اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد آیت الله امجد از رواج دروغ و تهمت در جامعه/برخی کارهای ما باعث دین گریزی جوانان شده



اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

خداوند شاهد است که من اگر اختیار داشتم به غار می رفتم، تا نه چیزی ببینم و نه چیزی بشنوم. همه ما باید توبه کنیم. ما بد دین هستیم. ما باعث شده ایم تا جوانان دین گریز شوند.

آیت الله محمود امجد، استاد اخلاق و عرفان، در سخنانی در مراسم شب بیست و یکم ماه مبارک رمضان که در مجتمع آموزشی روشنگر برگزار شد؛ با قرائت آیه شریفه «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنظُرْ نَفْسٌ مَّا قَدَّمَتْ لِغَدٍ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ»(اى کسانى که ایمان آورده ‏اید از خدا پروا دارید و هر کسى باید بنگرد که براى فردا[ى خود] از پیش چه فرستاده است و [باز] از خدا بترسید در حقیقت ‏خدا به آنچه مى ‏کنید آگاه است )، تقوا را مهم ترین عامل نجات انسان و جامعه دانسته و ابراز داشت: این چیزی که به نام اسلام در جامعه وجود دارد، با اسلام واقعی خیلی فاصله دارد .

وی با تذکر این که امروز معیارهای حق و باطل عوض شده است؛ تأکید کرد: باید همواره حرف حق را بگوییم. اسلام در جامعه نیست. امروز معیارهای حق و باطل عوض شده است. زن هایی که در برابر باطل بایستند، مرد هستند. و مردانی که در برابر باطل نمی ایستند، نامردند. یک یاعلی(ع) جامعه و انسان را تغییر می دهد. اما یاعلی(ع) گفتن هزینه دارد. وی با اشاره به این روایت امام علی (ع) که "لو احبنی جبل لتهافت" اگر کوهی مرا دوست داشته باشد پاره پاره خواهد گشت! گفت: با یک یاعلی(ع) واقعی، کوه تکه تکه می شود.

استاد امجد با اشاره به کمرنگ شدن تقوا در جامعه به طرح این پرسش پرداخت که: این همه تهمت و دروغ در جامعه کم است؟ این همه افترا در جامعه کم است؟وی با تأکید بر این که باید برای جلوگیری از این مسائل پای هر منبری که می روید، ذکر «بسم الله الرحمن الرحیم» بگویید، گفت: تقوا در جامعه خیلی کمرنگ شده است. افراد باتقوا در جامعه زیاد هستند، اما جامعه رنگ تقوا ندارد. این همه دروغ و تهمت و افترا نشان بی تقوا شدن جامعه است. وی همچنین یادآور شد: قطعا در جامعه اختلاف سلیقه وجود دارد، اما باید تعامل باشد.

 وی در ادامه با انتقاد از برخی از مراسم های مذهبی که امروز در جامعه شیوع پیدا کرده است، افزود: انسان باید به دنبال حقیقت باشد. این که به دنبال آن باشیم که جامعه یا حزب و امثال این‌ها چه می گویند، باطل است. متاسفانه روح اسلامی در برخی از عزادارای ها و تشییع جنازه ها و روضه خوانی ها وجود ندارد. باید در راستای پذیرش حق، شکنجه های دنیا را تحمل کنیم، اما ما شکنجه های آخرت را نمی توانیم تحمل کنیم. وی با یادآوری این که امیر مومنان که خود «قسیم النار و الجنه» است، از آتش جهنم بیمناک است؛ گفت: آنگاه ما چطور از آتش جهنم نمی هراسیم؟ نترسیدن از آتش جهنم، عرفان نیست. عرفان معنایی جز قرآن ندارد. باید به قرآن بازگردیم.

استاد امجد در ادامه با اشاره به دوری از هوی و هوس و لزوم تقوا و اخلاص در جهت قرب به پروردگار گفت: یک عمر با هوای نفس زندگی کرده ایم. بسیاری از منبر های ما از روی هوای نفس بوده است. باید همگی از هوای نفس توبه کنیم. تمام اخلاص اجتناب از محرمات است.

