اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

انتقاد آیت‌الله هاشمی از صدا و سیما



انتقاد رفسنجانی از صدا و سیما ,سخنرانی رفسنجانی در كرمانشاه

انتقاد آیت‌الله هاشمی از صدا و سیما

روز سه‌شنبه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیداری که با جمعی از نخبگان استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری این شهر داشت، صداوسیما را «جعبه سانسور» خواند و گفت: «مردم دیگر تحت تاثیر صداوسیما و جعبه‌ای که مطالب را با سانسور به مردم تحویل می‌دهد، نیستند؛ مردم ایران امروز آگاه شده‌اند و عقل خود را دست جعبه‌ای که سانسور می‌کند، نمی‌دهند.»

شعارهای خودجوش «مرگ بر آمریکا» از سوی عده‌ای که شاهدان تعدادشان را «اندک» توصیف کرده‌اند، دوشنبه‌شب جلسه سخنرانی رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام در مسجد جامع کرمانشاه را با اخلال مواجه کرد.

 

گزارش‌های رسیده از کرمانشاه حاکی از آن است که این افراد که نزدیک به 15نفر بوده‌اند با شعار‌های حامیان هاشمی مواجه شدند و صدایشان در لابه‌لای شعارهایی همچون «سلام بر خاتمی درود بر هاشمی» گم شد.

 

در این گزارش‌ها آمده هاشمی نهایتا بخش سوم صحبت‌هایش را ادامه داد و پس از 10دقیقه به پایان برد. با وجود این حاشیه‌سازی سفر رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام به کرمانشاه ادامه یافت. 

 

روز سه‌شنبه آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در دیداری که با جمعی از نخبگان استان کرمانشاه در سالن شهدای دولت استانداری این شهر داشت، صداوسیما را «جعبه سانسور» خواند و گفت: «مردم دیگر تحت تاثیر صداوسیما و جعبه‌ای که مطالب را با سانسور به مردم تحویل می‌دهد، نیستند؛ مردم ایران امروز آگاه شده‌اند و عقل خود را دست جعبه‌ای که سانسور می‌کند، نمی‌دهند.»

 

هاشمی افزود: «امروز مردم ایران آگاه‌ترین مردم جهان هستند و این آگاهی ناشی از تبار نیروهای ناب اسلامی است.» رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام عنوان کرد: «آگاهی چیزی نیست که بتوان به‌زور آن را پس گرفت؛ اگر آن را اسیر کنند، طبیعتا بیشتر می‌شود و اگر آزاد گذاشته شود که خودبه‌خود این آگاهی در بین مردم رواج پیدا می‌کند. با تعصب و لجاجت و دروغگویی نمی‌توان جلو آگاهی ملت را گرفت؛ هیچ لجوج دروغگویی در دنیای امروز پیروز نمی‌شود.

 

ممکن است بتوان با زور و تهدید مردم را آرام نگه داشت اما این خلاف فطرت انسان است؛ این آرامش ساختگی همیشه یکنواخت نیست و جزر و مد دارد.» هاشمی در ادامه افزود: «دانشگاه‌ها باید از قید و بند امنیتی و دانشجویان اخراجی و ستاره‌دار و امثالهم رها شوند و به محیطی آزاد برای کسب علم و دانش و آگاهی تبدیل گردند.»

 

گفتنی است برنامه خبری 20:30 در چند روز گذشته آیت‌الله هاشمی را در بخش‌های مختلف خبری روی آنتن برد و با تحریف صحبت‌های قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره)، هاشمی را به بیان سخنان خلاف واقعیت و تحریف نظرات بنیانگذار جمهوری اسلامی متهم کرد. این برنامه خبری از شبکه دو سیما پخش ‌شد. 

