اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ارتباط توییت ظریف، نامه سناتورهای آمریکایی و سخنان بی سابقه وزیر دفاع اسرائیل با یکدیگر



اخبار,توییت ظریف


اخبار سیاست خارجی - الحیات:
ارتباط توییت ظریف، نامه سناتورهای آمریکایی و سخنان بی سابقه وزیر دفاع اسرائیل با یکدیگر

دور جدید گفتگوهای هسته ای وین برگزار شد و کشورهای عربی به علت مشکلاتی که خودشان ایجاد کرده‌اند یا دیگران برایشان ایجاد کرده‌اند،‌ از این مذاکرات دور ماندند. این کشورها بدون آن که درباره این گفتگوها اظهار نظر کنند صرفا زیرلب نجوا می‌کنند.

جهاد الخازن در الحیات نوشت: دور جدید گفتگوهای هسته ای وین برگزار شد و کشورهای عربی به علت مشکلاتی که خودشان ایجاد کرده‌اند یا دیگران برایشان ایجاد کرده‌اند،‌ از این مذاکرات دور ماندند. این کشورها بدون آن که درباره این گفتگوها اظهار نظر کنند صرفا زیرلب نجوا می‌کنند.

به گزارش تیک، در حالی که کشورهای عربی موضع مشترک و روشنی درباره این گفتگوها اتخاذ نکرده‌اند، پیش بینی من این است که این مذاکرات به نتیجه نخواهد رسید و حداکثر انتظار این است که درباره دور بعدی گفتگوها در آینده توافق شود.

این نتیجه گیری من بر اساس اطلاعات زیر است:

- 82 عضو از یکصد عضو مجلس سنای آمریکا با ارسال نامه‌ای برای باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از او خواستند در گفتگو با ایران سختگیری کند و در توافق نهایی شروطی را بگنجاند که با وجود آنها، ساخت بمب اتمی برای ایران غیرممکن شود. آن گونه که اعضای مجلس سنا می‌گویند منظور آنها بازداشتن ایران از غنی سازی اورانیوم یا تولید پلوتونیم تا درجه‌ای از خلوص است که به درجه خلوص مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی نزدیک باشد. در این نامه پیشنهاد شده است که اگر ایران این خواسته را نپذیرد، تصویب قوانین برای افزایش تحریم این کشور تسریع شود.

- موشه یعالون ، وزیر دفاع اسرائیل گفت آمریکا باید حمله به ایران را فرماندهی می کرد، ولی به جای آن به مذاکره با ایران پرداخت. این موضع آمریکا موجب تقویت این باور در اسرائیل شد که برای مقابله با ایران نمی‌توان به آمریکا تکیه کرد و اسرائیل در این زمینه باید به خود متکی باشد.

- همزمان با این اظهارات، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در صفحه خود در تویتر نوشت: ما سهم خود از توافق را اجرا کردیم و آنچه باقی مانده این است که طرف مقابل نیز سهم خود را اجرا کند.

از این سخن ظریف این گونه برداشت می‌شود که ایران انتظار دارد بخشی از تحریم‌ها در برابر نرمش موضع ایران در مذاکرات، لغو شود.

آنچه گفته شد اطلاعات موثق و قطعی است و باید به این نکته نیز توجه داشت که نامه اعضای مجلس سنا به اوباما در همان روزی ارسال شد که وزیر دفاع تندرو اسرائیل،‌ دولت آمریکا را به سخت گیری برضد ایران تشویق کرد. این همزمانی تصادفی نیست.

دیدگاه من که ممکن است افراطی به نظر برسد این است که برای هزارمین بار کشورهای عربی را تشویق به آغاز برنامه هسته‌ای نظامی می‌کنم، من ساخت بمب اتمی را از آنها نمی‌خواهم، ولی داشتن چنین برنامه‌ای را تنها راه ورود این کشورها به صحنه جهانی و تبدیل کردن خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح های کشتار جمعی می‌دانم. با این کار، خیال ما از بابت زرادخانه هسته‌ای اسرائیل و اهداف آینده ایران راحت می‌شود.

