اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اگر راهپیمایی اربعین در نیویورک بود ...


راهپیمایی میلیونی شیعیان در اربعین حسینی به پایان رسید. میلیون‌ها شیفته حضرت حسین(ع) از نقاط مختلف دنیا طی مدت 10 روز مسیر نجف تا کربلا را پیاده رفتند تا میزان علقه خود به امام خود را به اثبات برسانند.

محسن خانعلی در نامه‌نیوز نوشت: راهپیمایی میلیونی شیعیان در اربعین حسینی به پایان رسید. میلیون‌ها شیفته حضرت حسین(ع) از نقاط مختلف دنیا طی مدت 10 روز مسیر نجف تا کربلا را پیاده رفتند تا میزان علقه خود به امام خود را به اثبات برسانند.

مردمی که نه تیغ آفتاب ظهر مانع حرکتشان بود و نه سرمای پر سوز شب. طی روزهای اخیر حتما از این اجتماع و پیاده روی زیاده شنیده و خوانده اید، اما آنچه در این چند سطر قصد دارم به آن اشاره کنم، میزان توجه رسانه های دنیا به این اجتماع است.

بی‌تردید پیاده روی اربعین عظیم ترین اجتماع انسانی دنیاست. بر اساس آمارهایی اعلام شده جمعیتی بین 20 تا 30 میلیون نفر در این پیاده روی حضور داشته اند؛ اما اینکه چقدر این اجتماع که حاوی ارزش های خبری متعددی هم هست، در رسانه های خبری دنیا بازتاب دارد محل تامل است.

بر اساس بررسی های صورت گرفته، قاطبه رسانه‌های خارجی تنها در روز اربعین و یا روز قبل از اربعین به انتشار اخبار این مراسم پرداختند و در سایر روزهایی که این پیاده روی در بیابان‌های عراق در جریان بود خبری را منتشر نکردند. از میان این رسانه ها، بی بی سی، رویترز، خبرگزاری فرانسه، آسوشیتدپرس، بیش از یک خبر و یا گزارش به این مراسم اختصاص دادند. ضمن اینکه هیچ یک از رسانه ها تیتر یک و یا تیترهای صفحه نخست خود را به این مراسم اختصاص ندادند.

به طور کل برخورد رسانه‌های مدعی بی طرفی و استقلال با بزرگترین اجتماع دنیا که البته متعلق به شیعیان است، مواجهه با یک اتفاق درجه دو و یا حتی درجه سه بود.

سوالی البته با پاسخ روشن اینجا مطرح می‌شود. چه اتفاقی می‌توانست باعث شود که مراسم اربعین حجم بیشتری را در رسانه‌های خارجی به خود اختصاص دهد؟ اگر یک عملیات انتحاری در این مدت انجام می‌گرفت و مثلا 100 نفر از شیعیان به شهادت می‌رسیدند، آیا با اخبار بیشتری در رسانه‌های بین المللی از مراسم اربعین مواجه نبودیم؟ و یا مثلا اگر در ایام اربعین قمه‌زنی مرسوم بود، گزارش تصویری های سایت های خبری به این مراسم اختصاص نمی یافت؟

حالا بیایید تصور کنیم یک دهم این جمعیت در یکی از شهرهای آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان و ... به قصدی غیر از اعتصاب و انتقاد و ... دور هم جمع می‌شدند. آنگاه چه برخوردی از سوی این رسانه ها در پوشش اخبار این تجمع صورت می گرفت؟ آیا بازهم جریان مسلط رسانه‌ای تنها یک خبر به این تجمع اختصاص می‌دادند؟ آیا تیترهای اول و صفحات نخست سایت و روزنامه‌ها بازهم نسبت به این تجمع فرضی بی اعتنا بودند؟

این قاعده البته دور از ذهن نبوده و نیست، کسی تردید نداشت که این جریان از سوی رسانه‌های مدعی استقلال حرفه‌ای بایکوت می‌شود. این سیاست به راحتی در چارچوب یک تئوری قدیمی قابل توجیه است؛ تئوری رسانه‌ای شمال- جنوب.

اصطلاح شمال-جنوب را هاوس‌هوفر آلمانی برای اولین بار، در برابر "تئوری سه جهان" مائو تسه‌تونگ به‌کار برد. در این تقسیم‌بندی کشورهای توسعه یافته را شمال و کشورهای در حال توسعه را جنوب نامیدند. بر اساس این تئوری این رسانه‌های کشورهای توسعه یافته هستند که اولویت های خبری مردم کشورهای خود و کشورهای توسعه نیافته و رسانه‌های انها را مشخص می‌کنند و رسانه‌های کشورهای توسعه نیافته هرگز قادر به تحت تاثیر قرار داد جریان رسانه‌ای کشورهای توسعه یافته نیستند.

