اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

امارات دروازه ورود خودروهای چینی به ایران


در دهه٤٠شمسی، پس از تاسیس شرکت ایران‌ناسیونال توسط برادران خیامی، مونتاژ خودرو سواری با قطعات وارداتی از انگلستان آغاز و پس از چندی این شرکت به یکی از موفق‌ترین نهادهای صنعتی خاورمیانه تبدیل شد.

روزنامه شرق: در دهه٤٠شمسی، پس از تاسیس شرکت ایران‌ناسیونال توسط برادران خیامی، مونتاژ خودرو سواری با قطعات وارداتی از انگلستان آغاز و پس از چندی این شرکت به یکی از موفق‌ترین نهادهای صنعتی خاورمیانه تبدیل شد.

بیش از نیم‌قرن از آغاز خودروسازی در ایران گذشته و به امید رقابتی‌شدن، ربع‌قرن است که این صنعت تحت حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌ها و بازارهای کاملا بسته و حفاظت‌شده در برابر واردات قرار دارد.

در دهه اخیر واردات خودرو با تعرفه‌های بسیار سنگین آزاد شده که توانسته رشد بالایی را نیز تجربه کند. همراه با افزایش درآمدهای نفتی، در دهه٨٠ شمسی، واردات خودرو و قطعات آن به کشور هم سرعت گرفت. واردات سالانه انواع خودرو شخصی که پیش از این دهه بین ٢٠٠ تا ٣٠٠میلیون‌دلار در نوسان بود، در نیمه دوم دهه٨٠ شتاب سریعی گرفت و مرز دو‌میلیارد‌دلار در سال را پشت‌سر گذاشت.

اگرچه تا قبل از سال١٣٨٤ خودروهای فرانسوی صدرنشین واردات خودرو به ایران بودند، اما از این سال به‌بعد بازار را به خودروهای کره‌ای و ژاپنی و پس از آن خودروهای چینی واگذار کردند. با‌توجه به‌اینکه خودروهای کره‌ای کم‌و‌بیش سهم بازار خود را در ایران حفظ کرده‌اند، در سال‌های‌ اخیر برنده بازار خودرو ایران چینی‌ها و بزرگ‌ترین بازنده فرانسوی‌ها هستند.

 چینی‌ها که از سال١٣٨٧ صادرات خودرو به ایران را شروع کردند، توانستند در غیاب رقبای قدرتمند اروپایی، از سال١٣٩٠ حجم صادرات خود را بالا برده و هم‌اکنون به بیش‌از نیم‌‌میلیارد‌دلار در سال برسانند و در مقابل واردات خودروهای فرانسوی از سال١٣٨٩ رو به کاهش نهاد و با تشدید تحریم‌ها از سال١٣٩٠ قطع شد.

بخش مهم واردات خودروهای فرانسوی (و همچنین تا حدی کره‌ای و ژاپنی) با‌توجه‌ به قراردادهای لیسانس تولید خودرو در ایران توسط شرکت‌های خودروساز انجام می‌شد. کاهش بهای نفت در سال١٣٨٨ و کاهش درآمدهای نفتی در سال١٣٩١ تاثیر بسزایی بر کاهش واردات خودرو گذاشت.

در سال‌های ‌اخیر بیش از نیمی از واردات خودرو ایران از طریق کشور امارات‌متحده‌عربی صورت گرفته که ارتباط چندانی با مشکل تحریم‌ها ندارد. شایان ذکر است، از نظر تجارت ملی صحیح نیست که تجارت میلیارد‌دلاری خودرو از طریق کشور واسطه و به اسم آن صورت پذیرد و امیدواریم پس از رفع تحریم‌ها، اقدامات لازم برای انتقال دفاتر شرکت‌های واردکننده و نمایندگی‌ها به داخل کشور انجام شود.

در دهه٨٠ رشد واردات قطعات جهت مونتاژ خودرو از رشد واردات خودرو آماده جلو افتاد، به صورتی که از صد تا ٢٠٠میلیون‌دلار واردات (فقط کد تعرفه‌ای٨٧٠٨) در اوایل دهه٧٠ به بیش از دو‌میلیارد‌دلار در اواخر دهه٩٠ و در اوج خود ٢/٤میلیارددلار در سال١٣٩٠ بالغ شد. واردات خودرو به کشور با معضل کم‌اظهاری روبه‌رو بوده که برای قطعات خودرو بیشتر خود را نشان می‌دهد.

 اگر‌چه پیش از نیمه‌دوم دهه٨٠ به‌ندرت خودروهای لوکس به کشور وارد می‌شد و عمده واردات خودرو کشور شامل خودروهای کلاس متوسط (با حجم موتور ١٥٠٠ تا ٢٥٠٠سی‌سی و همچنین با حجم موتور ١٠٠٠ تا ١٥٠٠سی‌سی) بود، اما از سال١٣٨٤ واردات خودروهای لوکس (که در اینجا فقط بخش با حجم موتور ٢٥٠٠سی‌سی به بالا مد‌نظر است) عملا به کشور شروع و با شتاب زیادی ظرف مدت پنج‌سال بیش از ١٢برابر شد و به حدود ٦٠٠میلیون‌دلار در سال١٣٨٩ رسید.

