اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

از تفاهم وزرای نفت و صنعت برای جایگزینی بخاری‌های فرسوده چه خبر؟



اخبار,اخبار اقتصادی,وزرای نفت و صنعت

کمیته راهبردی ارتقای گرید انرژی بخاری‌های گازسوز در وزارت صنعت، طرح ممنوعیت تولید بخاری با گرید انرژی پایین‌تر از D از ابتدای سال 94 تدوین شد که البته به دلیل برخی موانع موجود در تولید، این مدت دوباره تمدید شده است.

عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به تفاهمنامه امضا شده بین وزرای صنعت و نفت، گفت: بر اساس تفاهمنامه‌ای که بین زنگنه و نعمت‌زاده به امضا رسید، قرار بود 20 میلیون دستگاه بخاری با تکنولوژی و راندمان بالا جایگزین بخاری‌های فرسوده فعلی شوند تا صرفه‌جویی انرژی صورت گیرد.
 
علیرضا ناصری توضیح داد: جایگزینی این تعداد بخاری، صرفه‌جویی 500 میلیون مترمکعبی در مصرف گاز را به همراه دارد و به گفته نعمت‌زاده، معادل تولید 2 فاز پارس جنوبی است که البته تعداد این بخاری‌ها از 20 میلیون دستگاه به 2 میلیون دستگاه تا سال 96 تقلیل پیدا کرده است.
 
وی با اشاره به شکل‌گیری کمیته راهبردی ارتقای گرید انرژی بخاری‌های گازسوز در وزارت صنعت با حضور چهار شرکت پیشرو در تولید بخاری، کارشناسان سازمان استاندارد، وزارت صنعت و سازمان بهینه‌سازی مصرف انرژی، گفت: در این کمیته، طرح ممنوعیت تولید بخاری با گرید انرژی پایین‌تر از D از ابتدای سال 94 تدوین شد که البته به دلیل برخی موانع موجود در تولید، این مدت دوباره تمدید شده است.
 
ناصری تصریح کرد: در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت بخاری‌های گازسوز، بحث اعطای کمک‌های فنی، اعتباری به صنایع از سوی سازمان بهینه‌سازی مصرف سوخت مطرح و قرار است طبق بند «ق» قانون بودجه، مبلغی بابت صرفه‌جویی به تولیدکنندگان پرداخت شود ولی تاکنون هیچ راهکار مشخصی ارائه نشده است.
 
وی با اشاره به تأکید مسئولان دولتی بر لزوم ایجاد اقتصاد مقاومتی در کشور، گفت: با توجه به شرایط موجود در اقتصاد کشور و عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان، در حال حاضر تولیدکنندگان در حال مقاومت هستند.
 
عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی در ادامه با اشاره به نبود نظارت کافی بر کیفیت محصولات صادراتی از ایران، گفت: به دلیل نبود نظارت، بخاری و کولر آبی تولید ایران با کیفیت پایین به بازارهای عراق صادر شد که باعث بدبینی مصرف‌کنندگان نسبت به تمام تولیدات ایرانی شده است.
 
وی همچنین از برنامه اصلاح فرمول محاسبه توان الکتریکی در تعیین رده مصرف انرژی بخاری‌های گازسوز در کشور خبر داد و گفت: رده انرژی یخچال‌های تولید داخل نیز اخیراً اصلاح شده به طوری که به تولیدکنندگان داخلی تخفیف داده‌اند و گرید انرژی آنها را با رده انرژی مصرفی کالاهای وارداتی همسان‌سازی کرده‌اند.
 
به گفته ناصری، تاکنون مصرف انرژی یخچال‌های تولید داخل در دمای 22 درجه اندازه‌گیری می‌شود و این آزمون در مورد کالاهای وارداتی در دمای 25 درجه صورت می‌گرفته است که در حال حاضر آزمون های داخلی اصلاح شده است.
 
وی همچنین با تأکید بر لزوم بهبود مصرف انرژی در بخاری‌های تولید داخل، گفت: انرژی مصرفی در بخاری‌های فعلی تحت استاندارد حدود 6 هزار کیلو کالری است که در بخاری ترموالکتریک به 3700 کیلو کالری رسیده است و انرژی گرمایشی ایجاد شده برای جابه‌جایی گرما و شعله‌نما به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود.
 
عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با انتقاد از عدم حمایت وزارت صنعت از طرح‌های تحقیقاتی صنعتگران، گفت: موضوع اقتصاد مقاومتی در حالی مطرح است که به دلیل نبود حمایت کافی، شاهد مقاومت تولیدکنندگان در برابر شرایط موجود هستیم.
 
ناصری با اشاره به انباشت کالا در شرکت‌های تولیدکننده محصولات صنعتی، اظهار داشت: ارائه محصولات نوآورانه و حمایت از تولید کالاهای با فناوری‌ جدید می‌تواند این رکود را تا حدی برطرف کند.
 
