اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افشای طرح چند مرحله‌ای سیا برای براندازی بشار اسد



 اخباربین الملل  ,خبرهای  بین الملل, اوباما <div class=

مقام‌های فعلی و سابق آمریکا گفتند، سیا در سال 2012 جزئیات طرح مخفیانه عملیاتی برای عزل بشار اسد از ریاست جمهوری سوریه را ارائه کرده که باراک اوباما از تایید آن امتناع ورزیده است.

به گزارش ایسنا ، اظهارات این مقام‌های آمریکایی در مصاحبه‌ با شبکه "ان‌بی‌سی نیوز" منتشر شد.

بنا به گفته این مقامات طرح دیوید پترائوس، رئیس وقت سیا برای آموزش و تسلیح مخفیانه شورشیان سوری در سال 2012 که هدفش تحت فشار گذاشتن بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه بود، مدت‌هاست افشا شده اما کتابی قرار است روز سه‌شنبه از سوی یک عامل سابق سیا منتشر شود که جزئیات بیشتری را فاش می‌کند.

براساس متن این کتاب فاش می‌شود که مقام‌های ارشد سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) طرحی چند مرحله‌ای را برای عزل بشار اسد سازماندهی می‌کردند. مقام‌های سابق آمریکایی که در آن گفت‌وگوها حضور داشتند این مساله را تایید کرده‌اند.

داگ لاکس، افسر سابق سیا در مصاحبه با ان‌بی‌سی حضور یکساله‌اش در خاورمیانه و دیدارهایش با شورشیان سوری و افسران اطلاعات کشورهای مختلف را تشریح کرد.

به گفته لاکس، وی چشم و گوش گروه ضربت سیا در سوریه بوده است. وی در آن زمان طرحی را با تمام عواملی که به گفته او برای عزل اسد لازم بوده، می‌نویسد. این افسر سابق سیا طرح مذکور را تشریح نکرد اما گفت که برنامه وی در واشنگتن با حمایت‌هایی روبرو شد.

یک مقام اطلاعاتی ارشد سابق نیز می‌گوید ایده‌های لاکس که اکثرا با سایر اعضای گروه ضربت سیا در سوریه به اشتراک گذاشته شد، در طرحی که نهایتا به باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا ارائه شد، وجود داشت.

با این حال رئیس‌جمهوری آمریکا هرگز چراغ سبز نشان نداد. کاخ سفید و سیا درباره این سخنان اظهارنظری نکردند.

داگ لاکس می‌گوید که رهبران کاخ سفید و سیا از همان ابتدا به وضوح گفته بودند که هدف از تشکیل گروه ضربت پیدا کردن راه‌هایی برای عزل بشار اسد از قدرت است. وی افزود: ما به 50 گزینه خوب دست یافتیم که این امر را تسهیل می‌کرد اما رهبری سیاسی حتی به ما اجازه نداد که یکی از آنها را هم اجرا کنیم.

گفته‌های لاکس درباره جزئیات طرحش در آن کتاب عمدتا به دست سیا سانسور شده است. سیا به دقت کتاب‌هایی که به دست افسران کنونی و سابق نگراش می‌شود، بازنگری می‌کند تا مانع از انتشار اطلاعات محرمانه شود.

آژانس سیا به لاکس اجازه نداد تا جزئیات طرحش را تشریح کند. برخی ناظران هم از اینکه سیا اجازه داده تا یک افسر سابق درباره طرح آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا برای براندازی یک دولت خارجی مطلب بنویسد ابراز شگفتی کردند.

مقام‌های سابق سیا می‌گویند، پترائوس و سایر حامیان طرح مذکور مدعی بودند که این برنامه می‌توانست از رشد داعش، استفاده از تسلیحات شیمیایی، بحران مهاجرت اروپا و مرگ ده‌ها هزار غیرنظامی جلوگیری کند. با این حال اوباما و سایر تحلیلگران به شدت با این نظرات مخالف‌اند.

 اخبار بین الملل -  ایسنا 


ویدیو مرتبط :
پشت كردن بشار اسد به نخست وزیر رژیم صهیونیستی در پاریس(خیلی با بشار اسد حال كردم دمش گرم)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

طرح سیا برای کنار زدن بشار اسد


کتابی که این هفته منتشر می‌شود، نشان می‌دهد که سازمان سیا در سال 2012 طرحی محرمانه برای کنار زدن بشار اسد از قدرت داشته است.

خبرگزاری فارس: شبکه ان‌بی‌سی روز یکشنبه گزارش داد که آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سیا) در سال 2012 طرح مخفیانه دقیقی برای کنار زدن بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه از قدرت به باراک اوباما رئیس‌جمهور آمریکا ارائه کرده است.

