اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

اوباما: تصمیم به اقدام نظامی گرفته‌ایم، اما زمان آن مشخص نیست



باراک اوباما,زمان حمله آمریکا به سوریه

اوباما: تصمیم به اقدام نظامی گرفته‌ایم، اما زمان آن مشخص نیست

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا روز شنبه در مورد جدیدترین تصمیمات خود در مورد اقدام احتمالی نظامی علیه سوریه، صحبت کرد.

به گزارش خبرگزاری فارس، «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا نشستی خبری با موضوع سوریه برگزار کرد.

وی در این بیانیه بار دیگر دولت سوریه را به حمله شیمیایی به «غوطه» متهم کرد و گفت در این حمله بیش از هزار نفر کشته شدند.

اوباما افزود: تصمیم گرفتیم علیه سوریه دست به اقدام نظامی بزنیم... با این حال اجرای این تصمیم به زمان وابسته نیست و می‌تواند فردا، هفته آینده یا ماه آینده انجام شود.

وی با بیان اینکه کنگره باید نیز باید در جریان این تصمیم قرار بگیرد، گفت در چند روز آینده همه نمایندگان در این مورد به روز خواهند شد. اوباما همچنین گفت از کنگره خواهد خواست تا در مورد اقدام نظامی علیه سوریه تصمیم‌گیری کند.

اوباما به سوال خبرنگاری که پرسید اگر کنگره با اقدام نظامی موافقت نکند، آیا این حمله انجام خواهد شد یا نه، پاسخ نداد.
رئیس‌جمهور آمریکا تاکید کرد که این حمله نامحدود نیست و به حضور آمریکا در سوریه نمی‌انجامد.

سخنرانی اوباما اندکی پس از آن انجام شد که «مارتین نسیرکی» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد هنوز نتیجه بررسی‌های کمیته حقیقت‌یاب مشخص نشده و نمی‌توان برای آن زمان مشخصی هم اعلام کرد.

بازرسان سازمان ملل به سرپرستی «آکه سلستروم» دو هفته قبل به سوریه سفر کردند تا سه مورد از حملات شیمیایی‌ای که گفته می‌شد در سوریه رخ داده را بررسی کنند.

یکی از این موارد در منطقه «خان‌العسل» حلب رخ داده بود که تیم کارشناسان روسی چندی قبل با بررسی آن اعلام کردند مخالفان سوری عامل آن حمله بوده‌اند. در حالی که بازرسان قرار بود این منطقه را مورد بازرسی قرار دهند، حمله‌ای علیه منطقه «غوطه» در حومه دمشق انجام شد که گفته می‌شود در آن از گاز «سارین» استفاده شده است. با انجام این حمله مأموریت کمیته حقیقت‌یاب تغییر کرد و «غوطه» به محل اصلی بازرسی‌ها تبدیل شد.

کمیته حقیقت‌یاب قرار بود تا اواسط هفته در سوریه حضور داشته باشد، اما این کمیته مأموریت خود را کوتاه کرده و زودتر از موعد از سوریه خارج شد.

خروج زودتر از موعد بازرسان از سوریه با انتقاد روسیه مواجه شده، اما «بان‌ کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل می‌گوید کارشناسان برای تکمیل مأموریت خود بار دیگر به سوریه بازمی‌گردند.

خروج کارشناسان سازمان ملل از سوریه در حالی صورت گرفته که آمریکا در چند روز اخیر تهدیدات برای اقدام نظامی علیه سوریه را افزایش داده است.

