اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارز نامتوازن ؛ مشکل "مسافران خارجی و آژانس های گردشگری"



 

 

 

مسافران خارجی  , آژانس های گردشگری

 

کمتر از دو ماه بعد ، سفرهای نوروزی شروع می شوند ؛ در این میان ، بخش عمده ای از این سفرها نیز به سمت مقاصد خارجی خواهد بود و میلیون ها ایرانی ، اواخر اسفند و نیمه نخست فروردین را در کشورهای خارجی از تایلند و مالزی و هند گرفته تا ترکیه و مالدیو و برزیل خواهد گذراند.

باتوجه به شرایط موجود در بازار ارز ، این وضعیت می تواند آبستن دو مشکل در انتهای سال باشد:

1 - با توجه به این که ارز مسافرتی ، تنها به میزان 1000 دلار دراختبار مسافران خارج از کشور قرار می گیرد (که برای یک سفر خارجی نوعاً ناکافی است) قابل پیش بینی است که در اسفند ماه با هجوم میلیونی به بازار ارز مواجه خواهیم بود و این امر می تواند موج جدیدی از التهاب را در بازار ارز به وجود بیاورد.

البته برخی با تنگ نظری بر آنند که باید اساساً سفرهای خارجی را محدود کرد که "متحجرانه و باطل" بودن چنین نظریه ای آنقدر آشکار است که بدان ورود نمی کنیم و فقط به این بسنده می کنیم که بانک مرکزی از هم اکنون باید تدابیری برای پاسخ دهی به این نیاز واقعی مردم در ایام منتهی به عید بیندیشد.

2 - اما مشکل دوم دامنگیر آژانس های گردشگری است که البته با وضعیت پیش آمده ، محدود به ایام نوروز نخواهد بود و فعالان این بخش را بسیار خواهد آزرد.

آژانس های گردشگری که بار اصلی هماهنگی سفرهای مردم ایران را بر دوش دارند ، عمدتاً با طرف های خارجی ، از شرکت های هوایپمایی و فرودگاه های خارجی گرفته تا هتل ها و آژانس ها و تور لیدرها ، در ارتباط کاری اند.
بدیهی است که مناسبات مالی آژانس ها و طرف های خارجی شان نیز بر پایه ریال نیست و و ارزهای خارجی و مشخصاً دلار در این میان نقش عمده را بازی می کنند.

در چنین بحبوحه ای آژانس هایی که سالانه میلیون ها نفر را بین ایران و مقاصد توریستی خارجی جابجا می کنند و هر روز و هر لحظه با جهان خارج از کشور در ارتباط مالی هستند ، با نوسانات قیمت ارز چه باید بکنند؟ آیا باید هر روز توافقات و قراردادهای خود با طرف های خارجی را بر پایه قیمت های جدید ارز در ایران به هم بریزند و بدین ترتیب وجهه ای نامناسب و غیر متعهد از ایران و ایرانی در جهان به نمایش بگذارند؟! یا کاسه کوزه های نوسان ارز را بر سر هموطنان خود بشکنند و هر لحظه قیمت جدید به آنها اعلام کنند؟ یا بر خلاف حس استقلال ملی ، در داخل ایران قیمت ها را به دلار اعلام کنند؟!

بدیهی است که هیچ کدام از این گزینه ها نمی توانند عقلانی باشند و طبیعتاً فعالان گردشگری نیز تمایلی به چنین وضعیت متزلزلی ندارند. لذا برای حفظ ارتباط ایرانیان با جهان خارج که عمومی ترین آن "سفر" است ، دولت باید زمینه ای برای برخورداری فعالان گردشگری از ارز با نرخ ثابت فراهم کند.
البته این بدان معنا نیست که دولت حتماً باید ارز را با قیمت مرجع و ارزان به آژانس ها بدهد تا آنها مناسبات بین المللی شان را تنظیم کنند بلکه لب مطلب آن است که زمینه ای فراهم شود که آژانس های گردشگری به عنوان یکی از نقاط تماس ایران با جهان خارج که نقشی حیثیتی در این میان دارند ، بتوانند با نرخ "ثابت" و هر چند گران ، نیازهای ارزی خود را بر آورده کنند تا ناگزیر از تغییرات پی در پی در ارتباط با طرف های خارجی نشوند.

وقتی سالانه میلیون ها ایرانی به خارج می روند ، پس یک نیاز بزرگ در این زمینه وجود دارد و دولت باید این نیاز را مدیریت کند که البته این مدیریت به معنای دادن یارانه نیست و هر که سفر می رود خود نیز باید دست به جیب شود اما داشتن ثبات ، حتی با قیمت بالا ، حقی است که نمی توان
آن را نادیده گرفت یا مانند برخی کوته اندیشان مردم را از سفرهای خارجی بازداشت.../عصرایران


ویدیو مرتبط :
#27 چرا به AMP نیاز داریم؟

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

مدیر خلافکار آژانس تور‌های خارجی دستگیر شد/ کلاهبرداری از مسافران به بهانه اخذ ویزا + عکس



مردی تبهکاری که به بهانه اخذ ویزا برای کشور‌های غربی دست به کلاهبرداری زده بود،‌توسط پلیس شناسایی و دستگیر شد.

به گزارش  باشگاه خبرنگاران، در مورخه 08/01/1394 فردی با مراجعه به کلانتری 107 فلسطین به مأمورین اعلام کرد که توسط مدیر تورهای خارجی آژانس .... واقع در خیابان انقلاب مورد کلاهبرداری قرار گرفته است .

پرونده در پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ :
با تشکیل پرونده مقدماتی با موضوع "کلاهـبرداری" و به دستور شعبه 15 بازپرسی دادسرای ناحیه 6 تهران ، پرونده جهت رسیدگی در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت .

اظهارات مالباخته :
مالباخته پس از حضور در پایگاه سوم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت : " برای تهیه ویزای سفر به کشور فرانسه ، به آژانس .... واقع در خیابان انقلاب مراجعه و در آنجا با مدیر تورهای خارجی آژانس بنام آقای "علی . ت" آشنا شدم ؛ ایشان مدعی بود که با توجه به ارتباطات خوبی که با سفارتخانه های مختلف از جمله سفارت کشور فرانسه دارد ، می تواند مدت زمان چند ماهه اخذ ویزا را به کمتر از یک ماه و حتی چند هفته تقلیل دهد و با این وعده بنده طی چندین مرحله و به بهانه های مختلف ، مبلغ 28 میلیون تومان به حساب های مختلف اعلامی از سوی ایشان واریز می کردم و او نیز هر بار مدعی می شد که در حال پیگیری دریافت ویزای کشور فرانسه است " .

مالباخته در ادامه اظهاراتش به کارآگاهان گفت : " همچنان پی گیر اخذ ویزای کشور فرانسه از آقای علی . ت بودم که یک روز در زمان مراجعه به آژانس ، متوجه شدم که ایشان دیگر در آژانس ... هیچگونه مسئولیت یا فعالیتی نداشته و از افراد دیگری همانند بنده ، مبالغی را دریافت و متواری شده است " .

شیوه کلاهبرداری :
با آغاز رسیدگی به پرونده ، کارآگاهان به بررسی حساب های بانکی اعلام شده از سوی مدیر تورهای خارجی آژانس ... به مالباختگان پرداخته و اطلاع پیدا کردند بجز یکی از حساب های بانکی متعلق به آژانس ، مابقی حساب ها متعلق به سایر افرادی است که آژانس هیچگونه ارتباط کاری با آنها ندارد ؛ این افراد ( صاحبین حساب های بانکی ) شناسایی و در تحقیقات از آنها مشخص شد همگی از بستگان و بعضا دوستان فردی بنام "علی . ت" ( 28 ساله ) هستند که صرفا با استفاده از مدارک و مشخصات آنها اقدام به افتتاح حساب کرده اما هرگونه تراکنش مالی حساب ها در اختیار خودش بوده است .

در ادامه رسیدگی به پرونده مشخص شد که "علی . ت" در زمان تنظیم قرارداد اولیه با مالباخته ، ابتدا شماره حساب آژانس را اعلام تا این شخص تنها قسمتی از مبلغ قرارداد را تحت عنوان تنظیم اولیه قرارداد به حساب آژانس واریز نماید اما در ادامه و به بهانه های مختلف مابقی پول قرارداد – بنا به درخواست علی . ت - به حساب های بانکی دیگری واریز شده است .

 

اخبار,اخبار حوادث,شگرد کلاهبرداری


با بررسی شکایت های مشابه مشخص شد که "علی . ت" پیش از مراجعه به آژانس ... واقع در خیابان انقلاب ، در آژانس های مسافرتی دیگر نیز ابتدا تحت عنوان یک کارمند ساده و در ادامه بعنوان مدیر تورهای خارجی مشغول بکار شده ، پس از مدتی کوتاه و با جلب اعتماد مدیر آژانس شخصا اقدام به تنظیم قرارداد با متقاضیان سفر به خارج از کشور نموده و نهایتا پس از دریافت وجوه مختلف از این افراد در قالب واریز پول به حساب های سایر اشخاص و برداشت پول ها ، متواری شده است .

شناسایی و دستگیری مجرم سابقه دار :
در ادامه تحقیقات و با شناسایی هویت متهم تحت تعقیب پرونده ، کارآگاهان با بررسی سوابق وی اطلاع پیدا کردند که وی از مجرمین سابقه دار تحت تعقیب دستگاه قضایی است که از سوی دادگاه عمومی و جزایی 1015 نیز به اتهام کلاهبرداری به همین شیوه و شگرد محکوم شده است .

تحقیقات جهت دستگیری "علی . ت" همچنان در دستور کار کارآگاهان تیم مبارزه با کلاهبرداری پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار داشت تا نهایتا کارآگاهان موفق به شناسایی آژانس مسافرتی .... واقع در مرکز شهر تهران شدند که متهم به تازگی در آن مشغول بکار شده که بلافاصله متهم دستگیر و پس از انتقال به پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، صراحتا به کلاهبرداری از مالباختگان اعتراف کرد .

متهم در خصوص شیوه و شگرد کلاهبرداری از مالباختگان گفت : "طبق روال عادی ، مدت زمان لازم برای اخذ ویزا چند ماه طول می کشد اما افرادی در زمان مراجعه به آژانس ، به دلایل مختلف عنوان می کنند که نمی توانند این مدت را جهت مسافرت به خارج از کشور منتظر بمانند ؛ در آنزمان بنده با طرح ادعای داشتن ارتباط با سفارت مذکور مدعی تهیه ویزا و بلیط در فاصله زمانی بسیار کوتاه چند هفته ای می شدم و ... " .

سرهنگ کارآگاه صفدر جانپرور ، رئیس پایگاه سوم پلیس آگاهی تهران بزرگ ، با اعلام این خبر گفت : "با توجه به اعتراف صریح متهم در کلاهبرداری تحت عنوان مسئول تورهای خارجی و سوابق قبلی وی در ارتکاب جرایم به این شیوه و شگرد ، قرار بازداشت قانونی از سوی مقام محترم قضایی صادر  و متهم جهت انجام تحقیقات تکمیلی در اختیار پایگاه سوم پلیس آگاهی واقع در خیابان خرمشهر – میدان نیلوفر قرار گرفته است " .

 اخبار  حوادث  - باشگاه  خبر  نگاران