وی تأکید کرد: ایجاد خلاقیت در صنایع نیازمند حمایت دولت و وزارت صنعت است تا همانطور که در سال 2008 در آمریکای شمالی برای رفع رکود در صنایع، دولت آمریکا و کانادا مبالغی را برای انجام فعالیت‌های تحقیقاتی به صنایع تزریق کردند، در ایران نیز برای ایجاد خلاقیت اقدام شود.
 
عضو انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با بیان اینکه پژوهشگران ایرانی چندان مورد حمایت وزارت صنعت نیستند، گفت: دولت کانادا 460 هزار دلار برای مدت سه سال به من به عنوان یک محقق پرداخت کرد تا توانستم تحقیقات بنیادین در زمینه فناوری ترموالکتریک انجام دهم و نتیجه این تحقیقات را به ایران آوردم و بعد از 2.5 سال توانستم اولین نمونه بخاری ترموالکتریک دنیا را طراحی و تولید برسانم.

اخبار اقتصادی - فارس


ویدیو مرتبط :
روند اسقاط و جایگزینی خودروهای فرسوده

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

اجرای طرح "مدیران سایه" در صنعت نفت



 

 

اجرای طرح

 

 

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه اجرای قانون خدمات کشوری در صنعت نفت فعلا مطرح نیست از اجرای طرح "مدیران سایه" در این صنعت خبر داد و گفت: قرار است در طرح دیگری مدیران جوان ابتدا قائم مقام و سپس در آینده مدیرعامل شرکتهای مختلف شوند.


علیرضا میرمحمد صادقی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر یکی از مشکلات پیش روی وزارت نفت مهاجرت متخصصان این صنعت نفت به خارج از کشور است، گفت: هم اکنون نیروهای شاغل در صنعت نفت ایران نیروهای بین المللی هستند که در همه جا برای آنها بازار کار وجود دارد.


معاون توسعه منابع انسانی وزیر نفت یکی از طرحهای وزارت نفت را برای جذب متخصصان صنعت را افزایش پایه حقوق آنها عنوان کرد و افزود: بر این اساس، قرار است پایه حقوق کارکنان صنعت نفت حدود ۲۳ درصد افزایش یابد.


این مقام مسئول همچنین در خصوص اجرای قانون خدمات کشوری در صنعت نفت، توضیح داد: در صورت اجرای این قانون حقوق کارکنان تعدیل نخواهد شد.


وی با تاکید بر اینکه اجرای قانون خدمات کشوری در صنعت نفت فعلا مطرح نیست، تصریح کرد: قانون گذار هم هنوز وزارت نفت را ملزم به اجرای این قانون نکرده است.


جانشین پروری مدیران با اجرای طرح مدیران "سایه" و "دوقلو"


به گزارش مهر، میرمحمد صادقی همچنین درباره راهکارهای وزارت نفت برای آموزش، تربیت و جانشین پروری مدیران جوان در مجموعه صنعت نفت، اظهار داشت: برای تربیت و آموزش نیروها و مدیران در صنعت نفت تاکنون دو طرح عمده در دستور کار قرار گرفته است.


معاون وزیر نفت از اجرای طرح پرورش مدیران سایه در صنعت نفت خبر داد و افزود: در این طرح قرار است مدیران جوانی در کنار مدیران با تجربه و پیشکسوت مشغول به کار شوند و به تدریج تجربه و دانش مدیران قدیمی به مدیران جوان تر منتقل گردد.


وی همچنین با اشاره به اجرای طرح جانشین پروری مدیران به روش مدیران "دو قلو" ، تبیین کرد: بر این اساس ابتدا مدیر جوان به صورت قائم مقام مدیرعامل در یک مجموعه مشغول به کار می شود و در آینده قائم مقام به عنوان مدیرعامل مشغول به کار خواهد شد.


به گفته این مقام مسئول برای اجرای این طرح باید ابتدا نمودار سازمانی شرکتها اصلاح شود تا امکان اجرای این طرح فراهم شود.


به گزارش مهر، میرمحمد صادقی پیشتر با اشاره به فعالیت حدود چهار هزار نفر مدیر در سطح صنعت نفت، گفته بود: متوسط سن مدیران صنعت نفت حدود ۵۰ سال بوده و از این رو پیش بینی می کنیم در یک دوره ۱۰ سال تعداد زیادی از این مدیران به طور طبیعی از چرخه مدیریتی صنعت نفت خارج شوند.


وی اعلام کرده بود: با توجه به خروج مدیران با سابقه و قدیمی صنعت نفت در شرایط فعلی یکی از مهمترین برنامه های وزارت نفت آموزش و جانشین پروری مدیران جوان خواهد بود.... /  مصاحبه : خبرگزارى مهر