اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امحاء داده‌های تلفنی آمریکا بعد از نوامبر


بر اساس تصمیم دولت اوباما، آژانس امنیت ملی آمریکا به زودی بررسی میلیون‌ها سند اطلاعاتی مربوط به تماس‌های تلفنی آمریکایی‌ها را که تحت برنامه مناقشه برانگیزی که ادوارد اسنودن فاش ساخت، جمع آوری کرد، متوقف ساخته و نهایتا آنها را از بین می‌برد.

خبرگزاری ایسنا: به نوشته روزنامه واشنگتن پست، مقام‌های آمریکا هنگامی که کنگره این کشور در ماه ژوئن قانونی را برای پایان دادن به جمع آوری اطلاعات گسترده مربوط به تماس‌های تلفنی آمریکایی‌ها تصویب کردند، اظهار داشتند که نسبت به تداوم استفاده از اطلاعاتی که پیش از این در این برنامه جمع‌آوری شده و معمولا مربوط به پنج سال گذشته می‌شود مطمئن نیستند. این در حالی است که معمولا آژانس‌های اطلاعاتی به شدت از دادن اطلاعاتی که از نظر آنها به طور قانونی به دست آمده اکراه دارند.

برنامه مربوط به جمع‌آوری این اطلاعات، مدت کمی بعد از وقوع حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 آغاز شد اما هر پنج سال یکبار اکثر اسنادی که در جریان این برنامه به دست آمده بودند از بین می‌رفتند.

پس از آن‌که ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2013 این برنامه را به خبرنگاران فاش ساخت، جمع‌آوری اطلاعات مربوط به تماس‌های تلفنی آمریکایی‌ها توسط این آژانس با مناقشه بزرگی روبه‌رو شد. پس از آن باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا و کنگره این کشور قانونی را برای پایان دادن به جمع‌آوری این اطلاعات وضع کرده و به جای آن به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه دادند تا برای به دست آوردن اطلاعات لازم در تحقیقات ضد تروریسم، درخواست رسمی به شرکت‌های مخابراتی دهد.

با این حال این سوال همچنان باقی ماند که چه کاری در قبال اسنادی که در پایگاه داده‌ها باقی مانده باید انجام شود.

روز دوشنبه مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا اظهار داشت: پس از تاریخ 29 نوامبر این اسناد دیگر در تحقیقات ضد تروریسم بررسی نشده و در سریع‌ترین زمان ممکن از بین خواهند رفت.

وی اعلام کرد: علت اینکه این اسناد فعلا از بین نمی‌روند این است که از آژانس امنیت ملی آمریکا در ارتباط با جمع آوری این اسناد شکایت شده است.

آژانس امنیت ملی آمریکا در هر سال به طور متوسط 300 بار این پایگاه داده را به منظور به دست آوردن اطلاعات مربوط به شماره تلفن‌های مرتبط با تروریست‌ها مورد بررسی قرار می‌داد اما این برنامه دیگر نقش محوری در کشف توطئه‌های تروریستی ندارد.

همچنین فاش شد که برخی مقام‌های آژانس امنیت ملی آمریکا قصد داشتند به طور یکجانبه جمع آوری این اطلاعات را متوقف کنند که علت آن از یک طرف به این خاطر بود که آنها نسبت به اطلاعات مربوط به آزادی‌های مدنی نگرانی داشتند و از طرف دیگر اعتقادی به اینکه این برنامه موثر است نداشتند. به عنوان مثال بسیاری از اطلاعات مربوط به تلفن‌های همراه دیگر جمع آوری نشدند.

اطلاعات موجود در حال حاضر به آژانس امنیت ملی آمریکا و پلیس اف.بی.آی اجازه می‌دهد تا سریعا به کشف ارتباطاتی که به چند سال پیش باز می‌گردد بپردازند.

بدون این پایگاه داده انجام این کار دشوارتر خواهد شد زیرا در آن صورت آنها باید این اطلاعات از راه‌های دیگر را به دست بیاورند.


ویدیو مرتبط :
تماس تلفنی ایران و آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

آخرین مكالمه تلفنی مبارك قبل از کناره گیری: آمریکا چه می فهمد دموکراسی چیست؟!



 

 

آخرین مكالمه تلفنی مبارك قبل از کناره گیری: آمریکا چه می فهمد دموکراسی چیست؟!

 

یك مقام سابق كابینه اسراییل روز جمعه در مصاحبه با تلویزیون این رژیم فاش ساخت كه مبارك روز پنج شنبه و تنها یك روز قبل از استعفای خود در مكالمه 20 دقیقه ای با وی شدید ترین انتقادها را از دولت آمریكا به عمل آورده است.

به نقل از روزنامه اسراییلی " هاآرتص " بنیامین بن العیاذر وزیر سابق زیر ساخت های اسراییل و عضو حزب كارگر ، در این مصاحبه تلویزیونی با اشاره به اینكه مبارك بسیار عصبانی صحبت می كرد ، افزود كه مبارك به شدت از موضع دولت آمریكا در قبال تحولات مصر عصبانی بود و نسبت به آنچه كه نتیجه اعمال فرمول دموكراسی آمریكا برای منطقه می خواند هشدار داد.

مبارك در قسمتی از این مكالمه می گوید :‌" نتیجه دموکراسی شما را ( آمریكا را ) در حال حاضر در ایران و حماس در نوار غزه می بینیم.

وی می افزاید :‌"‌ آمریکا از دموكراسی حرف می زنند اما هیچ جیز از آن نمی دانند ، اجرای انتخابات در فلسطین بدستور آمریکا ، نتیجه اش پیروزی حماس و در آخر جدا شدن نوار غزه از فلسطین بود.  نتیجه کارشان ، افراط گرایی و اسلام افراطی خواهد بود. "

حسنی مبارک می گوید  : " من ٦١ سال به مصر خدمت کرده ام. شما می خواهید که حالا من فرار کنم؟ من فرار نخواهم کرد. می خواهید من را بیرون کنید؟ من بیرون نمی روم واگر لازم باشد ، همینجا کشته خواهم شد."

(این قسمت از سخنان مبارک نشان می دهد آمریکایی ها از وی خواسته اند کنار برود. جالب این که روز قبل از کناره گیری ، مبارک اعلام کرد که می ماند و بلافاصله کاخ سفید اعلام کرد: "قرار نبود" مبارک بگوید که می ماند!)

دیكتاتور مخلوع مصر در ادامه می افزاید كه "بهمن" حوادث مصر تنها در این كشور متوقف نمی شود و به دیگر كشورهای خاورمیانه و حوزه خلیج فارس نیز سرایت خواهد كرد.

وی می افزاید :‌"‌ من در آینده از رشد افراط گرایی و آشوب در منطقه متعجب نخواهم شد "...../تحلیل:عصرایران