اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افق مثبت طلای جهانی



اخبار ,اخبار اقتصادی ,طلای جهانی

 

اخبار اقتصادی - افق مثبت طلای جهانی

در هفته‌ میلادی گذشته پیگیری تحولات سیاسی در عراق همراه با انتشار گزارش‌هایی از اوضاع اقتصادی آمریکا، اروپا و چین منجر به بروز نوساناتی در نرخ برابری ارزها و نیز کالاها از جمله طلا شد.

اولین روز هفته میلادی در حالی آغاز شد که انتظار برای اعلام نتیجه گزارشی از بازار کار آمریکا که پیش‌بینی می‌شد نقش زیادی در جهت‌دهی به نگرش معامله‌گران داشته باشد بر احتیاط و محافظه‌کاری سرمایه‌گذاران افزوده بود.


 در واقع اگرچه آنها امیدوار بودند آمار و ارقام اقتصادی در این هفته مثبت باشد تا بلکه از نگرانی‌شان نسبت به روند رشد کاسته شود، با این حال از اتخاذ موقعیت‌های معاملاتی جدید به صورت جسورانه ممانعت می‌ورزیدند. در اروپا از آنجاکه نرخ تورم در ماه مه به 5/0 درصد (پایین‌ترین سطح خود از نوامبر سال 2009) رسید و تغییر چندانی از خود نشان نداد، مجددا افراد را متوجه ریسک ناشی از رکود و پیامدهای منفی آن بر اقتصاد منطقه پولی یورو کرد. به علاوه چنین گمانه‌زنی که احتمالا فدرال رزرو با توجه به کاهش اخیر تولید ناخالص داخلی آمریکا به این زودی‌ها اقدام به افزایش نرخ بهره نخواهد کرد فشار رو‌به پایینی بر شاخص دلار وارد ساخت.

 

  در بازار طلا با اینکه انتظار برای اعلام خبرهای مهمی از اوضاع آمریکا و اروپا معاملات سرمایه‌گذارانِ محتاط و درعین حال امیدوار را تاحدی محدود می‌کرد، احتمال حفظ نرخ بهره آمریکا در سطح پایین فعلی، افت شاخص دلار و رضایت‌بخش نبودن گزارش‌های مربوط به کشورهای پیشرو همراه با عدم برقراری ثبات در عراق و اوکراین بر بهای طلا باز هم افزود. انتشار گزار‌ش‌های مطلوبی از وضعیت بخش‌های تولیدی آمریکا و چین به عنوان دو اقتصاد بزرگ دنیا با مثبت کردن چشم‌انداز رشد اقتصادی جهان به بازارهای سهام روز سه‌شنبه رونق بخشید.

 

بنا بر خبرها، فعالیت کارخانه‌های چین در ماه ژوئن برای اولین بار طی 6 ماه گذشته افزایش یافت و شاخص فوق در آمریکا نیز در حدی بود که بر امیدواری‌ها افزود. البته در اروپا از آنجاکه آمار و ارقام منتشر شده چندان مطلوب نبودند و این مساله که بانک مرکزی اروپا به سیاست‌های انبساطی خود ادامه خواهد داد، به افت نرخ برابری یورو به دلار انجامید.

 

در این روز بهبود چشم‌انداز رشد اقتصادی چین همراه با ادامه خرید صندوق‌های سرمایه‌گذاری مانع ریزش بهای طلا شد و قیمت آن را نزدیک به بالاترین سطح خود در 2 ماه اخیر نگه داشت؛ اگرچه فعالان این حوزه هم تحولات سیاسی در عراق و اوکراین را زیر نظر داشتند. ظاهرا خوش‌بینی این هفته سرمایه‌گذاران، در روز چهارشنبه بی‌پاسخ نماند و اولین گزارش از وضعیت نیروی کار در آمریکا مثبت اعلام شد تا بر چنین گمانه‌زنی صحه بگذارد که احتمالا شاهد بهبود اقتصاد آمریکا در نیمه دوم سال خواهیم بود. با اینکه خبر مذکور علاوه‌بر رونق بخشیدن به بازارهای آمریکا، دلار را نیز به رشد وا‌داشت، اما اوضاع در منطقه پولی یورو چندان رضایت‌بخش ارزیابی نشد به‌طوری‌که نگرانی‌ها از ادامه رکود، سایه سنگینی بر بازارهای سهام اروپا انداخت و نرخ برابری یورو به دلار تنزل یافت. 

 

در این روز به نظر می‌رسید هنوز قیمت طلا جهت حرکت بعدی خود را مشخص نکرده است. همچنین درحالی‌که میزان خرید فیزیکی طلا قوت چندانی نداشت، جریان ورودی صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا برای دومین روز متوالی ادامه پیدا کرد و همچنان جریانات سیاسی در عراق پیگیری می‌شد. در روز پنج‌شنبه کاهش نرخ بیکاری آمریکا همراه با مطلوب بودن گزارش دیگری از وضعیت بازار کار کشور مزبور، خوش‌بینی افراد نسبت به روند بهبود در شرایط فعلی را دوچندان کرد. در واقع پس از افت غیرمنتظره رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه اول سال جاری، چنین خبری لازم بود تا ریسک‌پذیری را به بازارهای سهام بازگرداند و موجب شود تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این حوزه جان‌ تازه‌ای به خود بگیرد.