با توجه به مشکلات کم‌اظهاری و موارد دیگر در گمرک‌ها، برآورد می‌شود تا پایان دهه٨٠ به یک‌میلیارد‌دلار در سال هم رسیده باشد. اگرچه هم‌اکنون واردات خودروهای لوکس از مساله‌ای تجاری به دامی سیاسی مبدل شده و حتی دامن وزیر صنعت، معدن و تجارت را با دریافت کارت‌زرد گرفته است، اما واقعیت غیرقابل‌انکار این است که برای اولین بار پس از انقلاب، این معضل طی دولت‌های نهم و دهم ایجاد شد و در دولت‌یازدهم با توجه به تنزل شدید درآمدهای نفتی رو به کاهش نهاد و در نهایت منع شد.

سهم خودروهای لوکس (با حجم موتور بالای ٢٥٠٠سی‌سی) از کل واردات خودروی شخصی کشور از دو‌درصد در سال١٣٨٤ به ٦٢درصد در سال١٣٨٩ و پس از آن به ٦٠درصد در سال١٣٩٠ رسید که در سال١٣٩٢ به ٩درصد کاهش یافت و باتوجه به اعمال ممنوعیت‌های بیشتر در سال‌جاری، بازهم کمتر شده است.


ویدیو مرتبط :
بازار خودروی ایران در تسخیر خودروهای چینی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ورود خودروهای جدید کره جنوبی به بازار ایران تا ماه آینده



 

 

ورود خودروهای جدید کره جنوبی به بازار ایران تا ماه آینده

 

رامک خودرو نمایندگی انحصاری سانگ یانگ موتور کره جنوبی در ایران عرضه کننده این نوع خودروهای است، این خودروها شامل 3 سال یا 60000 کیلومتر گارانتی هستند.

 

سه خودروی شاسی بلند( SUV) جدید سانگ یانگ کره جنوبی با نامهای رکستون، کایرون و اکتیون تا یک ماه آینده وارد بازار خودروی ایران می‌شوند.

 

به گزارش مهر، شرکت سانگ یانگ موتور کره جنوبی با بیش از نیم قرن تجربه در صنعت خودروسازی که با محصولاتی چون موسو، چیرمن و کوراندو به بازار ایران معرفی شده، هم اکنون سه خودروی شاسی بلند ( SUV) جدید خود را با نامهای رکستون، کایرون و اکتیون عرضه کرده است.

 

خودروی رکستون و کایرون مجهز به سیستم چهارچرخ محرک دائم AWD، موتور پرقدرت 3200 سی سی، سیستم انتقال نیروی 5 دنده اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده به صورت دستی از روی فرمان و سردنده ها و همچنین سیستم کمک رانندگی در زمستان، سیستمهای الکترونیکی پیشرفته مانند سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم کنترل پایداری ESP، سیستم ضد واژگونی ARP، ترمز مجهز به سیستم EBD و BAS، سیستم کنترل سرعت خودرو در سرپایینی HDC و سیستم هشدار دهنده موانع در دنده عقب مجهزمی باشند.

 

خودروی رکستون 7 نفره با قیمت 60 میلیون و 500 هزار تومان و کایرون 5 نفره با قیمت 56 میلیون و 200 هزار تومان برای تحویل در بهمن ماه عرضه می‌شود.

 

خودروی اکتیون مجهز به سیستم چهارچرخ محرک 4WD، موتور پرقدرت 2300 سی سی، سیستم انتقال نیروی 6 دنده اتوماتیک با قابلیت تعویض دنده به صورت دستی از روی فرمان و سردنده و همچنین سیستم کمک رانندگی در زمستان، سیستم های الکترونیکی پیشرفته مانند سیستم ترمز ضد قفل ABS، سیستم کنترل پایداری ESP ، سیستم ضد واژگونی ARP ، ترمز مجهز به سیستم EBD/ASR، سیستم کنترل سرعت خودرو در سرپایینی HDC و سیستم هشدار دهنده موانع در دنده عقب مجهز می باشند. خودروی اکتیون 5 نفره و با قیمت 48 میلیون و 450 هزار تومان برای تحویل در بهمن ماه عرضه می‌شود.

 

رامک خودرو نمایندگی انحصاری سانگ یانگ موتور کره جنوبی در ایران عرضه کننده این نوع خودروهای است، این خودروها شامل 3 سال یا 60000 کیلومتر گارانتی هستند.

 

سید احسان الدین غفاریان مدیر فروش و خدمات پس از فروش این شرکت گفت: رامک خودرو در چشم انداز آینده قصد دارد تا در صنعت خودرو سازی به صورت بنیادی سرمایه گذاری کرده و در راستای پیشرفت این صنعت در کشور با بهره گیری از تکنولوژیهای نوین شرکت سانگ یانگ موتور در امر تولید، آموزش و بهره گیری از نیروهای متخصص داخلی اقدام به تولید خودرو کند.

 

به گفته وی، این شرکت در ابتدا با برنامه‌ای کوتاه مدت با هدف ارائه خودروهایی با فن آوری نوین و با توجه به هدف گذاری میان مدت شرکت در راستای ایجاد یک برند انحصاری در ایران، پس از مطالعات و بررسی های طولانی اقدام به مذاکره کرد و در نهایت موفق به دریافت امتیاز نمایندگی انحصاری از شرکت خودروسازی سانگ یانگ موتور کره جنوبی در ایران شد./عصرایران