اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

افرادی که زخم معده دارند بخوانند!


استفاده از fast food و نوشابه‌های گازدار برای افرادی که زخم معده دارند سم است.

باشگاه خبرنگاران: دکتر پیام فرح بخش متخصص تغذیه گفت: افرادی که مبتلا به زخم معده هستند به علت اینکه معده آنها آسیب دیده است و یا دفاع مخاطی معده آنها آسیب دیده است و یا به خاطر مصرف دخانیات، منافذی در دیواره معده آنها ایجاد می‌شود، باید نکاتی را رعایت کنند.

وی افزود: افرادی که منفذ در معده آنها ایجاد می‌گردد دچار خونریزی معده می‌شوند، بنابراین رعایت رژیم غذایی نقش مهم و حیاتی برای افراد سالمند دارد ولی در کل فردی که مبتلا به آسیب‌های گوارشی است، بهتر است از مصرف میوه‌های ترش مثل مرکبات ترش را تا حد ممکن کاهش دهد علاوه بر آن مصرف فلفل چه به صورت سبز و چه به صورت قرمز نیز برای افرادی که مبتلا به زخم معده هستند، مضر است.

وی در پایان گفت: افرادی که دارای زخم معده هستند، نباید از نوشابه‌های گازدار و از fast food هایی مثل سوسیس و کالباس استفاده کنند و همچنین استفاده از ادویه جات تحریک کننده مثل ادویه هندی نیز برای آنها مضر است.


ویدیو مرتبط :
علت زخم معده و زخم اثنی عشر چیست ؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اگرازبیماری زخم معده رنج می برید!!



زخم معده

ضايعات سايشي در مخاط دستگاه گوارش را اصطلاحاً زخم مي نامند و مکان زخم مشخص کننده نام آن است . اگر زخم در ناحيه ي معده باشد ، به آن زخم معده گفته مي شود . معمولاً افراد مبتلا به اين زخم ها ، به طور طبيعي عصبي و از نظر اجتماعي فعال و بسيار حساس مي باشند . اين بيماري در اثر عفونت هليکوباکترپيلوري و يا ناهنجاري هاي عصبي و شيميايي که باعث اختلال در مقاومت طبيعي مخاط معده مي شود ، به وجود مي آيد . براي درمان اين بيماري زير نظر پزشک از آنتي بيوتيک ها ، آنتي اسيد و ساير داروهاي لازم استفاده مي شود .

اگر زخم نسبتاً پيشرفته باشد ،‌بيمار بايد مدتي در خانه يا بيمارستان استراحت و برنامه ي غذايي ويژه اي را رعايت کند . توصيه مي شود افراد مبتلا ، تعداد وعده هاي غذايي خود را افزايش داده و ميزان مصرف غذا در هر وعده را کم کنند و غذاهاي پروتئيني نيز بيشتر مصرف کنند ، چرا که پروتئين ها مانع تأثير منفي اسيد معده بر ضايعات بافتي معده مي شوند . از بين همه ي غذاهاي پروتئيني ، مصرف شير در حد مناسب يکي از انتخاب هاي غذايي خوب است . در بعضي افراد مبتلا به زخم معده ، مصرف غذاهاي سرخ شده در روغن و غذاهاي غني از فيبر و الياف گياهي سخت ، باعث تشديد درد مي شود .

در مجموع توصيه مي شود افراد تحت درمان بيماري زخم معده از مصرف بعضي ادويه ها ( مثل فلفل قرمز و سياه ) ، الکل و قهوه ( کافئين دار و بدون کافئين ) اجتناب کنند و يک رژيم غذايي مناسب شامل همه ي گروههاي غذايي به مقدار کافي و لازم را رعايت نمايند و در صورت وجود کمبود مواد مغذي از مکمل هاي آن ها استفاده کنند . رعايت نظم در ساعات غذاخوردن و تعداد وعده هاي مصرفي نيز از عوامل مهم در مراقبت از بيماران مبتلا به زخم در زمان طولاني است .