اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش مبتلایان به زیكا در استرالیا



 اخباراجتماعی ,خبرهای اجتماعی ,ویروس زیكا

تعداد افراد مبتلا به ویروس زیكا در استرالیا رو به افزایش گذاشت و آزمایش یك زن باردار در شمال كوئینزلند نیز مثبت از آب درآمد.

به گزارش ایرنا، با ابتلای این زن به زیكا تعداد شهروندان استرالیایی كه آزمایش آنها ابتلا به این ویروس را مثبت نشان داده است به 19 نفر افزایش یافت.


این زن استرالیایی مبتلا به زیكا از فیجی بازگشته، با این حال مقامات بهداشتی این كشور نسبت به انتقال ویروس از دیگران هراس دارند.


منطقه آسیا و اقیانوس آرام به دلیل انتقال این ویروس از پشه ای كه محل زیست آن جنوب شرق آسیا و اقیانوس آرام است در آماده باش بسر می برند، هر چند این اپیدمی در حال حاضر در آمریكا وجود دارد.


به نوشته روز پنجشنبه تارنمای 'خبر استرالیا'، مقامات بهداشتی ایالت كوئینزلند اعلام كردند اقدامات احتیاطی كنترلی در اطراف خانه این زن در شهر بندری 'تاونزویل' مركز كوئینزلند شمالی را انجام داده اند، با این حال كه اعتقاد دارند وی در فیجی آلوده و وارد استرالیا شده است.


این نوزدهمین زن استرالیایی است كه به زیكا مبتلا شده است.


سازمان بهداشت جهانی فوریه گذشته گسترش بیماری زیكا را در قاره آمریكا بویژه كشورهای جنوبی آن خطرناك خواند و از این كشورها خواست تدابیر لازم را برای مقابله با این ویروس اجرا كنند.


زیكا ویروس قابل انتقال از پشه برای نخستین بار سال 1947 در اوگاندا و در گونه ای از میمون ها به نام 'رزوس' از طریق یك شبكه نظارت بر تب زرد شناسایی شد، ولی اولین نمونه انسانی آن سال 1952 در این كشور و تانزانیا دیده شد و هنوز هم هیچ درمان و واكسنی برای آن وجود ندارد.


تا امروز برزیل بیشترین تدابیر مبارزه با شیوع زیكا را اتخاذ كرده و نسبت به كشورهای دیگر بیشتر با آن درگیر بوده است، زیرا بر اساس آمارها، بالغ بر یك میلیون برزیلی ها آلوده به این ویروس هستند.


شیوع ویروس زیكا در مادران باردار خطر بروز نقائص شدید مادرزادی (میكروسفالی) نوزادان و تولد كودكانی با رشد اندك مغز و جمجمه را در پی دارد و به همین دلیل بیشترین دستور منع سفر به كشورهای آلوده برای زنان در سن بارداری صادر شده است.


طبق پیش بینی سازمان جهانی بهداشت، امسال احتمال دارد بین سه تا چهار میلیون نفر در قاره آمریكا به این ویروس مبتلا شوند.

 


ویدیو مرتبط :
افزایش قربانیان و مبتلایان به تب دنگی ، در یمن

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

هشدار نسبت به افزایش مبتلایان ای ال اس در کشور



اخبار ,اخبار اجتماعی ,بیماری ای ال اس

 

اخبار اجتماعی - هشدار نسبت به افزایش مبتلایان ای ال اس در کشور

وی با بیان اینکه هنوز دلیل قطعی ابتلا به این بیماری ناشناخته است، گفت: فرد مبتلا به فرد ای‌ال‌اس تنها امکان تکلم در ساعات محدودی از شبانه‌روز را دارد و به طور کلی توان حرکتی‌اش را از دست می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص مغز و اعصاب با هشدار نسبت به افزایش شمار مبتلایان به بیماری ای‌ال‌ اس در ایران، گفت: این بیماری در نوع پیشرفته توان تکلمی را از مبتلایان می‌گیرد به طوریکه فرد بیمار تنها دو الی سه ساعت در روز می‌تواند با اطرافیانش صحبت کند.

به گزارش مهر، دکتر بهرام حقی آشتیانی با بیان اینکه بیماری ای ال اس اعصاب مغز را درگیر و اختلالات حرکتی در فرد ایجاد می کند، تصریح کرد: این بیماری همچون بیماری ام‌اس از نوع ضایعات مغز و اعصابی است اما در نحوه عملکرد بسیار متفاوت است این بدین معناست که در این بیماری مغز مانع ارسال پیام عصبی به ماهیچه‌های بدن به ویژه زبان می‌شود.

وی در تشریح جزئیات بیماری ای‌ال‌اس عنوان کرد: در این ضایعه عصبی، به تدریج اعصاب حرکتی فرد مبتلا از کار می‌افتد به‌طوریکه نرون‌های مانع رسیدن علائم مغزی به ماهیچه ها می‌شوند که در صورت پیشرفت بیماری، این روند عملکرد فرد را کاهش داده تا جاییکه بیمار دیگر قادر به حرکت و حتی تکلم نیست.

وی با بیان اینکه هنوز دلیل قطعی ابتلا به این بیماری  ناشناخته است، گفت: فرد مبتلا به فرد ای‌ال‌اس تنها امکان تکلم در ساعات محدودی از شبانه‌روز را دارد و به طور کلی توان حرکتی‌اش را از دست می‌دهد.

سن ابتلا به ای‌ ال‌ اس
عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این بیماری ممکن است  از دهه چهارم و پنجم زندگی افراد بالغ بروز کند اما بیشتر انسان ها در سنین 40 تا 60 سالگی دچار آن می شوند. طبق شواهد پزشکی در صد کمی از ابتلا به ای. ال. اس ناشی از ارثی بودن این بیماری است اما جنبه موروثی در ابتلا به این بیماری بسیار نادر است.

این متخصص مغز و اعصاب درباره نحوه درمان و معالجه این بیماری  ادامه داد: تاکنون راه علاجی برای این بیماری کشف نشده است اما از طریق مصرف دارو می توان سرعت و روند بیماری را در فرد کاهش داد که این داروها  از هر دو نوع ایرانی و خارجی در بازار موجود است و مشکلی برای تهیه این دارو ها در کشور وجود ندارد.

حقی یادآور شد: علائم این بیماری ضعیف شدن ماهیچه ها و همچنین خستگی مفرط است که می تواند از دست یا پا و یا ماهیچه هائی که برای حرف زدن و بلعیدن به کار می روند، شروع شوددرصورتی که بیماری به طور مرتب پیشرفت کند جسم تحلیل می رود و یا در نوع پیشرفته این بیماری، فرد در ساعات خاصی و محدودی از روز امکان صحبت کردن و مکالمه دارد.

تحقیقات علمی و عملی بسیاری در مورد این بیماری در سراسر جهان صورت می گیرد و  مراکز پزشکی در کشورهای اروپایی و آمریکا با همکاری یکدیگر به دنبال پیدا کردن ریشه قطعی این بیماری، عوامل ژنتیکی و ارثی همچنین در نهایت کشف دارو و معالجه این بیماری هستند.

اخبار اجتماعی - مهر