اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما چگونه جلوی این مرد را می گیرد؟



 جونگ اون,کره شمالی,رئیس جمهور کره شمالی,موشک های زمین به هوا,اخبار سیاسی,پیونگ یانگ

 

اوباما چگونه جلوی این مرد را می گیرد؟

آسیا - رئیس جمهوری آمریکا باید راهی برای مهار کیم جونگ اون جوان در کره شمالی بیابد

درست در روزهایی که رهبران بیش از 50 کشور جهان در سئول گرد هم آمده اند تا در خصوص امنیت هسته ای جهان در قالب نشستی با همین عنوان شرکت کنند، چند کیلومتر آن سوتر از آنها کره شمالی با برنامه پرتاب موشک های زمین به هوای خود انتظار روز موعود برای انجام عملیات را می کشد.

 

شاید ماجرای توانایی های موشکی کره شمالی اصلی ترین محور نشست امنیت هسته ای در سال 2012 نباشد اما رهبر پیونگ یانگ تمام تلاش خود را به خوبی به کار گرفت تا مهره فراموش شده این جمع نیز نباشد. اولین استراتژی کره ای ها برای به یاد آورده شدن نام خود در سئول اعلام خبر پرتاب ماهواره به مناسبت صدمین سالروز تولد کیم ایل سونگ بنیان گذار کره شمالی بود. ایالات متحده و کره شمالی در بیانیه ای که در روز 29 فوریه منتشر شد اعلام کردند که آماده فشار دادن دکمه بازسازی رابطه با کره شمالی هستند.اما پیونگ یانگ درست در زمانی که همسایگان این کشور و البته اعضای مذاکرات شش جانبه امیدوار به برون رفت از بحران در این پرونده بودند باز به رویه سال 2009 و تکرار تهدید آزمایش های موشکی خود روی آورد.

 

این بار درست در روزهایی خبر آزمایش موشکی کره شمالی به گوش می رسد که جهان به دنبال شناختن بیشتر و بهتر کیم جونگ اون رهبر جدید و جوان کره شمالی است که پس از فوت پدر در سال 2011 میلادی بر مسند قدرت نشست. آخرین پرتاب موشکی کره شمالی به فضا در سال 2009 میلادی بود که بیانیه شدید اللحن اعضای شورای امنیت در حد روسای جمهور را به دنبال داشت. در آن زمان هم کره شمالی با حق طبیعی خود خواندن آزمایش های موشکی اعلام کرد که آزمایش هسته ای را در ازای اعمال فشارهای بی مورد غرب به انجام خواهد رساند. یک ماه پس از این تاریخ هم این آزمایش انجام شد. امروز نیز کره شمالی پرتاب این ماهواره را حق طبیعی خود دانسته و همین مساله خشم غربی ها را برانگیخته است. برای امریکایی ها انجام این آزمایش موشکی به معنای عزم کره شمالی برای تکثیر تسلیحات در اختیار خود است. بر همین اساس بود که وزیر دفاع سابق امریکا رابرت گیتس در دسامبر 2011 ، افزایش توان موشکی کره شمالی را تهدیدی مستقیم برای ایالات متحده خواند.

 

مسیری که پیونگ یانگ امروز در پیش رو گرفته این کشور را در نوعی ابهام قرار داده است: حرکت هایی که وی برای مقتدر نشان دادن خود در عرصه بین المللی ناگزیر به انجام آنها است می تواند کشور را در معرض اعتراض های بین المللی قرار دهد. همزمان تسلیم شدن در برابر اراده بین المللی هم به باور دولتمردان کره شمالی به تضعیف جایگاه کیم جونگ اون در سطح داخلی منتهی خواهد شد.

در این میان یک راهکار پیش روی غربی ها وجود دارد. چه اتفاقی رخ خواهد داد اگر به حق کره شمالی برای آزمایش های آزاد ماهواره ای احترام بگذاریم ؟ اگر جامعه جهانی به کره شمالی پیشنهادی بدهد که حق پرتاب ماهواره را به این کشور داده اما این مجوز آزمایش موشکی را در برنگیرد، آیا در اینصورت مشکل حل خواهد شد؟ دولتمردان در امریکا باید تلفیقی از دیپلماسی و زور را در خصوص کیم جونگ اون به کار گیرند. چگونه می توان به کره شمالی راهکاری را ارائه داد که بر اساس آن بتواند همزمان آرامش خیال همسایگان از آزمایش موشکی خود را تامین کرده و هم اعتبار داخلی خود را حفظ کند. برای اعلام چنین پیشنهادی باید مراحل زیر را گذراند:

 

1. ایالات متحده باید طرف سومی را پیدا کرده که مشتاق به سرویس دادن به پیونگ یانگ و قرار دادن ماهواره این کشور در فضا باشد. این کشور باید یکی از کشورهای حاضر در مذاکرات شش جانبه باشد.