 

همچنین آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در حوزه علمیه امام‌خمینی(ره) در دیدار با علما، فضلا، روحانیون و طلاب شیعه و سنی استان کرمانشاه گفت: «در تمام مراحل، روحانیت شیعه و سنی برای تبیین احکام اسلام واقعی نقش اساسی داشتند.» رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت نظام با تاکید بر احترام همیشگی مردم نسبت به روحانیت در ایران گفت: «فقط در دولت گذشته عده‌ای با سیاست‌های غلط که باعث زحمت مردم در ابعاد داخلی و خارجی شده بود، تلاش می‌کردند مردم نسبت به روحانیت بدبین شوند؛

 

ولی به‌رغم این تلاش‌های منفی، در انتخابات اخیر شاهد رویکرد مثبت مردم نسبت به روحانیت بودیم.» عضو مجلس خبرگان رهبری وظیفه روحانیت را در شرایط کنونی خطیر خواند و گفت: «باید از اختلافاتی که به‌تدریج در جامعه به راه افتاد؛ پرهیز کرد و طلبه‌ها نباید دین و ارزش حوزه‌های علمیه را در خدمت منافع جناح‌ها قرار دهند.» وی تاکید کرد: «طلبه راستین تهمت نمی‌زند و دروغ نمی‌گوید، چون نماد اسلام و تشیع است.»

 

آیت‌الله هاشمی دوشنبه همین هفته به کرمانشاه سفر کرد و شامگاه سه‌شنبه به تهران بازگشت. در این سفر به جز شب نخست در روزهای بعدی تمام سخنرانی‌ها بدون حاشیه برگزار شد. به‌نظر می‌رسد شعارهای «مرگ بر آمریکا»ی افراد خودسر با هدف به‌هم‌زدن جلسه سخنرانی هاشمی به‌نوعی اعتراض به بخشی از خاطرات آیت‌الله است که در آن به دستور امام(ره) برای حذف شعار «مرگ بر آمریکا» از رسانه‌های دولتی اشاره شده بود؛ اعتراض‌هایی که البته همچنان ادامه دارد. لازم به ذکر است قائم‌مقام موسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در مصاحبه‌ای با سایت جماران این موضوع را تایید کرد.


این حوادث شاید بی‌ارتباط با سیاست‌های جدید دولت تدبیر و امید نباشد. چراکه به‌تازگی با روی کارآمدن حسن روحانی و رویکرد تازه دیپلماسی ایران صحبت‌ها درباره برقراری رابطه با آمریکا هم بالا گرفته است.

 

سفر رییس‌جمهوری به نیویورک و گفت‌وگوی تلفنی با اوباما نقطه اوج ماجرا بود. به‌تازگی محمدرضا باهنر، نایب‌رییس مجلس در گفت‌وگویی با «خانه ملت» گفته تشکیل گروه دوستی پارلمانی ایران و آمریکا خط‌ قرمز نیست. وی گفته بود: «مقام‌معظم‌رهبری هم فرمودند، من مخالفتی با مذاکره ندارم اما به آمریکا بی‌اعتمادم.»

 

با وجود تمام واقعیت‌های امروز کشور در عرصه سیاست داخلی اما همچنان دیده می‌شود که برخی گروه‌ها تلاش می‌کنند از همان روش قدیمی موسوم به گروه‌های فشار برای ابراز عقیده استفاده کنند و کم نیستند از این اتفاقات که در چند دهه اخیر افتاد‌ه‌اند.

 

همین چند وقت پیش گروه‌های خودسر با ورود رییس‌جمهوری به فرودگاه مهرآباد به ماشین وی حمله کردند و با شعار‌هایشان در مخالفت با دیپلماسی روحانی وی را بیرون فرودگاه بدرقه کردند. یا سال گذشته که در جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی عده‌ای با پرتاب مهر و کفش به علی لاریجانی رییس مجلس حمله کردند.

 

پیش از آن هم این اتفاق برای سیدحسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی و محمد خاتمی، رییس‌جمهوری اصلاحات افتاده بود. اما در هیچ‌کدام از موارد آب از آب تکان نخورد و کسی بابت رفتارش پاسخی نداد.

 

اما نکته دیگر این است که دایره حمله افراد خودسر و گروه‌های فشار تنها به افراد خلاصه نمی‌شود، حمله گروه‌های خودجوش به سفارت انگلیس در دو سال پیش در اعتراض به سیاست‌های این کشور در قبال ایران نمونه‌ای از این ماجراست که همین موضوع موجب شد تا انگلستان سفارت خود را در تهران تعطیل کند و به موجب آن تمام دیپلمات‌های ایرانی را از کشورش اخراج و آخر سر روابط خود را با ایران به حال تعلیق درآورد.

