اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه تلفیق/ موج تازه جهش قیمتها



اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

 

افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه تلفیق/ موج تازه جهش قیمتها

کمیسیون تلفیق مجلس با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 در واقع به افزایش 70 درصدی بهای بنزین، گاز طبیعی، برق و گازوئیل چراغ سبز نشان داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، آمارهای رسمی حاکی از آن است که در 15 ماه نخست اجرای فاز نخست قانون هدفمندسازی یارانه‌ها دولت حدود 25 هزار میلیارد تومان درآمد از محل آزادسازی قیمت حاملهای مختلف انرژی کسب کرده است.

با این وجود، دولت سناریوی 135 هزار میلیارد تومانی را برای اعتبار اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها در قالب لایحه بودجه سالجاری به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد که این پیشنهاد با مخالفت شدید اهالی بهارستان مواجه شد.

 

در نهایت اعضای کمیسیون تلفیق روز گذشته اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی را برای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها تصویب کردند که سهم اعتبار یارانه نقدی از این میزان، 48 هزار میلیارد تومان تعیین شده است.

از 66 هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، حدود 10 هزار میلیارد تومان از محل یارانه نان، آرد و برق، حدود 4 هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض و مابقی ( حدود 50 هزار میلیارد تومان) از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی تامین خواهد شد.

 

برهمین اساس، با تصویب اعتبارات فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیش بینی می‌شود فقط از محل اصلاح قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، نفت سفید، نفت کوره، CNG و برق باید حدود 50 میلیارد تومان درآمد کسب شود.

مقایسه درآمد اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها در مدت 15 ماه با اجرای فاز دوم این جراحی اقتصادی در مدت 9 تا 10 ماه امسال از رشد افسار گسیخته‌ای قیمت حاملهای انرژی حکایت می‌کند.

 

به عبارت دیگر، در صورتی که درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود، باید منتظر افزایش قیمت حاملهای مختلف انرژی با شیبی بیش از 20 درصد در گام دوم هدفمندسازی یارانه‌ها باشیم.

در این صورت، ظهور بنزین بیش از 1000 تومانی، گازوئیل 300 تومانی و افزایش چند برابری قیمت برق، گاز طبیعی و CNG به عنوان پرطرفدار ترین حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی دور از دسترس نخواهد بود.

این در حالی است که بررسی آمارها نشان می دهد در مدت زمان حدود 15 ماه بیش از 51 هزار میلیارد تومان منابع هدفمندی یارانه‌ها بوده که از این میزان، تنها 47.9 درصد منابع از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی و کالاها و خدمات، 52.1 درصد دیگر شامل 22.7 درصد از محل بودجه عمومی دولت، 11 درصد به طور مستقیم از محل نفت خام و میعانات گازی و 17.6 درصد از محل منابع بانک مرکزی گزارش شده است.

افزایش بیش از 20درصدی قیمت انرژی قانونی نیست

عزت الله یوسفیان ملا عضو کمیسیون تلفیق مجلس در گفتگو با مهر در واکنش به احتمال رشد افسار گسیخته قیمت حاملهای مختلف انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها، گفت: در فاز دوم هدفمندی دولت تنها مجوز افزایش 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی و برق را دارد.

نماینده مردم آمل در خانه ملت با اعلام اینکه روز گذشته کلیات درآمد فاز دوم هدفمندی یارانه ها در کمیسیون تلفیق مجلس تصویب شد، تصریح کرد: قطعا در تصویب جزئیات موضوع افزایش تا سقف 20 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی به دولت تذکر داده خواهد شد.

وی افزایش بیش از 20 درصدی قیمت حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها را غیر قانونی اعلام کرد و افزود: برای کسب درآمد هدفمندی یارانه ها در فاز دوم مهلت زمانی خاصی هم تعیین نشده است.

 

افزایش 70 درصدی قیمت گاز و بنزین در فاز دوم هدفمندی

الیاس نادران عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هم در گفتگو با مهر با بیان اینکه کسب درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی منجر به افزایش 70 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی خواهد شد، افزود: اگر اعتبار 135 هزار میلیارد تومانی دولت تصویب می شد که باید انتظار افزایش چندین برابری قیمت سوخت و انرژی در کشور بودیم.

نماینده مردم تهران در خانه ملت با یادآوری اینکه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قیمت مجموعه سبد حاملهای مختلف انرژی حدود 2.5 برابر افزایش یافت، بیان کرد: اما روز گذشته کمیسیون تلفیق در مجموع با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی مانع ظهور بنزین مثلا 2000 تومانی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها شده است./مهر


ویدیو مرتبط :
افزایش صادرات 70 درصدی از گمرکات خوزستان

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه کمیسیون تلفیق/ ایستگاه آخر یارانه ها کجاست؟



افزایش 70 درصدی قیمت سوخت با مصوبه کمیسیون تلفیق

ایستگاه آخر یارانه ها کجاست؟

مابه التفاوت 28 هزار تومانی یارانه نقدی، پیامک انصراف از دریافت یارانه، واریز نشدن یارنه نقدی برای عده ای از سرپرستان خانوار، اختلالات سایت رفاهی و مخالفت مجلس با اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها. اینها سرفصل کش مکش های یارانه ای این روزها بین دولت و مجلس است...

