اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد ابتکار از مصرف ۵ برابری انرژی در کشور



اخبار,اخباراجتماعی, سازمان محیط‌زیست


اخبار اجتماعی  - انتقاد ابتکار از مصرف ۵ برابری انرژی در کشور

آغاز فصل سرما همیشه همراه می‌شود با استفاده مضاعف از وسایل گرمایشی و بالا رفتن درجه حرارت موتورخانه‌ها. اما نوسانات آب و هوایی در این میان بخشی از انرژی را هدر می‌دهد چراکه حرارت‌های بالابرده شده به سادگی پایین نمی‌آید و در عوض درها و پنجره‌ها هستند که باز می‌شوند تا بخشی از استفاده غلط شهروندان از انرژی را جبران و هوا را معتدل کنند. مصرف انرژی در انواع کاربردهای دیگرش هم در نبود آموزش‌ها از الگوی درستی پیروی نمی‌کند.

آن‌گونه که رییس سازمان محیط‌زیست گفته است ایرانی‌ها پنج برابر بیشتر از آنچه باید، انرژی مصرف می‌کنند. معصومه ابتکار که در  هفتمین همایش ملی و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط‌زیست سخن می‌گفت در ادامه به چندی از مشکلات زیست‌محیطی کنونی اشاره کرد.

به گزارش مهر او با تاکید بر ضرورت بازنگری در قانون آلودگی هوا گفت: لایحه هوای پاک در حال حاضر در دستور کار مجلس برای تصویب شدن قرار دارد. ابتکار افزود: ارزیابی حلقه اتصال توسعه و محیط‌زیست است و هر چه دقیق‌تر و علمی‌تر انجام شود به توسعه پایدار نزدیک‌تر می‌شویم.


وی با اشاره به اینکه لایحه ارزیابی زیست‌محیطی در حال حاضر در دولت تهیه شده است، اظهار داشت: این لایحه در دستور کار مجلس قرار دارد که امیدواریم هرچه سریع‌تر تصویب شود.

به گفته ابتکار، لایحه خاک نیز در دو بخش اصلی آلودگی و تخریب تهیه شده و بخش‌های حفاظت، مدیریت و ارزش‌گذاری اقتصادی آن به تصویب رسیده و تنها یک بخش قانونی آن برای تصویب نیازمند رایزنی با بخش‌های مختلف و کمیسیون‌های دولت است.

وی با اشاره به اینکه در برخی از گزارش‌های ارزشی زیست‌محیطی دقت لازم وجود ندارد، اظهار داشت: این معضل یکی از مشکلات اساسی محیط‌زیست است که باید با جدیت به آن پرداخته شود که نقش دانشگاهیان برای رعایت دقت، اخلاق و اصول علمی در ارزیابی‌های زیست‌محیطی به شدت پررنگ است.

رییس سازمان محیط‌زیست با بیان اینکه در حال حاضر شورای پژوهش و سازمان محیط‌زیست فعال است، یادآور شد: این شورا در حوزه‌های مختلف تخصصی فعالیت می‌کند و اخیرا در استان‌ها نیز تشکیل شده است.

ابتکار به تکمیل طرح حفاظت از یکصد منطقه حفاظت شده و پارک ملی در سال ۸۴ اشاره کرد و افزود: متاسفانه در سال‌های گذشته این طرح به جای اجرایی شدن متوقف شد که خوشبختانه سال گذشته مجددا این طرح بازنگری و برای آغاز عملیات اجرایی آن با ۱۰ استان مختلف تفاهمنامه امضا شده است.

وی استفاده از انرژی‌های نو در کشور را یکی دیگر از ضروریات زیست‌محیطی عنوان کرد و افزود: استفاده از فناوری‌های نوین و انرژی‌های نو و به‌کارگیری صحیح آنها به شدت در کشور الزامی است چراکه مصرف انرژی در حال حاضر در  ایران بسیار غیراقتصادی و غیرزیست‌محیطی بوده به طوری که مصرف انرژی در کشور ما در حال حاضر پنج برابر کشورهای توسعه یافته است که نتیجه‌ای بجز آلودگی هوا و تولید گازهای گلخانه‌ای ندارد.به گفته رییس سازمان محیط‌زیست، براساس ساختار فعلی کنوانسیون تغییرات آب و هوا در تقسیم‌بندی پروتکل کیوتو وظایفی در زمینه انرژی‌های نوین برعهده ایران گذاشته شده که معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری پیگیر آن است.