 

2. امریکا باید به آرامی مقدمات حمله بازدارنده به تاسیسات موشکی کره شمالی در صورت مهیا شدن برای پرتاب به فضا را فراهم سازد.

 

3. امریکا باید پیش از آزمایش ماهواره ای کره شمالی مقامات سازمان ملل را برای عملی کردن قطعنامه 1874 شورای امنیت در خصوص پیشگیری از آزمایش موشکی کره شمالی متقاعد کند. امریکا باید بتواند جامعه جهانی را متقاعد کند که حرکت های تحریک آمیز کره شمالی در 2010 نشان داد که استفاده محدود از زور الزاما در شبه جزیره کره منجر به جنگی تمام عیار نخواهد شد.

 

4. امریکا نماینده ویژه ای به پیونگ یانگ فرستاده و پیشنهاد انجام آزمایش توسط کشور ثانی را به گوش دولتمردان این کشور برساند. علاوه بر این لحن و منش این رابط باید به گونه ای به کشر میزبان بفهماند که واشنگتن به هر قیمتی جلوی این آزمایش را خواهد گرفت. علاوه بر این تکه های پازل باید به گونه ای کنار هم چیده شود که کیم جونگ اون این حرکت امریکا را در مسیر اعتبار بخشی بیشتر به جایگاه رهبر جدید کره شمالی در سطح بین المللی بداند.

 

5. ایالات متحده به کمک چین به کره شمالی بفهماند که جهان مخالفتی با قرار گرفتن ماهواره این کشور در فضا ندارد اما نگرانی اصلی همگان پرتاب موشک های کره شمالی است. پیونگ یانگ باید از هرگونه تکرار تاریخی پرتاب موشک که مطابق قطعنامه 1874 ممنوع است، حذر کند.

 

6. هر دو طرف از حرکت هایی که به تنش های بیشتر منتهی شود، خودداری کنند.

 

این حرکات می تواند کره شمالی را به آغوش بین المللی بازگردانده و رابطه این کشور با همسایگان را بهبود بخشد. اما سوال اینجاست که آیا اراده ای برای این حرکت وجود دارد؟/خبرآنلاین


ویدیو مرتبط :
شبیه ترین مرد به باراک اوباما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تهران می‌داند اوباما مرد جنگ نیست



مذاکره تنها گزینه امریکا برای حل پرونده هسته‌ای ایران

تهران می‌داند اوباما مرد جنگ نیست

ایرانی‌ها با انتخاب مجدد اوباما احساس خرسندی می‌کنند و گمان می‌کنند که اکنون بیشتر می‌توانند با غرب به مذاکره نشسته و برای ادامه برنامه هسته‌ای‌شان با غربی‌ها به توافق برسند.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

دیپلماسی ایرانی: کارشناسان معتقدند که تهران از انتخاب مجدد باراک اوباما برای بار دوم به سمت ریاست جمهوری امریکا احساس رضایت می‌کند و اکنون بیش از گذشته بر تداوم سیاست‌هایش برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای پافشاری دارد.

به گزارش وب سایت شبکه خبری الجزیره، یکی از جاسوس‌های سابق سی‌آی‌ای در پرونده ایران در مطلبی که در روزنامه امریکایی نیویورک تایمز منتشر کرده است، می‌گوید که همچنان راه حل دیپلماتیک برای حل بحران هسته‌ای ایران وجود دارد و ایران می‌تواند در صورت قبول شرایط بین‌المللی به یک قدرت هسته‌ای در جهان تبدیل شود.

رضا کحلیلی که مدت‌ها برای سی‌آی‌ای علیه ایران فعالیت می‌کرده است، همچنین می‌گوید که تلاش‌های دیپلماتیک با ایران تا بدین لحظه شکست خورده است و باید راهکار دیپلماتیک جدید در برابر ایران اتخاذ کرد. وی همچنین می‌گوید که تحریم‌ها آن تاثیری که غرب گمان می‌کند، بر ایران نگذاشته است و این کشور همچنان برای دستیابی به تکنولوژی هسته‌ای اصرار دارد.

