اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از رفت و آمد وزرای خارجه تا کمک برادر رئیس جمهور به تیم هسته ای



اخبار,اخبار سیاست خارجی ,برنامه هسته ای ایران

 

اخبار سیاست خارجی - حاشیه نگاری مذاکرات وین 6
از رفت و آمد وزرای خارجه تا کمک برادر رئیس جمهور به تیم هسته ای

وزیر خارجه آلمان برای دیدن فینال جام جهانی خود را به کشورش رساند تا بازی کشورش را در کنار خانواده اش ببیند. وزیر خارجه انگلیس مانند همیشه تلخ و دو پهلو سخن گفت و فابیوس وزیر خارجه فرانسه هم که این روزها برای ایرانیان از قطری هایی که پس از برد ایران با پرچم عربستان به شادی پرداختند،منفور تر است، باز هم ساز مخالف زد! در این میان تا پایان هم به قطعیت مشخص نشد که چرا وزرای خارجه چین و روسیه در این مذاکرات شرکت نداشتند

مذاکرات وین شش،از لحاظ زمانی طولانی ترین دور مذاکرات ایران و پنج به علاوه یک در سالیان اخیر بوده است،مذاکراتی که اگر چه برای دو هفته برنامه ریزی شده بود، اما حدود ده روز به طول انجامید و تیم مذاکره کننده ایران به احتمال قریب به یقین،ساعاتی دیگر وارد تهران خواهد شد.


به گزارش «تابناک»، مذاکرات وین شش، از آنجا که در پایان دوره شش ماهه توافق ژنو،برگزار می شد از اهمیت فراوانی برخوردار بود؛ چرا که از یک سو احتمال انعقاد تواق جامع بین طرفین وجود داشت و از یک سو هم ممکن بود به شکست و بن بستی در مذاکرات منجر شود که ظاهرا تمدید دوره مذاکرات تا آذرماه از تمایل طرفین برای ممانعت از شکست در مذاکرات خبر می دهد.

در این دور از مذاکرات خیلی زود حرف های درگوشی درباره حضور وزرای خارجه آمریکا و کشورهای اروپایی به واقعیت پیوست و جان کری وزیر خارجه آمریکا پس از بازگشت از افغانستان راهی وین شد تا به مذاکرات بپیوندد. از آن سو وزرای خارجه انگلیس،آلمان و فرانسه هم خود را به وین رساندند.وزرایی که البته مدت اقامت شان در وین،خیلی کمتر از وزیر خارجه آمریکا بود و یکی مانند وزیر خارجه آلمان برای دیدن فینال جام جهانی خود را به کشورش رساند تا بازی کشورش را در کنار خانواده اش ببیند. وزیر خارجه انگلیس مانند همیشه تلخ و دو پهلو سخن گفت و فابیوس وزیر خارجه فرانسه هم که این روزها برای ایرانیان از قطری هایی که پس از برد ایران با پرچم عربستان به شادی پرداختند،منفور تر است، باز هم ساز مخالف زد!

 در این میان تا پایان هم به قطعیت مشخص نشد که چرا وزرای خارجه چین و روسیه در این مذاکرات شرکت نداشتند.تقریبا می توان گفت در بین افکار عمومی ایرانیان،کسی عدم حضور این دو کشور را به دلیل حمایت آنان از برنامه هسته ای ایران،تلقی نکرد و ایده غالب بر این بود که این دو کشور با رندی از حضور خودداری کرده تا خود را در شکست احتمالی با موافقت احتمالی در مقابل ایران شریک نکنند.به  هر حال نبود این دو کشور ظاهرا گزندی را متوجه اصل مذاکرات نکرده است.

تیم ایران هم،با حضور یکی از دولتمردان تقویت شده بود تا ظریف رئیس تیم مذاکره کننده ایران دردسر کمتری برای انتقال محتوای مذاکرات به رئیس جمهور و دیگر مقامات کشور داشته باشد.حسین فریدون مشاور رئیس جمهور در کنار تیم حضور یافته بود تا در این دور که مذاکرات طولانی تر و مهم تر از ادوار پیش بود، با انتقال محتوای مذاکرات، به تمرکز بیشتر رئیس تیم هسته ای و اعضای آن بر اصل مذاکرات کمک کند.

در وین شش هر زمان که اخباری دال بر پیشرفت گفت و گوی های ظریف و جان کری درباره موضوع هسته ای به بیرون درز می کرد،برخی از اعضای کنگره که اتفاقا در زمره طراحان طرح تحریم ایران بودند،بیشتر فشارهای سیاسی و رسانه ای خود را بر تیم ایرانی افزایش می دادند.

در این دور از مذاکرات که با توجه به قتل و عام های تکفیری ها و بعثی ها در عراق،شروع شده بود،با حمله صهیونیست ها با غزه نیز همراه شد تا یک بار دیگر برخی از حکام کشورهای اسلامی و عربی به سخنان رهبر انقلاب رجوع کنند و ببینند که کوته اندیشی آنان چه اندازه در گستاخ کردن صهیونیست ها موثر بوده است.

