اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد دوباره هیلاری کلینتون از نامه جمهوری خواهان



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,هیلاری کلینتون

در این نامه به مقامات ایران هشدار داده شده است اگر کنگره یک موافقتنامه هسته ای را تایید نکند، این موافقتنامه ممکن است با پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما ، منقضی شود. این نامه می تواند به یک منبع اختلاف در رقابت تبلیغات ریاست جمهوری آینده باشد.

اسوشیتدپرس در گزارشی از واشنگتن به قلم کن توماس نوشت: هیلاری کلینتون روز چهارشنبه تلاش کرد نامه جمهوریخواهان سنا را درباره مذاکرات هسته ای با ایران به محکی برای رقابت تبلیغاتی سال 2016 تبدیل کند و گفت هیچکس امید ندارد با تایید یک موافقتنامه در این زمینه به رئیس جمهور آمریکا تبدیل شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر، کلینتون برای دومین بار طی چند روز اخیر به انتقاد از نامه جمهوریخواهان به مقامات ایران پرداخت. نخستین اظهارات وی در این باره در کنفرانسی خبری در سازمان ملل متحد مطرح شد که تحت الشعاع سوال هایی درباره استفاده وی از صفحه ایمیل غیر دولتی در زمان تصدی وی در وزارت خارجه قرار گرفت.

کلینتون در پیامی که در صفحه توییتر وی منتشر شده است اعلام کرد: « نامه جمهوریخواهان به مقامات ایران باعث تضعیف رهبری آمریکا می شود. هیچکس فکر نمی کند اگر چنین موافقتنامه ای را امضا کند رئیس جمهور آمریکا خواهد شد.

در این نامه به مقامات ایران هشدار داده شده است اگر کنگره یک موافقتنامه هسته ای را تایید نکند، این موافقتنامه ممکن است با پایان دوره ریاست جمهوری باراک اوباما ، منقضی شود. این نامه می تواند به یک منبع اختلاف در رقابت تبلیغات ریاست جمهوری آینده باشد.

دموکرات ها با انتقاد از این نامه، آن را نوعی تلاش برای تضعیف دولت اوباما می دانند که در حال مذاکره با ایران به منظور دستیابی به یک موافقتنامه هسته ای با تهران است. از سوی دیگر جمهوریخواهان هشدار داده اند یک موافقتنامه با ایران ممکن است منجر به تبدیل شدن ایران به یک کشور دارای سلاح هسته ای شود.

کلینتون گفت این نامه با رهبری آمریکا هماهنگی ندارد و به ضرر رئیس جمهور آمریکا در بحبوحه مذاکرات با ایران است.

 

 اخبار سیاست  خارجی  -  واحد  مرکزی  خبر 


ویدیو مرتبط :
هیلاری کلینتون و ریاست جمهوری؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بازتاب انتقاد شدید هیلاری کلینتون از نامه اخیر جمهوری‌خواهان



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,مذاکرات هسته ای ایران

ادامه تحلیل ها درباره نقش مخرب نامه اخیر جمهوری خواهان در مذاکرات هسته ای ایران، انتقاد شدید هیلاری کلینتون از اقدام 47 سناتور جمهوری خواه در ارسال نامه برای ایران، ابراز نگرانی رئیس پیشین سیا از نقش ایران در عراق و تحلیل چشم انداز نفوذ منطقه ای ایران، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، امروز نیز بخش مهمی از مطالب مطبوعات بین المللی درباره ایران به موضوع نامه اخیر جمهوری خواهان اختصاص یافته است. در این زمینه، «یو اس ای تودی» در سرمقاله خود این موضوع را مورد اشاره قرار داده که نامه اخیر، می تواند سبب اخلال و توقف روند مذاکرات هسته ای ایران شود. این روزنامه اشاره می کند که تاکنون هیچ اقدامی مشابه آنچه روز دوشنبه در قالب نامه جمهوری خواهان برای ایران مشاهده شد، رخ نداده است. در این مطلب نیز همچون دیگر مطالب مشابه یکی دو روز اخیر، به این موضوع اشاره شده که درخواست های مطرح شده در نامه مذکور، اصولاً خلاف قانون اساسی آمریکاست.

در همین حال و در ادامه انتقادات دموکرات ها از نامه 47 سناتور جمهوری خواه، هیلاری کلینتون نیز علناً به جمع این منتقدین پیوسته است. به نوشته خبرگزاری «رویترز»، وزیر خارجه سابق آمریکا ضمن انتقاد از اقدام جمهوری خواهان در ارسال نامه ای خطاب به رهبران ایران، گفته امضاکنندگان این نامه یا تلاش داشته اند به ایران کمک کنند و یا اینکه به رئیس جمهور ایالات متحده ضربه بزنند. کلینتون گفته دولت اوباما در میانه مذاکرت فشرده ای برای یافتن راه حل دیپلماتیک در موضوع هسته ای ایران است و به همین دلیل، باید از خود پرسید که هدف از ارسال نامه اخیر چه بوده است؟

اما در میان دیگر مطالب و در موضوع حضور و نقش آفرینی ایران در مبارزه با داعش در عراق، سایت خبری «آروتز شوا» اظهارات رئیس پیشین سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) را بازتاب داده که نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کرده است. به نوشته این سایت، مایکل هایدن گفته نفوذ فزاینده ایران در عراق که به ویژه اکنون در جریان نبرد تکریت نمود پیدا کرده، برای وی ناخوشایند است. وی مدعی شده دلیل نگرانی اش این موضوع است که تکریت به عنوان یک شهر سنی نشین قرار است توسط گروه های مسلح شیعه آزاد شود و مشخص نیست که پس از آزادسازی شهر چه اتفاقی خواهد افتاد. هایدن گفته آمریکا نباید در عراق به همکاری اطلاعاتی با ایران بپردازد.

در نهایت، در مطلبی دیگر در همین زمینه، روزنامه «پاکستان آبزرور» با انتشار مطلبی می نویسد اقدامات ایران در منطقه، تمایل این کشور به تغییر شکل دادن خاورمیانه را به گونه ای که سبب نقش آفرینی ایران به عنوان یک قدرت منطقه ای مسلط شود، آشکارا به نمایش می گذارد. البته این روزنامه مدعی است که دلیل این امر، تا حدی به انفعال و عدم قاطعیت در رویکرد دولت آمریکا نسبت به منطقه خاورمیانه بازمی گردد. نویسنده این مطلب یکی از جنبه های این عدم قاطعیت را اتکای آمریکا به عملیات نیروهای ایرانی در جریان مبارزه با داعش در عراق می داند. به این ترتیب، در شرایطی که اوباما مایل به وارد کردن نیروی زمینی به عراق نیست، ایران این اقدام را انجام می دهد.


  اخبار سیاست  خارجی  - تابناک