اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش اثرات پدیده‌ ال نینیو بر جهان


سازمان هواشناسی جهانی هشدار داده که در چند ماه آینده تاثیرات رخداد اقلیمی El Nino بر نقاط مختلف جهان شدت بیشتری خواهد گرفت.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: سازمان هواشناسی جهانی هشدار داده که در چند ماه آینده تاثیرات رخداد اقلیمی El Nino بر نقاط مختلف جهان شدت بیشتری خواهد گرفت. سازمان هواشناسی جهانی می‌گوید قبل از پایان سال میلادی قدرت و تاثیر رخداد اقلیمی «ال نینیو» بیشتر خواهد شد. این رخداد اقلیمی جزو سه رخداد قدرتمند است که از سال 1950 میلادی ثبت شده‌اند.

افزایش اثرات پدیده‌ی اقلیمی ال نینیو بر نقاط مختلف جهان

ال نینیو یک پدیده‌ی آب و هوایی طبیعی است که شرایط اقلیمی سختی را مثل خشک‌سالی و سیلاب‌های ناگهانی را با خود به همراه می‌آورد. این پدیده که هر دو تا هفت سال رخ می‌دهد معمولا در اواخر سال میلادی به اوج خود می‌رسد. هرچند که تاثیرات آن تا بهار ادامه خواهند داشت. ظاهرا ال نینیوی امسال هم از همین الگو پیروی خواهد کرد.

در حال حاضر، بسیاری از خشک‌سالی‌ها و سیلاب‌ها از ال نینیوی امسال ناشی می‌شوند. سازمان هواشناسی جهانی هشدار می‌دهد که تاثیرات ناشی از ال نینیو ممکن است افزایش یابد. به دنبال ال نینیوی امسال، دمای هوا در سطح جهان کمی بالاتر از دمای عادی خواهد رفت، اما تاثیرات منطقه‌ای آن متغیر خواهد بود.

از تبعات ال نینیوی امسال وقوع طوفان در قسمت شرقی اقیانوس آرام بوده. همچنین خشک‌سالی در آسیای جنوب شرقی هم به ال نینیو نسبت داده می‌شود. این خشک‌سالی آتش‌سوزی‌های جنگل را در اندونزی به بار آورده که به دنبال آن مه متراکمی در بعضی نقاط این کشور ایجاد شده است. آفریقای شرقی شاهد افزایش بارش باران بوده و آفریقای جنوبی با مشکل هوای خشک مواجه شده است.

یکی از مقامان سازمان هواشناسی جهانی می‌گوید: "در مناطق استوایی خشک‌سالی‌های شدید و سیلاب‌های ویران‌کننده‌ای اتفاق می‌افتد که همه از تبعات همین ال نینیو هستند. او تاکید می‌کند که این پدیده‌ی اقلیمی تنها عامل تغییر الگوهای آب و هوایی نیست و اینکه آن‌ها درباره‌ی عوامل موثر در سیستم آب و هوایی مناطق گرمسیر مطمئن نیستند.

حتی قبل از آغاز ال نینیو، میانگین دمای هوای جهان به دست انسان افزایش یافته بود، حالا این پدیده، میزان دما را بالاتر هم می‌برد. این هفته قرار است دانشمندان در نیویورک گرد هم بیایند تا درباره‌ی ال نینیو صحبت کنند و بکوشند درک بهتری از این پدیده داشته باشند.


ویدیو مرتبط :
پدیده کاویتاسیون ، جلوگیری از تولید حباب خلا، افزایش مهارت=افزایش درآمد

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ارتباط پدیده جوی «ال نینیو» با مارگزیدگی


نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که در کاستاریکا پدیده «ال نینیو» با افزایش موارد مارگزیدگی همراه است.

خبرگزاری ایسنا: نتایج یک مطالعه جدید نشان داد که در کاستاریکا پدیده «ال نینیو» با افزایش موارد مارگزیدگی همراه است.

این بررسی نشان می‌دهد که هر دو فاز سرد و گرم پدیده جوی «ال نینیو» یک پیامد جانبی عجیب دارد و آن افزایش موارد مارگزیدگی در این کشور آمریکای مرکزی است.

کارشناسان در این بررسی به چگونگی ارتباط بین چرخه جوی با این خزندگان پرداخته و اظهار داشتند: مارها از موجودات خونسرد به حساب می‌آیند که گرمای بدن خود را از محیط دریافت می‌کنند و در نتیجه فعالیت آن‌ها نسبت به فاکتورهای آب و هوایی، حساس است.

«لوئیس فرناندو چاوز» از دانشگاه «ناکازاکی» ژاپن و کارشناس ارشد این مطالعه گفت: مارگزیدگی از جمله بیماری‌های استوایی است که مورد غفلت واقع شده و می‌تواند شاخصی برای نشان‌ دادن دگرگونی‌های احتمالی در مواجه با تغییرات جوی باشد.

بنابر این گزارش، مارگزیدگی در آمریکا نسبتا نادر است اما یکی از مشکلات بزرگ در بسیاری از مناطق از جمله جنوب شرق آسیا و آفریقای سیاه به حساب می‌آید. یک مطالعه انجام شده در سال 2008 نشان داد دست‌کم هر سال در سراسر جهان 421 هزار نفر دچار مارگزیدگی می‌شوند که منجر به مرگ حدود 20 هزار تن از آنان می‌شود اما با این حال آمار فوق تقریبا محافظه‌کارانه است و بنابر آمار دقیق‌تر و گزارش‌ها، احتمال می‌رود که موارد مارگزیدگی به عدد یک میلیون و 800 هزار نفر و نیز تلفات ناشی از آن به حدود 94 هزار نفر نیز برسد.

کاستاریکا زیستگاه 22 گونه مار سمی است و بیشترین گزیدگی‌ها از گونه‌ای از این خزنده موسوم به terciopelo‌ ناشی می‌شود که در صورت عدم مداوا می‌تواند کشنده باشد. به علاوه چاوز و دستیارانش به این دلیل کاستاریکا را برای انجام چنین مطالعه‌ای انتخاب کردند که در این کشور تقریبا تمام موارد مارگزیدگی توسط پزشکان به ثبت می‌رسد و این اطلاعات قابل دسترسی است و علاوه بر این، تمام مردم یعنی حتی افراد فقیر و کم‌بضاعت نیز در صورت مواجهه با این مشکل به خدمات درمانی دسترسی دارند.

در این بررسی مشاهده اطلاعات مربوط به مارگزیدگی‌ها در فاصله سال‌های 2005 تا 2013 آشکار ساخت که در ارتفاعات بالاتر که هوا سردتر است تعداد موارد مارگزیدگی‌ کمتر می‌شود. همچنین هر یک درجه سانتیگراد افزایش میانگین دمای هوا موجب می‌شود که موارد مارگزیدگی 24 درصد بیشتر شود.

به گزارش لایوساینس، در این مطالعه تاکید شده که موارد مارگزیدگی بر اثر دو پدیده «ال نینیو» و «لا نینیو» افزایش می‌یابد.