اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش تمایل به تک فرزندی و بی فرزندی در میان زوج‌های جوان



اخبار,اخباراجتماعی ,آمار  جمعیت

زوجهایی که تمایل به داشتن یک فرزند دارند، بیشتر وقت خود را به فرزندشان اختصاص می‌دهند، تمام تلاششان را می‌کنند تا به خواسته‌های فرزندشان رسیدگی کنند و بیشتر نیازهایش را برطرف کنند.

برخلاف گذشته که خانواده‌ها داشتن فرزند بیشتر را سرمایه می‌دانستند امروزه اکثر زوج‌ها تک فرزندی و یا حتی بی فرزندی را انتخاب می‌کنند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران،‌ طبق آمار ثبت احوال کشور در حال حاضر جمعیت ایران 78 میلیون نفر است که ترکیب سنی زیر 15 سال 24 درصد، افراد 15 تا 30 سال، 31 درصد، افراد 30 تا 64 سال، 39 درصد، و افراد بالای 64 سال 6 درصد این جمعیت را تشکیل می‌دهند؛ از این میان 14 درصد زوجها به بی فرزندی و 19 درصد آنها به تک فرزندی تمایل دارند.

در گذشته والدین به علت نیاز نیرو برای کشاورزی و دامپروری به داشتن فرزند بیشتر مخصوصا پسر علاقه زیادی داشتند، اما با تغییر سبک زندگی از سنتی به مدرن و وجود مشکلاتی از قبیل مشکلات اقتصادی، دیر ازدواج کردن جوانها و کمبود وقت زوجها تک فرزندی را بیشتر ترجیح می‌دهند.

به گفته یک روان شناس انتخاب تعداد فرزند ارتباط مستقیم با نگرش، توانمندی و اطلاعات والدین دارد.


قاسم زاده در گفت‌و‌گو با  باشگاه خبرنگاران،‌ با اشاره به نگرانی افراد برای ساختن زندگی بهتر برای فرزند خود گفت: تعداد فرزند به اقتصاد و سلامت روانی و اجتماعی والدین بستگی دارد؛ افرادی که امکان مالی آنها کم است و بیشتر وقت خود را به کار بیرون خانه اختصاص می‌دهند، داشتن یک فرزند را انتخاب می‌کنند.

زوجهایی که تمایل به داشتن یک فرزند دارند، بیشتر وقت خود را به فرزندشان اختصاص می‌دهند، تمام تلاششان را می‌کنند تا به خواسته‌های فرزندشان رسیدگی کنند و بیشتر نیازهایش را برطرف کنند.

وی افزود: در این شرایط فرزند سالاری به وجود می‌آید. این امر سبب خود خواه شدن فرزندان و وابسته شدنشان به پدر و مادر می‌شود. اما داشتن خواهر یا بردار به کودک بخشیدن را یاد می‌دهد و در روند رشد روان فرد بسیار موثر است.


 اخبار  اجتماعی  -  باشگاه خبرنگاران


ویدیو مرتبط :
مشکلات تک فرزندی در جامعه (قابل توجه زوج های جوان)

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

تخلف از قانون تک فرزندی کار دست یک زوج داد


یک زوج در شرق چین به دلیل نقض قانون تک فرزندی در این کشور 205 هزار دلار جریمه شدند.

خبرگزاری ایرنا: یک زوج در شرق چین به دلیل نقض قانون تک فرزندی در این کشور 205 هزار دلار جریمه شدند.

 این بیشترین جریمه ای است که تاکنون برای والدین خاطی در نظر گرفته شد است.

این زوج در استان ' جه جیانگ ' در شرق چین زندگی می کنند و ماه فوریه امسال صاحب یک فرزند دختر شدند در حالی که از سال1995 میلادی یک فرزند پسر نیز دارند.

بر اساس قانون تک فرزندی چین در صورتی که والدین هر دو تک فرزند باشند و یا تحت شرایطی فرزند اول و دوم آنان دختر باشد و یا دارای بیماری خاصی باشد، می توانند برای بار دوم صاحب کودک شوند.

همچنین در برخی از مناطق خاص در چین داشتن فرزند دوم امکان پذیر است.

این در حالی است که خانواده یاد شده هیچیک از شرایط مذکور را نداشته است.

سیاست تک فرزندی از سال 1979 میلادی به اجرا گذاشته شد و دولت چین اعلام کرده است که با اجرای این قانون موفق شده از افزایش حدود 400 میلیون نفر به جمعیت این کشور جلوگیری کند.

آمار رسمی نشان می دهد چین در زمان حاضر بیش از یک میلیارد و 330 میلیون نفر جمعیت دارد.