اخبار


2 دقیقه پیش

عکس: استهلال ماه مبارک رمضان

همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان جمعی از کارشناسان حوزه نجوم همراه با نماینده دفتر استهلال مقام معظم رهبری عصر دوشنبه هفدهم خرداد برای رصد هلال شب اول ماه مبارک رمضان بوسیله ...
2 دقیقه پیش

تا 20 سال آینده 16 میلیون بیکار داریم

وزیر کشور گفت: در نظام اداری فعلی که می‌تواند در ۱۰ روز کاری را انجام دهد، در ۱۰۰ روز انجام می‌شود و روند طولانی دارد که باید این روند اصلاح شود. خبرگزاری تسنیم: عبدالرضا ...

ادامه موضع‌گیری‌ها علیه نامه سناتورهای جمهوری‌خواه به ایران



اخبار,اخبارسیاست  خارجی,,توافق هسته‌ای با ایران

جنجال‌های به وجود آمده بر سر نامه سناتورهای جمهوری‌خواه به مقامات ایرانی، همچنان ادامه دارد. در این زمینه و پس از واکنش شب گذشته باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، از یک سو، ‌شخصیت‌های دموکرات نیز علیه نامه مذکور موضع گیری کرده‌اند و از سوی دیگر، رسانه‌ها و شخصیت‌های سیاسی تندروی آمریکایی، درصدد توجیه این نامه برآمده‌اند.

به گزارش «تابناک»، سایت شبکه خبری «دویچه وله»، اظهارات معاون رئیس‌جمهور آمریکا را بازتاب داده که نامه مذکور را دور از شأن سنا دانسته است. وی در بیانیه‌ای که در این زمینه صادر کرده، از تصمیم جمهوری‌خواهان برای ضربه زدن به رئیس‌جمهور و دور زدن نظام قانونی آمریکا به شدت انتقاد کرده است.

در این بیانیه همچنین آمده است: «من نمی‌توانم مثال دیگری ‌به یاد بیاورم که سناتور‌ها مستقیم‌ با ارسال نامه‌ای یک کشور دیگر، به ویژه یک دشمن دیرینه خارجی‌ را ‌نصیحت کنند که رئیس‌جمهور ‌قدرت قانونی لازم برای دستیابی به تفاهم معنادار با آن‌ها را ندارد»..

در همین زمینه، خبرگزاری «ترند» اظهارات خود باراک اوباما را بازتاب داده که شب گذشته درباره نامه جمهوری‌خواهان ‌اظهارنظر ‌کرده بود. این خبرگزاری می‌نویسد، رئیس جمهور آمریکا گفته، در صورتی که توافقی در موضوع هسته‌ای با ایران ‌شود، ایالات متحده آن توافق را به اجرا در‌خواهد آورد.

وی گفته: «در حال حاضر آنچه ما قصد داریم بر آن تمرکز کنیم، این است که آیا در عمل می‌توانیم به توافق دست یابیم یا خیر. زمانی که موفق به این کار شویم، قادر خواهیم بود ‌آن را برای مردم آمریکا توجیه کنیم. من اطمینان دارم که قادر به اجرایی کردن آن خواهیم بود».
 
اما سایت خبری «پولیتیکو» به سراغ چند سناتور جمهوری‌خواهی رفته که نامه روز گذشته هم‌قطاران خود را امضا نکرده‌اند و دیدگاه آن‌ها را درباره این موضوع جویا شده است.

این سایت می‌نویسد، هفت سناتوری که نامه مذکور را امضا نکرده‌اند، درباره اصل این اقدام ابراز تردید کرده و می‌گویند، راه‌های مؤثرتری برای وادار کردن اوباما به در نظر گرفتن دغدغه‌های کنگره درباره ایران وجود دارد.

از سوی دیگر، این افراد اشاره می‌کنند از آنجا که جمهوری‌خواهان برای دستیابی به هدف خود در زمینه به تصویب رساندن طرح‌های جدید علیه ایران، به حمایت دموکرات‌ها نیاز دارند، نامه مذکور می‌تواند سبب از بین رفتن حمایت دموکرات‌ها شود.

این در حالی است که رسانه‌های تندرو نیز درصدد توجیه اقدام جمهوری‌خواهان هستند. سایت شبکه خبری «نیوز مکس» اظهارات فرماندار سابق تگزاس را در این زمینه بازتاب داده که گفته، رئیس جمهور بعدی نباید به توافق هسته‌ای ـ که اکنون مورد مذاکره ایران و گروه ۱+۵ است ـ متعهد دانسته شود.

ریک پری که امیدوار است، بتواند در انتخابات ریاست جمهوری بعدی آمریکا نامزد شود، گفته هرگونه توافق هسته‌ای با ایران باید مشتمل بر بازه زمانی باشد که بر اساس آن اطمینان حاصل شود، ایران به هیچ وجه به سلاح هسته‌ای دست نخواهد یافت. وی همچنین گفته ایران باید اطمینان دهد ‌برای «تروریست‌ها» سلاح ارسال نخواهد کرد.
 
در ‌‌نهایت، سایت شبکه خبری «ای بی‌سی نیوز» نیز با تام کاتن، سناتوری که نویسنده متن نامه روز گذشته است، به گفت‌و‌گو پرداخته است. به نوشته این سایت، کاتن انتقاد کاخ سفید و دموکرات‌ها مبنی بر اینکه نامه تدوین شده توسط وی، سبب تضعیف مذاکره کنندگان آمریکایی در مسیر دستیابی به توافق می‌شود، رد کرده است.