آمریکایی‌ها می‌گویند اسنادی در اختیار دارند که نشان می‌دهد دولت عامل این حمله بوده است. دو روز قبل پارلمان انگلیس با دخالت این کشور در اقدام نظامی به دلیل نبود اسناد مشخصی که ثابت کند دولت سوریه عامل این حمله بوده و همچنین مخالفت نبود مجوز شورای امنیت برای اقدام نظامی، مخالفت کردند. آلمان، ایتالیا، سوئد و نروژ از جمله دیگر کشورهای اروپایی هستند که با حمله به سوریه مخالفت کرده‌اند./فارس

 

 


ویدیو مرتبط :
مهارت اقدام و عمل بعد از تصمیم گیری

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ساندی تایمز: کامرون برای اقدام نظامی علیه سوریه به اوباما فشار می‌آورد



حمله آمریکا به سوریه,حمله کشورهای غربی به سوریه,دیوید کامرون

ساندی تایمز: کامرون برای اقدام نظامی علیه سوریه به اوباما فشار می‌آورد

منابع دولتی انگلیس می‌گویند نخست‌وزیر این کشور تلاش می‌کند آمریکا را به حمله فوری به سوریه متقاعد کند.

به گزارش  فارس، «دیوید کامرون» نخست‌وزیر انگلیس در تلاش است تا «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا را به حمله فوری به سوریه متقاعد کند.
منابع دولتی انگلیس به «ساندی‌تایمز» گفته‌اند سران کشورهای غربی برای انجام حمله‌ به سوریه در حال رایزنی هستند و احتمال دارد در هفته جاری در این مورد تصمیم‌گیری کنند.

کامرون و اوباما قرار است روز دوشنبه با یکدیگر گفت‌وگو کنند. این دو روز شنبه نیز گفت‌وگوهایی را با موضوع سوریه انجام دادند.
ژنرال «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک آمریکا هم روز دوشنبه در اردن با همتای انگلیسی‌اش ژنرال «نیک هاوتون» دیدار می‌کند. در این دیدار در مورد گزینه‌های ممکن برای حمله احتمالی به سوریه بحث خواهد شد.

یک منبع دولتی انگلیسی که خواسته نامش فاش نشود، می‌گوید این حمله در صورت وقوع بسیار هدفمند بوده و به کمک ناوهای مستقر در آب‌های مدیترانه انجام می‌گیرد. این منبع می‌گوید انگلیس تلاش می‌کند تا آمریکا را متقاعد کند که این حمله نهایتا در 10 روز آینده به عنوان اقدامی «پیشگیرانه» و برای جلوگیری از «حملات شیمیایی آتی»، انجام شود.

روزنامه «دیلی‌تلگراف» هم گزارش داده است که نیروی دریایی ارتش انگلیس در حالت آماده‌باش قرار گرفته تا زمان حمله به رهبری آمریکا فرا برسد. انگلیس احتمالا در این حمله از زیردریایی‌های «ترافالگار» و «استوت» که قابلیت حمل موشک‌های کروز را دارند، استفاده خواهد کرد.

منابع نظامی انگلیس هم می‌گویند ناوگان سلطنتی در چند ماه اخیر دستکم یکی از زیردریایی‌های خود را در مدیترانه مستقر کرده تا در صورت لزوم از آن برای حمله به سوریه بهره بگیرد.

آمریکا، انگلیس و دیگر کشورهای غربی مدعی‌اند که به احتمال فراوان دولت سوریه عامل حمله‌ شیمیایی به «غوطه» شرقی بوده است. این کشورها تا پیش از آنکه دولت سوریه اجازه بازرسی از این مناطق را صادر کند، مدام از لزوم دسترسی کارشناسان سازمان ملل به این منطقه سخن می‌گفتند. دولت سوریه روز گذشته اجازه بازرسی از این مناطق را صادر کرد و حالا انگلیس می‌گوید بازرسی‌ها اکنون بی‌فایده است چراکه ممکن است مستندات از بین رفته باشند.

این در حالی است که گفته می‌شود روسیه مدارکی در دست دارد که نشان می‌دهد موشک‌های حامل مواد شیمیایی از مناطق تحت کنترل مخالفان به غوطه شلیک شده است.
یک سخنگوی نخست‌وزیری انگلیس به ساندی تایمز گفته است که وضعیت اکنون از «آیا باید پاسخ دهیم» به «چطور باید پاسخ دهیم» تبدیل شده است./فارس