ای کاش جریان شیعه، تدبیری برای این خلاء داشت و درگیر و دار مسائل و مشکلاتی که از ناحیه جریان رسانه‌ای شمال با آن مواجه می‌شود به تشکیل و توسعه یک رسانه قدرتمند در سطح جهان اقدام می‌کرد.


ویدیو مرتبط :
راهپیمایی دختر بچه در راهپیمایی اربعین

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

رئیس جمهور: راهپیمایی اربعین عاشقان ابا عبدالله الحسین(ع) در تاریخ بی نظیر و مایه فخر و مباهات است



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

 رئیس جمهوری در دیدار محمد گنجی جانباز 70 درصد:
راهپیمایی اربعین عاشقان ابا عبدالله الحسین(ع) در تاریخ بی نظیر و مایه فخر و مباهات است/ ملت ایران از امام حسین (ع) و عاشورا درس استقامت گرفته اند

رییس جمهوری حضور اجتماع عظیم عاشقان ابا عبدالله الحسین(ع) در روز اربعین را در تاریخ، بی نظیر و مایه فخر و مباهات برای اسلام و عاشقان اهل بیت(ع) برشمرد و تصریح کرد: امام حسین(ع) و حادثه کربلا به همه ما درس بزرگی آموخت و عشق ایشان در بین دل های شیعیان روز به روز بیشتر می شود.

به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی شامگاه سه شنبه و در آستانه اربعین سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) با حضور در منزل محمد گنجی جانباز 70 درصد، از تلاش ها و جانفشانی های این جانباز بزرگوار در هشت سال دفاع مقدس تجلیل و قدردانی کرد.


رئیس جمهوری افزود: الحمدالله مردم نیز با پای پیاده برای زیارت امام حسین(ع) عازم کربلا شدند و با تحمل سختی های این راه، ارادت خود به حضرت را بیش از پیش نشان دادند.


رئیس جمهوری با اشاره به اینکه الگوی مردم ما در دوران پیروزی انقلاب اسلامی و همچنین هشت سال دفاع مقدس امام حسین(ع) و روز عاشورا بوده است، گفت: امروز هم راه ملت ما همان راه ابا عبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان است و دل همه ایرانیان و دنیای اسلام برای ایشان می تپد.


دکتر روحانی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران و عراق در تلاش هستند اربعین را به عنوان بزرگترین اجتماع دینی و مذهبی جهان در سازمان یونسکو ثبت جهانی کنند.


دکتر روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه عزت و استقلال کشور و همچنین پایداری نظام و انقلاب، بخاطر ایستادگی و اخلاص شهدا، جانبازان و ایثارگران بوده است، خطاب به این جانباز بزرگوار گفت: امروز هم شما جانبازان با صبر و مقاومت خود همچنان الگو و درس آموز هستید.


رئیس جمهوری تصریح کرد: مردم و مسئولان نیز با تأسی از همین صبر و درس های بزرگ در انقلاب و دفاع مقدس در برابر قدرت های بزرگ ایستادگی می کنند.


دکتر روحانی خطاب به همسر جانباز گنجی، اظهار داشت: همسران جانبازان نیز در صبر و اجر این عزیزان شریک هستند و گاهی نیز عمل آنان به دلیل اینکه داوطلبانه این خدمت را به عهده گرفته اند، کاری بسیار فوق العاده و بزرگتر می باشد.


رئیس جمهوری با بیان اینکه همه خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران نزد خداوند از اجری عظیم و بزرگ برخوردار هستند، گفت: برای دولت و مردم، وجود و فداکاری شما عزیزان بسیار آموزنده بوده و ان شاء الله این راه حق و درست را تا رسیدن به اهداف ادامه دهیم.


دکتر روحانی در ابتدای سخنان خود با ابراز خرسندی از این دیدار در شب اربعین اباعبدالله الحسین(ع) گفت: هیچ فردی قادر نیست، فداکاری جانبازان که صحت و سلامتی خود را در راه خدا داده اند، جبران نماید.


جانباز بالای 70 درصد محمد گنجی در سن 18 سالگی در عملیات فتح المبین بر اثر اصابت ترکش از ناحیه نخاع به درجه جانبازی نایل آمد.

 

اخبار اجتماعی - ایرنا