مدت‌هاست که در رسانه‌ها افشا شده که «دیوید پترائوس» رئیس وقت سیا در سال 2012 به کاخ سفید پیشنهاد کرده بوده که تسلیح و آموزش مخالفان دولت سوریه افزایش یابد تا فشار بر رئیس‌جمهور سوریه بیشتر شود. با این حال کتابی که قرار است روز سه‌شنبه منتشر شود، از این هم فراتر رفته و به نقل از یکی از عوامل سابق سیا نوشته است که مقامات ارشد این سازمان برای یک طرح چند لایه که کنار رفتن اسد از قدرت را مهندسی می‌کرد، فشار می‌آورده‌اند.

«داگ لاکس» افسر سابق سیا در مصاحبه با ان‌بی‌سی تشریح کرده است که چطور یک سال را در خاورمیانه برای دیدار با گروه‌های مسلح مختلف سوری و افسران اطلاعاتی از کشورهای متحد آمریکا صرف کرده است. لاکس که تا حدی زبان عربی هم می‌داند، می‌گوید او در چشم و گوش میدانی کارگروه سوریه سازمان سیا در منطقه بوده است.

وی که اصالتی هندی دارد و در سال 2005 به سیاه پیوسته، می‌گوید او طرح عملیاتی نوشته که شامل تمام اجزا لازم برای کنار زدن اسد بوده است. او اجازه تشریح این طرح را ندارد، اما در کتابش نوشته است که برنامه طراحی شده از سوی او، در واشنگتن هم حمایت‌هایی را جلب کرد. مقامات مافوق وی، یعنی سران کارگروه سوریه در سیا، به صورت مداوم اعضای کمیته‌های اطلاعاتی کنگره را در مورد یافته‌ها و اطلاعات جمع‌آوری شده از سوی لاکس، توجیه می‌کرده‌اند.

یک مقام اطلاعاتی سابق بلندپایه آمریکایی گفته است که طرح مد نظر لاکس، که از سوی بسیاری دیگر از اعضای کارگروه سوریه سیا هم مورد حمایت بوده، در طرح نهایی که به اوباما ارائه شده است، اثر جدی داشته است.

با این حال، به ادعای لاکس رئیس‌جمهور آمریکا که باید شخصا تمامی عملیات‌های مخفی سیا را تائید کند، چراغ سبز اجرای این طرح را نداده است. کاخ سفید و سیا از اظهار نظر در مورد این ادعا ان‌بی‌سی خودداری کرده‌اند.

لاکس می‌گوید کاخ سفید و سیا «از ابتدا تصریح کرده بودند که هدف کارگروه سوریه یافتن راهی برای کنار زدن رئیس‌جمهور اسد از قدرت است. ما 50 گزینه خوب برای تسهیل این کار ارائه کردیم. طرح عملیات من هم این‌ها را به صورت سیاه و سفید دسته‌بندی کرد، اما رهبری سیاسی... حتی برای اجرای یکی از آن‌ها هم چراغ سبز نداد.»

پترائوس که همواره از حامیان کنار زدن اسد از قدرت بوده، مدعی است که چنین کاری از شکل‌گیری داعش، بحران پناهجویان و تشدید درگیری‌ها در سوریه جلوگیری می‌کرد. این در حالی است که اساسا همین تلاش قدرت‌های خارجی برای تغییر نظام سوریه و ارسال سلاح به داخل این کشور بود که به آغاز بحران در سوریه منجر شد.

شبکه ان‌بی‌سی به نقل از مقامات سابق دولت آمریکا نوشته است که طرح‌های پیشنهاد شده، تنها شامل تقویت بیش از پیش مخالفان نبوده، بلکه به عنوان یکی از گزینه‌ها رشوه داده به مقامات دولت سوریه برای کنار زدن اسد بوده است. حامیان این طرح مدعی بودند که با چنین کاری می‌توان به نحوی مسالمت‌آمیز به بحران در سوریه پایان داد.

لاکس بعد از بی‌نتیجه ماندن طرح‌هایش و همچنین بروز اختلافات دیگر، از سازمان سیا استعفا داده است.

اندکی بعد، اوباما با یکی از طرح‌های سیا برای تسلیحات و آموزش مخالفان سوری موافقت کرد. این طرح که از طرح پیشنهاد پترائوس ضعیف‌تر بود، نهایتا نتیجه‌ای در میدان نبرد نداشت و شکست خورد.

لاکس که خود حامی اجرای طرح حمایت از مخالفان سوری بوده، حالا می‌گوید بعید است که اگر آن طرح هم اجرا می‌شد، می‌توانست مانع رشد گروهی چون داعش باشد. وی می‌گوید: «هیچ میانه‌رویی آنجا نبود.»