 

با نگاهی تاریخی به نحوه ظهور و بروز جریان موسوم به «گروه فشار» دیده می‌شود همواره این گروه‌ها با روشی مشخص و برنامه‌ریزی‌شده به وقایع و رخداد‌های سیاسی و اجتماعی واکنش‌هایی یکسان از خود نشان می‌دهند. اما نکته اینجاست که هیچ‌گاه با این افراد برخوردی جدی صورت نگرفته است.

 

شاید جدی‌ترین برخورد در طول این سال‌ها تشکیل کمیته‌ای حقیقت‌یاب از سوی مجلس نهم برای بررسی حوادث 22 بهمن سال گذشته باشد. بر اساس گزارش کمیسیون امنیت ملی افراد شناسایی و تحقیقات به‌طور کامل انجام گرفته است. بر اساس این گزارش برخی از این افراد از شاگردان آیت‌الله مصباح‌یزدی از دانش‌آموزان موسسه امام‌خمینی بودند. اما با اینکه چند ماهی است گزارش کمیته حقیقت‌یاب به قوه قضاییه و نهادهای بالادستی نظام ارسال شده است، همچنان خبری از پیگیری حقوقی آن وجود ندارد.


----------------------------------------------------


«سعید حیدری‌طیب» نماینده کرمانشاه در مجلس:
برخورد قضایی نباشد افراطیون گستاخ می‌شوند
نظر شما درباره اتفاقاتی که در مراسم سخنرانی آقای هاشمی‌رفسنجانی در جریان سفر ایشان به کرمانشاه افتاد، چیست؟
این حرمت‌شکنی‌ها چندسالی است که باب شده است، ابتدا به آیت‌الله جوادی‌آملی و صافی‌گلپایگانی، بعد آقای لاریجانی و روحانی و نهایتا به آقای هاشمی اهانت کردند. این‌قبیل کارها توسط گروه‌های افراطی انجام می‌شود و باید با آنان برخورد کنند. در کشور ما آزادی‌بیان وجود دارد اما این آزادی نباید ناقض قوانین و اخلاق باشد. آقای هاشمی از ارکان انقلاب و سرباز ولایت هستند و پشت‌سر رهبری حرکت می‌کنند، نباید ایشان را مقابل ولایت قرار دهیم.


اشاره کردید که در چندسال اخیر اینگونه اقدامات بیشتر شده است، با این افراد چگونه باید برخورد شود؟
افرادی که دست به چنین اقداماتی می‌زنند جزو گروه‌های رادیکال و افراطی هستند. اقدام آنها عنوان مجرمانه دارد و خلاف قانون است بنابراین باید مطابق قانون با آنها برخورد شود.


درمورد حمله به سخنرانی آقای لاریجانی رییس مجلس شاهد تشکیل پرونده برای این موضوع بودیم اما هنوز شاهد تکرار اینگونه اقدامات هستیم، دلیل آن را چه می‌دانید؟
به‌نظرم یکی از علل گستاخی این افراد و گروه‌های افراطی، عدم‌برخورد قضایی جدی با آنان است.


مجلس درمورد اتفاقات اخیر درباره آقای هاشمی در کرمانشاه و آقای روحانی در فرودگاه اقدامی خواهد کرد؟
در اینگونه موارد، حداکثر در مجلس گزارشی در کمیسیون امنیت تهیه می‌شود که نهایتا به قوه‌قضاییه ارجاع خواهد شد، بنابراین برای جلوگیری از تکرار اینگونه اقدامات، قوه‌قضاییه باید با جدیت برخورد کند. ما دو نوع جرم داریم؛ برخی جرایم نیاز به شاکی خصوصی دارد اما جرایم عمومی نیاز به شاکی خصوصی ندارد و دادستان می‌تواند به‌عنوان مدعی‌العموم، خود وارد این مساله شود و آن را پیگیری کند، اتفاقی که در سخنرانی آقای هاشمی یا برای آقای روحانی در فرودگاه مهرآباد افتاد نیز می‌تواند از این طریق پیگیری شود و دادستان کرمانشاه می‌تواند به‌عنوان مدعی‌العموم این مساله را پیگیری کند./روزنامه شرق
 


