اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افق بازار مسکن پس از مذاکرات ژنو



اخبار,اخباراقتصادی, افق بازار مسکن

 

اخبار اقتصادی  - افق بازار مسکن پس از مذاکرات ژنو

یک کارشناس مسکن گفت: درپی مذاکرات سیاسی اخیر به سمت رونق معاملات و بازار مسکن پیش خواهیم رفت.

بیت‌الله ستاریان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با مثبت در نظر گرفتن مذاکرات سیاسی اخیر، اقتصاد کشور در سال آینده جلوه بیشتری خواهد داشت.

وی اظهار کرد: با لغو تحریم‌ها رونق و توسعه وارد بازار اقتصاد کشور می‌شود.

به گفته این کارشناس مسکن در این شرایط بازار مسکن نیز با افزایش ساخت‌وساز و ورود سرمایه‌گذاران چه در بخش مسکونی و چه تجاری همراه می‌شود و جهش سرمایه‌ای و رونق در خرید و فروش افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده راه توسعه برای کشور هموارتر می‌شود. کشور ما در این شرایط ابتدای توسعه قرار می‌گیرد و طبیعی است به زمان طولانی برای شکل‌گیری مثبت این اقدامات نیاز دارد.

این کارشناس مسکن با اشاره به زمان‌بر بودن توسعه‌ اقتصاد کشور گفت: برای حرکت از نقطه‌ منفی به نقطه مثبت باید اهداف چشم‌گیری در نظر گرفته شود تا روند توسعه و ورود سرمایه‌ها، حضور سرمایه‌گذاران، شرکت‌های خارجی و ورود به بازار‌های جهانی فراهم شود.

ستاریان تصریح کرد: در حال حاضر چشم‌انداز بازار اقتصادی کشور به گونه‌ای است که درپی مثبت‌ بودن مذاکرات به سمت رونق معاملات و بازار پیش می‌رویم که امیدواریم همه بخش‌های اقتصادی پس از مثبت‌بودن مذاکرات قوت بگیرد.
اخبار اقتصادی - ایسنا


ویدیو مرتبط :
تبریک مذاکرات ژنو

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

چشم انداز بازار مسکن پس از توافقات ژنو/ بازار در التهاب مذاکرات



اخبار,اخبار اقتصادی ,بازار مسکن

 

اخبار اقتصادی - چشم انداز بازار مسکن پس از توافقات ژنو/ بازار در التهاب مذاکرات

مذاکرات هسته ای با ابهام مطلق در مورد نتیجه آن پیش می رود و همزمان بازارهای مالی در ایران به التهاب افتاده اند.

به گزارش خبرآنلاین، صبح امروز ظریف بازگشتش به تهران برای گرفتن مشورت های بیشتر را تکذیب کرد. همزمان سرپرست تیم دیپلمات های روسی اعلام کرد هنوز فرصت برای دستیابی به توافق وجود دارد. این اظهانظرها موجب شده تا نگرانی ها در مورد آینده مذاکرات و دستیابی به توافق بیشتر شود.

 

خبرگزاری های رسمی کشور نیز طی دو روزگذشته اخبار بسیاری را به نقل از دیپلمات های کشور در مورد شرایط نسبتا سخت مذاکرات منتشر کرده اند. همگی این اتفاقات موجب شده تا تحلیل ها در بازارهای ایران به سمتی برود که نشان می دهد، فعالان اقتصادی به نگرانی در مورد آینده مذاکرات افتاده اند.

براساس آنچه طی هفته های گذشته از سوی فعالان اقتصادی بیان شده در صورتی که مذاکرات هسته ای به نتیجه مطلوبی ختم نشود، وضعیت بازارهای کشور نیز دگرگون خواهد شد. در صدر بازارهای نگران مذاکرات وین نیز بازار مسکن جایی گرفته است.

بازار مسکن طی یک سال و نیم گذشته با رکود همراه بوده است. در همین حال فعالان بازار امیدوارند که رفع مشکلات هسته ای با کاهش هزینه های جاری با افزایش میزان سرمایه گذاری در این بخش همراه شود.

 

از سوی دیگر در صورتی که قیمت دلار کاهش پیدا کند و نرخ تورم نیز کم شود، قدرت خرید و پس انداز خانواده ها افزایش می یابد و در نتیجه امکان دسترسی آنها به بازار مسکن بیشتر می شود. در همین حال بیت الله ستاریان در مورد آینده بازار مسکن پس از توافقات هسته ای می گوید:« در سال‌های اخیر و به سبب طرح مسکن مهر انبوهی از متقاضیان برای ۴ سال به حالت راکد درآمدند، اما حالا که این مسکن ها درست و حسابی ساخته نشده، آنها دوباره به بازار تقاضا برگشته اند. به این ترتیب، برای خروج از این وضعیت باید وضعیت تولید را بهبود ببخشیم. قوانین تولید را روان‌تر کنیم.

 

دولت باید زیر ساخت ها را برای ساخت بیش از ۵ میلیون واحد مسکونی در کشور فراهم سازد .همین طور ‌دولت باید بستر را برای ورود بخش خصوصی فراهم سازد زیرا در این صورت شاهد ساخت واحدهای مسکونی به شکل انبوه خواهیم بود. اگر دولت برنامه ریزی مناسبی انجام دهد و برنامه های کلان اقتصادی رونق گیرد حتما شاهد رونق خرید و فروش در بخش مسکن کشور خواهیم بود. البته ‌دولت یازدهم باید بحران مسکن را جدی بگیرد.»

وی بیان داشت:« البته در این وادی، تحریم ها بی اثر نبوده است. چرا که زمانی که صادرات وجود نداشته باشد، نقدینگی هم ایجاد نخواهد شد و دولت هم پولی نخواهد داشت. به این ترتیب، تزریق پول در بخش مسکن هم وجود نخواهد داشت. به این ترتیب، عملا در باب تحریم ها، ضربه ای که به کشور وارد شده، همین مسایل بوده است.»

وی بیان داشت:« اما اگر توافق حاصل شود، در آمد سرانه کشور بالا می رود و دست دولت هم در سرمایه گذاری باز می شود. به این ترتیب، تقاضای موثر افزایش پیدا می کند و بازار هم رونق می گیرد.

 

ولی اگر در روی دیگر سکه، توافقی حاصل نشود، همین در آمد کم، ادامه پیدا می کند و دوره رکود طولانی می شود. قدرت خرید مردم کاهش پیدا می کند. در کنارش تقاضای موثر هم کم می شود. به عبارتی وضع بدتر از چیزی که الان در بخش مسکن شاهدش هستیم، خواهد شد.»

بازار مسکن، دلار و طلا در ایران به شدت وابسته به مذاکرات هسته ای شده اند.
اخبار اقتصادی - خبرآنلاین