط داشتن بر‌آب‌های خلیج فارس و نظارت بر ساحل خلیج‌فارس دانسته‌اند که می‌تواند سند محکم و قاطعی از تسلط ایرانیان بر خلیج‌فارس باشد. البته در گذشته راه‌های قدیمی استان یعنی راه توز ـ تا اوکه ـ لیان از کنار این شهر می‌گذشته و شهرهای باستانی استان یعنی سیراف در جنوب و مهرویان و سی‌نیز در شمال و نجیرم و لیان و توز را به هم وصل می‌نموده است.