گفتگوها با ایران به نیابت از اسرائیل صورت می گیرد، زیرا ایران نه امروز نه هزار سال دیگر تهدیدی برای آمریکا محسوب نمی‌شود. با آغاز بحران در شبه جزیره کریمه من پیش بینی کردم که معامله‌ای صورت بگیرد. شش قدرت جهان، اوکراین و سوریه را تقسیم کردند و هرطرف بخشی از آن را در اختیار گرفت. امروز می‌خوانم که بحران اوکراین، مذاکرات با ایران را تهدید می‌کند، زیرا شش قدرت جهان باید علیه ایران با یکدیگر متحد باشند ، ولی روسیه و چین همواره بیش از آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان به ایران امتیاز داده‌اند. غرب نگران است که روسیه در واکنش به موضع غرب در خصوص ضمیمه کردن شبه جزیره کریمه به این کشور، به ایران کمک کند..

اخبار سیاست خارجی - تیک


ویدیو مرتبط :
موسسه مطالعات آمریکا : نامه سناتورهای آمریکایی به ایرا

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

سفر هیئت آمریکایی به اسرائیل/اظهارات عجیب وزیر خارجه هلند درباره ارتباط بحران اوکراین با برنامه هسته‌ای ایران



اخبار, اخبار سیاست خارجی,برنامه هسته‌ای ایران

 
اخبار سیاست خارجی - هاآرتص مدعی شد: سفر هیئت آمریکایی به اسرائیل برای هماهنگی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران

 رسانه های صهیونیستی خبر داده‌اند یک هیئت آمریکایی به سرپرستی رایس هفته آینده برای هماهنگی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران هفته آینده به سرزمین‌های اشغالی سفر می‌کند.

طبق گزارش رسانه صهیونیستی هاآرتص، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی آمریکا این هیئت آمریکایی را رهبری خواهد کرد.

خانم رایس را در این سفر، وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزارت خارجه آمریکا و سرپرست تیم مذاکره‌کننده آمریکایی در مذاکرات ایران و ۱+۵ همراهی خواهد کرد. همچنین انتظار می‌رود نمایندگان ارشد وزارت خارجه، کاخ سفید، وزارت دفاع و جامعه اطلاعاتی آمریکا در این سفر حضور داشته باشند.

نماینده اسرائیل در این گفت‌وگو با هیئت آمریکایی که انتظار می‌رود بر برنامه هسته‌ای ایران متمرکز باشد «یوسی کوهن»، مشاور امنیت ملی این رژیم خواهد بود.

انتظار می‌رود خانم رایس لاقات جداگانه‌ای هم با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیراسرائیل داشته باشد.

مقامات بلندپایه اسرائیلی گفته‌اند علی‌رغم حضور فعال رایس در گفت‌وگوهای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها سفر وی عمدتاً بر برنامه هسته‌ای ایران و سایر مسائل منطقه از جمله مصر و سوریه متمرکز خواهد بود.

 

                                        .........................................


اظهارات عجیب وزیر خارجه هلند درباره ارتباط بحران اوکراین با برنامه هسته‌ای ایران

 وزیر خارجه هلند ارتباط عجیبی بین بحران اوکراین و برنامه هسته‌ای ایران برقرار کرد.

به گزارش پایگاه خبری «اتاوا سیتیزن»، «فرانس تیمرمان» وزیر خارجه هلند طی یک سخنرانی در اتاوا بحران جاری در اوکراین را «دزدیده شدن» بخشی از خاک یک کشور خواند و گفت که با توجه به این پیش آمد، کشورها مطمئناً مشوق کم‌تری برای پیوستن به حرکت جهانی عدم اشاعه سلاح های هسته‌ای خواهد داشت. وی همچنین پیام صریح چنین وقایعی را برای ایران، «لزوم داشتن سلاح هسته ای» عنوان کرد.

مقامات ایران بارها بر بی‌نیازی به سلاح هسته‌ای برای صیانت ازمرزهای خود و حرام دانستن بکارگیری سلاح های کشتار جمعی بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری تأکید کرده‌اند. ایران عضو پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است.
اخبار سیاست خارجی - فارس