  اونس در هفته پیش رو
اگرچه بهای طلا در هفته‌های اخیر به علت بروز تنش‌های سیاسی در اوکراین و عراق رشد چشمگیری را تجربه کرده با این‌ حال هنوز نتوانسته است از موانعی عبور کند که به‌واسطه برخی عوامل اقتصادی در برابر افزایش بهای آن ایجاد می‌شود.  همان‌طور که در هفته گذشته شاهد بودیم انتشار خبر مهم بهبود وضعیت بازار کار آمریکا و کاهش نرخ بیکاری تا پایین‌ترین سطح خود در 6 سال اخیر، سرمایه‌گذاران را نسبت به ارتقای شرایط اقتصادی امیدوار کرد و از تقاضا برای طلا به عنوان کالایی با حاشیه ایمنی بالاتر کاست. در هفته آینده سخنرانی برخی از مقامات ارشد فدرال رزرو و انتشار گزارش‌های مهمی از چین و نیز روند تحولات سیاسی در عراق از عوامل اصلی تعیین‌کننده قیمت طلا خواهند بود.

اخبار اقتصادی - دنیای اقتصاد

 


ویدیو مرتبط :
دکتر مرتضی چمن آرا دارنده مدال طلای جهانی مسابقات جهانی علوم و اختراعات آمریکا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

بی‌مهری به طلای سفید؛ایران در آستانه حذف از كمیته جهانی پنبه



 

 

بی‌مهری به طلای سفید؛ایران در آستانه حذف از كمیته جهانی پنبه

 

 

كمیته مشورتی بین المللی پنبه كه اعضای آن متشكل از بخش دولتی كشورهای پنبه خیز جهان است شهریور ماه امسال و سه سال اخیر در حالی برگزار شد كه ایران به دلیل نپرداختن حق عضویت (سالانه ۲۰ هزار دلار) در آستانه حذف شدن از عضویت در این كمیته و در حالت تعلیق قرار گرفت كه با تعهد بخش خصوصی و پرداخت این مبلغ از سوی بخش خصوصی مجددا به عضویت این كمیته درآمد.

به گزارش خبرنگار كشاورزی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، ایران از سال ۱۹۶۹ میلادی عضو این كمیته به عنوان بالاترین مرجع جهانی پنبه بوده است اما امسال برای چهارمین سال متوالی هیچ یك از مسوولان دولتی ایران در این مجمع كه در آرژانتین برگزار شد، حضور نیافته و حق عضویت این مجمع را كه سالانه ۲۰ هزار دلار بوده است را نپرداخته اند كه این امر باعث شد امسال ایران از عضویت در این مجمع به حالت تعلیق درآید و در آستانه حذف شدن قرار گیرد.

این درحالی است كه مجمع كمیته مشورتی بین المللی پنبه مطالب تحقیقاتی روز جهان در خصوص كاشت، داشت و برداشت پنبه را ارائه می كند و همچنین مباحث اقتصادی شدن تولید، كاهش هزینه های تولید پنبه، فروش، بازاریابی و صادرات این محصول را بررسی می كند و به دولت های كشورهای پنبه خیز جهان به منظور تولید پایدار وسالم پنبه مشورت می دهد.

با توجه به اینكه پنبه در صنایع نساجی، دفاع، اسكناس، داروسازی، سلولزی و بهداشتی و .... كاربرد دارد، برای دولت ها محصولی مهم و استراتژیك محسوب می شود و حتی كشورهای بزرگ تولیدكننده جهان همچون آمریكا برای تولید و صادرات این محصول به كشاورزان خود یارانه می پردازند.

اما در ایران خرد و كوچك بودن مزارع یكی از مشكلات كشت این محصول شده و ۴۰ درصد هزینه تولید پنبه در كشورمان به دلیل كوچك بودن مزارع و عدم اداره مكانیزه، صرف برداشت محصول می شود كه این كمیته راه حل هایی برای افزایش عملكرد در واحد سطح و هماهنگ كردن مزارع خرد و كوچك به دولت مردان این كشورها ارائه كرده است اما ایران از این آموخته ها بی بهره مانده است.

كه مدیركل دفتر دانه های روغنی و پنبه وزارت جهاد كشاورزی و دیگر مسئولان این وزراتخانه در این باره توضیحی ندادند.

گفتنی است ۴۲ كشور پنبه خیز جهان به غیر از چین در این كمیته عضو هستند و حتی كشور سوئیس كه هیچ گونه كشت پنبه ندارد به دلیل اهمیت محصول پنبه در این كمیته عضویت دارد و مجمع سال آینده در این كشور برگزار خواهد شد.

لازم به ذكر است سالانه بیش از ۲۵ میلیون تن پنبه در جهان تولید می شود كه ۸۰ درصد این تولید توسط كشورهای چین، آمریكا، پاكستان، هند و ازبكستان صورت می گیرد و ایران با تولید سالانه ۶۵ تا ۷۰ هزار تن كمتراز یك درصد از سهم تولید جهانی را دارد این در حالی است كه نیاز صنایع نساجی كشورمان دو برابر این میزان تولید است و سالانه باید ۷۰ هزار تن از نیاز صنایع نساجی از طریق واردات تامین شود.

در صورتی كه در سال های ۵۳ و ۵۴ ایران صادركننده پنبه بوده و پس از نفت بالاترین ارزآوری را برای كشور داشته است.... /  خبرگزارى ایسنا