اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افزایش آمار خشونت­ در میان زنان/ تحقیر زنان در دنیای مجازی



اخبار,اخبار اجتماعی ,خشونت در میان زنان

یک جامعه‌ شناس گفت: زنان در جامعه ما اغلب از محرومیت رنج می‌برند و این محرومیت باعث می‌شود که آنان گاهی دست به اعمال خشونت‌آمیز بزنند.

افشار نادری در گفت­‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره علل بروز خشونت در میان زنان با بیان اینکه در حال حاضر فشارهای ساختاری همچون فشار فرهنگی، فشار اقتصادی، فشارهای آموزشی و فشار وارده از سوی برخی باورهای عمومی برتمامی افراد جامعه زیاد است، گفت: اما میزان فشارهای وارد بر زنان مضاعف است، به عنوان مثال زمانی که بنابر وجود مشکلات، موضوع تعدیل نیرو پیش می‌­آید، ابتدا معمولا این زنان هستند که از کار اخراج می‌­شوند، همچنین وقتی برخی قوانین جدید تصویب و ابلاغ می‌شود، این قوانین ابتدا اغلب زنان را محدود می‌کند.

وی با اشاره به اینکه درجامعه بسیاری از نیازهای زنان برآورده نمی‌­شود، افزود: به عنوان مثال زنان نیازهای اقتصادی دارند، اما برای داشتن کار، مردان در اولویت قرار می‌­گیرند. زنان نیازهای جسمی دارند، اما با توجه به کاهش میزان ازدواج در جامعه و به دلیل باورهای موجود که اجازه می‌­دهد؛ مردان از طرق غیررسمی نیازهای جسمی خود را برآورده کنند و به زنان چنین اجازه­‌ای داده نمی‌­شود، گروهی که بیشتر در این زمینه آسیب می‌‌بینند، زنان هستند. همچنین باورهای عمومی به صورت مداوم نحوه پوشش، آرایش و رفتار زنان را زیر سوال می‌­برد، لذا فشار در جامعه بر زنان بیش از مردان است.

افشار نادری با بیان اینکه براساس نظریات روان‌شناسی محرومیت باعث می‌­شود؛ افراد در جامعه دست به خشونت بزنند، اظهار کرد: به بیان دیگر وقتی نیاز فرد برآورده نمی‌­شود، تلافی ناراحتی خود را جای دیگر در می­‌آورد؛ به عنوان مثال مردی که از کار اخراج می‌­شود، در خانه با همسر خود بداخلاقی می‌­کند.

این جامعه­‌شناس افزود: اگر نظریه محرومیت را بپذیریم؛ می‌­توانیم بگوییم که زنان در جامعه ما اغلب از محرومیت رنج می‌­برند و این محرومیت باعث می‌­شود که آنان گاهی دست به اعمال خشونت­ آمیز بزنند.

وی با اشاره به نظریه خشونت فرهنگی در جامعه­‌شناسی بیان کرد: براساس این نظریه خشونت جنبه­‌ای فرهنگی دارد و اگر مردم نسبت به آن واکنش نشان ندهند، روز به روز برمیزان آن افزوده شده و توسعه می‌­یابد.

جامعه نسبت به انتشار مطالب ضد زن در فضای مجازی واکنش نشان دهد

افشار نادری در ادامه در خصوص تاثیر مطالبی که در فضای مجازی برای تخریب و تحقیر زنان منتشر می‌­شود، خاطرنشان کرد: حقیقت آن است که رواج مطالبی با مفهوم تخریبی علیه زنان می‌­تواند، بر نگاه زنان نسبت به خود تاثیری منفی داشته باشد. اما جامعه می‌­تواند با برخورد با منتشرکنندگان این مطالب در فضای مجازی از انتشار آن‌ها جلوگیری کند. راه برای مبارزه وحذف این مطالب باز است.

این استاد دانشگاه با تاکید برضرورت هوشیاری جامعه نسبت به نشر این مطالب و لزوم ممانعت از القای چنین نگاهی در زنان نسبت به خودشان افزود: معمولا اینگونه مطالب را افرادی در گروه­های مرتبط با فضای مجازی نشر می‌­دهند که بیکار بوده و در فضای مجازی پرسه­‌زنی می‌­کنند. بنابراین افرادی که دارای وابستگی­‌های اجتماعی هستند به اینگونه مطالب نمی‌­پردازند.

وی دادن کار به افراد جامعه را از عواملی دانست که می‌­تواند از نشر مطالب بیهوده در فضای مجازی پرهیز کند و مانع از پرسه­‌زنی افراد در فضای مجازی شود.