وی گفت: این عمامه به خودی خود پارچه است و علم و تقوا نمی آورد. آنچه اهمیت دارد تقواست. این مدرس حوزه علمیه با تأکید بر اهمیت مطالعه قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه افزود: همه آنچه که برای نجات بشریت لازم است در این سه کتاب آمده است. کافی است این کتاب ها را در هر جای دنیا مطالعه کنیم تا به اسلام راستین خودتان پی ببرید. اگر من بد هستم، یا کسی مثل من بد است؛ این ربطی به دین ندارد. اگر همه دنیا کافر شدند، شما مسلمان باشید. اگر همه دنیا هم کافر شدند با تکیه بر این سه کتاب می توانید دین خودتان را حفظ کنید و کسی نمی تواند شما را از دین منحرف کند.نسخ شفا بخش تمام بشریت در قرآن و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه است.توجه کنیم که همیشه عده ای چاپلوس اطراف قدرت هستند. اما ما باید رضایت خداوند مد نظرمان باشد. «بک یا الله» را تنها برای خدا بگوییم.

آیت الله محمود امجد با اشاره به ارزش والای شب قدر و عنایت خداوند به آمرزش گناهان ادامه داد: امیرالمومنین راه آخرت را سخت و طولانی می داند. دعا انسان را از این سختی نجات می دهد. دعا بخوانید؛ چراکه یک انسان شناسی کامل در دعاها وجود دارد. خدا و پیامبر خدا ما را دوست دارند. اگر به جهنم برویم، شیطان خوشحال می شود. و اگر به بهشت برویم، پیامبر خوشحال می شود.

ایشان با اشاره به اهمیت خضوع در برابر پروردگار و دوری از کبر و گناه فرمود: بسیاری از علما و فضلا و آیات در درگاه خداوند خاضع بودند و گریستند. علما می خواستند «آدم» شوند. باید خدابین باشیم؛ نه خودبین. کربلا رفتن خوب است. «بک یا الله» گفتن خوب است. اما مغز این رفتار مهم است. اگر در همه عالم بگردید امثال علمایی مانند علامه طباطبایی، آیت الله بهجت، آیت الله بروجردی و... را تنها در مکتب تشیع پیدا می کنید.

وی با اشاره به آفات و ناهنجاری های جامعه، دین گریزی را از پیامدهای تبلیغ و اشاعه نادرست دین و برخی کج روی ها دانست و تصریح کرد: هرکس کوچکترین زحمتی برای ما کشیده است و کوچک ترین خدمتی به ما و به بشریت کرده است، نسبت به ما حق دارد. انشاالله خداوند هرکسی را که به جامعه بشریت خدمت می کند سرافرازکند.

باید بدانیم که به هرکسی که خدمت می کند و کار مثبتی انجام می دهد، ولو اینکه محالف ما باشد و یا حتی مسلمان نباشد، باید کمک کرد. ضمن اینکه باید از مشکلات هم انتقاد کرد.

استاد امجد در پایان گفت: ما باید دست به دست همدیگر بدهیم. چرا که جامعه ما فلج شده است. آدم از این همه ناهنجاری دق می کند و می خواهد بمیرد. خداوند شاهد است که من اگر اختیار داشتم به غار می رفتم، تا نه چیزی ببینم و نه چیزی بشنوم. همه ما باید توبه کنیم. ما بد دین هستیم. ما باعث شده ایم تا جوانان دین گریز شوند. انشاالله به حق این شب های عزیز مشکلات جامعه و خصوصا جوانان مرتفع شود.