در روز آخر مذاکرات اظهاراتی از ویر خارجه آمریکا مبنی بر حمایت وی از تصویب تحریم های جدید علیه ایران منتشر شد، صحبت هایی که یکی از خبرنگاران نزدیک به وزارت خارجه آمریکا آن را گزارش داده بود.این سخنان از سوی ماری هارف،سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تکذیب شد، اما هنوز هم مشخص نیست که کدام حقیقت را می گویند.خبرنگاری که تا کنون اظهارات کذبی را منتسب به مقامات آمریکایی نکرده است یا سخنگویی که موضع رسمی وزارت خارجه آمریکا را بیان می کند.

اکنون تیم ایرانی در حالی در حال بازگشت به ایران است که همه اخبار و گزارشات چند ساعته گذشته درباره منهدم شدن هواپیمای مسافربری مالزی در آسمان اوکراین آن هم با شلیک موشک است.پروازی که همه مسافرانش جان باخته اند.

جهان و به ویژه منطقه آبستن حوادثی است که برای مدیریت آن،همه ایرانیان لازم است خود را آماده و مجهز کنند و این شاید همان پیچ تاریخی است که رهبر انقلاب به آن اشاره دارند و ایرانیان باید با سلامت و صلابت از آن عبور کنند.
اخبار سیاست خارجی - تابناک

 


ویدیو مرتبط :
دکتر عباسی :رئیس جمهور و وزرای دولت اصولگرا از هر ادبیاتی

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مواضع رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران



اخبار,اخبارسیاست خارجی,مذاکرات ایران و1+5

 
اخبار سیاست خارجی  - مواضع رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آمریکا درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

دیدار وزرای خارجه آمریکا و فرانسه و بحث درباره موضوع هسته ای ایران، دیدگاه جان کری درباره چشم انداز دستیابی به توافق نهایی در مذاکرات هسته ای، اظهارات رئیس جمهور آمریکا درباره مذاکرات هسته ای ایران و تأثیر احتمالی ترکیب جدید سنای آمریکا بر گفت و گوهای هسته ای، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

به گزارش «تابناک»، بخش عمده مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران، به موضوع هسته ای اختصاص یافته است. در این میان، موضع گیری مشترک وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره برنامه هسته ای ایران، بیش از دیگر مطالب مورد توجه قرار گرفته است. خبرگزاری کویت با اشاره به دیدار روز گذشته جان کری و لورن فابیوس در پاریس می نویسد وزیر خارجه آمریکا در کنفرانس خبری پس از این دیدار گفته ایران حق برخورداری از برنامه صلح آمیز هسته ای را داراست، اما نباید به سوی دستیابی به سلاح هسته ای حرکت کند. در دیدار کری و فابیوس، به جز موضوع ایران درباره دیگر مسائل خاورمیانه، به ویژه گروه داعش نیز گفت و گو شده است.

اما روز گذشته، جان کری به جز این موضع گیری اظهارات دیگری را نیز درباره برنامه هسته ای ایران بیان کرده که در روزنامه «واشنگتن پست» بازتاب یافته است. به نوشته این روزنامه، وزیر خارجه آمریکا گفته در صورتی که مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 بار دیگر و پس از ضرب الاجل 24 نوامبر تمدید شود، دستیابی به توافق در آن دشوار خواهد بود. کری ضمن بیان عزم خود برای دستیابی به توافق، گفته دیگر اعضای گروه 1+5 نیز با همین رویکرد در مذاکرات حضور داشته و خواستار به نتیجه رساندن آن تا زمان تعیین شده هستند. وی گفته ایران به آسانی می تواند به دنیا ثابت کند که برنامه هسته ایش صرفاً دارای مقاصد صلح آمیز است.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا نیز در جریان سخنرانی خود پس از اعلام نتایج انتخابات میان دوره ای سنا، به موضوع ایران و مذاکرات هسته ای اشاراتی داشته است. به نوشته «آسوشیتدپرس»، اوباما گفته اینکه آیا مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 می تواند به توافق نهایی منجر شود یا خیر، سوالی است که هنوز پاسخ آن مشخص نشده است. وی با اشاره به نزدیک شدن زمان ضرب الاجل تعیین شده، دوره زمانی سه تا چهار هفته آتی را دوره ای کلیدی برای پاسخ به این سوال دانسته است. رئیس جمهور آمریکا در ادامه اظهارات خود مدعی شده تحریم های وضع شده علیه ایران، در ورود جدی این کشور به مذاکرات نقش مهمی داشته است.

در نهایت، بحث بر سر تأثیر احتمالی ترکیب جدید سنای آمریکا بر مذاکرات هسته ای ایران نیز در رسانه های مختلف با جدیت مورد توجه قرار می گیرد. روزنامه «نشنال» امارات از جمله مطبوعاتی است که به این موضوع پرداخته و ترکیب جدید سنا را خطری برای توافق هسته ای ایران دانسته است. این روزنامه می نویسد با پیروزی جمهوری خواهان و کسب اکثریت سنا از سوی آن ها، خطر وضع تحریم های جدید علیه ایران و همچنین خودداری کنگره از برداشتن تحریم های موجود حتی در صورت دستیابی ایران و 1+5 به توافق نهایی وجود دارد. نشنال اشاره می کند که با پیروزی جمهوری خواهان در سنا، اکنون آن ها در هر دو مجلس آمریکا اکثریت را در اختیار دارند.


 اخبار سیاست خارجی  - تابناک