افشار نادری همچنین در خصوص افزایش اعتیاد در میان زنان گفت: یکی از دلایل روانی ابتلا به اعتیاد، انزواگرایی افراد است به بیان دیگر فرد می‌­خواهد از اجتماعی که او را آزار می‌­دهد، کناره­‌گیری کند، لذا منزوی بودن را به جای ایفای نقش در جامعه بر می­‌گزیند.

وی تاکید کرد: نباید به افراد اجازه دهیم، منزوی و طغیانگر شوند؛ بلکه باید آنان را به هنجارمندی سوق دهیم و این برعهده سیاست­گذاران جامعه است که به افراد شغل و مسئولیت دهند.

زنان از عرصه‌های اجتماعی و سیاسی کنار زده نشوند

این جامعه‌شناس با تاکید بر نقش مسئولان زن بر کاهش آسیب­‌های اجتماعی در میان زنان اظهار کرد: وقتی زنان باور کنند که می‌­توانند در جامعه تاثیری مثبت داشته باشند، کمتر به سمت اعمالی می‌­روند که آنان را منزوی کند.

افشار نادری خاطرنشان کرد: آنچه که باید در انتخاب زنان به عنوان مسئولان سیاسی و اجتماعی جامعه موثر باشد، سلامت زندگی و میزان تاثیرگذاری آنان است و نه سایر مسائل، لذا فضای جامعه باید به نحوی برای زنان باز باشد که آنان خود را باور کرده و مسئول جامعه بدانند.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه زنان وارد شده به عرصه سیاست باید برای خود رسالتی قائل شده و بررسی کنند که چگونه می‌­توانند به جامعه خدمت کرده ،افکار زنان را تحت تاثیر قرارداده و آنان را به نحوی مسئولیت‌پذیر کنند که دست به خشونت و سایر رفتارهای ضداجتماع نزنند، تصریح کرد: زنان وارد شده به عرصه سیاست باید مسئولیتی دو برابر مردان در خود احساس کنند و جامعه نیز باید اجازه ورود زنان به عرصه ­های سیاسی همچون ورود به مجلس را داده و زنان را کنار نزند.


 اخبار  اجتماعی  -  ایلنا 


ویدیو مرتبط :
افزایش 70% خشونت علیه زنان مسلمان در انگلیس

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

افزایش آمار زنان باردار و کودکان در میان کارتن خواب های تهران



اخبار,اخباراجتماعی ,  زنان آسیب‌پذیر

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران گفت: حضور زنان باردار و کودکان در شرایط حاد در میان کارتن خواب ها در حال شیوع است و حاشیه تهران به مامنی برای کودکان کارتن خواب تبدیل شده است.

فاطمه دانشوربا اشاره به فعالیت های سازمان های مردم نهاد و خیریه ها در بخش های خاص، اظهار کرد: شاهد آن هستیم که برخی حوزه ها از کمک اشباع شده و به شدت مورد توجه است و برخی دیگراز حوزه های نیازمند، کاملا مورد غفلت قرار گرفته است.

دانشور از پدیده رشد کارتن خوابی در شهر تهران از ابتدای امسال خبر داد و گفت: درحالی با رشد این آسیب اجتماعی شهر تهران مواجه هستیم که حضور زنان باردار و کودکان در شرایط حاد در میان کارتن خواب ها در حال شیوع است و حاشیه تهران به مامنی برای کودکان کارتن خواب تبدیل شده است.

وی با تاکید بر اینکه در شهر تهران مشکلات بر زمین مانده زیادی در حوزه آسیب های اجتماعی داریم، افزود: امروز شناخت درست و صحیح چالش های اجتماعی شهر تهران از اهمیت بسیاری برخوردار است و لازم است در این رابطه منابعی را تولید و تالیف کنیم تا خیرین و کارآفرینان اجتماعی بیش از گذشته با این رویکرد یعنی توجه به نیازهای اساسی آشنا شوند.

دانشور به کارآفرینی اجتماعی به عنوان یکی از بهترین روش های حمایت و همراهی از آسیب دیدگان اجتماعی اشاره کرد و گفت: نکته مهمی که باید در تاسیس سازمان های مردم نهاد به آن توجه کردآن است که این نهادها باید در سطحی باشند که کمترین نیاز به حمایت مالی را داشته باشند.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران، تاکید کرد: کارآفرینی اجتماعی باید برای بقای خودش برنامه داشته باشد. این به معنای آن است که باید خیریه ها و مراکز حمایتی درآمد داشته باشند و مهمتر آنکه سود کنند تا امکان ادامه حیات آنها وجود داشته باشد.

دانشور با پرداختن به لزوم همکاری سازمان های مرتبط در حوزه آسیب های اجتماعی اظهار کرد: سازمان های متولی در این حوزه باید بیشتر به وظایفی که دارند توجه داشته باشند تا اقداماتی که مدیریت شهری در این خصوص صورت می دهد، به نتیجه مطلوب برسد.
 
 اخبار اجتماعی - مهر