اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادعاهای جدید با هدف تاثیرگذاری بر مذاکرات است



اخبار,اخبار سیاست خارجی,تحریم های  ایران

رئیس کمیته سیاست خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: انتشار گزارشی مبتنی بر ادعای فعالیت‌های ساخت و ساز جدید در سایت پارچین واهی است و این اخبار واقعیت ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین وحید احمدی در گفت‌و‌گو با ایسنا، در خصوص گزارش «موسسه علوم امنیت بین الملل» مبنی بر ادعای فعالیت‌های ساخت و ساز جدید در سایت پارچین گفت: این گزارش در راستای سیاست تعریف شده غربی‌ها تهیه شده که دائما به دنبال طرح مسائل غیر واقعی هستند تا با این گونه مسائل به ملت‌ها فشار وارد کنند.

وی افزود: غربی‌ها با داشتن برنامه‌ای چنین مسائلی را در مقاطع خاص و با استناد به یکسری منابع جعلی مطرح می‌کنند. متاسفانه در این بین آژانس نیز نشان داده که به دلیل عدم برخورداری از استقلال به بررسی این ادعاهای واهی ورود پیدا می‌کند. اخباری که واقعیت ندارد و تنها حیثیت آژانس به عنوان مرکزی فنی و حقوقی را خدشه‌دار می‌کند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر اینکه این گزارش برای تحت تاثیرقراردادن مذاکرات و فشار به جمهوری اسلامی تهیه شده است گفت: آن‌ها این گزارش را برای انحراف افکار عمومی در مورد مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 تهیه کرده‌اند چون با طرح این موضوعات می‌خواهند در خصوص مذاکرات فضاسازی کنند.

احمدی توضیح دادند: آن‌ها به دنبال این هستند که اگر چنانچه مذاکرات به نتیجه نرسید با طرح مسائل واهی این چنینی ذهنیت را به سمت جمهوری اسلامی این گونه سوق دهد که ایران به اصطلاحشان روند غیر شفافی را در موضوع هسته‌ای دنبال می‌کند و به همین دلیل مذاکرات به نتیجه نرسیده است.


  اخبار سیاسی  - ایسنا 


ویدیو مرتبط :
هدف امریکا از مذاکرات هسته ای

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

وزیر خارجه فرانسه: ایران می‌تواند با پذیرش هدف واقعی مذاکرات، در ژنو 2 شرکت کند



هدف مذاکرات ژنو دو, مذاکرات ژنو دو,روحانی ,سفر روحانی به نیویورک

وزیر خارجه فرانسه: ایران می‌تواند با پذیرش هدف واقعی مذاکرات، در ژنو 2 شرکت کند

وزیر امور خارجه فرانسه در اظهاراتی که نشان‌دهنده نرم‌تر شدن موضع غرب در قبال ایران است گفت که ایران تحت شروط مشخصی می‌تواند در کنفرانس ژنو درباره بحران سوریه شرکت کند.

 لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه روز دوشنبه در دیدار با هیات تحریریه روزنامه نیویورک تایمز گفت که ایران باید هدف این کنفرانس را بپذیرد: برقراری یک دولت انتقالی در سوریه با اتفاق نظر جمعی که شامل بشار اسد، رییس جمهور فعلی سوریه نخواهد بود.

به گزارش روزنامه نیویورک تایمز فابیوس گفت که ایران علاوه برآن باید درک کند که برای همکاری در زمینه سوریه پاداشی‌ نخواهد گرفت و برای دنبال کردن برنامه هسته‌یی‌اش با انعطاف‌پذیری روبه رو نخواهد شد.

وزیر امور خارجه فرانسه با اشاره به مذاکرات درباره سوریه مدعی شد: حمایت‌های شدیدی از حضور ایران وجود دارد. وقتی قرار است صلحی صورت گیرد، این صلح باید بین دو طرف درگیر صورت گیرد و ایران در درگیری‌ها دخیل است.

فابیوس افزود: ولی دو "اما" وجود دارد. آنها باید هدف مذاکرات ژنو دو را بپذیرند و دوم اینکه ایرانیان باید بدانند که یک دیوار چین بین مساله سوریه و برنامه هسته‌یی ایران وجود دارد. نمی‌توانند بگویند که "اگر شما در زمینه سلاح هسته‌یی کوتاه بیاید ما موافقت می‌کنیم راه‌حلی برای مشکل سوریه ارائه کنیم". این دو مسئله کاملا متفاوت هستند.

وزیر امور خارجه فرانسه این اظهارات را در آستانه سخنرانی سران کشورهای جهان در مجمع عمومی سازمان ملل که انتظار می‌رود بحران داخلی سوریه یکی از موضوعات آن باشد، بیان کرد.

یکی از موانعی که برای مذاکرات ژنو پیرامون بحران سوریه مطرح شده است تصمیم‌گیری در مورد کشورهایی است که باید در‌ آن شرکت داشته باشند. برای مثال روسیه تاکید دارد که ایران باید بخشی از مذاکرات باشد و اخضر ابراهیمی،‌نماینده ویژه سازمان ملل در زمینه سوریه نیز خواستار شرکت ایران در این مذاکرات شده است.

آمریکا و متحدانش با دخیل شدن ایران در این مذاکرات مخالفند. گرچه مقامات آمریکایی اظهارات صریح و علنی درباره این مسئله نکرده‌اند و ظاهرا منتظرند ببینند در دیدار محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران با اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، انگلیس،‌فرانسه،‌روسیه و چین) به علاوه آلمان چه اتفاقی خواهد افتاد.

کاترین اشتون رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز دوشنبه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با ظریف دیدار کرد و گفت‌وگوهایش با وی را سازنده دانست.

اشتون گفت که ظریف که تا پیش از آن هرگز رودرو با وی ملاقات نکرده بود "درباره پاره‌ای از مسائل صحبت کرد،‌ولی تمرکزش روی مسئله هسته‌یی بود".

ظریف پس از دیدار با اشتون با خبرنگاران صحبت نکرد،‌ ولی در حساب توییترش دیدار اولیه با اشتون را مثبت دانست و نوشت: روز پنج‌شنبه با وزرای 1+5 دیدار می‌کنم و دور بعدی در اکتبر خواهد بود. به آغازی جدید تحت شرایط جدید نیاز است.

وزارت امور خارجه آمریکا واکنش محتاطانه‌ای نشان داد و موضع دولت اوباما درباره اینکه ایران باید به حرف‌هایش عمل کند را تکرار کرد.

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: همانطور که قبلا گفته‌ایم، امیدواریم دولت جدید ایران تعامل اساسی با جامعه بین‌المللی داشته باشد تا به یک راه حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌یی ایران برسیم و علاوه بر آن با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در تحقیقاتش همکاری کامل کند. اگر دولت روحانی تعامل جدی را انتخاب کند ما همچنان برای کار با ایران آماده‌ایم.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نیز روز دوشنبه پس از دیدار با ظریف در جمع خبرنگاران آن را " یک دیدار اولیه سازنده" دانست و گفت که ایران ممکن است در بحران سوریه "نقشی سازنده" را ایفا کند.

وی در عین حال تاکید کرد که انگلیس انتظار دارد ایران "گام‌هایی ملموس برای رفع نگرانی‌های جامعه بین‌المللی بردارد".

وزیر خارجه انگلیس گفت: اگر حرف‌های آنها واقعا جدی باشد بدون شک امکان این کار وجود خواهد داشت. /ایسنا