وی گفته: «وظیفه رئیس جمهور، مذاکره کردن است؛ اما وظیفه کنگره، تصویب است. ما صرفاً سعی داریم بگوییم کنگره نقشی قانونی برای تصویب هرگونه توافق و اطمینان یافتن از این موضوع دارد که ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد؛ نه امروز، نه فردا و نه ده سال بعد».


 اخبار سیاست  خارجی  - تابناک 


ویدیو مرتبط :
جان استوارت و تمسخر جمهوری خواه ها برای نوشتن نامه

خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد میکنیم :

ادامه حالت آماده‌باش کامل ارتش اسرائیل/مخالفت سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا با اقدام نظامی یکجانبه



آماده‌باش کامل ارتش اسرائیل

ادامه حالت آماده‌باش کامل ارتش اسرائیل/ مراکز توزیع ماسک‌های شیمیایی باز است

ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد به رغم تعویق حمله نظامی آمریکا به سوریه، حالت آماده باش کامل در سرزمین‌های شغالی به قوت خود باقی است.

به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری المنار، ارتش رژیم صهیونیستی امروز یکشنبه گفت که حالت آماده باش کامل خود را که از چند روز پیش در پی تهدید غرب برای حمله نظامی به سوریه اعلام کرده است به قوت خود باقی نگه می‌دارد.

رادیو صدای اسرائیل اعلام کرد که همه سامانه‌های ضد موشک و خمپاره‌های موشکی در همه سرزمین‌های اشغالی در آماده باش باقی خواهد ماند و از صبح امروز یکشنبه همه مراکز توزیع ماسک‌های شیمیایی باز است.

دستگاه‌های امنیتی رژیم اشغالگر قدس همچنین از شهروندان صهیونیست خواسته است که نگران نباشند و به زندگی روزمره خود ادامه بدهند در حالی که بینی گانتس رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل با بازدید از منطقه اشغالی بلندی‌های جولان از نزدیک در جریان آمادگی‌های ارتش اسرائیل قرار گرفت.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا شب گذشته اعلام کرد که حمله نظامی به سوریه را تا زمان تایید کنگره به تعویق انداخته است.

سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا با اقدام نظامی یکجانبه علیه سوریه مخالفت کردند

دو تن از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا روز شنبه با انتشار بیانیه‌ای تأکید کردند به هیچ ‌عنوان از اقدام نظامی واشنگتن علیه سوریه به دلیل آنچه استفاده از حملات شیمیایی در «دمشق» خواندند، حمایت نمی‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، «جان مک‌کین» و «لیندسی گراهام» از سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا روز شنبه اعلام کردند که نمی‌توانند از اقدام یکجانبه علیه سوریه حمایت کنند.

این سناتورهای جمهوری‌خواه آمریکا ضمن ابراز مخالفت یکجانبه خود علیه سوریه تصریح کردند که اقدام نظامی یکجانبه علیه دمشق بخشی از یک راهبرد بزرگ نیست.

گراهام و مک کین در بیانیه‌ای اعلام کردند: ما نمی‌‌توانیم با وجدان خوب از حملات نظامی یکجانبه در سوریه حمایت کنیم زیرا اقدام یکجانبه بخشی از یک راهبرد کلی نیست که بتواند توازن در میدان رزم را تغییر دهد و به هدف بیان شده رئیس‌جمهور که حذف اسد از قدرت است و پایان دادن به درگیری‌های سوریه است نایل آید.

اظهارات این سناتورهای جمهوری‌خواه بعد از آن اعلام شد که «باراک اوباما» پیشتر اعلام کرده بود که بدون مجوز شورای امنیت و کنگره آمریکا علیه سوریه به دلیل آنچه که استفاده از سلاح‌های شیمیایی خوانده بودند، اقدام نظامی انجام می‌دهد.

با اینحال، اوباما شب گذشته در کاخ سفید سخنرانی کرد و یک قدم از اظهارات گذشته خود عقب‌نشینی کرد. بعد از یک هفته برنامه‌ریزی فشرده با مشاوران سیاسی، دیپلماتیکی و نظامی برای حمله به سوریه، با تغییر عقیده دقیقه نودی خود حتی نزدیک‌ترین مشاوران خود را متعجب کرد.

بنا به گفته دو نفر از مقامات آگاه دولت آمریکا، تصمیم وی برای گرفتن مجوز از کنگره خودسرانه بود و گامی بود که هیچ‌ یک از چهار رهبر کنگره‌ای خواستار آن نشده بودند و هیچ‌یک از مشاوران امنیت ملی اوباما پیشنهاد نداده بودند.

بلومبرگ نیز گزارش کرد که رئیس‌جمهو فکر می‌کند که اقدام کسب مجوز چندین مزیت دارد که اولین مورد آن این است که کسب مجوز اعتبار هر اقدام آمریکا را تقویت می‌کند، به آمریکا اطلاعات بیشتری می‌دهد، مسوولیت و پاسخگویی کنگره را بیشتر می‌کند، از اوباما در مقابل انتقادات سیاسی محافظت می‌کند.

این گزارش می‌افزاید که تأخیر در اقدام نظامی آمریکا علیه سوریه همچنین به اوباما اجازه می‌دهد که از نشست هفته آینده «G20» در «سنت پترزبورگ» روسیه برای ایجاد یک ائتلاف سیاسی گسترده‌تر از کشورهایی استفاده می‌کند که تمایل به حمایت از اقدام نظامی آمریکا را حتی در شرایطی که از نظر نظامی در این جنگ شرکت نکنند، دارا هستند. فرانسه اعلام کرد که با آمریکا همراهی می‌کند./فارس