ویدیو مرتبط :
آیت الله مجتهدی و انتقاد از صدا و سیما

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

انتقاد آیت الله هاشمی از صدا و سیما


هاشمی رفسنجانی با انتقاد از شیوه انعکاس اخبار دانشگاه آزاد اسلامی در رسانه ملی گفت: در دو سال گذشته هر خبر دانشگاه، تیتر اخبار بود، اما الان دنبال نکات منفی می‌گردند تا برجسته‌سازی کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تدوین اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی در اوایل انقلاب، گفت: متأسفانه دولت سابق اساسنامه را بر خلاف قانون تغییر داد تا دانشگاه را تصاحب کند. ای کاش در زمان تصاحب، به توسعه هم فکر می‌کردند.

 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در دومین نشست دست‌اندرکاران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی که در سالن همایش‌های بیمارستان فرهیختگان واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، در آغاز این دیدار با تشکر از مسئولان دانشگاه آزاد گفت: به کسانی که نقشه توسعه علوم پزشکی این دانشگاه را به این سرعت به مرحله اجرا درآورند، تبریک می‌گویم.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی، به همکاری تعدادی از بزرگان دانش پزشکی با حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: امیدوارم با کمک همه به اهداف عالی دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی دست پیدا کنیم؛ چراکه ایران دارای مغزها و استعدادهای فراوانی است.

وی با بیان اینکه "شخصیت‌ها و دانشمندان برجسته ایرانی در سراسر دنیا در کشورهای مختلف هستند"، اظهار کرد: در دیداری که با وزیر خارجه سوئد داشتم، از وجود 100 هزار ایرانی در این کشور مطلع شدم که کشور سوئد از وجود آنها بسیار راضی است. کشور سوئد نگران شرایطی است که در ایران بوجود بیاید و دانشمندان برجسته‌ای ایرانی برگردند.

نیروی انسانی از هر سرمایه نفتی، گازی و معدنی با ارزش‌تر است


رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه، نیروهای انسانی را بزرگترین سرمایه هر کشور عنوان کرد و گفت: نیروی انسانی در کشور ما از هر سرمایه نفتی، گازی و معدنی با ارزش‌تر است.

هاشمی رفسنجانی تأکید کرد: امیدواریم شرایطی در ایران تحقق پیدا کند تا تمامی دانشمندان ایرانی خارج از کشور را در بین خودمان داشته باشیم؛ گرچه نیروهای انسانی تربیت‌شده زیادی در کشور وجود دارند که میدان کار ندارند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه "احتیاج، منبع جوشش و حرکت انسان‌هاست"، تصریح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی نیز بر اساس فلسفه نیاز جامعه بوجود آمده است.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امناء دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: در ابتدای انقلاب تنها جمعیت کمی از متقاضیان علم و دانش به دانشگاه‌ها راه پیدا می‌کردند و مابقی از تحصیل محروم می‌شدند؛ بدین ترتیب دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس رفع نیاز مردم شکل گرفت و به همین دلیل استقبال شد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ستایش از اقدامات خیرین مدرسه‌ساز در کشور نیز گفت: دانشگاه آزاد اسلامی 600 مدرسه را ساخته و اداره می‌کند که این کار کمک به دولت برای توسعه آموزش ابتدایی، راهنمایی و متوسطه در سراسر کشور است.

وی با اشاره به مالیات‌هایی که دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌کند، خاطرنشان کرد: این دانشگاه هیچ هزینه‌ای برای دولت ندارد و در بسیاری از موارد بارها را از دوش دولت برمی‌دارد.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به وجود 10 میلیون فارغ‌التحصیل دانشگاهی در کشور اظهار کرد: از این تعداد، پنج میلیون نفر از فارغ‌التحصیلان متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی هستند.

دولت سابق اساسنامه دانشگاه آزاد را تغییر داد تا آن را تصاحب کند

وی همچنین با اشاره به تدوین اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامی در اوایل انقلاب، یادآور شد: این اساسنامه را بر اساس اساسنامه حسینیه ارشاد نوشتیم که از قوی‌ترین اساسنامه‌های مراکز فرهنگی بود تا رژیم پهلوی نتواند آن را تصاحب کند. متأسفانه دولت سابق اساسنامه را بر خلاف قانون تغییر داد تا دانشگاه را تصاحب کند.