 

اخبار سیاسی  - جماران

 


ویدیو مرتبط :
آیت الله امجد:مداحی توسط استاد حضرت آیت الله امجد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آیت الله هاشمی: اگر به جوانان فضا برای انتقاد سالم داده نشود، این انتقادات خاموش نخواهد شد و چه بسا به محفل‌های خانگی و زیرزمینی كشیده شود



آیت الله هاشمی: اگر به جوانان فضا برای انتقاد سالم داده نشود، این انتقادات خاموش نخواهد شد و چه بسا به محفل‌های خانگی و زیرزمینی كشیده شود

در هیچ دوره و هیچ جامعه‌ای دولت‌ها نتوانسته‌اند پیشرفت و خدمات‌رسانی به مردم را به تنهایی به عهده بگیرند و اگر مردم وارد عرصه‌های گوناگون مشاركت نشوند تولید و اشتغال رو به اضمحلال می‌رود.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب : رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمع زیادی از دبیران سازمان‌های غیردولتی و جوانان فعال N.G.Oهای كشور، هدف اصلی از تشكیل سازمان‌های غیردولتی و مردم نهاد را كمك به مردم ، نظام و دولت برای رفع مشكلات در سطوح گوناگون خواند و گفت: تشكیل گروه‌های مفید مردمی، به خصوص از سوی جوانان و نوجوانان، عاملی برای رشد نشاط و تقویت نیروهای كشور در میادین و عرصه‌های گوناگون محسوب می‌شود.

به گزارش سرویس سیاسی انتخاب؛ آیت‌الله هاشمی رفسنجانی انتقادات صریح و البته در چارچوب قانون را برخاسته از طبیعت دوران جوانی خواند و با اشاره به الزام وجود این صراحت برای هوشیار ساختن مسئولین، تصریح كرد: اگر به مردم و جوانان میدان و فضا برای انتقاد سالم و فعالیت داده نشود، این انتقادات خاموش نخواهد شد و چه بسا به محفل‌های خانگی و زیرزمینی كشیده شود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از محدود ساختن و عدم تمدید پروانه فعالیت تعداد زیادی از سازمان‌های مردم نهاد، موفق و كم‌هزینه‌تر بودن محصول فعالیت N.G.Oها را یادآور شد و افزود: در هیچ دوره و هیچ جامعه‌ای دولت‌ها نتوانسته‌اند پیشرفت و خدمات‌رسانی به مردم را به تنهایی به عهده بگیرند و اگر مردم وارد عرصه‌های گوناگون مشاركت نشوند تولید و اشتغال رو به اضمحلال می‌رود.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی فعالیت سازمان‌های مردمی و گروه‌های مردم نهاد را از تأكیدات و مصوبات سیاست‌های كلی مجمع تشخیص مصلحت نظام خواند و با تأكید بر بی‌مورد بودن نگرانی از حضور فعال N.G.Oها در عرصه‌های مختلف جامعه گفت: نگرانی را زمانی باید به خود راه بدهیم كه مردم از صحنه مشاركت فعال اجتماعی حذف شده باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤال یكی از جوانان حاضر در جلسه پیرامون سرنوشت اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها، تقویت اشتغال و تولید را هدف اصلی این مرحله عنوان كرد و گفت: اگر بناست فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود، باید برای تولید و اشتغال كشور فكر اساسی بشود، چرا كه هم واحدهای تولیدی موجود كشور نیاز به احیا دارند و هم می‌بایست سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در بخش‌های جدید صورت گیرد.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی افزود: اگر به سازمان‌های مستقل مردمی اجازه فعالیت بیشتری داده شود، آنان با ابتكار و سرمایه خود به ایجاد اشتغال و تولید كشور كمك شایانی خواهند كرد.

در ابتدای این دیدار محمد تمیزكار، دبیر مؤسسه اندیشه سبز جوان با اشاره به وضعیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی جامعه، معضلات و مشكلات جوانان را فهرست‌وار برشمرد.

همچنین سوری دیگر فعال سازمان‌های مردم نهاد با اشاره به اهمیت فعالیت N.G.Oها برای گسترش جامعه مدنی گفت: متأسفانه در چند سال گذشته به شدت از فعالیت سازمان‌های مردمی جلوگیری شده و پروانه فعالیت بسیاری از آنان تمدید نشده است./انتخاب