 

شفاف: مابه التفاوت 28 هزار تومانی یارانه نقدی، پیامک انصراف از دریافت یارانه، واریز نشدن یارنه نقدی برای عده ای از سرپرستان خانوار، اختلالات سایت رفاهی و مخالفت مجلس با اجرایی شدن فاز دوم هدفمندی یارانه ها.

اینها سرفصل کش مکش های یارانه ای این روزها بین دولت و مجلس است.کش مکش هایی که افکار عمومی را نگران کرده و باعث شده با اضطراب و نگرانی اخبار یارانه ای را دنبال کنند تا ببینند داستان گرانی ها و فاز دوم هدفمندی چه خواهد شد؟

مجلس اما در آخرین روزهای حیات خود سعی در مختومه کردن پرونده هدفمندی یارانه ها دارد و به نظر می رسد کمسیون تلفیق در نهایت رای نهایی را درباره فاز دوم هدفمندی یارانه ها اعلام کرده است.

 

اخبار,اخبار جدید,اخبار جالب

آخرین اخبار حاکی از این است که اعضای كمیسیون تلفیق با گذشت 49 روز از سال 91، اعتبار 66هزار‌میلیاردتومانی را برای هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفتند؛ اعتباری كه نسبت به سال 90 افزایشی 12‌هزار‌میلیاردتومانی را تجربه می‌كند و در مقابل با پیشنهادهای دولت فاصله چشمگیری دارد.

پیشنهاد اولیه دولت برای این طرح، رقم 135‌هزار‌میلیاردتومانی  بود كه این پیشنهاد با مخالفت شدید نمایندگان روبه‌رو شد و نمایندگان صحبت از بودجه 55 هزار میلیاردی می کردند.

 

وکلای ملت با قاطعیت تاکید می کردند كه جامعه كشش چنین درآمدزایی را برای اجرای فاز دوم ندارد.حالا اما نه حرف دولت شد و نه پیشنهاد اولیه مجلس، اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی تصویب شد .

 

از سوی دیگر تکلیف مابه التفاوت یارانه نقدی هم مشخص شد  و مجلس برای بپرداخت این مابه التفاوت  شرط گذاشت.مابه التفاوت یارانه نقدی از 28 هزار تومان به 14 هزار و 500 تومان کاهش یافت و شرط پرداخت آن انصراف همه 10 میلیون  پردرآمد اعلام شده توسط دولتی از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند.

پردرآمدهایی که هنوز معلوم نیست با چه معیار و هدفی شناسایی شده اند یا قرار است بشوند چرا که پیامک های اصراف اعتراض بسیار ی از مردم را در پی داشت و بسیاری از دریافت کننده گان این پیامک از پردآمدها نبودند.

اما نكته‌ مهم اینجاست که گفته شده احتمالا قانون بودجه تا پایان اردیبهشت‌ماه به تصویب می رسد و  به این ترتیب  دولت می‌تواند از خردادماه مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها را آغاز كند.

 

در هر حال، کمیسیون تلفیق مجلس در واقع  با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی برای هدفمندی یارانه‌ها در سال 91 ، به افزایش 70 درصدی بهای بنزین، گاز طبیعی، برق و گازوئیل چراغ سبز نشان داده است.

با تصویب اعتبارات فاز دوم هدفمندی یارانه ها پیش بینی می‌شود فقط از محل اصلاح قیمت حاملهای مختلف انرژی همچون بنزین، گازوئیل، گاز طبیعی، نفت سفید، نفت کوره، CNG و برق باید حدود 50 میلیارد تومان درآمد کسب شود.

مقایسه درآمد اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها در مدت 15 ماه با اجرای فاز دوم این جراحی اقتصادی در مدت 9 تا 10 ماه امسال از رشد افسار گسیخته‌ای قیمت حاملهای انرژی حکایت می‌کند.

 

به عبارت دیگر، در صورتی که درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شود، باید منتظر افزایش قیمت حاملهای مختلف انرژی با شیبی بیش از 20 درصد در گام دوم هدفمندسازی یارانه‌ها بود.

در این صورت، ظهور بنزین بیش از 1000 تومانی، گازوئیل 300 تومانی و افزایش چند برابری قیمت برق، گاز طبیعی و CNG به عنوان پرطرفدار ترین حاملهای انرژی در فاز دوم هدفمندی دور از دسترس نخواهد بود.

 

الیاس نادران عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز با بیان اینکه کسب درآمد بیش از 50 هزار میلیارد تومانی منجر به افزایش 70 درصدی قیمت حاملهای مختلف انرژی خواهد شد، تاکید کرد: اگر اعتبار 135 هزار میلیارد تومانی دولت تصویب می شد که باید انتظار افزایش چندین برابری قیمت سوخت و انرژی در کشور بودیم.

 

نماینده مردم تهران در خانه ملت با یادآوری اینکه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها قیمت مجموعه سبد حاملهای مختلف انرژی حدود 2.5 برابر افزایش یافت، بیان کرد: اما کمیسیون تلفیق در مجموع با تصویب اعتبار 66 هزار میلیارد تومانی مانع ظهور بنزین مثلا 2000 تومانی در فاز دوم هدفمندی یارانه ها شده است.

به این ترتیب، تکلیف نرخ بنزین و زمان اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها تلویحا مشخص شده است و به این ترتیب خرداد ماه آبستن حوادث جدید اقتصادی برای کشور خواهد بود و نرخ بنزین نیز به 1000 تومانی شدن نزدیک تر شده است.باید دید در نهایت مجلس قانون بودجه سال 91 را چگونه تصویب خواهد کرد؟/شفاف