ابتکار مدیریت دانش‌بنیان مناطق حفاظت شده را از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که در دستور کار این سازمان با همکاری دانشگاهیان و پژوهشگران قرار دارد.

به گفته وی، بر این اساس در حال حاضر تفاهمنامه‌ای بین سازمان محیط‌زیست و وزارت علوم در حال تدوین است که مراحل نهایی خود را می‌گذراند و امیدواریم به زودی امضا شود.رییس سازمان محیط‌زیست ایجاد رشته‌های مربوط به محیط‌زیست را از مهم‌ترین مفاد این تفاهمنامه دانست و گفت: در حال حاضر بیشتر موضوعات زیست‌محیطی از نظر دانشگاهی بین‌رشته‌ای است و در بسیاری از موضوعات مرتبط با محیط‌زیست ردپایی از پژوهش‌های علمی دیده نمی‌شود.


ابتکار یادآور شد: بنابراین برای حل این مشکل علاوه بر دروس عمومی در نظر داریم مباحث زیست‌محیطی را در قالب دروس اختیاری در دانشگاه‌ها مطرح کرده و در این زمینه با دنیا همگام شویم.

وی با اشاره به عوارض صنایع آلاینده که تاکنون به شهرداری‌ها تعلق می‌گرفت، اظهار داشت: در بودجه سال ۹۴ پیشنهاد داده‌ایم که بخشی از این عوارض برای تقویت ایستگاه‌های پایش و دستگاه‌های سنجش آلاینده اختصاص یابد.

رییس سازمان محیط‌زیست یادآور شد: در قانون مالیات بر ارزش‌افزوده در ماده«۳۸» تبصره‌ای وجود دارد که براساس آن عوارض آلایندگی از صنایع آلاینده دریافت می‌شود که تشخیص این صنایع برعهده سازمان محیط‌زیست است.

ابتکار با اشاره به شرایط کم‌آبی در کشور تصریح کرد: مدیریت بد منابع آب مهم‌ترین معضل در این خصوص است، به عنوان مثال در حال حاضر بیشترین تعداد سد در کشور ما وجود دارد این در حالی است که ۷۵ درصد منابع آبی در کشور ما به دلیل شرایط اقلیمی تبخیر می‌شود بنابراین نباید شیوه مدیریت منابع آب در ایران با استفاده از سدسازی باشد.


  اخباراجتماعی  - مهر


ویدیو مرتبط :
امیر حسین رستمی و تفاوتهای 11 کشور مصرف کننده انرژی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد شدید حسین شریعتمداری از رئیس سازمان انرژی اتمی کشور: اظهار نظر نکن





اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

انتقاد شدید حسین شریعتمداری از رئیس سازمان انرژی اتمی کشور: اظهار نظر نکن

کیهان در یادداشتی با عنوان «این خطا چرا؟!» به قلم حسین شریعتمداری نوشت:

* در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی اعتراف می‌کند در بازرسی‌های همه جانبه و نزدیک به 10 ساله خود از تأسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران هیچ نشانه قابل اعتنایی به دست نیاورده است که حاکی از انحراف فعالیت هسته‌ای صلح آمیز کشورمان به سوی تولید سلاح DIVERSION باشد و به همین علت درتلاش است دست خالی خود از نشانه‌های فنی و حقوقی را با بهانه جویی‌های غیرقانونی و پاس دادن پرونده به بستر سیاسی- ارسال به شورای امنیت سازمان ملل- جبران کند،

برادر عزیزمان آقای دکتر فریدون عباسی دوانی، ریاست محترم سازمان انرژی اتمی کشورمان در اظهاراتی غیرمنتظره و تعجب آور بی‌آنکه بدانند یا خدای نخواسته بخواهند- نیاز مبرم 1+5 و آژانس بین المللی را برای ادامه کینه توزی علیه فعالیت هسته‌ای صلح آمیز کشورمان تامین کرد! آقای فریدون عباسی در مصاحبه با روزنامه سعودی و عرب زبان الحیات- چاپ لندن- که در حاشیه نشست عمومی آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین صورت پذیرفته بود ادعا کرد جمهوری اسلامی ایران در «برخی از مواقع اطلاعات نادرستی»! را در اختیار آژانس قرار داده است. 

*رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان در این مصاحبه گفته است؛ «گاهی اوقات ما اطلاعات غلطی منتقل می‌کردیم، چون چاره دیگری برای گمراه کردن جاسوسان خارجی نداشتیم. گاهی خودمان را ضعیف و گاهی نیز قوی‌تر از آنچه واقعا بودیم جلوه داده‌ایم»!

آقای دکتر عباسی در ادامه می‌گوید «هفت سال پیش تهران متوجه شد که ماموران اطلاعاتی سازمان جاسوسی بریتانیا-‌ام. آی6. - اطلاعاتی را در مورد ایرانی‌هایی که در چارچوب برنامه‌های هسته‌ای ایران با آژانس همکاری داشته‌اند، جمع آوری کرده‌اند... دانشمندان هسته‌ای ایرانی نیز که بعد‌ها از سوی جاسوسان صهیونیست به قتل رسیدند در میان همین افراد بودند.

*اظهارات آقای دکتر عباسی همانگونه که انتظار می‌رفت، بلافاصله بعد از انتشار، بازتاب بسیار گسترده‌ای یافت و با استقبال آمیخته به ذوق زدگی فراوان آمریکا، اسرائیل و متحدان اروپایی آن‌ها روبرو شد. چرا که متأسفانه در اظهارات بی‌اساس رئیس محترم سازمان انرژی اتمی کشورمان، نیاز خود را به صورت یک امتیاز دریافت کرده بودند!

*سؤال این است که جناب دکتر عباسی از طرح این ادعا چه انگیزه‌ای داشته و در جغرافیای سخن خویش کدامیک از منافع ملی کشورمان را دنبال می‌کرده است؟ چرا که بازرسان آژانس در بازرسی‌های 10 ساله خود هیچ نشانه‌ای از انحراف در برنامه هسته‌ای صلح آمیز کشورمان به دست نیاورده‌اند و دقیقا به همین علت، از یکسو پرونده را به بستر سیاسی کشانده‌اند تا نیازی به شواهد فنی و حقوقی نداشته باشند

*آقای دکتر عباسی می‌فرمایند که در برخی از موارد اطلاعات غلط به آژانس داده‌ایم! آیا جناب دکتر عباسی از این نکته بدیهی بی‌خبر بوده‌اند؟! آیا نمی‌دانسته‌اند که به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان با اظهارات نسنجیده و البته غیرواقعی خود، نیاز دشمن را به آنان هدیه می‌کنند؟

*ایشان می‌گوید ارائه اطلاعات غلط برای گمراه کردن جاسوسان خارجی بوده است! که باید پرسید اولا؛ مگر آژانس بدون بازرسی و راستی آزمایی اطلاعات ارائه شده را می‌پذیرد؟ و ثانیا؛ جاسوسان خارجی نهایتا در پی آن بوده‌اند که اطلاعات ارائه شده از سوی ایران را غلط جلوه دهند. این دقیقا و با عرض پوزش‌‌ همان پی آمد و نتیجه‌ای است که اظهارات جناب عباسی بی‌آنکه بخواهند در پی داشته است!

*وقتی می‌فرمایند برخی اطلاعات ارائه شده غلط بوده است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز به خود حق می‌دهد بگوید از کجا معلوم اطلاعاتی که اکنون ارائه می‌شود، نادرست و گمراه کننده نباشد؟

*با توجه به اینگونه خطاهای فاحش، آنهم در پرونده هسته‌ای کشورمان، اولین و ابتدایی‌ترین گام ضروری آن است که اظهارنظر در این باره تنها برعهده مسئول تیم هسته‌ای، سخنگوی تیم و یا شخصیت‌هایی که جایگاه آنان از قبل تعریف شده است، باشد./خبرآنلاین