وی همچنین می‌گوید که ایرانی‌ها با انتخاب مجدد اوباما احساس خرسندی می‌کنند و گمان می‌کنند که اکنون بیشتر می‌توانند با غرب به مذاکره نشسته و برای ادامه برنامه هسته‌ای‌شان با غربی‌ها به توافق برسند. برای همین باید به زودی شاهد افزایش مذاکرات میان ایران و غرب باشیم.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران داخل ایران نیز معتقدند که یکی از دلایل پیروزی باراک اوباما در انتخابات ریاست جمهوری امریکا مخالفت وی با فشارهای خصمانه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل علیه ایران است و این احتمال وجود دارد که با انتخاب مجدد اوباما در چهار سال آینده لابی صهیونیست‌ها که بسیار تحت تاثیر فشارهای نتانیاهو قرار دارند آن تاثیر لازم در سیاست‌های اوباما برای مقابله با ایران را نداشته باشند.

کارشناسان امریکایی درباره این گونه تحلیل‌ها می‌گویند که اکنون ایرانی‌ها به این باور رسیده‌اند که اوباما به این نتجیه رسیده است که راهی جز مذاکره با ایران وجود ندارد. برای همین به هیچ وجه به فکر جنگ با ایران نیست و حتی می‌توان گفت که حمله به ایران را خط قرمز برای خود قلمداد می‌کند.

یکی از دیپلمات‌های امریکایی که نخواست نامش فاش شود در این باره می‌گوید: «ایرانی‌ها به خوبی دریافته‌اند که اوباما مرد جنگ نیست و قصد حمله به ایران را ندارد برای همین می‌خواهند از این وضعیت بهره‌برداری کرده و ضمن پیشبرد برنامه هسته‌ای‌شان از شدت فشارهای غرب علیه خود نیز بکاهند و در عین حال راه حلی دیپلماتیک برای برنامه هسته‌ای خود بیابند.»

وی همچنین به حمله ایران به یک جنگنده بدون سرنشین امریکایی که چندی پیش در خلیج فارس رخ داد، اشاره می‌کند و می‌گوید: «آن واکنش در حقیقت پیامی دیپلماتیک برای امریکا بود که جنبه علنی نداشت و نمی‌توان به هیچ وجه از آن به عنوان یک پاسخ نظامی تعبیر کرد.»

این دیپلمات همچنین می‌گوید: «در سال 2009 ایران تنها در تاسیسات هسته‌ای نطنز عملیات غنی‌سازی انجام می‌داد اما اکنون در فوردو نیز هزاران سانتریفیوژ فعالیت غنی سازی اورانیوم را انجام می‌دهند. تاسیساتی که در زیر زمین قرار دارند و از هر گونه حمله هوایی مصون هستند.»

این در حالی است که تاسیسات هسته‌ای اصفهان نیز فعال است و ایران برنامه‌های جداگانه‌ای برای گسترش تاسیسات هسته‌ای خود در دیگر نقاط کشور نیز دارد. همچنین در بوشهر نیز تاسیسات معظم هسته‌ای این شهر آماده بهره‌برداری است و به زودی وارد مدار می‌شود.

از سوی دیگر ایران توان نظامی خود را نیز توسعه داده است و اکنون به یکی از کشورهای بزرگ صاحب تکنولوژی پیشرفته نظامی به ویژه در ساخت موشک‌های بالستیک و زمین به زمین، زمین به هوا، و دریا به زمین تبدیل شده است. موشک‌هایی از طراز‌ شهاب 3، ارو 2 و موشک‌های با برد بالای 1500 کیلومتر که می‌تواند ضمن افزایش توان دفاعی ایران، آن را در برابر هر گونه حمله خصمانه خارجی نیز مصون نگه دارد.

اکثریت کارشناسان و ناظران غربی در حال حاضر بر این اعتقادند که ایران به یک قدرت نظامی، سیاسی، اقتصادی و هسته‌ای منطقه‌ای تبدیل شده است و هر گونه حرکت خصمانه‌ای علیه آن می‌تواند عواقب بسیار وخیمی نه تنها برای منطقه بلکه برای کل جهان داشته باشد. این دیپلمات امریکایی در این باره می‌گوید: «ثبات و استقرار اقتصاد و سیاست جهانی اکنون به چگونگی تعامل با ایران بستگی دارد. ایرانی که چه غرب بخواهد چه نخواهد به جمع کشورهای بزرگ صاحب تکنولوژی هسته‌ای پیوسته است.»/دیپلماسی ایرانی