شاهد عقب‌گرد در همه زمینه‌های دانشگاه بودیم

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ای کاش در زمان تصاحب به توسعه هم فکر می‌کردند، ولی در آن دو سال شاهد عقب‌گرد در همه زمینه‌های دانشگاه بودیم.

هاشمی رفسنجانی با انتقاد از شیوه انعکاس اخبار دانشگاه آزاد اسلامی در رسانه ملی نیز اظهار کرد: در دو سال گذشته هر خبر دانشگاه، تیتر اخبار بود، اما الان دنبال نکات منفی می‌گردند تا برجسته‌سازی کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه "ایران معلم پزشکی در دنیا بوده است"، یادآور شد: در گذشته پزشکان جندی‌شاپور ایران در کشورهای جهان منطقه حضور داشتند و علم آنان در نهضت ترجمه مبداء تحول پزشکی اروپا شد.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سند توسعه علوم پزشکی این دانشگاه، خاطرنشان کرد: بر اساس این سند 500 میلیارد تومان در بخش توسعه علوم پزشکی این دانشگاه هزینه می‌شود.

وی کارآفرینی را یک حالت طبیعی برای مردم و بخش خصوصی دانست و گفت: کار دولت کارآفرینی نیست بلکه باید به مردم تسهیلات ارائه کند تا آنها کارآفرینی کنند.

ابراز تأسف از گروگان گرفته شدن پنج مرزبان ایرانی

هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خود با ابراز تأسف از گروگان گرفته شدن پنج مرزبان ایرانی، گفت: اخیراً فیلمی دیدم که دلم سوخت، چون سه نفر آمدند و مرزبان‌های ما را دستگیر کردند و بردند. مرزداری کار دولت است. باید امنیت داخلی و مرزها را جدی بگیریم تا قاچاقچیان نتوانند اینگونه مانور بدهند و برای جوانان ما دام بگذارند.

در اجرای خصوصی‌سازی، نهادهای شبه‌دولتی وارد شدند

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تصویب سیاست‌های اصل 44 و ابلاغ آن از سوی مقام معظم رهبری نیز اظهار کرد: ایشان انتظار انقلاب اقتصادی داشتند اما بعدها در جلسه سران قوا گله کردند و گفتند انتظارات برآورده نشده است.

وی در همین استا، با انتقاد از شیوه اجرای خصوصی‌سازی در کشور گفت: نهادهای شبه‌دولتی به جای دولت وارد شدند که به هیچ‌کس پاسخگو نیستند.

رئیس هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه، به سابقه مدیریتی و اجرایی حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و باقر لاریجانی قائم مقام رئیس این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ان‌شاءالله ایران اسلامی در زمان مدیریت آنها بیشتر به سوی قله‌های علم و دانش و تکنولوژی حرکت کند.

توافق بانک ملی و دانشگاه آزاد و پرده‌برداری از نقشه توسعه علوم پزشکی در این دانشگاه


 دومین نشست دست‌اندرکاران حوزه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز آموزشی، پژوهشی و درمانی فرهیختگان با حضور حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، باقر لاریجانی قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پزشکی، ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مصداقی‌نیا معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی، نوربخش رئیس سازمان تأمین اجتماعی و رئیس شورای راهبردی پزشکی و معاونان دانشگاه و همچنین دست‌اندرکاران حوزه علوم پزشکی برگزار شد.

طی این نشست، از نقشه توسعه علوم پزشکی در دانشگاه آزاد اسلامی پرده‌برداری و عنوان استاد وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی به آقایان دکتر فاضل و دکتر طباطبایی اعطا شد.

همچنین قبل از سخنان آیت‌الله هاشمی رفسنجانیریال میرزاده، لاریجانی، ملک‌زاده و نوربخش ضمن ارائه گزارشی از برنامه‌های کاری مسئولیت‌های خود، به بیان دیدگاه‌ها درباره ضرورت‌های توجه به دانش و علم در جامعه پرداختند.

در پایان این مراسم، توافقنامه بانک ملی و دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری‌های پولی و اعتباری با حضور همتی مدیرعامل بانک ملی و میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی امضا و در حضور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رد و بدل شد.